attiya Re: trampolina - fenomen 06.07.15, 21:32 nie wiem, bo nie mam i nie mam zamiaru mieć to samo z basenami podwórko, że samochód ledwo się mieści ale basen jak dla dorosłych być musi i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: trampolina - fenomen 06.07.15, 22:10 podwórko, że samochód ledwo się mieści ale basen jak dla dorosłych być musi i koniec ________- ostatecznie chyba wazniejsza frajda dzieci niz samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: trampolina - fenomen 07.07.15, 08:12 ale trampolina nie służy tylko do skakania góra-dół moi na trampolinie uwielbiają ćwiczyć gwiazdy i salta różne, stanie na rękach, przewroty itp. uważam, że bezpieczniej na trampolinie niż na ziemi. a znajoma lubi na trampolinie, ustawionej w cienistym zakątku ogrodu, drzemać sobie po południu Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: trampolina - fenomen 07.07.15, 08:46 > a znajoma lubi na trampolinie, ustawionej w cienistym zakątku ogrodu, drzemać s > obie po południu Ja też > ale trampolina nie służy tylko do skakania góra-dół No tak, dla tych, co mają, to oczywiste, dla autorki wątku pewnie nie. Kiedy syn był mały (4 lata) ćwiczyłam z nim na trampolinie "akrobacje". Np. kładłam się na plecach i prostując w górę nogi podnosiłam na stopach dziecko, które robiło "samolocik". Uwielbialiśmy to. Teraz jest już za duży (albo ja mam za małe stopy ). Teraz ćwiczy z kolegami zapasy - dzięki trampolinie mogą się przepychać, podcinać i przewracać bezurazowo. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: trampolina - fenomen 07.07.15, 08:59 U nas też trampolina robiła za wszystko. poza skakaniem była też gra w piłkę z wymyslonymi przez dzieciaki zasadami, wrzuciłam im tam plastikowe kulki i przez parę popoludni była kulkownia. Po zarzuceniu prześcieradła na siatkę i wreczeniu dzieciakom latarek był też teatr cieni. A teraz przygotowujemy się do pikniku i spędzenia tam nocy jako w arabskim namiocie- dużo poduszek na siatce na górze baldachim by owady nie wpadły i można spokojnie spędzić noc na poldziko. Może jakieś swiatelka zamontowane na siatce. I była jeszcze bitwa na balony. 100 napompowanych balonów w zamkniętej przestrzeni dało dużo zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dz_iedzic11 Re: trampolina - fenomen 07.07.15, 08:49 My mamy i nawet my oboje skaczemy z córka, osobiście uwielbiam!A ze jest wykorzystywana średnio 1 h dziennie? No i co z tego, najważniejsze ze dziecko ja lubi,domek,basen i huśtawka czy piaskownica maja jeszcze mniejszy "przebieg" jakby usrednic. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: trampolina - fenomen 07.07.15, 11:09 Do niedawna byłam fanką trampoliny, ale ostatnio koleżanka corki doznała urazu kolana (tuz przed wakacjami i przed wyjazdem na obóz i trochę mi entuzjazm siadł. Zresztą my trampolinę mamy juz od kilku lat i nieco jednak dzieciom spowszedniała. Nie odsprzedaję tylko dlatego, że służy jednej z córek za materac do ćwiczenia gimnastyki (na tak duzy materac w domu nie mialabym miejsca) Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: trampolina - fenomen 07.07.15, 11:47 U mnie mało skaczą. Właściwie nieużywana, chyba, że kolega/koleżanka zajrzy. W tym roku nawet nie rozłożyliśmy. Jak już jest rozłożona, to młodsze dziecko traktuje ja często jako "domek" i rozkłada swoje lalki, albo bawi się tam z kotem. Amortyzacja, jakaś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: trampolina - fenomen 21.12.15, 16:16 Gwarantują niemal w pełni, że dziecku nic się nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: trampolina - fenomen 21.12.15, 16:28 Ha ha ha! Jak jakość tej trampoliny jest ba poziomie tej reklamy, to dziękujemy bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś