Dodaj do ulubionych

Obóz za karę

14.06.15, 11:16
Z wielkim zainteresowaniem śledzę wątek o bluzgającym nastolatku, bo wg waszych przewidywań mnie też to czeka. Wpisałam w googla "obóz za karę", zwłaszcza że sąsiad chce w ten sposób ukarać swojego 10-latka za pyskówki.
Wyniki są pouczające:
1. Kary i szykany w KL Majdanek
4. Kary i egzekucje. Obóz koncentracyjny Auschwitz.
6. Personel obozu Ravensbruck.
Inne wyniki dotyczyły obozu w sensie politycznym (np. obóz władzy).
WTF?
Obserwuj wątek
    • szamanta Re: Obóz za karę 14.06.15, 11:25
      WTF?
      Zachowuje się pryszczak jak chamowaty dzik, wiec jego miejsce jest gdzieś w lesie big_grin Do cywilizacji wróci kiedy się ucywilizuje pod przewodnictwem skutecznych wychowawców tongue_out
      Tak, wiem , zjedzą mnie za ten wpis , w większości z przymrużeniem oka napisałam i z uśmiechem, ale cos w tym jest . Nie uważam, aby obóz z podkręconą dyscypliną bul szkodliwym postepowaniem. Może doceni wtedy jak w domu rodzice wobec niego postępują troskliwie i opiekuńczo , bo będzie mieć porównanie kto się z nim i gdzie cackał
      • wydramarlenka Re: Obóz za karę 14.06.15, 11:41
        Byłabym za gdyby nie jeden mały szczegół. Koledzy. Dla nich też ten obóz jest za karę? Jeśli jadą tam bo chcą, a ich rodzice wyłożyli na to swoje ciężko zarobione pieniądze - to oferowanie im prezentu w formie sfochowanego kolegi (wszak ma tam jechać za karę i może sabotować przedsięwzięcie)) może skończyć się nie najlepiej dla wszystkich członków grupy. Na przykład tak jak w wątku o irytującym chłopcu na łódce.
        • szamanta Re: Obóz za karęTo by skonczyl jak tamten irytując 14.06.15, 12:29
          To by skończył jak tamten irytujący chłopak na łódce i na zdrowie. Ani tyci mi żal by nie było , a nawet cicha satysfakcja ,ze w końcu doprosił się o co długo się prosił suspicious
          • triss_merigold6 Re: Obóz za karęTo by skonczyl jak tamten irytują 14.06.15, 13:11
            Ale to nie jest rozwiązanie, bo rówieśnicy nie służą do wykonywania samosądów nad nastolatkiem z fochem.
    • zwariowana_wariatka Re: Obóz za karę 14.06.15, 11:27
      piękne big_grin
    • berdebul Re: Obóz za karę 14.06.15, 11:32
      Wpisz obóz letni.
      • cosmetic.wipes Re: Obóz za karę 14.06.15, 12:34
        Albo kolonia.
        Pewnie wyskoczy karna suspicious
    • paloma_blauwinder Re: Obóz za karę 14.06.15, 11:42
      Ale to był neutralny "biwak", nie żaden obózbig_grin
      Inna rzecz, że tego kawałka nie zrozumiałam początkowo, bo dla mnie "biwak" to coś tak krótkiego, że nie sposób być na tym czymś karnie przetrzymanym, wariant dłuższy to dla mnie właśnie "obóz".
    • kannama Re: Obóz za karę 14.06.15, 12:55
      Ja kiedyś byłam jako opiekun na koloniach na które chłopak został wysłany za kare (miał jechać na jakiś wypasiony obóz zagraniczny). Musze przyznać, że była to kara zarówno dla niego jak i dla nas. Kilka dni zajęło nam doprowadzenie go do pionu, co by zaczął zachowywać się w miarę normalnie. W każdym bądź razie z kolonii wyjechał bogatszy o wiedzę i umiejętności w zakresie czyszczenia/zmywania/prania w stopniu zaawansowanym smile
      • misiulekpysiulek Re: Obóz za karę 14.06.15, 19:40
        kannama napisał:
        Kilka dni zajęło nam doprowadzenie go do pionu, co by zaczął zachowywać się w miarę normalnie. W każdym bądź razie z kolonii wyjechał bogatszy o wiedzę i umiejętności w zakresie czyszczenia/zmywania/prania w stopniu zaawansowanym smile

I nie uciekł, bo ogrodzenie było podłączone do prądu?
    • triss_merigold6 To był biwak 14.06.15, 13:13
      To był biwak.
      Pewnie od piątku do niedzieli, trzydniowy, z klasą i wychowawcą klasowym.
      Tu krótka piłka - jedzie cała klasa, jedziesz i ty drogie dziecko i bez dyskusji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka