Dodaj do ulubionych

Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w Wwie

• ichi51e Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 14:05
      Jaka zalosc. A na wilenskim dalej sikami smierdzi czy juz na wonderbaumy sie kasa znalazla?
      • konwalka Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 14:35
        ale riki ma, jak zwykle, racje, o
        wiadomosci.onet.pl/wielka-brytania-i-irlandia/londyn-mezczyzna-z-nozem-sial-strach-i-groze-w-metrze/909x3
        • obrus_w_paski Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 15:57
          I jesli chodzi o Paryż to tez miał racje, pewnie mu paryska kochanka opowiedziała:
          m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,17429484,_Szok_kulturowy_w_Paryzu___Kibice_Chelsea_wyrzucili.html
          Te przeklęte bialasy!

To ni przypomniało, u nas najgorsza zmora sa Holendrzy i Niemcy, zeszłego lata była afera jak młody niemiecki aryjski gó...arz starał sie srac na środku wagonu w metrze. I jeszcze sie dziwił jak go ochrona spałowała.

.
      • morekac Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 23:01
        A na wilenskim dalej sikami smierdzi czy juz na wonderbaumy sie ka
        > sa znalazla

Wileniak przeszedł szokującą metamorfozę już wiele lat temu. Ale widocznie ani ty, ani Riki (się zdziwił po wyjrzeniu z metra? ) dawno tam nie byliście. Bardzo dawno.
        -------------------------------------------------------------
        "a przecież można pozostać człowiekiem nawet jeśli jest się nauczycielem" by Grave_digger
        • riki_i Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 23:11
          Niestety, Wileniak jako dworzec kolejowy żadnej szokującej metamorfozy nie przeszedł. Nadal jest to obskurny dworzec, na którym śmierdzi sikami, tyle, że perony pod gołym niebem przykryto surowym betonem i przy okazji znacznie odsunięto od ul. Targowej. Za to na miejscu dawnego dworca powstało całkiem eleganckie centrum handlowe, które faktycznie wygląda bez zarzutu (zwłaszcza galeria handlowa).
          • morekac Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 23:21
            No, ja pamiętam taki starożytny domek (może i zabytkowy był) - kupowało się tam bilety. I była dość smętna poczekalnia ...
            • riki_i Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 00:20
              Był starożytny drewniany domek w stylu podlaskim, wraz z poczekalnią. I puciongi elektryczne do Małkini. Na studiach odbyłem stamtąd wraz z kolegami podróż do Broku (po drodze z przesiadką na pks), z licznymi atrakcjami alkoholowo-towarzyskimi. Gdzie te czasy... Dobranoc x2
    • chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 15:51
      Mnie zawsze w takich watkach zastanawia dlaczego autor piszac 'oni ' wrzuca wszystkich do jednego gara. I co wlasciwie ma ten watek na celu procz wywolania jatki ,podczas ktorej te same nicki beda sie onanizowac swoim zacietrzewieniem?

Riki przejechal sie metrem! Hit roku!

Polska pieknieje i sie rozwija- super, ciesze sie razem z rodakami i niech bedzie WAM jak najlepiej.
      • araceli Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:43
        A Ty co tutaj robisz? Foch już przeszedł? big_grin
        • chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:53
          A stesknilam sie za toba.Baaardzo😃
        • rosapulchra-0 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 00:49
          araceli napisała:

> A Ty co tutaj robisz? Foch już przeszedł? big_grin
          >
          >
          A ty co tu robisz? Znowu trollujesz na całego?
    • fadilla Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 16:38
      A uj mnie obchodzi Twoje warszawskie metro, ja chce żeby znowu pływał tramwaj wodny na Hel big_grin
      • triss_merigold6 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 17:42
        Przecież pływa. W te wakacje byliśmy na wybrzeżu i z Gdyni były rejsy na Hel i z Helu do Gdyni.
        • fadilla Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 18:08
          Ale ceny wzrosły, dla mojej rodziny za drogo jak na jednodniową eskapadę, w zeszłe wakacje zrezygnowaliśmy, jeszcze dwa lata temu współfinansowało miasto ulgowy był chyba za 7 zł.
          • triss_merigold6 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 18:12
            A, to fakt.
    • alexa0000 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 18:47
    • chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:22
      Gazeciarz - czekam na linki do postow w dyskusjach 'anrypolskich ',w ktorych bralam udzial. Prosze mi udowodnic ,w ktorym miejscu szkalowalam Polske. Chyba nawet ty potrafisz brac odpowiedzialnosc za to,co piszesz. Czy jestes klamca i oszczerca?
      • gazeta_mi_placi Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:30
        Tu pierwszy Twój "hejterski" typowo wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,149052709,149052709,Ci_wstretni_emogranci_.html
        • chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:44
          Prosze o wskazanie gdzie w tym (i innych watkach)szkalowalam Polske. KONKRETNIE :co w moim poscie startowym i innych MOICH postach obraza Polske.Dawaj Gazeciarz. Skoro umiesz rzucic oskarzenie to miej odwage i godnosc je uzasadnic.
          • joa66 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:46
            Normalnie bym sie nie zapytała, ale skoro czepiasz się gazety....wink daj mi linki do mojego chamstwa i oszczerstw?smile
            • chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:52
              Ale ja tobie chamstwa i oszczerstw nie zarzucam wiec o co teraz ci chodzi?
              • joa66 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 21:57
                Przepraszam, mój błąd - źle spojrzałam na drzewko. Sorry.
            • chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 22:23
              A gazety się czepiam...choć nie, to złe słowo bo ja nie lubię jak ktoś perfidnie kłamie rzucajac wyssane z tyłka kalumnie.
          • rosapulchra-0 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 00:54
            chocolatemonster napisał(a):

> Prosze o wskazanie gdzie w tym (i innych watkach)szkalowalam Polske. KONKRETNIE
            > :co w moim poscie startowym i innych MOICH postach obraza Polske.Dawaj Gazecia
            > rz. Skoro umiesz rzucic oskarzenie to miej odwage i godnosc je uzasadnic.

Przecież dobrze wiesz, że nie poda żadnych konkretów, ale szczekać będzie długo i głośno. Ten typ tak ma.
      • rosapulchra-0 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 00:52
        chocolatemonster napisał(a):

> Gazeciarz - czekam na linki do postow w dyskusjach 'anrypolskich ',w ktorych br
        > alam udzial. Prosze mi udowodnic ,w ktorym miejscu szkalowalam Polske. Chyba na
        > wet ty potrafisz brac odpowiedzialnosc za to,co piszesz. Czy jestes klamca i o
        > szczerca?

Jest kłamcą i oszczercą.
    • chocolatemonster Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 09.03.15, 22:45
      Nie wiem po co my się tak nieustannie przepychamy: 'a we Warszawie nie ma ...' , 'a w Dublinie to...'. Czemu to ma służyć? Na każdy link,że w Polsce jest 'źle' znajdzie się tysiące innych,że w Honolulu też nie jest różowo. Po co my się tak chandryczymy (a właściwie to Wy ) i staramy udowodnić,że 'moje jest mojsze'?
      Czy nie lepiej dojść do wniosku,że i tu i tam bywa i fajnie i ciężko?

Nie macie (emigrantki i 'tubylki') dość tego 'ujadania'?

ps. Jeśli ktoś mi zaraz zarzuci,że i ja 'ujadam' i szkaluję Polskę- proszę o konkretne cytaty. Serio. Nigdzie nie pisałam źle o naszym kraju i nie lubię gdy ktoś zarzuca mi słowa przeze mnie nie napisane/powiedziane.

• baltycki Re: Dla emigrantek 09.03.15, 22:51
      Obiad zjadlem,
      zdrzemnalem sie..
      a wy sie jeszcze klocicie?big_grin
      • chocolatemonster Re: Dla emigrantek 09.03.15, 22:54
        A właściwie to masz racjęsmile
        • riki_i Re: Dla emigrantek 09.03.15, 22:57
          Masz piosenkę ode mnie Dobranoc
          • chocolatemonster Re: Dla emigrantek 09.03.15, 22:58
            Gust muzyczny to ty masz 'po zbóju fest'smile Nie moje klimaty Riki ale doceniam starania.
            ps. Tak, Polska jest piękna i niech rośnie ku chwalesmile
          • joa66 Re: Dla emigrantek 09.03.15, 23:01
            O Boże big_grin
    • lafiorka2 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 08:36
      już czuję tu hejt big_grin w postach tongue_out
    • gogologog Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 12:22
      "W metrze sami biali ludzie, żaden czarny czy ciapaty nie patrzył na mnie wzrokiem jakby mnie chciał zamordować (standard w Londynie, Paryżu i Zagłębiu Ruhry).

Na powierzchni też ładnie - syfny Wileniak przykryty nowoczesną galerią handlową, Stadion Narodowy i najbliższe otoczenie ok - nawet stacja PKP wyrychtowana na cacy, Centrum Nauki Kopernik - piękna okolica, aż serce rośnie gdy porówna się to ze stanem sprzed 25 lat, śmierdzącą Wisłą i Wisłostradą w otoczeniu budek z piwem, Nowy Świat - porządny wielkomiejski deptak, Świętokrzyska - centrum miasta, okolica jeszcze w przebudowie, Rondo ONZ - zadziwiająca przemiana, rondo 1, hotel intercontinental, niedaleko złote tarasy , całe otoczenie na poziomie, Rondo Daszyńskiego - plac budowy, powstaje reprezentacyjny biurowiec, obok dzielnica białych kołnierzyków na miejscu dawnej robociarni upadłych wielkich fabryk. Wszędzie widać progres , pozytywną zmianę - CZYSTO, PIĘKNIE I NA BOGATO.

A teraz moje kochaniutkie wyjechane spójrzcie sobie na metro, którym wy codziennie jeździcie i waszą okolicę na powierzchni tegoż metra.
      "
      A co tam w tej dzielnicy bialych kolnierzykow powstaje? Przelewaja CHF-y za kwadraty developerskie do Citi? Call center czy centrum outsourcingu z placa 1500?
      Ten caly wyglad Warszawy to taki klimat pod turystow i "inwestorow" wykupujacych co tam jeszcze zostalo.
      Tak jak w biznesie: ulgi dla korpo/marketow i duszenie lokalnego biznesiku/sklepikarza.
      Za 10 lat moze sie okazac ze w metrze nikt nie mowi po polsku, abstrakcja?
    • anusia_magda Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 12:48
      Jak pierwszy raz wyjechałam na tzw. Zachód, to pierwsze co mnie uderzyło , że u nas takie śliczne i pachnące centra handlowe a tam już obskurne i lekko śmierdzące, poza tym wówczas mozna tylko było pozazdrościc dróg, ale jak dzisiaj wracam znad morza prawie pustą S3ką która wygląda lepiej niz A2 i nad morze jadę w 5 godzin a nie 8-10 to nie da sie nie zauważyc pozytywnych zmian. Jeszcze dużo jest do zrobienia, ale nie oszukujmy się jest lepiej niz 30 lat temu a kraj w sumie ciągle na dorobku. Ponadto ciągle okradany to i tak nieźle idą remonty . Ja sie zachodem nie zachłystuję...
      • rosapulchra-0 Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 18:37
        Tak naprawdę to żadna emigrantka się Zachodem nie zachłystuje. Ale widzi różnice, szczególnie w normalnym życiu. I o tym wszystkie piszemy, często podając zachodnie rozwiązania systemowe, które rodakom by znacznie ułatwiły życie. Ale nie. Gazeciarz mąci dla samego mącenia i z czystej nienawiści do tych, którzy wyjechali, więc kłamie ile wlezie i wmawia innym, że coś napisały, a tego nie napisały (wielokrotnie prosiłam o linki do moich nienawistnych wobec Polski wypowiedzi - nigdy ich nie podało, inne dziewczyny zresztą tak samo) a są też panie podobnie nastawione jak on i lezą za nim jak te owce i dowalają do pieca. I powstają tasiemcowe dyskusje, przepychanki i hejty. A przecież o to gazeciarzowi chodzi - o awanturę. Bo inaczej to się to coś nudzi na forum.
    • cherry.coke Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 16:59
      I musiales kurde pojechac tym imydzem bialego pana? Tak ci sie ladnie zaczelo i konczylo big_grin Ja tam Warszawe zawsze wskazuje jako wzor zorganizowania transportu.
      A jest juz lub w planach zientegrowana karta na wszystko?
      • cherry.coke Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 17:03
        Mam na mysli - z pociagami, zeby sie ktos zaraz nie wzburzyl...
        • riki_i Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 10.03.15, 20:20
          Tak, jest.
          www.ztm.waw.pl/integracja.php?i=2&c=103&l=1
      • pade Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 11.03.15, 06:58
        we Wrocku też jest karta (autobusy, tramwaje, pociągi), ale my metra nie mamysmile
    • piepe Re: Dla emigrantek - jechałem nową linią metra w 11.03.15, 00:46
      Gratulacje, zrobiłeś wątek na pierdylion postów. Wniosek - po prostu ematka to w 90% emigrantka, która jesli stoi w rozkroku, to nie stoi, o nie, juz ona ci to powie.
      Mamy jeszcze 5 lat dodacji+ 5 lat poslizgu w wykonaniu projektów. Będziemy wyglądać lepiej niz przeciętna Europa, bo to wszystko będzie nowe, będzie kasa nawet na projektantów. Znaczy sorry, była. Bo własnie to wszystko sie dzieje lub konczy, a projektanci własnie konczą.
      Ty piszesz o warszawskim metrze, one słusznie kpią - ale każ jechac im na jakąś losowo wybraną wiochę i zobaczą jesli nie nową piękną drogę, to wykopki i panów pomaranczowych. W drogach w Polsce dokonała sie rewolucja dzięki UE, wszysto stanęło na głowie od 10 lat na +, progres jest niesamowity.
      Pytanie co potem, bo to juz niedługo. Dotacje znikną, zniknie jakies milion miejsc pracy (o ile nie więcej) związany z dotacjami. Co nam zostanie? Europejska montownia z 2 milionami obywateli uwikłnymi w toksyczne bankowe produkty typu opcje czy kredyty frankowe i bedziemy sie bujac jak Grecja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka