Dodaj do ulubionych

Błąd ort 1 stopnia w programie tvn

07.03.15, 20:32
Dla mnie sytuacja nie do uwierzenia.
Program 'Mali Giganci" i są tam oznaczeni "RODZICE MAJI ."
OJP. Czy to nie powiinno przejśc przez jakies kryteria ?Nie,to nie jest literówka,to jest niedouczenie,jak niektórych debilek piszących po raz pierwszy na naszym forum..
Obserwuj wątek
    • wielkafuria Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 20:34
      ciekawe ile coli wypił ten mały który biegał po scenie wink
    • asmarabis Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 20:39
      dla debilek powinnas od razu napisac jak powinno byc poprawnie, bo teraz beda caly wieczor zachodzic w glowe.....
    • wielkafuria Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 20:43
      Córka pana Totoszki odziedziczyła głos po nim, ale uwazam ze w regulaminie nie powinny wystepowac dzieci celebrytów, nawet jak maja najdzwyczajny talent.
      i szkoda ze nie spiewaja bardziej dzieciecych piosenek tylko jakies trudne emocjonalnie utwory uncertain bez sensu
    • zona_mi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 20:57
      Też to zauważyłam, ale poza tym szybko przestawiłam na inny kanał, bo tak głupiego programu dawno nie widziałam.
      • wielkafuria Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:03
        i co? przelaczylas na skoki do wody? wink
        • zona_mi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:08
          Nie, na CIA Miami, czy tam Los Angeles smile
          I tak siedzę na forum, nie oglądam, ale te dzieci jakoś mnie irytowały. I ci dorośli.
    • fadilla Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:13
      Ha, oglądam wlazłam w przerwie z przeczuciem, że jakis komentarz zwiazany z programem pojawił się na ematce. Ja zuwazylam jeszcze cos innego, pewna prawidlowosć w głosowaniu jurorów, jeden obstawia dziecko A, drugi dziecko B, trzeci ponownie dziecko A, żeby to ktore nie wygra nie pozostało bez żadnego głosu., takie pocieszenie i budowanie napięcia i rywalizacji wink Mają ustalone kto przechodzi? W sumie podzielam ich zdanie, no ale to chyba nie przypadek. Od dawna nie śledziłam zadnego talent show, a ciekawiło mnie ile dzieci celebrytów sie pojawi, jak prowadzący poradzą sobie z dzieciarnia i jak dzieciarnia zareguje na ewentualne sukcesy, lub porazki. Śledzę dalej.
      • wielkafuria Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:36
        corka Mandaryny i Wisniewskiego tez była wink

pieknie tanczyła tak jak rywale. nie wiem czy potrafilabym wybrac smile
    • zuleyka.z.talgaru Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:34
      To jest jakiś program dla dzieci celebrytów?
      Fabienne Wiśniewska urodą nie grzeszy....
      • gazeta_mi_placi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:38
        Pokaż swoją paszczę.
      • fadilla Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:40
        No do ojca podobna.
      • wielkafuria Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:41
        za to swietnie tanczy smile
        cos taka niemiła?

Totoszkowa przeszła/Wisniewska nie.

jak sa konkursy to jest paragraf ze rodzina nie moze uczestniczyc. Tutaj powinno byc ze dzieci celebrytow tez nie mogą, zeby potem jak bedzie głosowac publicznosc nie dawac im forów.
      • misterni Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 01:17
        zuleyka.z.talgaru napisała:

Fabienne Wiśniewska urodą nie grzeszy....

Ty za to rozumiem.
        Normalna, sympatyczna dziewczynka.
        Zresztą ona ma dopiero 11 lat, jeszcze wypięknieje.
        • gazeta_mi_placi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 10:46
          A nawet jeśli nie to co? Będzie gorsza przez to czy jak? Pięknych ludzi jest około 3%, cała reszta jest przeciętna lub brzydka.
    • gazeta_mi_placi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:38
      Nie oglądam głupot.
    • wimperga Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:46
      W tym czasie oglądałam to:
      www.teleman.pl/tv/Cafe-Historia-Ukryte-Gniazdo-Dynastii-1279533
      Całkiem ok., a najbardziej spodobały mi się rozważania czy Piastowie to nasz rodzimy wytwór, czy może potomkowie książąt Wielkomorawskich czy Skandynawów/Wikingów. Ponoć naukowcy robią badania DNA.

W ogóle fajny kanał ten TVP Historia, jedyny tv publicznej, który oglądam.
      • fadilla Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:57
        załóż o tym osobny watek wink
        • wimperga Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 22:02
          fadilla napisała:

> załóż o tym osobny watek wink
          >

E, nie. A odnośnie do "Małych gigantów" to moja 11-letnia córka na zajawkę stwierdziła, że to durny program także ten tego skoro dziecko to dostrzega...
    • jansen25 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 21:56
      Program dno, a dzieci w większości paskudne, rozwydrzone i bez talentu, Da się wyczuć, że jurorzy potrzebują kasy, a pani KB najbardziej, bo chyba się zapożyczyła u chirurga,
    • nangaparbat3 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 22:03
      Nalezysz do szkolnej druzyny tropicieli błedow ortograficznych?
      • zona_mi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 23:25
        Ale to dało po oczach bardzo, nie trzeba było tropić.
        • nangaparbat3 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 23:33
          Bez przesady. Akurat w pisowni dopelniacza wyrazow zakończonych na -ja, -ija, - ia nawet oczytani i prawidlowo piszący ludzie robią błędy. Naprawde nie ma powodu, żeby wymyslac ludziom od "debilek", jesli nie od razu zorientuja się, o co chodzi.
          • zona_mi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 12:29
            Może nie zauważyłaś, ale to nie ja wyzywam piszących nieortograficznie od debili.
            Mnie się akurat tego rodzaju błędy rzucają w oczy, bardzo. Do dziś pamiętam widziany przed laty napis na samochodzie: hurtownia napoji.
            Zauważam i nic na to nie poradzę, ale staram się nie czepiać personalnie - nawet dzielnie powstrzymuję się (zazwyczaj) od zwracania uwagi na błędy na forum.
            • nangaparbat3 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 13:01
              Oczywiście że to nie Ty, jesli tak zrozumialaś moje slowa, to przepraszam.
              Też zauważam bledy jezykowe, zostalam wychowana w rodzinie, gdzie panuje wręcz jezykowy puryzm. Dzieki temu moglam dostrzec, ze wytykanie bledów językowych moze byc rodzajem przemocy, bardzo skutecznej. To oczywiscie nie dotyczy "Maji", ale nazwania przez Autorkę "debilkami" osoby, ktore by blędu nie wychwyciły, już tak.
              • zona_mi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 13:43
                Nie ma sprawy.

> ale nazwania przez Autorkę "debilkami" osoby, ktore by blędu nie wychwyciły, już tak.

Coś w tym jest.
        • najma78 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 09:18
          zona_mi napisała:

> Ale to dało po oczach bardzo, nie trzeba było tropić.
          >
          A co to za twor jezykowy 'dalo po oczach'? Nie mozna napisac poprawna polszczyzna?
          • fadilla Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 09:35
            "Dało po oczach" to mowa potoczna. Juz zaczynacie wpadać w paranoje wytykając sobie te błędy.
            • najma78 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 09:58
              fadilla napisała:

> "Dało po oczach" to mowa potoczna. Juz zaczynacie wpadać w paranoje wytykając s
              > obie te błędy.
              >
              Nie to bohomaz jezykowy - niedbaly slang. Mozna uzyc 'razi' bo wiadomo slowo nie ma mocy porazenia jak np promienie swietlne, uzywa sie wiec synonimow ale niech to bedzie mialo sens. Jest wiele synonimow okreslajacych to co chce sie wyrazic, moze np 'dźgać' w oczy ale co to jest dalo po oczach' - koszmar jezykowy.
              • fadilla Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 10:27
                Przesadzasz.
                • najma78 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 10:38
                  fadilla napisała:

> Przesadzasz.
                  >
                  Nie sadze. Przesadzaja osoby ktore wytykaja bledy innym, wyzywaja od debilek itp jakby ta jakas tam osoba ktora zrobila blad wyrzadzila im jakas krzywde. Poza tym kazdy popelnia bledy czy chocby nie potrafi nawet darowac sobie zasmiecania wlasnego jezyka jakimis koszmarnymi tworami ale punktuje innym ich niedociagniecia, Przyganial kociol garnkowi, eh.
                  • zona_mi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 12:33
                    No, następna.
                    Zalinkuj, proszę, gdzie wyzywam kogoś od debilek?

A poza tym na forum można używać języka potocznego, to nie oficjalne pismo ani literatura z wyższej półki. Błędów zwykle nie robię.
                    • mamaemmy Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 12:37
                      zona_mi napisała:

> No, następna.
                      > Zalinkuj, proszę, gdzie wyzywam kogoś od debilek?

chodzi o mnie,ja napisałam to OKROPNE słowo, ale cóż. Coś w tym jest tongue_out
                      >
                      > A poza tym na forum można używać języka potocznego, to nie oficjalne pismo ani
                      > literatura z wyższej półki. Błędów zwykle nie robię.
                      >
                      • miss_fahrenheit Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 12:54
                        mamaemmy napisała:

> chodzi o mnie,ja napisałam to OKROPNE słowo, ale cóż. Coś w tym jest tongue_out

W Twoim braku kultury i dobrego wychowania? Owszem, jest.
                        • mamaemmy Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 13:01
                          Oj,oj oj strasznie sie przejełam tym co napisałaś tongue_out Bardzo mnie to interesuje-co myślisz na mój temat smile
                          Dobra, idę świętować Dzień Kobiet.
                          • najma78 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 13:07
                            mamaemmy napisała:

> Oj,oj oj strasznie sie przejełam tym co napisałaś tongue_out Bardzo mnie to interesuje
                            > -co myślisz na mój temat smile

Byle co myslisz i to byle co wypuszczasz do sieci spodziewajac sie poklasku a tu zonk.
                            Idz, poswietuj, moze ci troche ulzy.
                            • mamaemmy Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 13:11
                              Poklasku ?
                              Smieszna jesteś .
                              WspUłczuję Twoim dzieciĄ !
                          • miss_fahrenheit Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 13:34
                            mamaemmy napisała:

> Oj,oj oj strasznie sie przejełam tym co napisałaś tongue_out Bardzo mnie to interesuje
                            > -co myślisz na mój temat smile
                            > Dobra, idę świętować Dzień Kobiet.

To oczywiste, że się nie przejęłaś. I niczego nie zrozumiałaś. To często idzie w parze.
                      • najma78 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 12:55
                        mamaemmy napisała:

> zona_mi napisała:
                        >
                        > > No, następna.
                        > > Zalinkuj, proszę, gdzie wyzywam kogoś od debilek?
                        >
                        > chodzi o mnie,ja napisałam to OKROPNE słowo, ale cóż. Coś w tym jest tongue_out

To co napisalas (nie chodzi tylko o okreslenie 'debil') swiadczy tylko o tobie ale jesli myslisz ze dobrze to jestes w bledzie.
                    • najma78 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 12:52
                      zona_mi napisała:

> No, następna.
                      > Zalinkuj, proszę, gdzie wyzywam kogoś od debilek?

No nastepna ktora musi (bo sie udusi) opatrznie zinterpretowac prosty tekst w jezyku polskim.

> A poza tym na forum można używać języka potocznego, to nie oficjalne pismo ani
                      > literatura z wyższej półki. Błędów zwykle nie robię.
                      >
                      Tyle ze ten koszmarek jezykowy ciezko zakiczyc do jezyka potocznego bo to nie ma zandego sensu. Znaczenie slowa 'dawac' plus 'po oczach'. Ja wiem ze rozni ludzie rozne smieci tworza a inni je powtarzaja bez myslenia, a potem jeszcze twierdza ze to mowa potoczna.
                      • zona_mi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 13:35
                        Ludzie są różni.
                        Jednemu przykro patrzeć na tzw. "koszmarek językowy", inny zdumiewa się nad stosowaniem słów niezgodnie z ich znaczeniem.
                        Bo cóż mniej służy językowi polskiemu - mowa potoczna, dopuszczalna na forum, czy niewiedza i stosowanie kuć w miejsce kłuć, bynajmniej zamiast przynajmniej albo... opatrznie zamiast opacznie?
                        wink
                        • najma78 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 14:42
                          zona_mi napisała:

> Ludzie są różni.

> Bo cóż mniej służy językowi polskiemu - mowa potoczna, dopuszczalna na forum, c
                          > zy niewiedza i stosowanie kuć w miejsce kłuć, bynajmniej zamiast przynajmniej a
                          > lbo... opatrznie zamiast opacznie?
                          > wink

Zgadzam sie, ludzie sa rozni, nie sa doskonali, popelniaja bledy ortograficzne, gramatyczne, interpunkcyjne i mase innych ale co innych upowaznia do zwracania im uwagi i obrazania nazywajac debilami (nie, nie chodzi o ciebie) tego nie wiem i takiego zachowania nie rozumiem.
                      • m_incubo Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 14:38
                        > No nastepna ktora musi (bo sie udusi) opatrznie zinterpretowac prosty tekst w j
                        > ezyku polskim.

Ojoj, tu dopiero "opatrznie" napisałaś proste wszak słowo w języku polskim.
                        Przepisz sto razy i nie wyskakuj przed szereg następnym razem smile
                        • zona_mi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 14:51
                          > Przepisz sto razy i nie wyskakuj przed szereg następnym razem smile

Miałam w klasie koleżankę o imieniu Lidia. Podpisała się kiedyś: Lidja, więc polonistka kazała jej przepiać sto razy.
                          I Lidia przepisała sto razy - Lidja.
                        • najma78 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 15:05
                          m_incubo napisała:

> Ojoj, tu dopiero "opatrznie" napisałaś proste wszak słowo w języku polskim.
                          > Przepisz sto razy i nie wyskakuj przed szereg następnym razem smile

I to jest wlasnie brak kultury w prostych interakcjach z innymi. Co ciebie upowaznia albo rqczej jak smiesz innym zwracac uwage? To nie lekcja jezyka polskiego a ty nie nauczyciel, pomylily ci sie role. Jest cos takiego jak ogolnie pojeta kultura zachowania, nigdy nie slyszalas, podobnie jak autorka watku, prawda?

Czytajac forum tez widze sporo bledow , jednak nigdy nie pozwalam sobie na zwracanie komus uwagi, z dwoch powodow, sama je popelniam a poza tym to bardzo nieeleganckie, swiadczy o niskiej kulturze takiej osoby. No coz, niektorym sporo brakuje w tej kwesti, a decyduja sie na dyskusje na forum.
                          • zona_mi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 15:58
                            > Czytajac forum tez widze sporo bledow , jednak nigdy nie pozwalam sobie na zwra
                            > canie komus uwagi,

Och, czyżby?
                            Spójrzmy na drzewko, czy nie od poniższego zaczęła się ta gałąź dyskusji?

najma78 08.03.15, 09:18
                            zona_mi napisała:

> Ale to dało po oczach bardzo, nie trzeba było tropić.
                            >
                            A co to za twor jezykowy 'dalo po oczach'? Nie mozna napisac poprawna polszczyzna?

To tyle, jeśli idzie o "niezwracanie komuś uwagi" smile
                            Pomijam już, czy słusznie i pomijam kwestię poprawności Twoich wypowiedzi.
                            • najma78 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 17:56
                              zona_mi napisała:

> Och, czyżby?
                              > Spójrzmy na drzewko, czy nie od poniższego zaczęła się ta gałąź dyskusji?
                              >
                              > najma78 08.03.15, 09:18
                              > zona_mi napisała:
                              >
                              > > Ale to dało po oczach bardzo, nie trzeba było tropić.
                              > >
                              > A co to za twor jezykowy 'dalo po oczach'? Nie mozna napisac poprawna polszczyz
                              > na?
                              >
                              > To tyle, jeśli idzie o "niezwracanie komuś uwagi" smile
                              > Pomijam już, czy słusznie i pomijam kwestię poprawności Twoich wypowiedzi.
                              >

hehehe, oczywiscie, zwrocilam uwage ale w tym watku bo twoja wypowiedz jest na zasadzie przyganial kocial garnkowi. Widze ze dalo ci po oczach wczoraj tak ze dzis nawet nie zauwazasz w jakim watku kto sie wypowiada i dlaczego. W zadnym innym watku nie zarocilabym nikomu uwagi na bledy ortograficzne czy gramatyczne.
                              • zona_mi Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 18:24
                                A komu, Twoim zdaniem, przyganiałam, pisząc o rażącym mnie wyjątkowo błędzie w telewizji?
                                Stanęłaś w obronie kogoś z tej stacji, czepiając się mojego wpisu z kolokwializmem, czy co?

I co to znaczy, że nie odróżniam wątków - odpowiedziałam w niestosownym na temat (braku) znajomości zasad?
                                Mam poczucie, że to nie ja się zapętlam w tej przedziwnej dyskusji.
                          • m_incubo Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 17:26

Bardzo dobre rady, więc sama zacznij się do nich stosować.
                            Zaczynam podejrzewać, że mamaemmy nie była jednak tak całkiem bez racji big_grin
              • m_incubo Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 10:43
                Chyba kwiatka dzisiaj nie dostałaś.
                • najma78 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 11:03
                  m_incubo napisała:

> Chyba kwiatka dzisiaj nie dostałaś.

big_grin kwiaty ciete kupilam wczoraj, przy okazji cotygodniowych zakupow, poza tym piekne, kolorlwe kwitna w ogrodzie, maz dba zeby zawsze jakies kwitly smile

A tak wogole to widze ze niektorym to chyba cos sie rzucilo...big_grin
    • ga-ti Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 23:49
      O rzesz, a miałam obejrzeć. Chciałam zobaczyć, czy i jakie talenty mają te dzieciaki, bo jakoś po zajawkach wydało mi się, że to raczej wygadana, pyskata, pajacująca dzieciarnia uncertain
      Mam nadzieję, że się myliłam.
    • d.o.s.i.a Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 07.03.15, 23:57
      Mnie uczyli ze dopelniacz rzeczowników zakończonych na "ja" to "ji". Wiec nie widzę bledu. Ale moze Maja sie jakos inaczej odmienia...?
      • wioskowy_glupek Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 00:32
        To chyba ta sama szkoła "nadzieji" co Komorowski...
      • maslova Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 00:42
        Końcówkę "ja" w rzeczownikach, która występuje po samogłosce zamienia się w dopełniaczu na samo "i". Soja - soi, tuja - tui, Maja - Mai.
        Może gdybyś poprosiła w swoim czasie o pomoc swoich rodziców, teraz nie sadziłabyś takich błędów wink
    • culebre Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 01:08
      "Flustrujesz" się na forum gdzie "jakiś"="jakichś". Współczuję dziecią...
    • misterni Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 01:22
      mamaemmy napisała:

Nie,to nie jest literówka,to jest niedouczenie,jak niektórych debilek piszących po raz pierwszy na nasym forum..

O wow. Sama pamiętaj o spacjach po znakach przestankowych, żeby ktoś na "nasym" forum nie wyzwał cię od debilek.
      • mamaemmy misterni 08.03.15, 10:21
        oj, to się teraz wygłupiłaś-przeczytaj sobie pierwszy mój post i to słowo -no i jest " nasym "czy jednak "naszym" ? big_grin
        • falundafa Re: misterni 08.03.15, 10:35
          sama przeczytaj swój jeszcze raz i sprawdź czy nie ma racji jeśli chodzi o brak spacji po znakach przestankowych
        • miss_fahrenheit Re: misterni 08.03.15, 10:35
          Nadal jest słowo "debilek", które wystawia Ci gorszą opinię, niż jakikolwiek błąd.
          • mamaemmy Re: misterni 08.03.15, 10:37
            pisałam o naszym/nasym .
            Co do debilek-pełno ich tutaj ,niestety nie wszystkie ematki są mądre i fajne tongue_out
            • m_incubo Re: misterni 08.03.15, 10:47
              Z tobą na czele, tyle że ty akurat nawet "fajnością" i mądrością nie nadrabiasz.
              • mamaemmy Re: misterni 08.03.15, 10:49
                akurat twoje zdanie mnie jak najbardziej nie interesuje tongue_out
            • kalina_lin Re: misterni 08.03.15, 10:55
              Spacja PO znakach przestankowych, nie przed.
        • misterni Re: misterni 08.03.15, 14:13
          Przy cytowaniu musiało się coś przestawić.
          Niemniej nadal pisanie "debilki" o kimkolwiek, a zwłaszcza już o współużytkowniczkach forum, jest nie do przyjęcia i świadczy o tobie bardzo źle.
    • a1ma Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 01:45
      Pięć lat temu na jednym ze stoisk w dużym sklepie widziałam napis AKCESORIA DO PIELĘGNACJI PAZNOKCJI. Zwróciłam wtedy uwagę obsłudze. Piec lat pozniej napis nadal obecny w niezmienionej formie. Nikogo to nie obchodzi, nikomu nie przeszkadza, serio.
      • ala_bama1 Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 06:40
        Kiedyś w programie typu "Świat się kreci" było o nadużywaniu ALKOCHOLU (też jakiś napis) myślałam że źle czytam. Na szczęście w miarę szybko się zreflektowali bo sam napis byl przez parę sekund, po czym pojawił się poprawiony
    • ludborka Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 07:33
      m.facebook.com/dziennikarzom?_rdr
    • majarzeszow Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 07:54
      jako posiadaczka wlasnie tego imienia juz od dziecinstwa sie stykam z bledną odmiana, nawet jak dostawalam na zakonczenie roku ksiazki to zawsze bylo "dla MAJI" - co mnie nizmiernie wkurzalo. bo kto jak kto, ale nauczycielka to by mogla opanowac odmianę wyrazów typu" Maja, keja, Gaja czy reja, nie mowiąc już o sławetnej ŻMII.
      dosia - nawet sie nie chwal niedouctwem.....
    • siebiatynska_m Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 11:09
      Tvn z założenia jest programem dla bezmuzgowcow.gotowanie,tańce i spiew- ot rozrywki nie wymagające myślenia: debil-widz gapi się bezrefleksyjnie i wszystko. Jak większość TV.
      • a1ma Re: Błąd ort 1 stopnia w programie tvn 08.03.15, 12:02
        siebiatynska_m napisała:

> Tvn z założenia jest programem dla bezmuzgowcow

Hehe big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka