Dodaj do ulubionych

Moje expose

07.05.15, 19:54
Nie chce Polski Kaczyńskiego, Macierewicza, Ziemkiewicza, Sakiewicza, Bredzińskiego, Płaszczaka, latającego bez majtek wypudrowanego Hofmana, bigota Cejrowskiego. Nie chce Polski z medialnym szambem Karnowskich, Lichockiej, Warzęchy, Stankiewicz, z opętanym światem zarządzanym przez załganego nadwornego szamana Rydzyka, jego pozornie świeckich akolitów jak Terlikowski. Nie chce Polski z cenzura kultury opartej na szaleństwie kleru i ich popleczników, nie chce Polski gdzie wzorem profesora ma być Pawłowicz, Krasnodębski czy nadworna papuga Staniszkis.
Nie chce Polski gdzie narodowa tragedia staje się groteską i kpiną za sprawą niespełnionego brata jednej z ofiar. Nie chce Polski gdzie bandy żałosnych kiboli tłuką kogoś za jego kolor skóry, gdzie to co robię w swojej sypialni za zgodą dwojga dorosłych ludzi ma decydować o tym jakim jestem człowiekiem. Gdzie powagę cmentarzy zakłóca banda wyjących klakierów a nie znające hymnu miernoty wycierają sobie buty słowem patriotyzm. Gdzie fałszywie wmawia się ludziom że są równi po czym zsyła się ich do podziemia, in vitro, aborcji a na koniec nazywa się ich ciemnym ludem który wszystko kupi.
Chce Polski z normalnym otwartym prezydentem, z premierem który potrafi rozmawiać jak równy z możnymi tego świata który nie chowa się za plecami autystycznej Fotygi i nie opiera całej swojej polityki na obrażaniu się na wszystkich dookoła, z ministrami znającymi się na swoim fachu i lepiej czy gorzej wykonującymi swoje zadania a nie wstrzymującymi wszelkie inwestycje przez obsesje prezesa. Z wyraźnym rozdziałem kościoła od państwa, z radością z sukcesów moich rodaków, bez zawiści i zazdrości dla sukcesu innych przy własnej niemocy.
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Moje expose 07.05.15, 19:57
      Ble,ble,ble...
      • gogologog w duzy skrocie 07.05.15, 20:23
        "krótkie" podsumowanie tego co zrobiło dla nas PO i PSL, by nam się godniej żyło: (za sprawą kolegi Donka i Janusza)
        1. Decyzja o podwyższeniu podatku VAT (Dwie najwyższe stawki VAT wzrosły odpowiednio z 7% i 22% do 8% i 23%, a najniższa stawka z 3% do 5%.
        Na niektóre towary VAT wzrósł nawet o 16%.)
        2. Kilkukrotne podwyżki akcyzy na paliwa, alkohol i papierosy [na wódkę (o 9%), na piwo (o 13%) i na wino (o 16%)]
        3.Podwyżka składki rentowej (z 6 do 8 proc.)
        4. Opodatkowanie tzw. podatkiem Belki lokat 1-dniowych
        5. Zlikwidowanie ulgi internetowej
        6. Zlikwidowanie ulgi budowlanej
        7. Obniżenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego
        8. Zamrożenie kwotowych progów podatkowych (coraz biedniejsi ludzie muszą płacić coraz większe podatki)
        9. Zwiększenie maksymalnych stawek na podatki lokalne
        10. Opodatkowanie imprez pracowniczych oraz dodatkowych ubezpieczeń zdrowotnych fundowanych przez pracodawcę
        11. Wprowadzenie opłat Via-Toll za przejazdy drogami krajowymi
        12. Wprowadzenie wysokich opłat za przejazdy prywatnymi autostradami Wzrost bezrobocia (z 11,3% w 2008 do 14,4% w 2013)
        13. Wzrost zadłużenia Polski (z 530 do 937 mld zł)
        14. Rozrost armii urzędników (o 100 tys.)
        15. Długoterminowy kontrakt z Gazpromem (do 2037 r.)
        16. Przyjęcie Pakietu Klimatycznego
        17. Afery (hazardowa, drogowa, przetargowa, info-afera, stadionowa, zegarkowa, PENDOLINO, INFORMATYCZNA, podsłuchowa) AMBER GOLD
        18. Nepotyzm i kolesiostwo (kupowanie głosów z zamian za funkcje w spółkach Skarbu Państwa)
        19. Drenaż funduszu rezerwy demograficznej
        20. Przejście na emeryturę po ukończeniu 67 lat.
        21. „Reforma” zdrowia Podsumowując : najbardziej aspołeczny rząd od 1989r.
    • mildenhurst Re: Moje expose 07.05.15, 19:58
      Palikot.
    • kota_marcowa Re: Moje expose 07.05.15, 20:01
      Streść w jednym zdaniu, bo nie chce mi się czytać tego bełkotu.
      Albo ja streszczę: "krejzi zagłosuje na Bronka" wink
      • krejzimama Re: Moje expose 07.05.15, 20:04
        Nie zagłosuję na żadnego Bronka. Zagłosuję z dumą i pewnością dobrego wyboru na Prezydenta Bronisława Komorowskiego.
      • mildenhurst Re: Moje expose 07.05.15, 20:06
        z opisu zdecydowanie nie wynika mości Hrabia.
    • edelstein Re: Moje expose 07.05.15, 20:12
      Przeca Bronek nie spelnia tych wymogow.Takiego kandydata nie ma.
    • marcred [...] 07.05.15, 23:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • setia Re: Moje expose 07.05.15, 23:51
      podpisuję się.
    • dido_dido Re: Moje expose 08.05.15, 07:43
      Krejzji, peron Ci odjechał i pomyliłaś expose z credo, jak już tak obcojęzycznie chciałaś się zadeklarować smile

No chyba, że jestem niedoinformowana i jesteś albo gazetowym wcieleniem premierki Kopacz albo za zasługi (w krzewieniu wiary w Komorowskiego) jej następczynią. Wtedy expose jest właściwym określeniem choć miejsce wygłoszenia raczej niestandardowe.
    • miodowa2 Re: Moje expose 08.05.15, 11:02
      Krejzimama to zakamuflowany Misiek Kamiński!
      Kopaczowa obiecała mu "jedynkę" w wyborach jesiennych, ale w żadnym okręgu go nie chcą dzialacze PO umieścić!
    • chipsi Re: Moje expose 08.05.15, 11:08
      Jakby Ci to... Nie wymyślili jeszcze grabi, które grabią od siebie. Nie robi mi większej różnicy, który z tej dwójki będzie mnie okradał. Szkoda że ludzie głosując skupiają się na wyborze mniejszego zła.
    • depompadur Re: 400 zl za obecnosc na wiecu Komorowskiego 08.05.15, 11:44
      ciach
      No dobra. Kogo zatem proponujesz wstawić na miejsce platformersów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka