16.05.15, 18:14
Spełnił się mój najgorszy koszmar- prawdopodobnie jestem w ciąży- możecie hejcić ile chcecie. Kilkanaście lat stosowałam antykoncepcję i była skuteczna, a teraz chyba zawiodła. Mam klasyczne objawy niestety- spóźniający się okres, opuchnięte narządy płciowe, dwa testy wyszły pozytywnie. Badania i wizytę u gina mam w poniedziałek. Przewija mi się milion myśli na minutę- załatwiać tabletki na stawy, jechać do Czech czy co.

"Ja, jako zarządzająca czasem męża nie zgodziłabym się." by triss_merigold6
Obserwuj wątek
    • rasowa_sowa Re: Ciąża 16.05.15, 18:19
      hahahha
      • czarna9610 Re: Ciąża 16.05.15, 18:22
        Współczuję. Może jakoś się uda coś załatwić
    • arwena_11 Re: Ciąża 16.05.15, 18:23
      jak potwierdzisz u lekarza, to tylko pogratulować będzie można smile
      • nangaparbat3 Re: Ciąża 16.05.15, 18:24
        Może potwierdzić u czeskiego lekarza.
        • naomi19 Re: Ciąża 17.05.15, 09:54
          po co usuwac ciaze za grube tysiące, skoro można ją jeszcze poronić? nie slyszalyscie o srodkach poronnych?
      • gulcia77 Re: Ciąża 16.05.15, 19:46
        No, jak dziewczyna nie chce dziecka, to nie bardzo jest czego gratulować uncertain
        • rasowa_sowa Re: Ciąża 16.05.15, 20:17
          Tak samo nie chce jak ślubu. Ostatnio zaczęła coś przebąkiwać o dzieciach, co by było gdyby... Choć oczywiście kategorycznie ich nie chce smile

WWC prowadzi zwyczajne, do bólu sztampowe życie: facet, ślub, ciąża kilka miesięcy później, pewnie nawet bywa miła dla męża. Tylko jej deklarowany światopogląd na forum nie nadąża, bo to trochę obciach chcieć ślubu i dzieci. I bardzo dobrze zresztą, nie ma się czego wstydzić. Może kiedyś to zrozumie. Na razie dajmy jej się żachnąć.
          • ichi51e Re: Ciąża 16.05.15, 20:49
            Do tego mieszka z rodzicami w jednym domu (ma osobne wejscie) i matke. Ma dosc apodyktyczna zdaje sie...
            • gulcia77 Re: Ciąża 16.05.15, 22:27
              Za bardzo to ja jej nie śledzę, ale zakładam, że żyjemy w wolnym kraju i nie ma w prawie zapisanej radości z powodu niechcianego dziecka. To, że w mentalności to tkwi, to ja wiem. Zresztą nawet jakiś kretyn "naukowiec" stwierdził na ostatniej "konferencji", że jeśli się nie chce dziecka, to się jest nienormalną big_grin
              • rasowa_sowa Re: Ciąża 17.05.15, 09:48
                Nabijanie się z nagłej i niespodziewanej ciąży (po nagłym i równie niechcianym ślubie) WWC nie ma nic wspólnego z faktem, że niektóre kobiety nie chcą mieć dzieci. Po prostu to jest komiczne w tym konkretnym przypadku.
                • triss_merigold6 Re: Ciąża 17.05.15, 09:54
                  Zaręczyn nie chciała, a miała.
                  Ślubu nie chciała, za mąż wyszła.
                  Wesela nie chciała - odbyło się huczne.
                  Ciąży nie chciała, zaszła.

Na miejscu WWC rozważyłabym, czy aby na pewno kontroluję swoje życia.
                  • sanrio Re: Ciąża 17.05.15, 11:02
                    > Na miejscu WWC rozważyłabym, czy aby na pewno kontroluję swoje życia

ona powinna rozważyć czy ma równo pod kopułą, bo póki co jej rzekome realne życie jest zaprzeczeniem jej forumowych poglądów. Ciekawe czy mąż wie co żonka naprawdę myśli. Pewnie w domku udaje, że cieszy się z tej (planowanej) ciąży.
                  • claudel6 Re: Ciąża 19.05.15, 22:54
                    serio? miała huczne wesele? jakie to wszystko typowe big_grin
            • princesswhitewolf Re: Ciąża 17.05.15, 00:14
              Ma dosc
              > apodyktyczna zdaje sie...

a wiesz moj Ladny Leniwcu, ze zauwazylam pewna regule: Otoz kobiety jakie bardzo nie chca miec dzieci czesto maja toksyczne zwiazki z matka
              • kj-78 Re: Ciąża 17.05.15, 20:54
                Princess, przepraszam z gory, ale musze sie czepnac Twojej gramatyki, bo inaczej sie udusze. W dziesiatkach postow uzywasz "jakie" zamiast "ktore". Najpierw myslalam, ze to angielska kalka, ale nie (bo tam jest "who"). Nie wiem, czy tylko mnie to razi, ale jako, ze robisz ten sam blad w bardzo wielu postach, nie zdzierzylam w koncu wink
                • claudel6 Re: Ciąża 19.05.15, 22:56
                  +1. w ogóle tego zdania nie zrozumiałam.
    • lady-z-gaga Re: Ciąża 16.05.15, 18:24
      Przewija mi się milion myśli na minutę- załatwiać tabletki na s
      > tawy, jechać do Czech czy co.

Nic. Dać sobie czas na poukładanie emocji. Pierwsze dni to zawsze panika, o ile ciąża jest wpadką.
    • kkalipso Re: Ciąża 16.05.15, 18:25
      Grzeszysz.
    • dziennik-niecodziennik Re: Ciąża 16.05.15, 18:26
      na razie nic. masz jeszcze czas. daj sobie spokojnie pomyslec.
      kto wie, moze jednak zaryzykujesz ciągnięcie tego stanu wink
    • undoo Re: Ciąża 16.05.15, 18:43
      Bylo do przewidzenia w scenariuszu trollowania.
      • babcia.stefa Re: Ciąża 16.05.15, 19:35
        Przecież to podróbka.
      • rosapulchra-0 Re: Ciąża 17.05.15, 08:55
        undoo napisała:

> Bylo do przewidzenia w scenariuszu trollowania.

Zdecydowanie było. Przede wszystkim ten szybki mąż - strażak. Chyba w ciągu tygodnia czy dwóch, od czasu, jak go ściągnęła z drzewa (bo po kotka dla starszej pani tam wszedł), ożeniła go sobie, choć jako pierwsza się darła, że ślubu w życiu nie weźmie big_grin

Ciąża pewnie trojacza, mam nadzieję wink Powodzenia!
    • ichi51e Re: Ciąża 16.05.15, 18:44
      Gratulacje. Koniec jednego poziomu poczatek nastepnego. Moze blizniaki?
    • la_mujer75 Re: Ciąża 16.05.15, 18:49
      Zrobisz co będziesz chciała i tyle. Masz wybór. Ale pomyśl o tej "maciupeńkiej fasolińce, która rośnie w Twoim brzuszku, pod Twoim serduszkiem " wink Nic Cie nie chwyta za serce ? Życzę dokonania właściwego wyboru.
      P.S. dzieci tez mogą być fajne....
      • jolunia01 Re: Ciąża 16.05.15, 20:27
        la_mujer75 napisała:

> Zrobisz co będziesz chciała i tyle. Masz wybór. Ale...fasolińce, która rośnie w Twoim
        > brzuszku, pod Twoim serduszkiem " wink Nic Cie nie chwyta za serce ?...

Nie wiem jak autorkę wątku, ale mnie na taki tekst chwyta za żołądek i podciąga go pod zęby..
      • mas.uka Re: Ciąża 16.05.15, 20:47
        la_mujer75 napisała:

Ale pomyśl o tej "maciupeńkiej
        > fasolińce, która rośnie w Twoim brzuszku, pod Twoim serduszkiem " wink Nic Cie n
        > ie chwyta za serce ?

Komuś się forum pomyliło big_grin
        • la_mujer75 Re: Ciąża 16.05.15, 20:56
          To było ironicznie Drogie Panie !
        • sanrio Re: Ciąża 17.05.15, 11:07
          boszszszsz żeby ironię i sarkazm trzeba było tłumaczyć... uncertain
      • to_ja_caryca_katarzyna Re: Ciąża 17.05.15, 08:07
        Jakie znowu "Zrobisz co będziesz chciała i tyle. Masz wybór" ??? W tym kraju nie ma wyboru. Naklaniasz ja do popelnienia przestepstwa? Publicznie na forum ???
        • kalina_lin Re: Ciąża 17.05.15, 09:45
          Wyjazdy zagraniczne nie są przestępstwem.
          • to_ja_caryca_katarzyna Re: Ciąża 17.05.15, 18:56
            Tylko i wylacznie w celu terminacji ciazy ? Zapytaj prawnika.
            • lisek.chytrusek Re: Ciąża 17.05.15, 19:00
              Kobieta poddająca się aborcji nie popełnia przestępstwa. Nie ma paragrafu na "aborcyjny" wyjazd.
    • cosmetic.wipes Re: Ciąża 16.05.15, 18:50
      No patrz, jednak karma to suka suspicious
      Spodziewam się takiej przemiany, jaką przeszła lipcowa big_grin
      • kota_marcowa Re: Ciąża 16.05.15, 19:00
        Ale lipcowej się samoistnie odmieniło.

> No patrz, jednak karma to suka suspicious

He he suspicious
        • redheadfreaq Re: Ciąża 17.05.15, 17:25
          Jak normalnie nie chowam do forumowych bytów uraz, to najpierw prychnęłam śmiechem, a potem powiedziałam dokładnie to samo... tongue_out
    • klubgogo Re: Ciąża 16.05.15, 19:02
      A jaka źle stosowana antykoncepcja cię zawiodła?
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Ciąża 16.05.15, 19:06
        Żadna. Prawdopodobnie zawiodła mnie DOBRZE stosowana antykoncepcja.
        • klubgogo Re: Ciąża 16.05.15, 20:34
          Prawdopodobnie?
          To jaka ta antykoncepcja?
        • redheadfreaq Re: Ciąża 17.05.15, 17:11
          Jak to leciało...? Że tylko kretynkom może się zdarzyć wpada przy prawidłowo stosowanej antykoncepcji?
    • edelstein Re: Ciąża 16.05.15, 19:06
      Masz dwie mozliwosci,urodzic lub usunac.Jesli nie chcialas byc w ciazy I nadal nie chcesz to jedz do Niemiec czy Czech i zalatwia to w cywilizowanych warunkach.
    • hermenegilda_zenia Re: Ciąża 16.05.15, 19:08
      Tak, forum wszystko przyjmie.
      • wioskowy_glupek Re: Ciąża 16.05.15, 19:12
        No cóż jedyną 100% pewną metodą antykoncepcji jest brak seksu, przy każdej innej trzeba się liczyć z ciążą.
        Teraz to jedynie można ci pogratulować wink a ty musisz zdecydować co dalej.
        • kino.mockba Re: Ciąża 17.05.15, 07:54
          Historia z Marią i Jezusem dowodzi, że abstynencja też zawodzi.
    • dzoaann Re: Ciąża 16.05.15, 19:16
      A strazak co na to?
    • lauren6 Re: Ciąża 16.05.15, 19:49
      Zrób na forum ankietę: urodzić czy usunąć? Koniecznie zapoznaj strażaka z wynikami.
      • kota_marcowa Re: Ciąża 16.05.15, 19:55
        Strażak (o ile w ogóle istnieje, w co wątpię) i tak nie ma nic do gadaniatongue_out

A ten wątek wygląda na chęć dodania sobie wiarygodności, tudzież rozbudowania historyjki na potrzeby forum.
        No bo wprost nie do uwierzenia żeby nasza naczelna feministka zawaliła z antykoncepcją suspicious
    • saszanasza Re: Ciąża 16.05.15, 19:50
      Teraz jakąkolwiek decyzję podejmiesz, będziesz zastanawiać się, co by było gdyby....
      Życzę dobrego wyboru. Życie bywa przewrotne.
      • arista80 Re: Ciąża 16.05.15, 19:58
        Na 100% jestem przekonana, że ciąża jest planowana, ale na forum trzeba przecież odegrać szopkę pod tytułem "ja nie jestem jak te tradycyjne mamuśki, ja z tych postępowych, nowoczesnych co to nie chcą dziecka", a nawet lepiej "mąż chciał a ja nie". Teraz przez jakiś czas porobi psychologiczne rozkminy, niby z wielkim bólem postanowi urodzić (utrzymując non stop klimat, że ona nie jest z tych co się rozczulają nad brzuszkiem i dzidzią). A po urodzeniu stanie się drugą lipcową.
        • lauren6 Re: Ciąża 16.05.15, 23:21
          Ciąża na 100% zmyslona jak i cała forumowa kreacja WWC. Ale pośmiać się można.
          • claudel6 Re: Ciąża 19.05.15, 23:01
            po tym rzekomym hucznym weselu i natychmiastowej ciązy też myślę, że "gazeta WWC płaci".
            • angeika89 Re: Ciąża 19.05.15, 23:07
              Wiecie co...Tylko tak sobie pomyślałam że jeśli na prawdę jest w ciąży to ja współczuję temu dziecku jak kiedyś to przeczyta...Co matka wypisywała...
    • princesswhitewolf Re: Ciąża 16.05.15, 19:57
      pełnił się mój najgorszy koszmar- prawdopodobnie jestem w ciąży

moje gratulacje. Na pewno bedziesz wspaniala mama. Nie taki diabel straszny jak go maluja. Korzysci sa ze wydoroslejesz w trakcie opieki nad potomkiem i nie bedziesz dzidzia pindzia.
    • anika772 Re: Ciąża 16.05.15, 20:25
      Oczywiście urodzisz, pokochasz i będziesz szczęśliwa, mimo tych wszystkich opowieści o niechceniu dzieci. Może się mylę ale to właśnie podpowiada mi intuicja.
      A Twój mąż, też chce się pozbyć tej ciąży?
    • 18lipcowa3 Re: Ciąża 16.05.15, 20:28
      No cóż, popłakać a potem się cieszyć.
    • aguar Re: Ciąża 16.05.15, 20:29
      Nie jestem za tym, aby kobiety, które nie chcą dziecka, namawiać do rodzenia, m.in. dla dobra tych dzieci. Usuń w cywilizowanych warunkach, jak Cię stać, a jak kiedyś zapragniesz dziecka, to wtedy się o nie postarasz.
    • karo.8 Re: Ciąża 16.05.15, 20:37
      przytulam. musisz ochłonąć na początek.
    • mas.uka Re: Ciąża 16.05.15, 20:41
      Gratuluję- to pewnie przez czytanie ematkowego forum wink. Ja polecam iść na żywioł
    • ksionzka Re: Ciąża 16.05.15, 20:48
      Ja też ale ja mam gorzej bo ja podobno nie mogłam ;/ i uwierzyłam głupia.
      A miałam gorsze wyniki i 5 inncyh utrudniających zajście czynników współistniejacych niż te wszystkie co ze mna siedziały w poczekanli i z 5 lat się starają nie mając nic konkretnego w ręku.
    • triss_merigold6 Re: Ciąża 16.05.15, 21:00
      Trolling level hard. big_grin

Skąd wytrzasnęłaś te opuchnięte narządy płciowe?!
      • heca7 Re: Ciąża 16.05.15, 21:16
        Też nad tym się zastanawiam. A w połączeniu z pozytywnymi testami ciążowymi to chyba jakaś straszna infekcja/ torbiele jajników są a nie ciąża wink
      • cosmetic.wipes Re: Ciąża 16.05.15, 21:17
        Rznela się jak królik, to narządy spuchly big_grin
        • rosapulchra-0 Re: Ciąża 17.05.15, 09:12
          cosmetic.wipes napisała:

> Rznela się jak królik, to narządy spuchly big_grin

Piłą tarczową? big_grin
          • cosmetic.wipes Re: Ciąża 17.05.15, 17:09
            Strażak powinien dysponować piłą tarczową big_grin
      • arwena_11 Re: Ciąża 16.05.15, 21:22
        może stąd?
        www.ciazowy.pl/artykul,zmiany-zachodzace-w-narzadach-plciowych,37,1.html
        tam piszą o czymś takim. Byłam w ciąży trzy razy i nie zauważyłam takich zmian, ale może nie oglądałam się dokładnie wink
      • asmarabis Re: Ciąża 16.05.15, 21:27
        triss_merigold6 napisała:

> Trolling level hard. big_grin

Prawo aborcyjne w polsce to level hard, jak sie mieszka za granica i czyta o takich klopotach to tak samo jak by sie czytalo ze ufoludki wyladowaly.....masakra jak kobiety moga sie tak dawac ponizac....
        • landora Re: Ciąża 16.05.15, 21:40
          Zależy gdzie zagranicą tongue_out
          W Irlandii na przykład prawo dopuszcza aborcję, jeśli zagrożone jest życie matki.
          • asmarabis Re: Ciąża 16.05.15, 21:50
            No fakt, dobrze ze jest ta Irlandia, bo przynajmniej Polska dzieli z kims swoje oszolomstwo i zacofanie......
            • ksionzka Re: Ciąża 16.05.15, 21:53
              Wybacz ale Uk podbno w teorii ma najbardziej rygorystyczne prawo aborcyne i biję polskę na..
              Tam ciąże można usunąć TYLKO i wyłącznie ciąże która zagraża życiu matki. A że za zagrożenie życia i zdrowia matki uznaje sę np możliwość brązowych oczu u dziecka..to już się HIPOKRYZJA nazywa. Niby nie popieramy ale w praktyce róbcie co chcecie big_grin

No ale teoria to teoria i biję Polskę big_grin
              • princesswhitewolf Re: Ciąża 16.05.15, 23:51
                Uk podbno w teorii ma najbardziej rygorystyczne prawo aborcyne i biję polskę na..
                Tam ciąże można usunąć TYLKO i wyłącznie ciąże która zagraża życiu matki.

cos sie ksionzce pomylilo i bredzi.

W Anglii, Walii i Szkocji aborcja jest jak najbardziej legalna (reguluje to Abortion Act z 1967 roku) do 24-ego tygodnia ciazy.

To o czym ksionzka pisze to sytuacja w Irlandii.

Dla przypomnienia geografii: UK to nie Irlandia. Mam nadzieje ze to teraz jasne
        • leanne_paul_piper Re: Ciąża 16.05.15, 21:47
          > Prawo aborcyjne w polsce to level hard, jak sie mieszka za granica i czyta o ta
          > kich klopotach to tak samo jak by sie czytalo ze ufoludki wyladowaly.

Za pieniądze wszystko załatwisz, taka prawda, nawet w tej katolickiej Polsce.
          Tylko to "załatwisz", które przyznam też mnie wkurza, bo wolałabym tak normalnie iść i legalnie przerwać ciążę i jeszcze dostać psychologa przed, a co. Nie żebym potrzebowała, ale żeby było tak jak w normalnym zachodnioeuropejskim kraju.
          Tak że nie wierz we wszystko co przeczytasz, bo naprawdę przyjmą cię w eleganckiej klinice i jeszcze będą głaskać po główce, żebyś się nie zestresowała.
          Moje leczenie kanałowe zębów bywało gorszewink.
          • asmarabis Re: Ciąża 16.05.15, 21:52
            No ale dlaczego ktos ma po kryjomu chodzic i jeszcze za to placic ciezkie pieniadze, jesli mieszkajac kilkaset kilometrow na zachod taki zabieg by mu sie nalezal jak psu kosc....
            • aneta-skarpeta Re: Ciąża 17.05.15, 11:24
              Bo mieszkając np w warszawie i jadąc do niemieć musisz zapłacić 450 euro. Być tam 2 dni bo psycholog. Dojazd i nocleg. Czasem łatwiej zapłacić 3 czy 4 tys na miejscu
          • to_ja_caryca_katarzyna Re: Ciąża 17.05.15, 18:58
            No to glosuj na kogo trzeba, "żeby było tak jak w normalnym zachodnioeuropejskim kraju".
        • nutella_fan Re: Ciąża 19.05.15, 20:39
          A jak mamy sie nie dawac ponizac? Prosze o konkretne rady.
      • moofka Re: Ciąża 16.05.15, 21:43
        Samicy pawiana obrzeża cipka w rui
        • moofka Re: Ciąża 16.05.15, 21:44
          Obrzeka, gupia korekta
          • triss_merigold6 Re: Ciąża 16.05.15, 21:45
            LOL.
            • kota_marcowa Re: Ciąża 16.05.15, 22:05
              Nie lol. Ja nigdy do tej pory nie miałam suczki, jak jej obrzękła przed pierwszą cieczką, to nie wiedziałam co jej jest, chciałam pędzić do weta, bo myślałam, że zdycha, jeszcze się z siebie śmieję na samo wspomnienie. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że widok yorki z dyndającą między nogami psiochą wielkości cytryny był lekko makabryczny big_grin
              Mi po zajściu w ciążę na szczęście nic nie obrzękło ani nie dydandało smile
              • 18lipcowa3 Re: Ciąża 16.05.15, 22:22
                ja też nie chociaż biust mi obrzękł, może koleżanka ma to na mysli ?
    • mynia_pynia Re: Ciąża 16.05.15, 21:21
      Wiesz jak ja zrobilam test to plakalam przez 2 tygodnie, a chcislam miec kiedys dzieci tylko nie wtedy, maz nie wiedzial co robic, nawet do gina sie nie zapisalam. Poszlam lyknelam kwas foliowy zrobilam badania na wlasny koszt i czekalam do 8 tygodnia az cos widac bedzie. Powodzenia, zapewne bedziesz fajna mama.
      • pierniczek75 Re: Ciąża 16.05.15, 21:41
        Ale jaka ta antykoncepcja zawiodła? Pigułki? Tak pytam z zawodowej ciekawości..
        • mynia_pynia Re: Ciąża 17.05.15, 00:07
          U mnie? To byla chwila uniesienia i o jedno bzykanko za pozno wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka