Dodaj do ulubionych

jakie e matka

28.01.15, 21:43
nosi kapcie? klapki? bambosze? szpilki z puszkiem jak Carrie z Seksu w wielkim miescie? Jakie?
teraz mam cieplutkie góralskie bambosze z futerkiem big_grin zdejmuję przed przyjsciem niektorych gosci wink

i po co ematce pokrowiec na pralkę? widziałam takie cos w ofercie lidla.
Obserwuj wątek
    • zuleyka.z.talgaru Re: jakie e matka 28.01.15, 21:48
      W ogóle. Po domu tylko boso (bez skarpet, rajstop itp.).
    • beataj1 Re: jakie e matka 28.01.15, 21:48
      Nie noszę. Jak jest bardzo zimno zakładam druga parę skarpet - paką puchatą z ABS.
      Ja na bosaka albo w skarpetach chodzę. Jak ma kapcie na nogach to natychmiast zaczynam nimi szurać. Nawet mnie to wkurza.
    • priszczilla Re: jakie e matka 28.01.15, 21:49
      Boso najczęściej, jak mi zimno to w grubych narciarskich skarpetach.
    • jematkajakichmalo Re: jakie e matka 28.01.15, 21:50
      Ja mam zwykle klapki jak na basen, jak jest bardzo zimno to zakladam cieple skarpetki antyposlizgowe smile

Nie wiem po co komu pokrowiec na pralke.Uwazam, ze to kompletnie niepraktyczne. Bylem w kraju, gdzie taki pokrowiec jest w kazdym domu, doslownie.
    • nanuk24 Re: jakie e matka 28.01.15, 21:52
      Nienawidze ocieplanych kapci. Kto to wymyslil? Od dluzszego juz czasu szukam zwyklych nieocieplanych, kapci. Zadnych futerkowych, welnianych po kostektongue_out Nie ma, a juz zwlaszcza w okresie zimowym. Nie mieszkam pod mostem, dom mam ogrzewany i w takich kapciach bym sie ugotowala. Nosze zwykle skorzane japonki, jak nie mam skorzanych, to zwykle szmaciane albo innych skoropodobnych materialow.
      • wielkafuria Re: jakie e matka 28.01.15, 21:56
        ja miałam takie boskie welurowe do polowy łydki, ale szlag je trafił. Nosiłam w zimie.
        teraz mam urocze babcine bambosze tongue_out
        nie widziałam fajnych kapci, ani fajnych klapek. japonek nie moge bo ja skarpetki nosze tongue_out (tak wiem sa specjalne do japonek)
        • nanuk24 Re: jakie e matka 28.01.15, 22:05
          Nie, nie. Nie moge chodzic po domu w skarpetach bo bym sie ugotowala. Stopy maja byc bose w przewiewnych klapkach.
          • lafiorka2 Re: jakie e matka 29.01.15, 13:18
            i1.memy.pl/obrazki/c253567898_gdzie_w_butach.jpg
    • solejrolia Re: jakie e matka 28.01.15, 21:56
      mam klapki basenowe, zalecił dermatolog.
      córka też, tylko mąż jakoś nie potrafi się przemóc i ma tradycyjne.

( bo jak się stopa poci, to się myje stopy, zmienia skarpetki- proste prawda?
      a kapcie? kapcie nie zmienia się, tylko są takie nadal przepocone, często skisłe. bleee....
      No to najlepiej mieć takie klapki basenowe. W zlewie pod bieżącą wodę od czasu do czasu i przemyć , albo w miseczce woda z mydłem,albo, ja tak robię- bach do pralki, potem wysuszyć, albo wytrzeć do sucha ręcznikiem, i mamy zawsze czyste i świeże klapki domowe. to dużo zdrowsze od wszelkich innych kapci)
    • ra_gra82 Re: jakie e matka 28.01.15, 21:56
      Zwykłe z naturalnej skóry-kupowane od górali ( żadne ocieplane)-takie golasy skórkowe z otworami. Albo na bosaka ( mamy ogrzewanie podłogowe).
    • kkalipso Re: jakie e matka 28.01.15, 21:56
      Oczywiście że mam kapcie i to kilka par nie daj Boże jak wstaję z łóżka a ich nie masmile
      Żeby nie wiem jak była czysta podłoga to po chodzeniu tylko w skarpetach na łóżko czy kanapę się nie pakuję. Lubię też grube wełniane skarpety ale to wersja po kąpieli i do łóżka.
    • wielkanocnaniespodzianka Re: jakie e matka 28.01.15, 22:00
      Na miękkiej gumowe podeszwie,bawełniane. Jestem zmarzlakiem i prz 23 stopniach w domu bose stopy mialabym lodowatej. Aha,do spania tez mam skarpetki.
      Czy z tego powodu ematki dostają biegunki jak w przypadku korzenia jesienią dziecka w czapce ??
      • wielkafuria Re: jakie e matka 28.01.15, 22:29
        > Czy z tego powodu ematki dostają biegunki jak w przypadku korzenia jesienią dzi
        > ecka w czapce ??

hahahaha, najwyrazniej smile
        ja spie w skarpetkach i najchętniej chodziłabym w zimie po domu w tych szarych tongue_out
      • yuka12 Re: jakie e matka 30.01.15, 17:47
        U nas w domu nigdy nie ma wiecej niz 20.5C i to tylko po min. 5 godzinach grzania. Ale u mnie nie ma ogrzewania podlogowego, dom jest stary i zabytkowy i do tego kiepsko dostosowany do mieszkania calorocznego (przez wiele lat sluzyl jako dom wakacyjny i stad m.in. brak odpowiedniej izolacji scian i podlog).
    • anna_geras coś takiego, bez pomponików, kocham je. 28.01.15, 22:02
      https://3.bp.blogspot.com/-mevFLlzHU5Q/VIAsqDwnDkI/AAAAAAAAVTI/bPBgQc4H57M/s1600/IMG_8857.JPG
      • zuleyka.z.talgaru Re: coś takiego, bez pomponików, kocham je. 28.01.15, 22:07
        Ło, moja noga po godzinie w takich bamboszach byłaby ugotowana.
        • anna_geras Re: coś takiego, bez pomponików, kocham je. 28.01.15, 22:30
          zuleyka.z.talgaru napisała:

> Ło, moja noga po godzinie w takich bamboszach byłaby ugotowana.
          moja nie jest, może to dlatego, że mam zdrową temperaturę w mieszkaniu, ale prawda jest taka,że jestem zmarźlakiemsmile
          • yuka12 Re: coś takiego, bez pomponików, kocham je. 30.01.15, 17:49
            No wlasnie w bardzo podobnych,ale rozowych i bez futerka, chodze po swoim domu.
        • wielkafuria Re: coś takiego, bez pomponików, kocham je. 28.01.15, 22:30
          moja noga byłaby szczesliwa big_grin
      • wielkafuria Re: coś takiego, bez pomponików, kocham je. 28.01.15, 22:52
        fajne smile

na allegro nic ciekawego nie ma, tylko takie: allegro.pl/kapcie-bambosze-mis-hit-rozmiar-uniwersalny-i5035334639.html

allegro.pl/bambosze-welniane-walonki-kapcie-z-welny-35-47-i4955482558.html
      • poppy_pi Re: coś takiego, bez pomponików, kocham je. 29.01.15, 13:51
        Mam podobne i tez je uwieeeelbiam. Piorę je normalnie w pralce.
    • setia Re: jakie e matka 28.01.15, 22:04
      skórzane, góralskie, takie tongue_out tongue_out
      allegro.pl/kapcie-damskie-goralskie-klapki-laczki-36-41-i4976392324.html

• kropkacom Re: jakie e matka 28.01.15, 22:04
      Nie posiadam smile
      • aqua48 Re: jakie e matka 28.01.15, 22:06
        Normalne klapki, albo balerinki.
    • lola211 Re: jakie e matka 28.01.15, 22:13
      https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjpr706QWgug_WI-wkyI-AEOo7v_JZEwpIslOffiLd5QoqQbsj

Nie ma wygodniejszychsmile.
      A czasami takie cieplutkie kapcie - balerinki.
      • zuleyka.z.talgaru Re: jakie e matka 28.01.15, 22:16
        O, te są super do ogrodu.
    • leanne_paul_piper Re: jakie e matka 28.01.15, 22:31
      Mam coś takiego jak poniżej, ale zazwyczaj podczas odkurzania wkopię je pod kanapę, więc chodzę w skarpetkach. A w nocy boso po kafelkach, a później się dziwię, że muszę do toalety ze dwa, trzy razywink.
      https://i.pinger.pl/pgr159/9751190e00296b96511d8bdf/4.JPG
      • wielkafuria Re: jakie e matka 28.01.15, 22:34
        są urocze, ale... ja mam rozowy szlafrok, rozowe pizamki i duzo rozowych rzeczy "po domu", jakbym dokupiła takie buty to juz nikogo nie mogłabym wpuscic do domu big_grin
    • lauren6 Re: jakie e matka 28.01.15, 22:36
      Pokrowca na pralkę nie posiadam.

Kapcie noszę plastikowe, jak ktoś wyżej napisał - ze względów higienicznych. Grube bambosze to dla mnie kosmos, chyba że ktoś te bambosze codziennie pierze.
      • loqia Re: jakie e matka 28.01.15, 22:40
        W samych skarpetkach chodzę, mam klapki ale wiecznie gdzieś są porozrzucane (kota robota) a ja i tak niespecjalnie ich szukam.
        Pokrowca na pralkę nie mam, uważam że jest zbędny.
      • anna_geras Re: jakie e matka 29.01.15, 07:03
        lauren6 napisała:
        Grube bambosze to dla mnie kosmos, chyba że ktoś te bambosze codziennie pierze.
        a buty też codziennie pierzesz? ciepłe kapcie noszę w sezonie zimowym, od wiosny same skarpety (z absemwink latem japonki.
    • straszny.upal Re: jakie e matka 28.01.15, 22:56
      Klapki z Scholla, takie z wypustkami. Bardzo trwałe, kilka lat już w nich chodzę.
    • cosmetic.wipes Re: jakie e matka 29.01.15, 07:05
      Żadnych kapci.
      Latem boso, zimą skarpety.
    • anika772 Re: jakie e matka 29.01.15, 07:07
      Mam crocsy, pełne albo japonki, w nich chodzę po domu.
      Pokrowca na pralkę nie posiadam.
    • default Re: jakie e matka 29.01.15, 08:36
      Klapki z tworzywa, coś w tym rodzaju, ale czarne:
      www.mivo.pl/product-pol-6262-Citrus-Rozowe-Gumowe-Klapki-Damskie-32071-51338.html
      Bamboszy i innych ocieplanych nie wyobrażam sobie miewć na nogach w domu.
    • kocianna Re: jakie e matka 29.01.15, 09:02
      Boso.

Moja mama zawsze coś kładła na pralkę "żeby się nie niszczyła". W sumie racja, kiedyś pralki były stalowe emaliowane chyba i jak ta emalia odprysła, to paskudnie wyglądało.
      Potem miała pralkę ładowaną od góry i jej przeszło, chociaż znów ma zwykłą.
    • eliszka25 Re: jakie e matka 29.01.15, 09:05
      w domu chodze w klapkach tego typu, tylko czarnych. www.lulex.com.pl/676-14wz06-klapki-profilaktyczne-skorzane-damskie.html
      wiem, seksowne, to one nie sa wink, ale za to strasznie wygodne. u tesciow w domu nosze walonki, ktore maz przywiozl mi z moskwy, a w tych walonkach grube skarpety. u nich w domu jest tak zimno w nogi, ze czesto zakladam w te walonki 2 pary skarpet frotowych. masakra.

w domu mamy ogrzewanie podlogowe i w stopy zimno mi nie jest, ale ja nie lubie chodzic boso.
      • kocianna Re: jakie e matka 29.01.15, 11:59
        Walonki lepiej grzeją, jeśli jest się w nich boso. Serio, serio.
    • wuika Re: jakie e matka 29.01.15, 09:21
      Gdzieś tam się walają skórzane, góralskie, bez paluszków i pięt. A walają się, bo b. rzadko używam.
    • heca7 Re: jakie e matka 29.01.15, 09:29
      Mam klapki crocsa.
      www.crocs.eu/crocs-crocband%E2%84%A2-LoPro-slide/15692,en_ES,pd.html?cid=001#cgid=women-footwear&start=36
      Kiedyś nosiłam scholla ale ciągle mi pękały tzn urywał się pasek. I mojemu mężowi podobnie. Starczały góra na rok. Mąż się wkurzył i jak mu się którejś soboty urwał pasek to poszedł na bazar i kupił najzwyklejsze chińskie klapki. Wytrzymały ze 3 lata wink
    • gazeta_mi_placi Re: jakie e matka 29.01.15, 09:38
      Ciepłe miękkie kapcie typu klapek (zabudowany z przodu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka