ichi51e Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 14:05 Jaka zalosc. A na wilenskim dalej sikami smierdzi czy juz na wonderbaumy sie kasa znalazla? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 14:35 ale riki ma, jak zwykle, racje, o wiadomosci.onet.pl/wielka-brytania-i-irlandia/londyn-mezczyzna-z-nozem-sial-strach-i-groze-w-metrze/909x3 Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 15:57 I jesli chodzi o Paryż to tez miał racje, pewnie mu paryska kochanka opowiedziała: m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,17429484,_Szok_kulturowy_w_Paryzu___Kibice_Chelsea_wyrzucili.html Te przeklęte bialasy! To ni przypomniało, u nas najgorsza zmora sa Holendrzy i Niemcy, zeszłego lata była afera jak młody niemiecki aryjski gó...arz starał sie srac na środku wagonu w metrze. I jeszcze sie dziwił jak go ochrona spałowała. . Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 23:01 A na wilenskim dalej sikami smierdzi czy juz na wonderbaumy sie ka > sa znalazla Wileniak przeszedł szokującą metamorfozę już wiele lat temu. Ale widocznie ani ty, ani Riki (się zdziwił po wyjrzeniu z metra? ) dawno tam nie byliście. Bardzo dawno. ------------------------------------------------------------- "a przecież można pozostać człowiekiem nawet jeśli jest się nauczycielem" by Grave_digger Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 23:11 Niestety, Wileniak jako dworzec kolejowy żadnej szokującej metamorfozy nie przeszedł. Nadal jest to obskurny dworzec, na którym śmierdzi sikami, tyle, że perony pod gołym niebem przykryto surowym betonem i przy okazji znacznie odsunięto od ul. Targowej. Za to na miejscu dawnego dworca powstało całkiem eleganckie centrum handlowe, które faktycznie wygląda bez zarzutu (zwłaszcza galeria handlowa). Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 23:21 No, ja pamiętam taki starożytny domek (może i zabytkowy był) - kupowało się tam bilety. I była dość smętna poczekalnia ... Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 00:20 Był starożytny drewniany domek w stylu podlaskim, wraz z poczekalnią. I puciongi elektryczne do Małkini. Na studiach odbyłem stamtąd wraz z kolegami podróż do Broku (po drodze z przesiadką na pks), z licznymi atrakcjami alkoholowo-towarzyskimi. Gdzie te czasy... Dobranoc x2 Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 15:51 Mnie zawsze w takich watkach zastanawia dlaczego autor piszac 'oni ' wrzuca wszystkich do jednego gara. I co wlasciwie ma ten watek na celu procz wywolania jatki ,podczas ktorej te same nicki beda sie onanizowac swoim zacietrzewieniem? Riki przejechal sie metrem! Hit roku! Polska pieknieje i sie rozwija- super, ciesze sie razem z rodakami i niech bedzie WAM jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:43 A Ty co tutaj robisz? Foch już przeszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:53 A stesknilam sie za toba.Baaardzo😃 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 00:49 araceli napisała: > A Ty co tutaj robisz? Foch już przeszedł? > > A ty co tu robisz? Znowu trollujesz na całego? Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 16:38 A uj mnie obchodzi Twoje warszawskie metro, ja chce żeby znowu pływał tramwaj wodny na Hel Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 17:42 Przecież pływa. W te wakacje byliśmy na wybrzeżu i z Gdyni były rejsy na Hel i z Helu do Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 18:08 Ale ceny wzrosły, dla mojej rodziny za drogo jak na jednodniową eskapadę, w zeszłe wakacje zrezygnowaliśmy, jeszcze dwa lata temu współfinansowało miasto ulgowy był chyba za 7 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 18:12 A, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:22 Gazeciarz - czekam na linki do postow w dyskusjach 'anrypolskich ',w ktorych bralam udzial. Prosze mi udowodnic ,w ktorym miejscu szkalowalam Polske. Chyba nawet ty potrafisz brac odpowiedzialnosc za to,co piszesz. Czy jestes klamca i oszczerca? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:30 Tu pierwszy Twój "hejterski" typowo wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,567,149052709,149052709,Ci_wstretni_emogranci_.html Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:44 Prosze o wskazanie gdzie w tym (i innych watkach)szkalowalam Polske. KONKRETNIE :co w moim poscie startowym i innych MOICH postach obraza Polske.Dawaj Gazeciarz. Skoro umiesz rzucic oskarzenie to miej odwage i godnosc je uzasadnic. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:46 Normalnie bym sie nie zapytała, ale skoro czepiasz się gazety.... daj mi linki do mojego chamstwa i oszczerstw? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:52 Ale ja tobie chamstwa i oszczerstw nie zarzucam wiec o co teraz ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:57 Przepraszam, mój błąd - źle spojrzałam na drzewko. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 22:23 A gazety się czepiam...choć nie, to złe słowo bo ja nie lubię jak ktoś perfidnie kłamie rzucajac wyssane z tyłka kalumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 00:54 chocolatemonster napisał(a): > Prosze o wskazanie gdzie w tym (i innych watkach)szkalowalam Polske. KONKRETNIE > :co w moim poscie startowym i innych MOICH postach obraza Polske.Dawaj Gazecia > rz. Skoro umiesz rzucic oskarzenie to miej odwage i godnosc je uzasadnic. Przecież dobrze wiesz, że nie poda żadnych konkretów, ale szczekać będzie długo i głośno. Ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 00:52 chocolatemonster napisał(a): > Gazeciarz - czekam na linki do postow w dyskusjach 'anrypolskich ',w ktorych br > alam udzial. Prosze mi udowodnic ,w ktorym miejscu szkalowalam Polske. Chyba na > wet ty potrafisz brac odpowiedzialnosc za to,co piszesz. Czy jestes klamca i o > szczerca? Jest kłamcą i oszczercą. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 22:45 Nie wiem po co my się tak nieustannie przepychamy: 'a we Warszawie nie ma ...' , 'a w Dublinie to...'. Czemu to ma służyć? Na każdy link,że w Polsce jest 'źle' znajdzie się tysiące innych,że w Honolulu też nie jest różowo. Po co my się tak chandryczymy (a właściwie to Wy ) i staramy udowodnić,że 'moje jest mojsze'? Czy nie lepiej dojść do wniosku,że i tu i tam bywa i fajnie i ciężko? Nie macie (emigrantki i 'tubylki') dość tego 'ujadania'? ps. Jeśli ktoś mi zaraz zarzuci,że i ja 'ujadam' i szkaluję Polskę- proszę o konkretne cytaty. Serio. Nigdzie nie pisałam źle o naszym kraju i nie lubię gdy ktoś zarzuca mi słowa przeze mnie nie napisane/powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Dla emigrantek 09.03.15, 22:51 Obiad zjadlem, zdrzemnalem sie.. a wy sie jeszcze klocicie? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dla emigrantek 09.03.15, 22:58 Gust muzyczny to ty masz 'po zbóju fest' Nie moje klimaty Riki ale doceniam starania. ps. Tak, Polska jest piękna i niech rośnie ku chwale Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Dla emigrantek 09.03.15, 23:04 A tak, owszem, gust muzyczny mam fatalny. To mój ulubiony artysta Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dla emigrantek 10.03.15, 01:02 Riki, ja zdecydowanie wolę tego rodzaju muzyczne klimaty: The Pogues - Dirty Old Town (Remastered - 16:9 & 720p) Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dla emigrantek 10.03.15, 01:11 Albo to: The Offspring - The Kids Aren't Alright czy: Bloodhound Gang - The Bad Touch Dobra. Więcej się nie odkrywam Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Dla emigrantek 10.03.15, 09:03 To może i ja coś zaproponuje jako podsumowanie wątku. Tu jest ważny tekst. Łona i Webber "Wyślij sobie pocztówkę" Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 08:36 już czuję tu hejt w postach Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 12:22 "W metrze sami biali ludzie, żaden czarny czy ciapaty nie patrzył na mnie wzrokiem jakby mnie chciał zamordować (standard w Londynie, Paryżu i Zagłębiu Ruhry). Na powierzchni też ładnie - syfny Wileniak przykryty nowoczesną galerią handlową, Stadion Narodowy i najbliższe otoczenie ok - nawet stacja PKP wyrychtowana na cacy, Centrum Nauki Kopernik - piękna okolica, aż serce rośnie gdy porówna się to ze stanem sprzed 25 lat, śmierdzącą Wisłą i Wisłostradą w otoczeniu budek z piwem, Nowy Świat - porządny wielkomiejski deptak, Świętokrzyska - centrum miasta, okolica jeszcze w przebudowie, Rondo ONZ - zadziwiająca przemiana, rondo 1, hotel intercontinental, niedaleko złote tarasy , całe otoczenie na poziomie, Rondo Daszyńskiego - plac budowy, powstaje reprezentacyjny biurowiec, obok dzielnica białych kołnierzyków na miejscu dawnej robociarni upadłych wielkich fabryk. Wszędzie widać progres , pozytywną zmianę - CZYSTO, PIĘKNIE I NA BOGATO. A teraz moje kochaniutkie wyjechane spójrzcie sobie na metro, którym wy codziennie jeździcie i waszą okolicę na powierzchni tegoż metra. " A co tam w tej dzielnicy bialych kolnierzykow powstaje? Przelewaja CHF-y za kwadraty developerskie do Citi? Call center czy centrum outsourcingu z placa 1500? Ten caly wyglad Warszawy to taki klimat pod turystow i "inwestorow" wykupujacych co tam jeszcze zostalo. Tak jak w biznesie: ulgi dla korpo/marketow i duszenie lokalnego biznesiku/sklepikarza. Za 10 lat moze sie okazac ze w metrze nikt nie mowi po polsku, abstrakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 12:48 Jak pierwszy raz wyjechałam na tzw. Zachód, to pierwsze co mnie uderzyło , że u nas takie śliczne i pachnące centra handlowe a tam już obskurne i lekko śmierdzące, poza tym wówczas mozna tylko było pozazdrościc dróg, ale jak dzisiaj wracam znad morza prawie pustą S3ką która wygląda lepiej niz A2 i nad morze jadę w 5 godzin a nie 8-10 to nie da sie nie zauważyc pozytywnych zmian. Jeszcze dużo jest do zrobienia, ale nie oszukujmy się jest lepiej niz 30 lat temu a kraj w sumie ciągle na dorobku. Ponadto ciągle okradany to i tak nieźle idą remonty . Ja sie zachodem nie zachłystuję... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 18:37 Tak naprawdę to żadna emigrantka się Zachodem nie zachłystuje. Ale widzi różnice, szczególnie w normalnym życiu. I o tym wszystkie piszemy, często podając zachodnie rozwiązania systemowe, które rodakom by znacznie ułatwiły życie. Ale nie. Gazeciarz mąci dla samego mącenia i z czystej nienawiści do tych, którzy wyjechali, więc kłamie ile wlezie i wmawia innym, że coś napisały, a tego nie napisały (wielokrotnie prosiłam o linki do moich nienawistnych wobec Polski wypowiedzi - nigdy ich nie podało, inne dziewczyny zresztą tak samo) a są też panie podobnie nastawione jak on i lezą za nim jak te owce i dowalają do pieca. I powstają tasiemcowe dyskusje, przepychanki i hejty. A przecież o to gazeciarzowi chodzi - o awanturę. Bo inaczej to się to coś nudzi na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 16:59 I musiales kurde pojechac tym imydzem bialego pana? Tak ci sie ladnie zaczelo i konczylo Ja tam Warszawe zawsze wskazuje jako wzor zorganizowania transportu. A jest juz lub w planach zientegrowana karta na wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 17:03 Mam na mysli - z pociagami, zeby sie ktos zaraz nie wzburzyl... Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 20:20 Tak, jest. www.ztm.waw.pl/integracja.php?i=2&c=103&l=1 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 11.03.15, 06:58 we Wrocku też jest karta (autobusy, tramwaje, pociągi), ale my metra nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 11.03.15, 00:46 Gratulacje, zrobiłeś wątek na pierdylion postów. Wniosek - po prostu ematka to w 90% emigrantka, która jesli stoi w rozkroku, to nie stoi, o nie, juz ona ci to powie. Mamy jeszcze 5 lat dodacji+ 5 lat poslizgu w wykonaniu projektów. Będziemy wyglądać lepiej niz przeciętna Europa, bo to wszystko będzie nowe, będzie kasa nawet na projektantów. Znaczy sorry, była. Bo własnie to wszystko sie dzieje lub konczy, a projektanci własnie konczą. Ty piszesz o warszawskim metrze, one słusznie kpią - ale każ jechac im na jakąś losowo wybraną wiochę i zobaczą jesli nie nową piękną drogę, to wykopki i panów pomaranczowych. W drogach w Polsce dokonała sie rewolucja dzięki UE, wszysto stanęło na głowie od 10 lat na +, progres jest niesamowity. Pytanie co potem, bo to juz niedługo. Dotacje znikną, zniknie jakies milion miejsc pracy (o ile nie więcej) związany z dotacjami. Co nam zostanie? Europejska montownia z 2 milionami obywateli uwikłnymi w toksyczne bankowe produkty typu opcje czy kredyty frankowe i bedziemy sie bujac jak Grecja. Odpowiedz Link Zgłoś