grave_digger 14.03.15, 15:05 człowiekowi za prace na działce? Ile ludzie biorą? Pytam was, bo chłopak, który popchnął mi pracę na ogródku, nie wie ile mnie skasować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chocolate_cake Re: Ile zapłacić 14.03.15, 15:27 Widziałam wczoraj ogłoszenie w lokalnym sklepie, że ktoś chce zapłacić za koszenie trawy i inne prace ogrodowe 10 zł za godzinę. Nie wiem ile biorą, nie płaciłam nigdy nikomu ale pewnie coś koło tego. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Ile zapłacić 14.03.15, 16:58 Jesli to człowiek niewykwalifikowany w pracach ogrodniczych, to 10-12zl/h ot: tu przekopał, tam przegrabił, wszystko wskazane palcem przez właściciela. Bo ktoś, kto wie sam bez pokazywania, co trzeba zrobić i potrafi to zrobić, to ma inne stawki. (uderzyć młotkiem- złotówka, wiedzieć gdzie uderzyć- 99 zł, razem należy się 100 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Ile zapłacić 14.03.15, 17:02 Oj uważaj, może by chciał w naturze zapłacić... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Ile zapłacić 14.03.15, 17:37 Spracowal sie i jeszcze ma chciec zaplacic? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Ile zapłacić 14.03.15, 17:14 Co to za dziwne uklady, nie uzgodniliscie ceny? Co bedzie jak powie ze chce 50 000 pln? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Ile zapłacić 14.03.15, 17:20 W zeszłym roku umówiliśmy się na 12 zł/godz. Chłopak robił to, co pokazałam i tak jak pokazałam, tak zwaną brudną robotę. A że zrobił bardzo szybko, wręcz biegał z taczkami to dołożyliśmy, bo jakoś tak wydawało nam się że za mało wypracował. Pewnie człowiek mający pojęcie, taki który powie, "pani, tego krzaka to lepiej w cieniu, a ten to lubi na słonku, pod tego to taką podsypkę, a ten lubi kwaśną ziemię" policzy sobie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś