Dodaj do ulubionych

Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alpach

31.03.15, 23:25
wiadomosci.onet.pl/forum/katastrofa-airbusa-a320-we-francji-odnaleziono-nag,0,1526102,159628802,czytaj.html
Tak sobie myślę i dziwne mi się wydaje, że spośród tak rozpierniczoncych szczątków sprzętów setek pasażerów, znaleźli akurat ten telefon, gdzie na karcie była nagrana katastrofa. To raz.

Dwa - skoro nagranie ma kilka sekund, znaczy że ktoś zaczął filmować tuż przed uderzeniem, wiem że ludzie dziwnie reagują ale wyciągać w takiej chwili telefon i kręcić, serio ?

Trzy, jak oni do tego doszli ? Pszypadeq ? Nie sądzę... Musieli więc przeszukiwać wszystkie tel komórkowe w nadziei że coś się nagrało a to już jest mega dziwne, że w ogóle liczyli iż ktoś to mógł nagrywać a do tego jeszcze, że po takiej kraksie to nagranie się zachowało.

Teoretycznie jest to oczywiście możliwe, że malutka karta sim gdzieś tam się uchowała w roztrzaskanym telefonie, niemniej...
Obserwuj wątek
    • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 31.03.15, 23:33
      Tfuu karta pamięci oczywiście, nie sim...
    • nanuk24 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 31.03.15, 23:35
      > Trzy, jak oni do tego doszli ? Pszypadeq ? Nie sądzę... Musieli więc przeszukiw
      > ać wszystkie tel komórkowe w nadziei że coś się nagrało a to już jest mega dziw
      > ne, że w ogóle liczyli iż ktoś to mógł nagrywać

big_grin
      Kpisz sobie? Robione jest dochodzenie wiec bada sie i oglada wszystko ze wszystkich stron, co znajduje sie w zasiegu.
      • thaures Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 31.03.15, 23:40
        zaraz po katastrofie mówiłam mężowi, że pewnie ktoś coś nagrał, napisał i takich rzeczy będą szukać.
      • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 31.03.15, 23:43
        No ja wiem, że badane jest wszystko big_grin Niemniej dziwne przynajmniej dla mnie jest to, że wpadło im iż ktoś mógł to nagrywać a jeszcze dziwniejsze, że faktycznie to zrobił wink Tym bardziej, skoro jak utrzymuje prokurator pasażerowie do końca nie wiedzieli co się dzieje.
        • lafiorka2 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 31.03.15, 23:50
          nie bardzo "zyję" tą sprawą, ale ... podobno było słychać krzyki przed rozbiciem, więc może ktoś miał ten tel akurat w ręku i kiedy zorientował się co sie dzieje nagrał, bo co miał robić? A może pomyslał,że coś to da tym co będą ich szukac?
          • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 00:02
            Możliwe, tylko dziwne że akurat ten telefon znaleźli, szczególnie jeżeli był on akurat w użytku to nie był niczym chroniony i powinien się był rozwalić.
            • d.o.s.i.a Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 00:58
              Telefon mogl sie rozwalić a karta nie. Albo telefon przetrwal bo cos tam jednak zawsze przetrwa podczas takiej katastrofy.
              Pewnie znaleźli wiele telefonów i wcale sie nie dziwie ze oprócz cial to one były priorytetem dla ratowników. Śledczy na pewno liczyli na to ze ktos robił zdjęcia albo cis nagral, wyslal smsa na temat tego co się działo.
              • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 01:04
                Tak podobno sporo telefonów znaleziono
            • sanrio Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 15:20
              nie "akurat ten" tylko między innymi ten, przecież poszukiwania są przeprowadzane na powierzchni wielu kilometrów - wiesz, dochodzenie w sprawie.
        • croyance Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 13:58
          Nie wiem, co w tym dziwnego. Pierwsze co sama bym zrobila, to zaczela nagrywac. Po pierwsze jak czlowiek patrzy na swiat przez pryzmat kamery/aparatu, to rzeczy przestaja byc niejako realne, to takie troche wyparcie, po drugie to wazny material dowodowy. W sytuacji wielkiego zagrozenia ludziom sie aktywizuja niesamowite zasoby energetyczne/intelektualne tez: niekoniecznie jest to zawsze panika u kazdego. Jestem przekonana, ze wiele osob - wlasnie w sytuacji takiego chaosu - pomyslalo trzezwo o nagraniu materialu dla pozniejszego sledztwa. Jest tez mozliwosc, ze czesc, bawiac sie telefonami podczas lotu, zaczela nagrywac w momencie, gdy cos sie zaczelo dziac, nie wiedzac jeszcze, jak jest to powazne. Jesli ludzie zobaczyli, ze pilot dobija sie do drzwi, to mam 100% pewnosc, ze wiele osob zaczelo to nagrywac, moze jeszcze nawet nie zdajac sobie sprawy z konsekwencji takiej sytuacji.

Na youtube jest mnostwo nagran z ciezkich turbulencji np. to
          www.youtube.com/watch?v=g3rTVFB5r8E
          kilka osob zostalo rannych, ale samolot wyladowal

akurat w tym nie ma nic dziwnego. Takich nagran jest pewnie sporo, ale nie wszystkie sie pewnie w calosci zachowaly.
          Co do tego, czy karta mogla przetrwac - czemu nie? Jesli (jak widac na zdjeciach) na terenie katastrofy leza np. niezniszczone buty czy ubrania, to czemu nie malutka karta?
    • kill.emall Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 31.03.15, 23:55
      Po Smoleńsku też coś znaleźli.
      • 18lipcowa3 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 00:00
        kill.emall napisał(a):

> Po Smoleńsku też coś znaleźli.

gdzie?i co ?
        • kill.emall Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 00:05
          Już nie pamiętam smile
      • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 00:01
        Smoleńsk może jednak zostawmy wink Bo tam i strzały i Haarp i sztuczna mgła był także...
    • potworski W 1987 01.04.15, 00:21
      W 1987 roku po katastrofie "Kościuszki" znaleziono na egzemplarzu biblii notatkę kobiety, która leciała tym samolotem i zdawała sobie sprawę z nadchodzącej katastrofy, więc tego typu zachowania na pokładzie nie są nowością. Tylko medium inne.
      • wioskowy_glupek Re: W 1987 01.04.15, 00:30
        Ciekawe to o czym mówisz, nie słyszałam o tym. No ale prokurator twierdził że oni świadomi nie byli, chociaż IMO taka wersja jest po prostu lepsza dla rodzin. Niemniej to o czym mówisz można by porównać raczej z wysłaniem SMSa do rodziny np. niż z nagrywaniem. Kto wie, być może ludzie takie smsy pisali, tylko zasięgu nie było a teraz jak te karty uruchomią to może się okazać że zaczną przychodzić.
        • potworski Re: W 1987 01.04.15, 00:51
          „Dn. 9.05.1987 r. Awaria w samolocie co będzie Boże Halina Domeracka 02-647 Warszawa ul. R. Tagore”
          Tak brzmiała treść notatki z "Kościuszki".
          Ludzie robią takie rzeczy bo chcą po sobie coś pozostawić. Co do sms-ów=wcale bym się nie zdziwił. W 2001 roku pasażerowie lotu UAL93 w 2001 mając świadomość, że samolot się rozbije też dzwonili i pisali do rodzin.
          • lafiorka2 Re: W 1987 01.04.15, 07:21
            najbardziej uderza mnie to zdanie:

Potem słychać i widać wstrząs, silniejszy niż wcześniejsze, narastają krzyki, aż w końcu zapada cisza
        • anusia_magda Re: W 1987 01.04.15, 08:57
          wg mnie ktos mógł być świadomy w momencie gdy słyszał jak drugi pilot próbuje rozwalić drzwi kabiny i wtedy mógł zacząć nagrywać po prostu całe zdarzenie...
          • morgen_stern Re: W 1987 01.04.15, 09:36
            No to jest całkowicie racjonalne i przychodzące jako pierwsze do głowy wytłumaczenie, ale głupek będzie teraz drążyć nie wiadomo po co.
            • wioskowy_glupek Re: W 1987 01.04.15, 12:14
              Może dlatego, że inteligentni ludzie tak mają, że myślą big_grin Jak widać, co ty możesz o tym wiedzieć ?
              • morgen_stern Re: W 1987 01.04.15, 12:15
                Ach ty i te twoje inteligentne wątki, no dobrze, już nie przeszkadzam.
                • wioskowy_glupek Re: W 1987 01.04.15, 14:28
                  Cieszę się wink
          • baltycki Re: W 1987 01.04.15, 12:57
            Rownie dobrze ten ktos mogl byc nieswiadomy, nagrywal panike aby potem wrzucic na YT.
    • anika772 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 07:29
      Czyli co, to jakiś międzynarodowy spisek i manipulowanie motłochem...?
      Wymyślasz.
      • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 12:14
        Dlaczego motłochem i zaraz spisek ?
    • antyideal Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 08:19
      Ludzie teraz maja odruch wyciagania telefonu i nagrywania, gdy cos sie dzieje, cokolwiek.
      A narastajaca panika na pokladzie samolotu, krzyki i halas spod kabiny pilotow to taka sytuacja.
      Poza tym co wiecej mozna robic w takiej chwili, testament spisywac ?
      Mozna przytulac bliskich, ale jesli lecisz sam probujesz sie na czyms skupic i zajmujesz sie
      nagrywaniem, moze mimo wszystko wierzac w happy end i ze bedziesz mogl te trudne chwile pokazac innym. Tak moge podejrzewac.
      A z tymi dziwnymi podejrzeniami nie wymyslaj, takie sa procedury, ze przetrzasa sie wszystko
      co pozostalo po katastrofie.
    • default Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 08:37
      wioskowy_glupek napisała:

>> Tak sobie myślę i dziwne mi się wydaje

Ale konkretnie o co chodzi ? Masz jakieś podejrzenia - jakie, że telefon (karta) są spreparowane ? W jakim celu ? Czy jeszcze o coś innego Ci chodzi, bo doprawdy nie rozumiem intencji Twojego posta.... A ciekawa jestem.
      • incubus_0 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 08:57
        Może na tym, ze jeden ze śledczych francuskich powiedział, ze są za szybko wyciągane kategoryczne wnioski, że nie należy koncentrować się jedynie na wątku drugiego pilota i jego problemów psychicznych, ale też barć pod uwagę inne opcje i pozostawać otwartym.
        • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 12:16
          To jedna rzecz ale po prostu wydaje mi się dziwne, że w takiej masie szczątków, nie znajduje się pomarańczowa w uj duża czarna skrzynka nr 2 a znajduje się akurat ten 1 telefon na którym ktoś nagrywał.
          • default Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 12:26
            A, już rozumiem. Czyli sugerujesz, że druga czarna skrzynka tak naprawdę się znalazła, ale wynika z niej coś np. niewygodnego dla przewoźnika (że samolot miał jakieś poważne usterki czy coś) i dlatego wszelkimi sposobami wzmacniają oskarżenia wobec pilota ? Np. fabrykując rzekome nagranie pasażera ?
            • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:43
              Może być tak a może być tak że nagranie to kaczka dziennikarska
          • croyance Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:02
            Od katastrofy minal dopiero TYDZIEN, a teren jest trudny, wysoko w gorach, dostepny jedynie helikopterami. Czesc ratownikow/sledczych spi na miejscu w namiotach, bo nie da sie tam dostac po prostu (teraz zaczeli budowac droge). Tydzien na znalezienie skrzynki to nie jest tak wiele w takich warunkach - wystarczy, ze wpadla w jakas szczeline w skale etc.
    • morgen_stern Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 09:34
      Znowu zaczynasz? Dlaczego mnie nie dziwi, że taki wątek zakłada właśnie głupek wioskowy...
      • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 12:22
        Już Ci wyżej odpisałam big_grin wiadomosci.onet.pl/swiat/francuska-policja-nagranie-z-pokladu-samolotu-germanwings-nie-istnieje/swe2be

Ty sobie możesz łykać co chcesz, natomiast każdy myślący człowiek będzie się zastanawiać albo nad autentycznością tego nagrania albo nad tym czy śledczy mówią wszystko co wiedzą. Bo coś jest nie tak, jeśli 2 gazety z różnych krajów, twierdzą że mają to nagrania a Policja twierdzi, że takowe nie zostało znalezione. Jeżeli najpierw podają że pilot nadawał SOS a potem się z tego wycofują, jeżeli firma twierdzi, że nie wiedziała że za sterami siedzi człowiek psychicznie chory a potem przyznaje że wiedziała. Jeżeli do Niemiec idzie notatka w tej sprawie która ma status utajniony.

To normalny myślący człowiek się zastanawia, czy wersja oficjalna jest prawdziwa, czy może nie do końca, czy nagranie które znaleziono w miejscu gdzie nie są w stanie dziwnym trafem znaleźć czarnej skrzynki, jest prawdziwe czy nie. Ale tak podkreślam mają ludzie myślący.
        • d.o.s.i.a Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 12:50
          To mi wyglada na poczatki schizofrenii.
          • morgen_stern Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 13:35
            Nie znasz się, to jest ta wybitna inteligencja, której nie posiadamy smile
          • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:54
            Możliwe możliwe wink wezmę pod uwagę
        • sumire Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 12:59
          A może daj prowadzić śledztwo śledczym, co, Sherlocku? Zresztą oni wcale nie mają obowiązku informować wioskowego głupka o wszystkim, zwłaszcza że do sedna takich spraw nie dociera się w 24 godziny.
          • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 19:22
            A czy jak Sherlocku śledztwo prowadzę ? Ogarnij się dziewczyno
            • sumire Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 19:33
              Dzięki za troskę, ale ja jestem bardzo ogarnięta i nie mam potrzeby zakładania kolejnych sensacyjnych wątków na forum.
              • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 02.04.15, 01:41
                Ale jak widzę, masz potrzebę czytania
        • baltycki Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 13:19
          > nie są w stanie dziwnym trafem znaleźć czarnej skrzynki,
          Ta skrzynka jest wielkosci konserwy, lub piesci (jak porownuja inni).
          • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 02.04.15, 01:41
            A karta pamięci, nawet w telefonie to jakiej jest wielkości wink ?
    • mynia_pynia Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 13:13
      Dziwi mnie ze dopiero teraz i tylko jedno, to swiadczy wg mnie ze ci ludzie nie wiedzieli co sie dzieje, dopiero jak zauwazyli przez okna ze ziemia tuz tuz zaczeli krzyczec. Dlaczego tylko kapitan sie dobijal do drzwi? Przecież w kilka osob moze i by sie im udalo. Oni dopiero na sekundy przed katastrofa zdali sobie speawe ze zgina.
      • croyance Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:05
        Przeciez to byl maly samolot, nie dwupietrowy jet, nie rozumiem, w jaki sposob mozna NIE zauwazyc, co sie dzieje przy drzwiach do kokpitu. Oczywiscie, ze wiedzieli, ze cos sie dzieje, ale moze na poczatku nie zorientowali sie, jak to jest powazne. Poza tym wyly alarmy.
        • potworski Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:56
          Niby gdzie te alarmy?

croyance napisała:

Poza tym wyly alarmy.
        • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 15:32
          Alarm wył w kabinie pilotów wink
    • solejrolia Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 13:28
      W ogóle mnie to nie dziwi, naprawdę.
      Sama moze w takiej sytuacji wpadłabym w panikę i dołączyła do drących się i ogólnej histerii. Ale ktos kto zachowuje zimną krew być może pomyslał, że warto nagrać, zeby pomóc w ewentualnym śledztwie.
      I ze sytuacja na tyle niecodzienna, że warto ja sfilmować.

(jak leciałam do Londynu to tez dużoooooo rzeczy nagrywałam na telefon i komentowałam, i start i całe lądowanie, potem na spokojnie sobie to odtworzyłam, i nadal mam kilka zdjęć na karcie. nie latam często, to jest dla mnie niecodzienna sytuacja, wiec nagrałam. dla siebie.)
      • mynia_pynia Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 13:40
        Ale dużo osób zdaje sobie sprawę ze swojej sytuacji. Patrz Weronika? która wyslała do koleżanki że idzie za nią jakiś facet. Jak idę w las z dzieckiem i psem to zawsze pisze smsa do męża z przebiegiem trasy. Jak pierwszy raz lecieliśmy samolotem to moja siostra wpadła w rozpacz gdy podczas kawy u mnie pokazałam jej gdzie są dokumenty, klucze od różnych rzeczy i spisałam jej kartkę gdzie jesteśmy po ubezpieczani wink - serio dziewczę wpadło w panikę.
        • croyance Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:08
          Polecam Wam te ksiazke:
          lubimyczytac.pl/ksiazka/92034/instynkt-przetrwania-jak-przezyc-katastrofe
    • heca7 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:24
      Parę lat temu oglądałam fragment programu gdzie wypowiadała się dziewczyna , która jako jedyna uratowała się z samolotu.
      Samolot rozbił się gdzieś nad Amazonką ( lub podobnie, nie pamiętam). Ocknęła się w fotelu samolotowym na drzewie. Po jej matce, która siedziała obok nie było śladu.
      Dziewczyna zlazła jakoś z tego drzewa a , że była wychowana gdzieś w podobnych warunkach to wiedziała, że należy iść z biegiem strumieni, one wpadają do większych rzek a nad nimi zwykle gdzieś tam leżą ludzkie osady. I tak szła chyba parę dni jak nie dwa tygodnie.
      W międzyczasie oczywiście dopadło ją robactwo. Przy pomocy pierścionka wyjmowała sobie larwy much, które jej się zalęgły pod skórą i ruszały. Wreszcie doczołgała się do jakiejś szopy rybaka. Rybak przypływał tam raz na dwa tygodnie. I akurat znalazł ją skrajnie wyczerpaną.
      Nikogo więcej z tego samolotu nigdy nie znaleziono. Oczywiście jej matki , która siedziała na sąsiednim fotelu też nie.
      Skoro więc cały człowiek może przeżyć to czemu nie mały telefon wink
      • mozambique Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:29
        sek w tym ze co innego skały a co innego zalesiony teren
        • antyk-acap Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:37
          Była taka katastrofa lotu 123 Boeinga 747 w Japonii gdzie urwało mu ogon i uderzył w zbocze góry. 4 osoby przeżyły.
          • antyk-acap Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 15:20
            Podczas tego lotu były takie sytuacje że ludzie wiedząc że są zagrożeni pisali listy pożegnalne, wyciągali dokumenty i wkładali je w spodnie by łatwiej zidentyfikowano ich ciała. Gdy lądował kapitan Wrona też kręcili filmy. Nawet są w necie. Gdy porwano samoloty 11 września pasażerowie najpierw dzwonili do rodzin.
      • croyance Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:36
        Ta dziewczyna to Juliane Koepcke:
        en.wikipedia.org/wiki/Juliane_Koepcke
        Czytalam z nia jakis wywiad i mowila, ze znalazla kilka siedzen z niezywymi osobami, i sprawdzala po stopach, czy ktoras z nich to nie jej matka. Matka zdaje sie przezyla sam upadek, ale zmarla wskutek ran (o czym ona sie dowiedziala pozniej).
        • croyance Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:38
          tu wiecej:
          www.bbc.co.uk/news/magazine-17476615
          When I turned a corner in the creek, I found a bench with three passengers rammed head first into the earth.
          I thought my mother could be one of them but when I touched the corpse with a stick, I saw that the woman's toenails were painted - my mother never polished her nails.
          • croyance Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 14:38
            I o matce:

Later I found out that she also survived the crash but was badly injured and she couldn't move. She died several days later. I dread to think what her last days were like.
    • eliszka25 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 15:10
      nie widze nic dziwnego w tym, ze ktos cos nagrywal. wcale bym sie nie zdziwila, gdyby znaleziono wiecej nagran z ocalalych szczatkow telefonow. w samolocie byla m.in. klasa gimnazjalistow i zaloze sie, ze wiekszosc z nich bawila sie swoimi komorkami podczas lotu. nic wiec dziwnego, ze ktos sie zorientowal, ze cos sie dzieje i zaczal nagrywac. w ubiegle wakacje nasze dzieciaki nagraly podczas zabawy telefonem wypadek, kiedy jechalismy do polski. nagrywali sie wzajemnie i kiedy zobaczyli, ze cos sie dzieje za oknem, to tez nagrali (nie sam moment, kiedy sie wydarzyl, policja juz tam byla). nagrywajacy mogl nawet nie zdawac sobie za bardzo sprawy z tego, co tak naprawde nagrywa. ludzie nagrywaja rozne rzeczy. sa tacy, dla ktorych w podobnych momentach pierwszym odruchem jest siegniecie po telefon. na pokladzie byl, z tego co wiem, nawet jakis dziennikarz, wiec nie widze nic dziwnego w tym, ze wsrod 150 osob znalazly sie i takie, ktore cos nagraly.
      • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 15:28
        A propos ocalałych i między innymi dziewczyny z dżungli www.fakt.pl/wydarzenia/oni-ocaleli-z-wielkich-katastrof-lotniczych,galeria,534760.html

Zauważyliście że w 99% wypadków, jeżel nie ma większej ilości ocalałych to sa to zawsze dzieci ?
        • d.o.s.i.a Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 15:34
          > Zauważyliście że w 99% wypadków, jeżel nie ma większej ilości ocalałych to sa t
          > o zawsze dzieci ?

Zauwazylismy. Z pewnoscia dorosli tez przezywaja, ale rzady to ukrywaja.
          • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 19:23
            Z pewnością wink skoro tak twierdzisz
          • morgen_stern Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 19:25
            big_grin
          • rosapulchra-0 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 02.04.15, 09:08
            d.o.s.i.a napisała:

> Zauwazylismy. Z pewnoscia dorosli tez przezywaja, ale rzady to ukrywaja.
            >
            >

No to ci się udało! big_grinbig_grinbig_grin
      • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 15:30
        Eliszka ale ty mówisz o czym innym tutaj nagranie trwa kilka sekund czyli ktoś nie nagrywał przypadkiem tylko specjalnie o to wyłączył nagrywanie
        • eliszka25 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 16:04
          nasze dzieciaki jeszcze maly, wiec na codzien telefonow nie maja, to i odruchu nagrywania czegos ciekawego tez nie maja. dlatego zrobili nagranie przypadkowo. za to syn meza, nastolatek, jak najbardziej w takiej chwili siegnalby po telefon. nie raz juz siegnal, kiedy cos ciekawego jego zdaniem sie dzialo. nawet ja sama w kilku sytuacjach najpierw zrobilam zdjecie, dopiero potem przeszlam do dzialania (ale to sytuacje niezagrazajace zyciu byly, w tym samolocie to co najwyzej sciskalabym dzieci, bo panikara jestem). naprawde potrafie sobie wyobrazic, ze ktos siedzial sobie z telefonem, gral, cos tam ogladal czy pstrykal sobie selfie, zorientowal sie, ze cos sie dzieje i zaczal nagrywac. nie widze w tym nic specjalnie nadzwyczajnego.
    • ruda_owca Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 15:40
      > Teoretycznie jest to oczywiście możliwe, że malutka karta sim gdzieś tam się uc
      > howała w roztrzaskanym telefonie, niemniej...

Fizyka sie klania.
      Ksztalt karty pamieci, jej masa, a zatem i bezwladnosc, sprzyjaja trwalosci.
      • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 19:43
        No przecież ja nie mówię że nie miała prawa przetrwać wink
    • anorektycznazdzira Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 16:02
      Ja obstawiam, że np. oddali ocalałe rzeczy rodzinie, nawet samą kartę i ktoś wtedy dokładnie przejrzał co jest w środku i podał do wiadomości ekip zajmujących się badaniem przyczyn, na przykład.
      • eliszka25 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 16:06
        moim zdaniem jak najbardziej taki scenariusz tez jest mozliwy, choc podejrzewam, ze karte pamieci z telefonu przeglada sie w takich przypadkach z automatu.
        • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 01.04.15, 19:50
          Nie oddali niby twierdzą że jeszcze nikt tych rzeczy nie badał więc dziennikarze nie moja być w posiadaniu nagrania smile
          • rosapulchra-0 Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 02.04.15, 09:10
            Wioskowy, ty urlop masz, czy ke? Bo ostatnio widać, że wybitnie ci się nudzi tongue_out
            • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 02.04.15, 12:27
              Policzyć twoje posty na forum czy jak ? Bo nie za bardzo wiem o co ci chodzi ?
          • d.o.s.i.a Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 02.04.15, 09:48
            Najpewniej wygląda to na hienę cmentarna ktora znalazła i poleciała z tym do brukowcow.
            • wioskowy_glupek Re: Odnalezione nagranie video z katastrofy w Alp 02.04.15, 12:28
              Możliwe albo zwykła kaczka dziennikarska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka