Dodaj do ulubionych

philips lumea - warto??

13.04.15, 14:08
wiem, był już wątek na temat depilacji, ale nie mogę go odnaleźć.
warto kupić ten depilator? działa?
Obserwuj wątek
    • emma_m Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 09:31
      nikt mi nie odpisze?
      • barbibarbi Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 09:53

Lumea jest zdecydowanie najmniej korzystny cenowo. Lepiej wypada reamington, trzeba patrzeć na wielkość "okienka" i na ilość impulsów. Takie gdzie się wymienia lampę są lepsze, bo jak w niewymiennym sprzęcie lampa strzeli to do widzenia. Działa, ale na ciemne włosy, oczywiście nic nie jest na wieczność więc trzeba co jakiś czas powtarzać, dlatego najlepiej zakupić sprzęt służący wiele lat.
        • gosiak167 Re: philips lumea - warto?? 12.08.16, 10:41
          Lumea jest właśnie najbardziej korzystna cenowo, bo ma największe okienko i 3x więcej blysków niż remington. nie dajcie się nabrać!
          • emma_m Re: philips lumea - warto?? 12.08.16, 10:53
            dzięki, już kupiłam Babylissa i jestem bardzo zadowolona smile
      • joaaa83 Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 09:57
        A nie wydaje Ci się za drogi?

Mnie też zainteresował, ale w moim mieście seria zabiegów laserowych (nogi, ręce, bachy, bikinii) kosztuje w granicach 1000-1500 i spokój podobno na długi czas, a to urządzenie kosztuje ponad 2000 i mimo zmniejszania częstotliwości wykonywania zabiegów, to nadal trzeba będzie z niego korzystać.

Tez bym się z chęcią poznała prawdziwe opinie na temat urządzenia.
        • emma_m Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 10:12
          no jest drogi, ale mam już dosyć golenia, woskowania i depilowania depilatorem elektrycznym, no i tych wrastających włosów tez mam dość.
          Czytałam sporo opinii i znalazłam tylko jedną, że nie pomaga. To, że trzeba później raz, dwa razy w roku powtórzyć to wiem, ale to nic, przy goleniu codziennym lub depilowaniu raz w tygodniu.
          • joaaa83 Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 10:37
            Porównywałam tylko lasery domowe z zabiegami u kosmetyczki.
            • kalina_lin Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 11:49
              U kosmetyczki za same łydki płaciłam ok. 300 zł za zabieg. Jako taki efekt uzyskuje się po ok. 4-5 zabiegach. Urządzenie nawet za 2k wychodzi taniej niż korzystanie z usług kosmetyczek. Pod warunkiem oczywiście, że działanie urządzeń domowych jest porównywalne z tymi profesjonalnymi, bo tego akurat nie jestem pewna.
        • barbibarbi Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 10:18
          reamington IPL można kupić poniżej tysiąca. Ja zdecydowanie wolę mieć swój sprzęt w domu i sobie depilować co chcę i kiedy chcę. U kosmetyczki to sorki, o ile faktycznie mają dobry sprzęt i dobre lampy a nie jakieś stuletni, to za rok znowu przydałaby się odświeżyć efekt. I znowu się umawiać i znowu kasa i znowu czas na siedzenie w gabinecie i wystawiać się żeby obcy człowiek pod pachą ci gmerał - nie dziękuję.
          • joaaa83 Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 10:36
            Ja też bym wolała w domu (zwłaszcza bikini). Chodziło mi tylko o różnicę w cenie i czas względnego spokoju.

A tego remingtona też używasz dwa razy do roku? Bo z tego, co ja wiem, to tych domowych laserów używa się znacznie częściej, bo to w ogóle coś innego niż te u kosmetyczki.

I też masz taki efekt, że jesteś prawie łysa przez kilka m-cy, czy włoski jednak odrastają, a jak jest ich dużo sięgasz po laser?
          • emma_m Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 11:04
            a który model tego remingtona masz? czytam opinie i chyba rzeczywiście lepiej kupić tańszego remingtona.
          • poppy_pi Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 11:08
            Bo IPL to nie prawdziwy laser. Lepiej umówić się prawdziwy zabiega laserowy i masz spokój na kilkanaście lat.
            • lenusia1111 Re: philips lumea - warto?? 26.04.15, 21:39
              Witam, sprzedam urządzenie Philips Lumea SC1991/00. Lampa IPL była używana kilka razy. Stan bardzo dobry. Sprzęt zapakowany w pudełko firmowe, w którym znajduje się lampa, zasilanie, ściereczka i pokrowiec. Urządzenie jest na dwuletniej gwarancji. Polecam!!!
              • lenusia1111 Re: philips lumea - warto?? 26.04.15, 21:42
                Witam, sprzedam urządzenie Philips Lumea SC1991/00. Lampa IPL była kilka razy używana. Stan bardzo dobry. Sprzęt zapakowany w pudełko firmowe, w którym znajduje się lampa, zasilanie, ściereczka i pokrowiec. Urządzenie jest na dwuletniej gwarancji. Polecam!
                Osoby zainteresowane proszę o kontakt mailowy: rose1111@wp.pl
    • moguer Re: philips lumea - warto?? 14.04.15, 11:28
      Niestety zabieg u kosmetyczki jest bez porównania do i-Light-a. 3 lata korzystałam z usług kosmetyczki , ale rocznie to było ok 3000 zł (nogi, pachy, bikini) i miałam spokój prawie na rok. W zeszłym roku kupiłam Remingtona IPL6000 jestem po 8 zabiegach (co 2 tygodnie) niestety na chwilę obecną efektów brak. Ja głównie kupiłam bo mam 15 letnią córkę, która nie bardzo chce iść do kosmetyczki .
    • marcelak83 Re: philips lumea - warto?? 01.03.17, 22:36
      Ja się przymierzam do jego kupna. Wydaje mi się, że warto. To wydatek jednorazowy, ale starczy na 20 lat, jest bezbolesny i trwa minutę. Już nie będę się bała, że się gdzieś nie dogoliłam w pośpiechu jak idę na basen...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka