Dodaj do ulubionych

Ile zapłacić

14.03.15, 15:05
człowiekowi za prace na działce?
Ile ludzie biorą?

Pytam was, bo chłopak, który popchnął mi pracę na ogródku, nie wie ile mnie skasować suspicious
Obserwuj wątek
    • chocolate_cake Re: Ile zapłacić 14.03.15, 15:27
      Widziałam wczoraj ogłoszenie w lokalnym sklepie, że ktoś chce zapłacić za koszenie trawy i inne prace ogrodowe 10 zł za godzinę. Nie wiem ile biorą, nie płaciłam nigdy nikomu ale pewnie coś koło tego.
    • solejrolia Re: Ile zapłacić 14.03.15, 16:58
      Jesli to człowiek niewykwalifikowany w pracach ogrodniczych, to 10-12zl/h
      ot: tu przekopał, tam przegrabił, wszystko wskazane palcem przez właściciela.
      Bo ktoś, kto wie sam bez pokazywania, co trzeba zrobić i potrafi to zrobić, to ma inne stawki.

(uderzyć młotkiem- złotówka,
      wiedzieć gdzie uderzyć- 99 zł,
      razem należy się 100 zł)
    • anorektycznazdzira Re: Ile zapłacić 14.03.15, 17:02
      Oj uważaj, może by chciał w naturze zapłacić... wink
      • baltycki Re: Ile zapłacić 14.03.15, 17:37
        Spracowal sie i jeszcze ma chciec zaplacic?
    • asmarabis Re: Ile zapłacić 14.03.15, 17:14
      Co to za dziwne uklady, nie uzgodniliscie ceny? Co bedzie jak powie ze chce 50 000 pln?
    • ga-ti Re: Ile zapłacić 14.03.15, 17:20
      W zeszłym roku umówiliśmy się na 12 zł/godz. Chłopak robił to, co pokazałam i tak jak pokazałam, tak zwaną brudną robotę. A że zrobił bardzo szybko, wręcz biegał z taczkami to dołożyliśmy, bo jakoś tak wydawało nam się że za mało wypracował.

Pewnie człowiek mający pojęcie, taki który powie, "pani, tego krzaka to lepiej w cieniu, a ten to lubi na słonku, pod tego to taką podsypkę, a ten lubi kwaśną ziemię" policzy sobie więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka