Dodaj do ulubionych

Tunezja-jadę tam!

26.06.15, 14:13
www.tvn24.pl/atak-terrorystyczny-na-hotel-w-susie-w-tunezji,555040,s.html
Czy P. Jabłczyńska wciąż tak będzie zachęcać?
Obserwuj wątek
    • pulcino3 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 16:13
      Jaką ona winę ponosi za fanatycznych isis? Ogarnij się.
      Swoją drogą przerażające są te wieści ...Zwykli cywile, turyści .
      Europa okazała się eunuchem bez jaj, która nastawia się tyłkiem i nastawia bez końca...
      • mama.nygusa Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 16:19
        KAsa, kasa.Juz w maju rzad ostrzegal przed wyjazdami do tego kraju, a inni je(kasa) promowal;i.
        • julita165 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 16:23
          Niedługo zostanie tylko "na mazury macać kury" smile sama wybieram się w sierpniu i myślałam o Turcji. Ale coś dziś mam mieszane uczucia. Egipt i Tunezja odpadają w ogóle. Jak Grecja zbankrutuje to obawiam się atrakcji pt koczowanie 3 doby na lotnisku z powodu strajku obsługi albo odcięcia prądu w hotelu z powodu nieuregulowanych rachunków. Poza tym tam tez lądują różni kolorowi. We Francji regularne zamachy. Pojechałabym tez na Sycylię ale kto to wie kiedy i kto tam dopłynie. No lipa po prostu.
          • volta2 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 16:29
            też z tego powodu nie lecę do grecji, boję się strajkówsmile do tunezji się wybierałam ale na lasta, więc pewnie skończy się na remontowaniu chałupysad
          • leanne_paul_piper Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 16:38
            Ja właśnie dziś zapłaciłam za Turcję Egejską. No ale nie dajmy się zwariować, bo już naprawdę nigdzie nie da się polecieć na wakacje.
            • brokje Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 16:49
              a moze jest to wlasnie doskonaly moment by rozwazyc inne opcje wakacji, niz jedynie smazenie sie na plazy?
              • julita165 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 16:56
                Co poradzę, że dla mnie udane wakacje = słońce i ciepła woda. I wcale nie chodzi o smażenie się na plaży. Po prostu uwielbiam upał i słońce, chce się żyć. A jak pada to miejsca nie mogę sobie znaleźć i ogólnie mam doła. Poza tym mam 4-latka na stanie chodzącego spac nie wczesniej niz o 22 i na sama myślę, że w Pl nie trafię w pogodę, będzie padać a my będziemy się snuć po kałużach, a wieczorami obijać się o 4 ściany pokoju odechciewa mi się wakacji.
                • zebra12 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 17:01
                  A ja nienawidzę upałów. Gdy temperatura przekracza 30 stopni, ja umieram. Boli mnie głowa, jestem słaba, kręci mi się w głowie. Leżę i czekam na wieczorny chłód, a deszcz witam jak zbawienie.
                  Dlatego wakacje spędzam w górach, gdzie jest ciut chłodniej. Latem do ciepłych krajów w życiu bym się nie wybrała.
                  • julita165 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 17:07
                    Więc dla każdego powinno być coś miłego smile szkoda mi wycieczek do tych arabskich krajów. Jak nigdy nie byłam fanką ich mieszkańców tak ten ich klimat...raj na ziemi smile
                    • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:06
                      Może Grecja, Chorwacja, Włochy? Też miło i ciepło, bliżej i bezpieczniej? W Grecji byłem pod koniec września - na 14 dni jeden był nieco zachmurzony, wróciłem opalony, cieplutka woda w morzu, cudnie.
                      • ruda.anka2 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:31
                        Witaj, męskie wcielenie! Ciekawe, że jedna Twoja wersja doświadcza problemów finansowych i jest dość sfrustrowana - a druga smaży się w Grecjiwink
                        • hemp_plant Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 06:38
                          bo to jest zbiorowy nik, taki, za ktory faktycznie jest płacone smile
            • asmarabis Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 19:20
              leanne_paul_piper napisała:

> Ja właśnie dziś zapłaciłam za Turcję Egejską. No ale nie dajmy się zwariować, b
              > o już naprawdę nigdzie nie da się polecieć na wakacje.

A jednak, serio nie zalujesz w takiej sytuacji ? Turcja jest na liscie niebezpiecznych panstw MSZ, a skoro tam na razie nie atakowali balabym sie ze teraz na tym sie skoncentruja....

A na Dominikanie padalo raz, przez godzine, no w zasadzie to dwa razy, ale ten pierwszy raz w nocy, jak bylismy w pokoju wiec sie nie liczy wink
              • leanne_paul_piper Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 19:27
                No ale w Turcji nic się nie dzieje, a Egejska to w ogóle spokojny zakątek jest podobno.
                Poza tym mój R. się uparł, a on wiele jest w stanie tolerować i mi wybaczyć, ale jak chce jechać na wakacje (a rzadko chce), to chce jechać ze mną. Więc znalazł super kameralny hotel dla par, którzy przyjmuje tylko dorosłych, żadnych wrzeszczących dzieciaczków (yeah), no i co miałam zrobić? To się chyba ten zgniły kompromis nazywa.

A poza tym ja mam trochę już dość tej sytuacji, że tu nie mogę jechać, tam nie mogę jechać, już nie wiem ile razy po namowach zrezygnowałam z Kenii, bo niebezpiecznie, ale z drugiej strony równie dobrze mogę mieć jutro wypadek na drodze w Warszawie i tak się skończy życie.

To fajnie, że na Dominikanie było fajniesmile. Punta Cana?
              • madzialenka5 Re: Tunezja-jadę tam! 28.06.15, 21:30
                Polecam czytanie ze zrozumieniem - MSZ ostrzega przed podróżami do Turcji w rejony południowo-wschodnie, Riwiera Turecka i Turcja Egejska są bezpieczne!
          • thea19 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 17:47
            przeciez w Turcji zupelnie nic sie nie dzieje. w zeszlym roku tylko woda byla zimna.
      • pulcino3 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 16:23
        Obecnie mamy jakąś śmieszną rzeczywistość - mimo niepierwszej agresji ze strony fanatyków nie ma konkretnych działań, reakcji. Europa nie robi nic , siedzi sobie z założonymi łapkami w myśl zasady Nic nie widzę- Nic nie słyszę- Nic nie mówię.
        Tu trzeba by było ostrych, konkretnych działań dyfensywnych, a nie wyrażania chęci na przyjmowanie imigrantów z krajów islamskich.
        • bialeem Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 16:41
          Co to jest dyfensywa?
          Europa lubi fanatyków. Mamy ich na pęczki. Z lewa z prawa, mali, duzi...
          wpadli w pułapkę politpoprawności i muszą udawać, że to kwestia pojedynczych przypadków ludzkich tylko niesamowitym zbiegiem okoliczności pochodzących z jednego środowiska, wyznania, kultury, pobudki...
        • brokje Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 16:47
          bo Europa chce byc tolerancyjna. te dzialania/reakcje bylyby zaraz uznane za rasizm. taka rzeczywistosc.
      • mamakacperka11 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 17:41
        Winy nie ponosi tego nie sugeruję ale szlag mnie trafiał kiedy dookoła na słupach, przystankach te durne hasło, ona jako prawnik zachęca a polskie MSZ ostrzega i kategorycznie odradza.
    • kota_marcowa [...] 26.06.15, 18:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wioskowy_glupek Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 18:16
        10/10
        • znowu.to.samo Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 18:35
          Ja mam wrażenie że europa po prostu nie wie co z tym problemem zrobić. Wpakować ich do autobusów/ samolotów i odesłać do domów??? Zostać tez tu nie mogą....
          • wioskowy_glupek Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 19:13
            Europa się boi po prostu oczadziałych propagatorów politycznej poprawności i propagandy tolerancji nawet w imię srania do własnego gniazda. Mamy takie nawet na forum. Coś dziwnie ciche do tej pory.
          • kamyk.w.skarpecie Egipt, Maroko, Tunezja, Turcja 26.06.15, 19:16
            Na dzisiaj to kierunki dla desperatów bez wyobraźni.

Szkoda strasznie rafy w Marsa i laguny w Oludeniz, ale na parę lat te kierunki odpuszczam.
      • princess_yo_yo Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 19:25
        hmm, poza marudzeniem ze europa jest mietka detka jakos nie widze pomyslow w jaki sposob europa niby ma agresywnie albo defensywnie zastopowac jakiekolwiek zamachy terrorystyczne. skoro narzekania jest calkiem sporo to pewnie pomysly jak sytuacje uzdrowic tez sa...
        • kota_marcowa Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 19:36
          Bo jedyne skuteczne pomysły są uznawane za rasistowskie. Politopoprawność już niektórym berety do reszty zryła. Ciekawe gdzie są ci, którzy po zamachu na Charli Hebdo się z muslimami jednali.
          • joa66 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 19:39
            A jakie są skuteczne?
            • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 19:44
              tez bym się chętnie dowiedziała
              • rosapulchra-0 Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 08:00
                zofijkamyjka napisała:

> tez bym się chętnie dowiedziała

Pewnie pyskowanie na forum..
            • kota_marcowa [...] 26.06.15, 20:02
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • joa66 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:10
                A co z tymi urodzonymi w Europie, nie posiadających innego obywatelstwa?
                • kota_marcowa Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:17
                  Nowo postałe Państwo Islamskie przyjmie ich z otwartymi ramionami i z radością udzieli azylu.
                  • sumire Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:18
                    A skąd założenie, że oni chcieliby w ogóle do niego wstąpić?
                  • joa66 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:20
                    To, że przyjmie to jedno. To, że żadne państwo nie ma prawa wydalać swoich obywateli w wybrane przez siebie miejsce to drugie. I myślę, że mimo wszystko , powinno tak pozostać.
                • arwena_11 Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 07:25
                  Mają sie dostosować do naszej kultury. Burki zostają w domu, dzieci uczą sie normalnie, nikt się nie przejmuje ich wymysłami. Miasto chce choinkę, będzie miało bo taka jest NASZA kultura i tradycja. Oni mogą jak im sie nie podoba wyruszyć do kraju przodków albo zostać i zamknąć ryje.
                  • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:50
                    10/10
                  • baltycki Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:56
                    > Mają sie dostosować..
                    > Burki zostają w domu..
                    > dzieci uczą sie normalnie..

A jezeli nie?

> Oni mogą..
                    No moga, moga.. ale nie chca i co im zrobisz?

> albo zostać i zamknąć ryje.

Zostaja i nie zamykaja.. i co im zrobisz?

I co im zrobisz?
                    • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:03
                      Trzeba podjąć bardziej zdecydowane działania.
              • joa66 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:18
                to oni są tu gośćmi i mają się dostosowa
                > ć do naszej kultury, nie podoba się to wypad. A nie, w miasteczku nie będzie ch
                > oinki, bo ciapatym przeszkadza.

Rozumiem wściekłość, ale to samo naprawdę da się wyrazić innymi słowamiwink

A co do meritum - tak, jeżeli jakieś kultury (lub ich elementy) są wzajemnie sprzeczne to nie można udawać, że da się je pogodzić. I od tego chyba należy zacząć.
                • joa66 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:25
                  p.s. przez całe życie byłam przeciwna religii w szkole, a ostatnio zaczynam mieć wątpliwości. Szkółki wyznaniowe na terenie szkoły byłby jednak pod większą kontrolą.
              • princess_yo_yo Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:34
                ale nielegalnych emigrantow sie lapie i deportuje, rozumiem ze chcesz zeby panstwa wlozyly wiecej kasy i wysilku w te lapanki ale jako ze nikt raczej nie cierpi na nadwyzke finansow publicznych to zabranie sluzbie zdrowia, szkolnictwu albo nawet transportowi publicznemu po to zeby ladowac kase w kontrole emigracji to bardzo trudny PR.
                chyba zaden z atakow w europie nie zostal przeprowadzony przez nielegalnych emigrantow ale do pewnego rozumiem sentyment do deportacji tak czy inaczej wink
                co to znaczy cackac sie jak z jajkiem? przestan prosze powtarzac te urban legend o choinkach, jakies konkrety poprosze. co takiego mamy zrobic w granicach panstwa prawa oczywiscie.
              • claudel6 Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 01:11
                ale Ty nie za badzo się orientujesz w sytuacji, co? bo ci co z Afryki uciekają do Europy na tratwach, uciekają od islamskich fanatyków z takich samych powodów, z jakich my tych fanatyków tu nie chcemy wpuszczać. tylko mieli pecha, że się urodzili w biednych krajach Afryki, gdzie władza państwowa nie jest w stanie nikomu zapewnic bezpieczeństwa.
                • kota_marcowa Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 01:55
                  Biedacy, strasznie pechowi, zwłaszcza ci, którzy wyrzucają do wody chrześcijan żeby się potopili.
                  • sumire Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 08:12
                    Link jakiś?
                    • baltycki Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:46
                      Awantura na tle religijnym, do której doszło między nielegalnymi imigrantami - chrześcijanami i muzułmanami - płynącymi pontonem do Włoch, zakończyła się śmiercią 12 chrześcijan, wyrzuconych do morza.
            • antyk-acap Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 00:38
              Metoda generała Sherman facet.interia.pl/obyczaje/historia/news-general-pershing-czy-znalazl-metode-na-islamskich-terrorysto,nId,1586736
            • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:45
              Nie wpuszczanie nowych, eksmitowanie do krajów tubylczych starych, przynajmniej nie zasymilowanej części.
          • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:09
            Debigranci twierdzą jak to w Polsce się dusili i jak nie ma w Polsce wolności słowa, tymczasem jakoś nie słyszałem, żeby ktoś planował zamach na redakcję "Nie", antyklerykalne polskie stronki mają też się dobrze, możesz też swobodnie powiedzieć, że nie lubisz kościoła, gejów czy lesb i najwyżej (w przypadku kościoła) stara babcia się obrazi i tyle.
    • nenia1 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 19:40
      Straszne sad ludzie jadą sobie na wakacje, odpocząć, zrelaksować się, pobawić, pozwiedzać a jakiś j...y fanatyk ich zabije na plaży. Ależ ludziom można wyprać mózgi...
      • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 19:47
        ale po co Ci Europejczycy tak jeżdżą do tych "strasznych" terrorystów?
        • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:10
          Też nie wiem, jak było jeszcze bezpiecznie nie chciałem nigdy jechać do krajów islamskich. Ciemnogród i średniowiecze wolę mieć z książek niż z doświadczenia.
          • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:32
            gazeta_mi_placi napisała:

> Też nie wiem, jak było jeszcze bezpiecznie nie chciałem nigdy jechać do krajów
            > islamskich.

ich religia chyba nie bardzo lubi gołe d...pska na plażach. Ale co nas to obchodzi? Cieplutko, palemka, all incl...... Sami ich lekceważymy!
            • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:35
              Ja nie lekceważę i od lat mówię/piszę o tym na forach. Tubylczynie - Polki mieszkające w Polsce najczęściej mi przytakują, Panie emigrantki (za wyjątkiem Edelstein) bronią "miłośników religii i pokoju), dziwnym trafem w takich wątkach zwykle się nie udzielają.
              • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:40

> Ja nie lekceważę i od lat mówię/piszę o tym na forach. Tubylczynie - Polki mies
                > zkające w Polsce najczęściej mi przytakują

ta, przytakują a potem w wakacje na leżaczek do Tunezji z gołym tyłkiem.
                • triss_merigold6 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:50
                  Za to turyści płacą - za możliwość leżenia pod palmami z gołym tyłkiem. Nie płacą za konieczność chodzenia w czarnej szmacie na głowie, zakaz spożywania alkoholu, słuchania muzyki, tańczenia.
                  • lauren6 Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 00:11
                    Leżeć z gołym tyłkiem pod palma można też w Grecji, Cyprze, Hiszpanii czy innym cywilizowanym kraju europejskim. Tylko, że wtedy jest 3x drożej i nie ma habibków oferujących gorące seksy po disco.
                    Głupota i tyle.
                    • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:43
                      No, tak, głupi byli, prowokowali, dobrze im tak.
            • landora Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 23:47
              No to teraz będą mieli spokój, żadnych golasów na plażach i zero pieniędzy.
              • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:22
                i to jest ta wyższość Europejczyka: płacę a Wy się cieszcie.
                • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:39
                  Klient nasz Pan - to obowiązuje wszędzie, w Europie czy Stanach także, nie wiem czemu się burzysz. Wszędzie starają się dbać o klienta.
                  • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:51
                    nie burzy mnie to, że oni starają się dbać o klienta, burzy mnie nasza europejska bezmyślność.
                    • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:58
                      Widzę, że mentalność "sama się prosiła" nie dotyczy tylko zgwałconych kobiet, ale innych ofiar.
                      • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:11
                        a tyłki gole u Islamistów opalamy w ramach obrony tych gwałconych kobiet?
                        • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:47
                          Należałoby bronić ofiar, czy gwałtu, czy masakry w Tunezji. A nie naśmiewać się "za krótka spódniczka i wypiła dwa kieliszki wina" lub " głupcy pojechali z rodziną do Tunezji, a mogli nad Bałtyk/Balaton".
                          • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:49
                            To rozmywa odpowiedzialność sprawców i oddala od nich zainteresowanie koncentrując się na ofiarach.
                            • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:50
                              "Winie" ofiar.
                          • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:50

> Należałoby bronić ofiar, czy gwałtu, czy masakry w Tunezji. A nie naśmiewać się
                            > "za krótka spódniczka i wypiła dwa kieliszki wina" lub " głupcy pojechali z ro
                            > dziną do Tunezji, a mogli nad Bałtyk/Balaton".
                            a kto sie naśmiewa? Raczej nadziwić sie nie mogę.
                            Z jednej strony pozamykać ich, nie wpuszczać do Europy /niech się sami wymordują/ a z drugiej ciup na ich plaże...bo tam tak ładnie i ciepło
                            • kota_marcowa Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:55
                              To skoro oni strzelają do naszych gołych tyłków u siebie, to sprawiedliwie (i skutecznie) my powinniśmy strzelać do zakutanych szmatami u nas.
                              • 7dosia Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 15:54
                                No to na co czekasz? Bierz kałacha i napier...laj, smile
                            • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:59
                              Ty dziwisz się jak można jechać na wakacje do ciepłych krajów, ja dziwię się zaś jak można strzelać do bezbronnych niewinnych ludzi na plaży. Jaki człowiek - takiej jego "zdziwienie".
                              • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 13:48

> Ty dziwisz się jak można jechać na wakacje do ciepłych krajów

nie przekręcaj to nie chodzi o temperaturę.
                            • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 11:02
                              Ofiarami byli głównie przedstawiciele krajów którzy "przygarnęli" wielu przedstawicieli tamtejszej kultury, dając im niezły socjal i inne udogodnienia. Nie było tam ksenofobicznych Polaków. Taki "pech".
                • landora Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:50
                  Myślę, że w tym wypadku turyści jakoś przeżyją bez Tunezji. Pytanie, czy Tunezja przeżyje bez turystów?
                  • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:53
                    czyli my tak z dobroci serca.....
                    • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:00
                      A Ty z dobroci serca jeździsz na urlop (w dowolne miejsce), czy dlatego, że po roku pracy za uczciwie zarobione pieniądze śmiesz sobie odpocząć?
                      • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:09
                        z rozwaga wybieram miejsce wypoczynku, zapoznaje sie ze zwyczajami i tradycją ludzi i nie włażę z butami!
                        • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:43
                          Szkoda tylko, że nie działa to w obydwie strony.
                          • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:52
                            ale w żadną stronę nie działa.
                            • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 11:00
                              Czyli zapoznając się (jadąc do danego miejsca) ze zwyczajami i szanując je nie wymagasz reguły wzajemności?
                              • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 13:52

> Czyli zapoznając się (jadąc do danego miejsca) ze zwyczajami i szanując je nie
                                > wymagasz reguły wzajemności?

ale to ja szanuję, wielu Europejczyków ma to gdzieś, oni płaca i wymagają.
                                • triss_merigold6 Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 14:30
                                  Na tym polega transakcja czy usługa.
                                  Płacę i wymagam zgodności towaru/usługi z ofertą. Jeśli oferta mi nie odpowiada, to nie korzystam i nie płacę.
                                  Nie wybierałam się do Tunezji, mogę zrezygnować w ogóle z tego kierunku i teraz i w przyszłości, tylko jeśli podstawą tunezyjskiej gospodarki jest turystyka, to powinni wziąć radykalnych wyznawców Allaha za twarz.
                                  • sasanka4321 Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 15:08
                                    > Na tym polega transakcja czy usługa.
                                    > Płacę i wymagam zgodności towaru/usługi z ofertą.

Ze tez tysiace lat historii nie nauczyly ludzi jak malo warte sa kolorowe papierki zwane pieniedzmi w starciu z gniewem, desperacja i nienawiscia.
                                    • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 19:24
                                      Pieniądze są bardzo ważne, niezależnie od czasów.
                                      • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 28.06.15, 14:10

> Pieniądze są bardzo ważne, niezależnie od czasów.

terroryści mają to gdzieś.
                                        • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 28.06.15, 14:44
                                          Terroryści też się muszą utrzymać.
                                • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 19:16
                                  W jaki sposób nie szanowali zabici?
                    • araceli Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 10:09
                      zofijkamyjka napisała:
                      > czyli my tak z dobroci serca.....

Wyślij z dobroci serca dziecko do Tunezji. Okaż swoje miłosierdzie smile
                    • landora Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 11:16
                      Nie, to jest normalna transakcja handlowa. Turyści płacą za możliwość wypoczynku w Tunezji. Jeśli się okazuje, że ten wypoczynek nie jest bezpieczny, a turyści nie są mile widziani, to pojadą gdzie indziej, łaski bez. Tylko kto na tym gorzej wyjdzie, turyści czy kraj, który z turystyki żyje?
                      • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 13:55
                        landora napisała:

> Tylko kto na tym go
                        > rzej wyjdzie, turyści czy kraj, który z turystyki żyje?

z turystyki w takiej Tunezji żyją tez Europejczycy .
                        • landora Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 14:10
                          Skąd masz takie informacje? big_grin
                          • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 14:24
                            landora napisała:

> Skąd masz takie informacje? big_grin

o biurach podróży i sieciach europejskich hoteli nie słyszałaś?
                            • kota_marcowa Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 14:27
                              Sieci hoteli się wycofają, biura podróży będą promować inne kierunki, a tubylcy będą żreć kamienie na pustyni.
                              • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 14:34
                                kota_marcowa napisała:

> Sieci hoteli się wycofają, biura podróży będą promować inne kierunki, a tubylcy
                                > będą żreć kamienie na pustyni

wątpię, w hotelu, w którym był zamach podobno dalej się opalają.
                                • najma78 Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 15:25
                                  zofijkamyjka napisała:

> wątpię, w hotelu, w którym był zamach podobno dalej się opalają.

Owszem, niektorzy zostali ale z uk First Choice i Thompson wyslali samoloty aby dzis odebrac 2.500 turystow.
                                  Oczywiscie masz racje ze Europejczycy zyja z tych resortow, tak naprawde dla Tunezyjczykow zostaja ochlapy, jednak obroty spadna po tych incydentach (w kwietniu czy marcu strzelano do turystow w muzeum, tez chyba w tym kraju?) co uderzy najbardziej wlasnie w takie kraje. Biura podrozy, sieci hotelowe znajda miejsca w innych krajach, spokojniejszych.
                                • landora Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 22:09
                                  Tui, Itaka i Rainbowtours nie oferują już wyjazdów do Tunezji.
                            • triss_merigold6 Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 14:32
                              Biura podróży zaproponują inne kierunki. Z bliskich jest Chorwacja, wraca Bułgaria, jest Cypr.

Naprawdę, turyści dadzą sobie radę bez Tunezji, a Tunezja będzie miała duży problem bez turystów.
                              • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 14:37
                                triss_merigold6 napisała:

> Naprawdę, turyści dadzą sobie radę bez Tunezji, a Tunezja będzie miała duży pro
                                > blem bez turystów.

Powinno Cie to cieszyć, maja za swoje.
                                • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 19:15
                                  Raczej Ty czerpiesz ze śmierci tych ludzie niezdrową satysfakcję.
                                  • zofijkamyjka Re: Tunezja-jadę tam! 28.06.15, 14:09
                                    gdzie Ty widzisz w moich wypowiedziach satysfakcję?
                            • landora Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 18:33
                              A, czytałam na telefonie i przeczytałam, że tylko Europejczycy.
                              No fakt, europejskie biura podróży również zarabiają - ale Europejczycy spokojnie znajdą inne kierunki, lub inną pracę - co zrobią Tunezyjczycy?
                              Myślę, że jednak większość Tunezyjczyków nie jest specjalnie wdzięczna terrorystom za "obrinę" moralności.
    • lauren6 Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 19:47
      Nie wiem kto normalny jeździ na urlop do Tunezji po ostrzezeniach MSZ i poprzednim ataku terrorystycznym. Ludzie to są jednak ... Co trzeba mieć w glowie by ryzykować życie dla słit foci pod tanimi palmami uncertain
      • zwariowana_wariatka Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:47
        pewnie kwestia ceny....dla mnie te wszystkie arabskie kraje to od jakiegoś czasu "no-go area". w kilku byłam, do innych może na emeryturze pojadę wink
      • gazeta_mi_placi Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 09:49
        Bezczelni ludzie śmieli po roku pracy pojechać odpocząć i poopalać się nad morzem z rodzinami, sami się prosili, dobrze im tak.
        • lauren6 Re: Tunezja-jadę tam! 27.06.15, 22:53
          Widać gazeciarzu niewiele różnisz się mentalnościa od isis, skoro uważasz, że dobrze im tak. Smutne to.
    • ludborka Re: Tunezja-jadę tam! 26.06.15, 20:45
      wpolityce.pl/kultura/257394-joanna-jablczynska-tlumaczy-sie-z-udzialu-w-akcji-tunezja-jade-tam-brak-mi-slow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka