re.ne 21.05.15, 07:23 Pierwsza Dama Nie patrzcie na męża i na nazwisko. Która Kobieta bardziej Wam odpowiada Anna czy Agata? Intelektualnie, wizualnie itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marychna31 zdecydowanie 21.05.15, 08:19 z żon wszystkich kandydatów najbardziej podoba mi się żona Palikota- piękna i z klasą. A obie żony dwóch kandydatów wciąż w grze są dla mnie jednakowo nieatrakcyjne fizycznie. Tyle, ze mnie brak urody w niczym nie przeszkadza. To oczywiście jest jakaś wartość ale bardzo mała. Jak dla mnie liczy sie klasa, bycie miłym, sympatycznym, przystępnym, życzliwym i ciepłym. Kiedyś słyszałam taką definicję damy: "to kobieta, przy której każdy czuje się dobrze". I patrząc z tej strony żona Komorowskiego wygrywa z żona Dudy. O intelekcie obu pań niewiele mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: zdecydowanie 22.05.15, 14:08 Zdecydowanie lepsza toczaca sie dama z podgardlem. Zona Dudy jakas taka szczupla, zgrabna, zwyczajna. Odpowiedz Link Zgłoś
laquinta Re: zdecydowanie 21.05.15, 13:32 Jak to? Przeciez nienawidzisz cyt. grubasow. Nie wazne czy mila czy dobra, gruba jest. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: zdecydowanie 21.05.15, 14:45 grub > a jest. Forumowa zabawa inaczej: Gruba żona polityka z Po - ciepła, każdy by chciał się do niej przytulić. Szczupła żona polityka PIS - zimna suka, coś jej złego z oczu patrzy; psychopatka z House of Cards. Szczupła żona polityka z Po - kobieta z klasą, prawdziwa Europejka po prostu. Gruba żona polityka Pis - wstyd, wiocha, który europejski przywódca trzyma w domu coś takiego w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: zdecydowanie 21.05.15, 14:50 Menodo, Podaj przykłady dwóch ostatnich Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: zdecydowanie 21.05.15, 15:19 Szczupła z PO to mogłaby być np. żona Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: zdecydowanie 21.05.15, 15:18 Nie nienawidzę tylko co najwyżej im współczuję oraz uważam, że lepiej być szczupłym, przede wszystkim dla zdrowia, drugie miejsce dopiero wygląd. I że większość by schudła gdyby przestała dużo jeść. Z Panem Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: zdecydowanie 21.05.15, 15:37 I ja się podpisze, bo zawsze powtarzam, że Palikot powinien żonę w wyborach wystawić zamiast siebie. Nie lubię Komorowskiej ma jakąś taką zawziętą minę, niby jest ładna na twarzy ale nie jest sympatyczna, raczej wyniosła. Żona Dudy wydaje się niby lepsza ale widziałam ją w dwóch zajawkach to nie bardzo mogę oceniać, córka od razu zrobiła złe wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 08:25 na razie za malo "poznalam" pania Dude zeby moc ocenic. Jak na razie zrobila na mnie nieciekawe wrazenie, bardzo sztywna, malo sympatyczna. Ale w sumie przy okazji tej kampanii byl to jej debiut w swietle reflektorow, moze nerwy zrobily swoje, mysle, ze nalezaloby dac jej jeszcze szanse, bez patrzenia na meza i nazwisko of kors. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 08:26 Wizualnie - Agata Kornhauser, lubię szczupłość. O intelekcie obu pań nie wypowiadam się. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 08:29 Z wyglądu wiekszość woli pewnie żonę Dudy. Dla mnie (poza figurą) pani Duda nie jest ładna. Żona Komorowskiego to taka wielka matka i dla mnie ma coś w twarzy sympatycznego. No ale figura... Gdybym jednak musiała wybierać wśród tych zgrabnych to Monika Palikot. Jest śliczna i nienachalna. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 08:33 Co mają w głowie poszczególne panie to nie wiem. Dwie z wyżej wymienionych są praktykującymi katoliczkami. Jednak pani Komorowska wypowiada się rozsądnie. Z tego co kojarzę. Chciałabym aby polska pierwsza Dama miała otwarty umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
mejerewa Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 08:43 Dudy nie znam, a Komorowska zaimponowała mi tym, że jako pierwsza żona z plecakiem i koleżanką, po dojechaniu w pobliże, ruszyła pieszo przez zaśnieżone pola, żeby w grudniu 81 odwiedzić męża w obozie internowania. W czasie, gdy jeszcze nie było wiadomo co się stanie z aresztantami (plotki były takie, że może wywiozą ich na wschód) i czy takie odwiedziny są bezpieczne. Dopiero po niej kolejne żony zdecydowały się na odwiedziny. Pamiętajmy, że to był czas niepewności i nawet gdy wcześniej Komorowski trafił do więzienia za obchody 11 listopada, to nie odbyło się to w świetle kamer i nie było lansowaniem się w stylu "komuna mnie bije" jak można by to dzisiaj zrobić. Dlatego "bohaterstwo" na manifestacjach dzisiejszej opozycji jest śmieszne w porównaniu do lat 70. i 80. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 08:48 Mi bardzo odpowiada Komorowska. Sympatyczna i ciepła. Mam wrażenie ze są z mężem udanym małżeństwem. Waga mi absolutnie nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 11:59 zona kukiza ma fajną prezencję, natomiast po 1 jej zupełnie nie znam ( medialnie oczywiscie) po 2 mam obawy , że normalna baba z takim oszołomem by nie wytrzymała Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 08:52 Lubię panią Komorowską - jest ciepła, sympatyczna macierzyńska, wypowiada się rozsądnie i z umiarem. Pani Dudy nie znam, ubiera się dobrze, ale jest na wizualnie zimna i nieprzystępna. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:56 Chyba zacznę oglądać trochę telewizję, bo mam wrażenie, że.coś mnie ominęło. Naprawdę Komorowska.jawi się.wam jako.osoba ciepła? Pamiętam ją z.wywiadów sprzed jakiegoś czasu - łupowata, ciężka i chłodna emocjonalnie, chociaż grzeczna i inteligentna. Tusza i pięcioro dzieci nie czynią automatycznie z kobiety osoby ciepłej, emocjonalnie otwartej i łatwo nawiązującej kontakt. Albo wy się dajecie nabrać na.stereotyp, albo ja cos przegapiłam w osobie pani prezydentowej. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 08:53 Mimo nadwagi, podbródków i całej swojej ciotkowatości Pani Komorowska bardziej wygląda na damę, niż Dudowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 14:11 Ja to mysle ze podgardle dodaje jej uroku i kobiecosci Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 08:54 Porównanie bez sensu, zważywszy że obie panie dzieli całe pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 09:22 skojarzenia urodowe: Pani Agata przypomina mi Magdę Steczkowską Pani Anna zaś Annę Dymną Pani Agata mówi jak nauczycielka, pewnie z racji zawodu, Pani Anna jak kobieta lepiej znająca życie z racji wieku Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 10:25 Nie patrzcie na męża i na nazwisko." Ta, na pewno Podejrzewam, że u większości zaangażowanych tu ematek uczucie do kandydata przelewa się automatycznie na małżonkę. Ja głosuję na Komorowskiego, ale gdybym miała wybierać pierwszą damę, to z tych dwóch kandydatur wybrałabym panią Dudę. Ja g Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 10:31 Ja na pierwszą damę wybrałabym Ogórek. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 10:38 Ja wolę takie bardziej energiczne i pewne siebie kobitki; pani Ogórek ma w sobie za dużo dygotu. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 15:46 > Ta, na pewno > Podejrzewam, że u większości zaangażowanych tu ematek uczucie do kandydata prz > elewa się automatycznie na małżonkę. Bez przesady Św. p. Maria Kaczyńska była lubiana (również na ematce) mimo, że z Lecha się nabijano ile wlezie. Także emama kiedy trzeba to potrafi obiektywnie spojrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 10:44 To oczywiście nie ma żadnego wpływu na wybór ale wizualnie oczywiście Agata. Wątpię żeby ktoś szczerze wskazywał na Komorowską. Intelektualnie - Komorowska robi na mnie wrażenie takiej cioci kloci ( całkiem nie moj typ ), a Dudy chyba nie miałam okazji słyszeć więc raczej trudno dokonać wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 11:18 Wątpię żeby ktoś szczerze wskazywał na Komorowską." Mnie zastanawia, skąd nagle w ematkach tyle serdecznych uczuć dla "siedzących w domu" latami matek dzieciom, nieaktywnych zawodowo, pozostających na utrzymaniu mężów reprezentantek środowiska Przymierza Rodzin itd. itd. Ile tu pomyj wylało się kiedyś na panią Kurską chociażby. A teraz - proszę: ciepła kobieta, aż się chce do niej przytulić; ta lekka nadwaga to pewnie jakaś choroba; no cóż - w końcu urodziła piątkę dzieci. Już widzę, co by się działo, gdyby pani Anna była żoną kandydata Pis-u, a mężem pani Agaty był wysportowany, doktor prawa, europoseł z PO Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:21 menodo napisała: > Wątpię żeby ktoś szczerze wskazywał na Komorowską." > > Mnie zastanawia, skąd nagle w ematkach tyle serdecznych uczuć dla "siedzących > w domu" latami matek dzieciom, nieaktywnych zawodowo, pozostających na utrzyman > iu mężów reprezentantek środowiska Przymierza Rodzin itd. itd. > Ile tu pomyj wylało się kiedyś na panią Kurską chociażby. Ematka glosuje na zdeklarowanego katolika, ktory ma piecioro dzieci i niepracujaca zone. Po prostu szał ciał. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 08:12 Wolę zdeklarowanego, ale tolerancyjnego katolika niż to co we łbie ma Duda. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 14:13 >Mnie zastanawia, skąd nagle w ematkach tyle serdecznych uczuć dla "siedzących w domu" latami matek dzieciom, nieaktywnych zawodowo, pozostających na utrzymaniu mężów Wybory panie, zmiana z piatku na poniedzialek Frustraci staja sie obywatelami, pozadanymi, przynajmniej na tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 10:46 Pani Duda wydaje się niestety oschła i mało sympatyczna. Figurę ma niezłą. Jej poglądy i postawa wobec działań jakimi Pierwsza Dama się zajmuje na razie nie są znane. Pani Komorowska. Ma coś sympatycznego w twarzy. Miałam zresztą okazję zamienić z nią kilka słów przy oficjalnej okazji. Fajna, ciepła, bez zbytniego dystansu osoba. Figura, tusza oczywiście nieidealne ale mi osobiście aż tak bardzo to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 11:24 Dudowa też wydaje mi sie oschła i, hmmm, wolałabym wroga w niej nie mieć. Juz nie wspomne o Dudównie, która jak sie odezwała, z tym swoim "komunikatywnosc, wzniosłosc" czy "psysłosc" (brak polskich znaków zamierzony) to uszy więdły. No, taki patriota w postaci Dudy, wywodzący sie z ugrupowania dbajacego o polskość, wypadałoby żeby nauczył córuni poprawnej wymowy ojczystego języka. Natomiast Komorowska wydaje się miła, taka rzeczywiście ciepla matka rodziny, ale jednak mogłaby trochę o siebie zadbać. W końcu pełni reprezentacyjną rolę a na dietetyka ja chyba stać. Ale na pewno ma chorą tarczycę... jeśli miałabym wybierać to wolałbym pójśc z wizytą do pani Komorowskiej, jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
mood_indigo Złe skojarzenie. 21.05.15, 11:39 Dudowa od razu skojarzyła mi się z Wszołkówną i jej rolą w Niani. Ma nawet podobny głos. Nie mogę odkleić się od pierwszego wrażenia, więc tego... no nie. Komorowska robi sympatyczne wrażenie, intelektem nie błyszczy ale też nie zdarzają jej się wpadki dyskwalifikujące. Pasuje do Bronisława, to na plus, Dudowej zdarza się wyglądać starzej od męża - na minus. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Złe skojarzenie. 21.05.15, 11:51 Tylko podpiszę się pod tym (z wyjątkiem takiego samego wyboru w głosowaniu) pod tym, co napisała menodo: Cytat Ta, na pewnobig_grin Podejrzewam, że u większości zaangażowanych tu ematek uczucie do kandydata przelewa się automatycznie na małżonkę. Ja głosuję na Komorowskiego, ale gdybym miała wybierać pierwszą damę, to z tych dwóch kandydatur wybrałabym panią Dudę. Potrafi oddzielić wygląd żony od tego, kto jest jej mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Złe skojarzenie. 21.05.15, 11:53 Aha i pamiętając tak ogólnie nawalanki na emamie odnośnie otyłości, nagle pewne wpisy.... zaskakują. Bo mimo że na pana Komorowskiego nie zagłosuję, to powiem o jego żonie, że dobrze wypada, gdy się wypowiadała na jakiś temat czy angażowała w coś, ale patrząc na nią zewnętrznie tylko, widzę kobietę, która sobie choroby taką otyłością funduje. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Złe skojarzenie. 21.05.15, 12:10 > Bo mimo że na pana Komorowskiego nie zagłosuję, to powiem o jego żonie, że dobr > ze wypada, gdy się wypowiadała na jakiś temat czy angażowała w coś, ale patrząc > na nią zewnętrznie tylko, widzę kobietę, która sobie choroby taką otyłością fu > nduje. Panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek? Nie, prawda? Sama nie panujesz nad swoimi odczuciami. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Złe skojarzenie. 21.05.15, 12:15 Wybacz marzeka, ale piszesz tak, jakbyś pokazać: zobaczcie jaka jestem sprawiedliwa, wolę Dudową, ale o Komorowskiej też powiem coś dobrego. A żeby nie było za różowo dodajesz: ale jest gruba. Wybielasz się przed sobą czy przed nami? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Złe skojarzenie. 21.05.15, 16:51 Nie wolę Dudową, a stwierdzam, że fizycznie atrakcyjniejsza jest Dudowa- widzisz różnicę? I zauważenie w p. Komorowskiej czegoś pozytywnego to "wybielanie się przed wami lub przed sobą"- jak rozumiem tu można mieć tylko czarno-biały obraz? Jeśli do tego dla was do : Bogu świeczka , a diabłu ogarek- już nic na to nie poradzę. I tak, p. Komorowska jest gruba, a widziałam jej zdjęcia z czasów młodości- była piękną kobietą, teraz nadmiar tłuszczu tę urodę zabrał, schował. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Złe skojarzenie. 21.05.15, 16:57 Matko boska przeciez to, ze zona Dudy jest atrakcyjniejsza, to widac golym okiem, Komorowska nie jest wcale atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Złe skojarzenie. 21.05.15, 17:03 Ale ja o fizyczności się wypowiadałam, jak większość osób. Pani Dudę w realu nie widziałam, p. Komorowską słyszałam parę razy- i w kwestii zachowania jako pani prezydentowa mi nie przeszkadza , ale nie podoba mi się fizycznie, a była naprawdę ładną kobietą, ukryła to pod tłuszczem, szkoda. I nie, jak poczytasz to wg wielu p. Duda nie jest atrakcyjna, jest brzydka, nędzna , aha- i staro wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Złe skojarzenie. 21.05.15, 19:58 Pani Duda to wedlug mnie atrakcyjna kobieta, ale nie uwazam, ze jest ladna, nie moj typ. I jest jakas taka lekko wyniosla. Spojrz na zone Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
rhysmeyers22 Re: Złe skojarzenie. 22.05.15, 08:33 Pomimo ze na ogół wole szczuplejsze osoby to zdecydowanie komorowska.zona dudy ma wiedźmowaty typ urody czego osobiscie nie cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Złe skojarzenie. 22.05.15, 08:13 I to chyba nie kwestia dzieci, widziałam zdjęcie z młodości gdy na świecie (sądząc po zdjęciu) jest już czworo z jej dzieci. Jest bardzo szczupła. Zatem mało prawdopodobne by zapasła się dobre 30 kg dopiero przy ostatniej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:14 Komorowska. Jest życzliwa, taktowna, ciepła, nienarzucająca się. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:23 Ale w co? Obecną pierwszą damę widziałam i słyszałam podczas różnych oficjałek, nic niestosownego nie robiła. To, że jest gruba ma trzeciorzędne znaczenie, małżonka Wałęsy miała wykształcenie podstawowe. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:31 Triss zachwycająca się ciepłem otyłej, niepracującej od lat matki- polki ze środowiska Przymierza Rodzin. Takie rzeczy tylko przed II turą wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:44 Nic nie poradzę na to, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Nie zachwycam się, bo w ogóle nikim się nie zachwycam, a już najmniej ludźmi ze sfery polityki. Komorowską w realu widziałam i słyszałam, małżonki Dudy nie. To czy pracuje zawodowo, czy nie jest mi głęboko obojętne - jeśli ma pełnić role pierwszej damy efektywnie i tak musi zawiesić pracę zawodową. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:04 triss_merigold6 napisała: > Nic nie poradzę na to, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem." Nic na to nie poradzę, że kojarzę Cię z pogardą dla wszystkiego, co reprezentuje Anna Komorowska. Wyłączywszy oczywiście fakt, że jest żoną polityka, który jest konkurentem polityka pisu w walce o urząd prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 15:27 Triss, powiedz wiadomo komu, że go popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
laquinta Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:23 Fajne to deser.pl/deser/1,111858,17749691,Andrzej_Duda_i_jego_zona_ucza_sie_od_najlepszych_.html Odpowiedz Link Zgłoś
laquinta Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:26 Dodam, ze gdyby p. Duda nie miala zacisnietych ust ( to cecha narodowa Polek), to wygladalaby super. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:27 Czy mi się wydaje, czy Claire i Frank byli parą socjopatów? Odpowiedz Link Zgłoś
laquinta Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:43 Chodzi o wyglad. I zabawne jest, ze Panstwo Duda sa bardzo podobni z wygladu do pary aktorow - Robin Wright i Kevina Spacey. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:50 Podobieństwo ewidentne; dla mnie porażka sztabowców, którzy bezrefleksyjnie naczytali się amerykańskich podręczników z marketingu politycznego, chociaż dla pisowego elektoratu ma to chyba znaczenie żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
laquinta Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:56 Nie mam zielonego pojecia co dla pisowskiego elektoratu ma znaczenie, no moze podobnie jak dla elektoratu PO, udzial w niedzielnej mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 00:52 A czy w serialu tez nie padlo stwierdzenie, ze glosuje na niego z pzrekonania, nie dlatego ze to moj maz? tak mi sie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:52 Niestety uroda państwa Duda jednak bardziej pospolita... Odpowiedz Link Zgłoś
laquinta Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 12:53 Taki wschodnioeuropejski odpowiednik. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:13 Niestety uroda państwa Duda jednak bardziej pospolita... Na pewno. Zwłaszcza wśród młodych, wykształconych, z wielkich miast ma to ogromne znaczenie Za to uroda państwa Komorowskich ....niebanalna. Na pewno emanuje ciepłem i świadczy o przywiązaniu do tradycji, a to dla elektoratu PO ma największe znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:22 Komorowscy byli do kogoś porównywani? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 15:04 Z taką retoryką prędzej kogoś wkurzysz niż zachęcisz do głosowania na Dudę. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 15:09 Ale ja nikogo nie zachęcam do głosowania na Dudę, zwłaszcza że sama na nie będę na niego głosowała. Ja po prostu wyśmiewam się z hipokryzji co niektórych forumek Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 16:11 No niestety, jak sobie pomyślę, jestem w tej samej grupie, co ty, to mi się słabo robi, ale jednak tacy jak ty są relatywnie mniej szkodliwi społeczni niż ortodoksyjni pisowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:09 Niestety mam wiedze jaka jest pani Komorowska i uwierzcie mi - to nie jest zadna ciepła, sympatyczna pani. wizualnie sie nie wypowiadam, bo nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 00:43 > Niestety mam wiedze jaka jest pani Komorowska i uwierzcie mi - to nie jest zadn > a ciepła, sympatyczna pani. no wiesz... nizej ktos wypowiada się całkowicie odwrotnie Znam kogos, kto blisko znal rodzine Anny w dawnych czasach przedkarierowych i ma o niej bardzo pozytywne zdanie tak, że rozumiesz, słowo przeciwko słowu i indywidualne odczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:13 Intelektualnie trudno powiedzieć, a wizualnie Charlize Theron Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:16 Witam Agata Duda, oczywiście. Szczupła, dobrze ubrana. Nie trzeba się do prezydentowej przytulać, a nawet nie jest to wskazane;-P Tak swoją drogą, zmienić Agacie Dudzie kolor włosów i wyjdzie Kwaśniewska;-D Widzicie to? Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:27 Kwaśniewska to produkt awansu społecznego w czasach PRL; Dudowa to chyba inna- znacznie wyższa - półka w sensie wieku, zaplecza rodzinnego, wykształcenia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:32 Witam Tak, tak, ale ja o podobieństwie fizycznym piszę. O niczym innym. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:35 Fizycznie Dudowa to jak najbardziej Jola i myślę, że sztabowcy Pisu brali to pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 22:20 > Kwaśniewska to produkt awansu społecznego w czasach PRL; Dudowa to chyba inna- > znacznie wyższa - półka w sensie wieku, zaplecza rodzinnego, wykształcenia itp Chyba nie rozumiem- Agata Duda to germanistka, ucząca w szkole. Jolanta Kwaśniewska- prawniczka z własną firmą. Na czym polega "znacznie wyższa półka wykształcenia"? Zresztą wieku też? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 23:06 Zresztą wieku też?" A - mój błąd; miałam na myśli różnice w doświadczeniach pokoleniowych; poza tym - jeśli nie widzisz żadnych różnic między obiema paniami, to znaczy, że ich nigdy nie zobaczysz, więc spoko, masz prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 23:24 Różne różnice widzę tylko nie rozumiem "wyższej półki" w odniesieniu do Agaty Dudy. Nauczycielka w szkole to w jakim znaczeniu "wyższa półka"? Serio nie rozumiem - dla ciebie to jakiś szczególny prestiż, fantastyczne wykształcenie, zniewalające zarobki, powalające doświadczenie? Nic nie mam do nauczycielek- znam dużo różnych fajnych ale żadna z ich o sobie by raczej nie powiedziała "wyższa półka"... No a doświadczenia pokoleniowe to mamy takie na jakie pokolenie się załapiemy - żadna w tym nasza zasługa. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 23:34 No cóż, pozwól, że nie będę Cię przekonywać i pozostanę przy swoim zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 08:07 A czym zajmowała się Pani Komorowska? Jakie ma wykształcenie? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 08:19 Skończyła filologię klasyczną i pracowała jako nauczycielka, ale to jeszcze za komuny było. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 13:35 Nic, zapytałam bo nie wiedziała, dowiedziałam się i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 00:54 Babka moze i nie najgorsza, ale tego chlopa to sobie wybrala.... Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:27 Nie znam ani jednej, ani drugiej. Nie mogę odpowiedzieć, której poglądy mi odpowiadają, bo ich nie znam. A to co mówią publicznie, nie musi pokrywać się z ich prywatnym zdaniem, bo często są zobowiązane do popierania czegoś ze względów politycznych. Wygląd jest sprawą drugorzędną. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 13:51 pani Duda wyglada na matke swego męza dziwi mnie ja e-matki zachywcja sie laska wygladająca o dyche starzej niz jej mąz musze sparwdzic czy na pewno na emamie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 08:10 Niestety, praktycznie zawsze w małżeństwach równolatków kobieta po 40-tce (brzydka, ładna, bez różnicy) wygląda dobre kilka lat starzej niż jej mąż. Panie po prostu urodowo (co jest niesprawiedliwe bo uroda u nich ma większe znaczenie niż u mężczyzn) się sypią około 10 lat szybciej niż mężczyźni. Mężczyzna jak w miarę dba o siebie zaczyna "dziadować" z wyglądu po 50-tce. Kobieta po 30-tce, jak ma wyjątkowo dobre geny lub wyjątkowo o siebie dba - po 40-tce. Oczywiście wyjątki zawsze są. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 08:45 Niestety, praktycznie zawsze w małżeństwach równolatków kobieta po 40-tce (brzy > dka, ładna, bez różnicy) wygląda dobre kilka lat starzej niż jej mąż. Panie po > prostu urodowo (co jest niesprawiedliwe bo uroda u nich ma większe znaczenie ni > ż u mężczyzn) się sypią około 10 lat szybciej niż mężczyźni. " To chyba jednak zależy również od stylu życia i ubierania się. Dudową spokojnie można by inaczej wystylizować, ale przecież ona ma w czasie kampanii wyglądać jak żona prezydenta z opcji konserwatywnej, a nie prezenterka tvn- active - i ta stylówa niewątpliwie ją postarza. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 14:36 nie przepadam za ptasią urodą, więc Dudowa u mnie odpada, nie ufam takim ludziom. A już w miarę młoda kobieta robiąca się na matronę mnie odrzuca. Ludzie, ona ma 40 lat, wygląda bardziej poważnie niż moja mama. Córka też w tą stronę zmierza widać. Oni we trójkę tworzą taką sztandarową katolicką rodzinę z gatunku rodziny Marysi z Gorzowa, boję się ich. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 14:58 Oni we trójkę tworzą taką sztandarową katolicką rodzinę z gatunku ro > dziny Marysi z Gorzowa, boję się ich. " Chyba żartujesz. Sztandarowa katolicka polska rodzina to Komorowscy; poczytaj w necie- jedna z córek była nawet wychowawczynią w Przymierzu Rodzin. Znam to środowisko przez znajomych z KIK. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 16:22 może i tak, nie kwestionuję katolickości Komorowskich, tylko piszę jakie wrażenie robią na mnie Dudki Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 09:07 Widzisz, menodo, jest katolicyzm spod znaku "Marysi z Gorzowa" i jest ten spod znaku KIK-u i TP. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 09:40 Wiem, wiem - Marysia to plebs, a Kik to w zhierarchizowanej społeczności KK "hrabie" Ale mnie chodziło o to, że Dudowie nie są moim zdaniem typową katolicką rodziną - tak samo jak śp. Kaczyńscy taką rodziną nie byli, a już na pewno nie są bardziej katoliccy niż Komorowscy! Wiem, że dla niektórych jest to mocno dysonansowa sytuacja, ale nic na to nie poradzę, że rzeczywistość jest o wiele bardziej skomplikowana. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 14:23 Nie o to chodzi (nb. wg obecnie domunijącej w polskim Kk linii KIK to raczej "wyrzutki"). Ale jeśli nie rozumiesz, to trudno. Nie wiem, co to jest "typowa katolicka rodzina", wskazuję tylko na różnicę pomiędzy pewnymi nurtami katolicyzmu, a co za tym idzie, zachowaniami, przekonaniami i stosunkiem do ludzi innej wiary czy w ogóle niewierzących oraz do mających inne przekonania. Nie wiem, jaki jest katolicyzm Dudy, może w ogóle całkiem koniukturalny, tak jak u wielu polityków, ale to on w kampanii się do swoich przekonań religijnych odwołuje i składa pewne jasne deklaracje. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 14:47 Hahaha - kik to wyrzutki No i ten prezydent z kiku przyznał arcb. Gocłowskiemu order Orła Białego i właśnie wczoraj uzyskał od niego słowa poparcia. Rozumiem, że wyrzutkiem jest np. ks. Boniecki - ale o niego BK akurat się nie upomina. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 15:06 Gocłowski jest od 7 lat na emeryturze. Nb. OOB dostał w 2011 roku, więc raczej nie ze względu na nadzieję poparcia w obecnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 16:22 Aha, czyli to taki przyjacielski gest od emeryta Odpowiedz Link Zgłoś
tully.makker Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 15:25 Znam kogos, kto blisko znal rodzine Anny w dawnych czasach przedkarierowych i ma o niej bardzo pozytywne zdanie. Sama zdania nie mam i slabo mnie to interesuje, bo sama koncepcja Pierwszej Damy razi mnie jako twor archaicznego patriarchatu. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 16:41 Anna bo Agata ma wydrowato wredny wygląd... Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 16:57 Agata, bo pracuje. Aspekt wizualny jest imho niespecjalnie ważny, a o intelekcie nie mogę się wypowiedzieć, bo nic nie wiem ani o Komorowskiej ani o Dudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 18:21 W aspekcie wizualnym Duda ale poza tym, że wizualnie lepiej się prezentuje to Komorowska. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Pierwsza Dama 21.05.15, 23:27 Przecież Komorowska nie może pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 13:46 Teraz nie. Ale przestała pracować na długo zanim została Pierwszą Damą. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 14:27 Trochę trudno wracać do pracy po wieloletniej przerwie. Pewnie ona akurat by nie miała z tym problemu, ale każdy etat byłby uznany za "załatwiony" przez kontakty męża... Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Pierwsza Dama 22.05.15, 19:26 Ja mam w ogóle ogromny problem z politykami, których żony nie pracują, bo w takiej sytuacji nie mają zielonego pojęcia, jak naprawdę wygląda życie rodziny. Tak, możemy sobie tłumaczyć, że trudno wrócić, że miałaby kiepską opinię w pracy, ale wiele kobiet jakoś wraca i pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś