Dodaj do ulubionych

Koty sąsiadów

01.06.15, 11:54
co zrobić z kotkami sąsiadów? maja 2 koty (kocice), które wchodzą na moja dzialkę i o ile do tej pory mi to nie przeszkadzalo za bardzo to teraz zrobiłam sobie mały ogórdeczek warzywny, wsadziłam sałtę np. - rano ziemia przekopana, sałata wyrwana- w innej częście ogrodu, gdzie była nieobsiana trawą ziemia robiły kupy, sikają, inne kocury do nich chodza, więc mam obsikane drzwi wejściowe śmierdzącym moczem(pewnie wiecei, jak to śmierdzi). Ja poprostu nie chcę, zeby wchodziły od mnie na działkę. Co robić?

Ania
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 11:57
      Zgłosić sąsiadom problem. A koty chodzące wolno i niszczące łapać i odstawiać do azylu.
      • mynia_pynia Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:02
        Nie ma co, łapać cudze koty wkladac do klatki i jeszcze wywieź wink . Kup sprej antykoci i psikaj je woda jak widzisz to beda cie omijac.
      • triismegistos Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:21
        Weź się w łeb huknij, a porządnie.
        • anek130 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:25
          ale Ty do mnie tak się odzywasz? o co ci chodzi?
          • triismegistos Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:53
            Nie umiesz czytać drzewka, czy wszystko tak personalnie odbierasz?
      • jesienna.nuta Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:41
        A koty chodzące wolno i niszczące łapać i odstawiać do azylu.

A za to można pójść siedzieć.
        • anek130 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:46
          co? chyba żartujesz, z jakiego przepsiu to wiesz? jak złapię kota i odwioze go do azylu to co mi zrobią i podaj prosze paragraf na to
          • triismegistos Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 13:08
            Jakbyś tak potraktowała mojego kota, to do siedzenia nie byłby potrzebny żaden paragraf, tylko wóżek inwalidzki.
            • anek130 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 13:11
              a co Twój kto robiłby na mojej działce?
        • woman_in_love jasne, pójść siedzieć hue hue 01.06.15, 13:01

• aqua48 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 13:23
          jesienna.nuta napisała:

> A koty chodzące wolno i niszczące łapać i odstawiać do azylu.
          >
          > A za to można pójść siedzieć.

A niby z jakiego paragrafu? I co złego widzisz w odstawieniu kota do azylu? Przynajmniej zostałby tam wysterylizowany.
    • nihiru Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:02
      kupić odstraszacz dla kotów w sprayu i regularnie psikać na działce.
      Innego rozwiązania nie widzę.
      Sąsiadów można poprosić o wykastrowanie kotów, ale to pomoże tylko na smród siuśków, na pozostałe kłopoty nie.
      Przetrzymywanie zwykłych kotów w domu to IMO tortura.
      • anek130 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:09
        koty sąsiadów to kotki- natomiast zupełnie obce kocury przychodziły w marcu smile
        Jest taki spray na koty? nie wiedziałąm, musze spróbować. Dzięki

Ania
      • heca7 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:11
        Kotki wysterylizować. To przestaną się kocury schodzić.
        Warzywa jak są malutkie lubią ścinać i wyrywać sroki. Mam w okolicy mnóstwo tego biało czarnego bydła, nawet sobie trzy gniazda założyły u mnie na sośnie. Jak wołam kota swojego po imieniu to te cholery przylatują i czatują na jego jedzenie. Jak są małe , ledwo wyrośnięte czubki roślinek to one je ścinają. Chyba są smaczne. Teraz mam przykrytą siatką fasolkę.
        Jeśli chodzi o kupy to bardzo podobne są kupy kuny. Kuna sra na chodniku, trawie itd. Ostatnio mieliśmy kunę w ogródku i załatwiała nam się na trawniku a na początku podejrzewaliśmy , że naszym kotom odbiło.
        • anek130 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:17
          te kupy to na pewno one. A o jakiej siatce mówisz? moze też przykryję, może na noc chociaz, albo jak nie ma nas w domu
          • heca7 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 12:24
            Mój tata kupił gdzieś taką siatkę "raszlową" albo paletową. I naciągam ją dookoła roślin. Zwierzęta boją się w to zaplątać i nie podchodzą.
    • kozica111 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 13:09
      Jesteś pewna ze to koty?
      • anek130 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 13:14
        te koty widuję na moje działce, innych nie. Wprawdzie akurat z ogródkiem warzywnym nie złapałam na goracym uczynku, ale na klombie z kwiatkami już tak.

Ania
    • purchawkapuknieta Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 13:21
      zgłoś problem sąsiadom. Jak nie pomoże wezwij hycla.
      • anek130 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 13:28
        mozna powiedzieć,, ze się z nimi przyjaźnimy, wiem, że woleliby nie robić kłopotu, bo rozmawialiśmy o tym, ale ja dobrze wiem, że przecież nie zamnkie ich w domu na 24 godziny, dlatego szukam pomysłu na wygonienie ich z mojego ogródka. Sąsiadka powiedziała, z ejak je będe idzieć to mam je polać wodą- no chyba sie zaoparzę w pistolet na wodę, zeby można od razu reagować smile

Ania
        • olinka20 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 13:43
          To tym bardziej moga ci niszczyc, za polewanie wodą.
          Co do smrodu to nie mam pojecia jak to smierdzi, bo moje koty są wykastrowane/wysterylizowane i siki smierdzą jak siki.
          Pogadaj z sasiadami zeby wysterylizowali kotki, moze zmniejszy im sie szlajaczka, a i kocury nie bedą przychodzic i sikac.
          Chyba ze wolą 2,3 razy w roku miec małe, ktore zgodnie z wsiowym zwyczajem sie topi, albo cos w tym stylu uncertain
          • anek130 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 13:50
            wiem, ze dostają tabletki antykoncepcyjne- jedna znim jest podobno jeszcze za młoda na steryzlizajcę- to matka z córką smile ale podejrzewam, że dojdzie do wykastrowania, ale to chyba nie zmieni ich przyzwyczajeń co do grzebania swoich odhcodów w mojej ziemisad

Ania
            • olinka20 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 13:55
              Na niektore koty działa odstraszająco zapach cytrusów i cebuli.
              Sprobuj.
            • seniorita_24 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 14:18
              Kotki można spokojnie sterylizować gdy maja 5 miesięcy.
            • aankaa Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 14:43
              tabletki anty to niech sąsiadka łyka, kocice się sterylizuje
    • kamunyak Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 15:31
      zainstaluj jakiś ogrodowy odstraszacz, od strony skąd koty przychodzą

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/24444/odstraszacz-kotow_top.jpeg

ma czujnik ruchu i kotom, ani ludziom, nie szkodzi
    • angeika89 Re: Koty sąsiadów 01.06.15, 15:41
      Też mam ten problem,ale za radą cudownych jematek kupiłam kocimiętkę i kotki są na ogrodzie właścicielki.Czasem nawet zamyka je w domu teraz wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka