Dodaj do ulubionych

Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście?

19.07.15, 15:19
No podoba mi się...od zawsze.I dzisiaj widziałam w sklepie babeczkę właśnie z taką.Żadna podróba,pani widać z klasą i kasą.Ale ta cena...niby mogę sobie pozwolić(zakup podobno na całe życie) ale za torbę taaakie pieniądze.Kupiłybyście czy szkoda by Wam było na torbę?Wątek wakacyjny.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:23
      To ta z "krateczką"? Nie kupilibyśmy, co druga baba na Kleparzu z petem w łapie, ortalionową kurtką i reklamówką z Biedronki w drugiej łapie ma taką.
    • asmarabis Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:23
      Pokaz zdjecie, ktora.
      • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:26
        us.louisvuitton.com/eng-us/products/neverfull-mm-monogram-007653#M41177
        • gazeta_mi_placi Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:38
          Nie, nie i jeszcze raz nie. Raz dołączali torby w identyczny wzorek do jakiegoś damskiego czasopisma za około 10 zł.
        • stillgrey Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:50
          czerwona nawet ujdzie wink
          • kasiamat00 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 20.07.15, 18:15
            I jest oczywiście prawie dwa razy droższa, bo nie daje tak logiem po oczach. Co do tytułowego pytania - jakbym trafiła na idealną, codzienną torebkę to możliwe, że dałabym za nią 1300 euro. Za to na pewno nie dałabym tyle kasy za coś, co woła z 10 metrów "jestem torebką z LV (czy innego Korsa)".
        • jesienna.nuta Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 20.07.15, 11:31
          Mam taką - świetnie się nosi. Dokupiłam do niej klapki i jestem bardzo zadowolona.
        • shell.erka Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 20.07.15, 13:20
          Tak.
    • zottarella Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:26
      Gdyby taki zakup nie był obciążeniem dla mojego budżetu, to tak kupiłabym. Podoba mi się Neverfull, ale tylko w jasnej wersji.
      • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:28
        No właśnie o podobną chodzi...Dziś widziałąm ciemną na żywo.Pani przyjechała Q7 więc nie podejrzewam jej o podróbę.Kurczę ładna jest...
        • zottarella Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:31
          Ja bym chciała tą LV Neverfull, zwłaszcza, że idealnie pasuje mi do garderoby
          • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:32
            Też fajna.Ale ta brązowa bardziej uniwersalna.No albo dwie-jedna letnia a druga zimowa wink.
            • zottarella Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:38
              Nie no, na zimę, to bym sobie kupiła Pradę bn 1713 big_grin
    • joa66 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:32
      Nie, bo:

-nie jestem freakiem torebkowym, są fajniejsze rzeczy na swiecie
      -sama torba średnio mi się podoba i nie jest na całe życie bo jej wzór jest dość wyrazisty i nawet jak olewamy modę, to nam się najzwyczajniej w swiecie znudzi

Ale bardzo lubię takie wątki, bo mam wymówkę na swoje wydatki - "nie palę, nie kupuję torebek, a więc mogę...xxx" big_grin
      • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:34
        joa66 no właśnie ja też nie palę i mało wydaję na siebie.I cena torby jest powalająca bo to tylko torba...Ale podoba mi się smile.
        • gazeta_mi_placi Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:39
          Kup sobie jakąś torbę za taką cenę, ale nie tę. Wygląda bardzo tanio i niestety jest bardzo popularna, na Kleparzu co druga baba taką dzierży w ręce.
        • joa66 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:41
          Kieślowski kiedyś powiedziała, że kawa za X franków (nie pamiętam, ale wymienił cenę z paryskiej kawiarni z górnej półki cenowej) jest niemoralna. I ja się z nim zgadzam.

Jednocześnie rozumiem, że ktoś bardzo, bardzo czegoś chce. Ty piszesz, że akurat ta torebka to miłość od "zawsze". I chodzi o torebkę a nie budowanie wizerunku (tak?)...sama nie wiem.
    • nangaparbat3 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:33
      Nie. Mialabym poczucie, ze zachowuje sie jak moj wujek-burak, ktory noszac nowy garnitur wyciagal z kiszeni metke i pokazywal, ile za niego zaplacil.
      • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:35
        Mój TŻ który był ze mną powiedział że na rower,aparat czy inny sprzęt to jak najbardziej,nawet za rasowego psa by dał tyle wink ale za torbę??? hehehe.
        • nangaparbat3 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:45
          Ja bym dala, gdyby torba byla spelnieniem moich marzen i nie byla podpisana, no i oczywiscie gdyby bylo mnie na nia stac. W znaczeniu, ze nie musialabym rezygnowac z czegos waznego, zeby ja miec.
        • enatealie Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:46
          To zależy od zarobków, tego ile masz odłożone. Zastanów się też nad tym, jak LV zagra z twoimi ubraniami. Nie obraź się, ale jeśli nie nosisz drogich ubrań z klasą każdy i tak pomyśli, że ten LV to podróba. Masz już jakieś rzeczy od projektantów?
          • mary_lu Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:53
            E tam, taka torba dobrze wygląda do dżinsów i tiszertu.
    • burina Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:41
      No to tak: trochę głupio się wygląda, jeśli taką drogą torebkę nosi się do zupełnie przeciętnych strojów. A jeszcze bardziej głupio, zwłaszcza w oczach pań 'z kasą i klasą', gdy ta torebka do zwykłych ciuchów ma 5-6 lat czy więcej i widać po niej, że nie jest okazem kolekcjonerskim, tylko wysłużoną opcją. Zupełnie tak samo, jak forum jeszcze niedawno śmieszyło podróżowanie z niepierwszej nowości reklamówkami z sieciówek.

Ale z drugiej strony, skoro marzysz i uwielbiasz, to na co czekać?
      • kariwitch00 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:58
        A czemu jak ktos podjeżdża nowym audi to dzierży w łapie torebkę oryginalna a jakby przyjechał gratem czy przeciętnej klasy autem to większe prawdopodobieństwo ze fake? przypominam ze w naszym kraju celebryci i politycy ktorzy jeżdżą najlepszymi brykami kupują podroby bo im zal, a z drugiej strony jest masa ludzi ktorzy wszystko co maja maja na sobie. Nie kumam skąd bierzecie te przekonania, to jest nieprawdziwe.Tak samo jak człowiek dobrze ubrany z automatu wzbudza w Polsce dobre skojarzenia a w brud sklepowych złodziei i oszustów dobrźe sie nosi prżeciez.
        • burina Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 20.07.15, 02:38
          Nie chodzi o podejrzenia o podróby tylko o zasadę decorum.

Nie wiem, gdzie w moim poście wyczytałaś coś o podróbach. I przykład, któ?y podałam też chyba dość prosty jest ( inadal nie ma w nim nic o podróbach!).
    • mary_lu Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:52
      Jak to Twoje marzenie i nie musisz brać na nią poźyczki w Providencie, to kup sobie koniecznie. O takich rzeczach zawsze mówię mojej mamie, ona ma jedną odpowiedź: "idź i sobie kup póki jesteś młoda! Na starość będziesz sobie kupować? Masz się stroić i wydawać na siebie, a nie tylko dziecko, dom, wydatki męża!"

Jak mąż mądrala chce sobie kupować aparaty i rowery, a nawet rasowego psa, to niech sobie uzbiera i kupi suspicious Akurat wymienił trzy rzeczy, na które ńie wydałabym grosza, jeśli miałyby być czymś odczuwalnym dla mojego budżetu. Ale zrozumiałabym, gdyby mojemu zależało, bo byłoby to jego hobby, niechby sobie ścibolił nawet pięciozłotówki w słoiku na ten cel.
      • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:54
        Haaa moja mama mówi tak samo...no ale mam jakiś wewnętrzny opór że to tylko torba...
        • mary_lu Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:58
          Nie torba, tylko przyjemność.
    • leanne_paul_piper Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:53
      Takiej absolutnie nie, bo jest bardzo dużo podróbek i w ogóle mi się nie podoba, ale za to choruję na tę, ok. 1 tys. Euro
      https://share-eu.longchamp.com/sites/share/files/catalog/15H/1116PHB670/0/700/product_medium/longchamp_small_handbag_le_pliage_heritage_luxe_1116PHB670_0.png
      • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:56
        Longchamp le pliage mam-noszę na zakupy.Pojemna jest i taka zwykła na codzień.
        • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 15:57
          leanne_paul_piper i co jak uzbierasz to kupisz?Nie będzie Ci szkoda że to tylko torba?Pozdrawiam.
          • leanne_paul_piper Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:02
            Pomyślę, teoretycznie mogłabym przeznaczyć na nią następną premię, ale jestem dość pragmatyczna, więc nie wiem, czy nie przegra z ekspresem do kawy i odkurzaczem z animal turbinewink.
            Ale kocham ją i pragnę, przynajmniej na raziewink. Na dodatek musiałabym chyba jechać po nią do Paryża, bo do Polski nie wysyłają.
        • zottarella Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:02
          To jak już kupisz LV to nie noś jej na zakupy do Ikei tongue_out
          • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:06
            Haaa u mnie nie ma Ikei w okolicy....Byłąm dziś w innym sklepie wink.
      • kariwitch00 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:06
        To jest inwestycja w przyjemność samo posiadanie takiej rzeczy,miałaś kiedys markową torebkę, juz w salonie gdy weźmiesz ja do ręki będziesz walczyć z racjonalnym uczuciem ze kurczę wcale nie jest tyle warta, spodziewałeś sie wow,czegos wyjątkowego bo luksusowa cena działa na pidswiadomosc.tak jest z tymi torebkami.
    • mildenhurst Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:01
      Jak wczesniej napisano wg to nie jest moralna. Nawet za buty tyle bym nie dala. Jak widac merketing swoje kosztuje. Ale jesli ciebie stac. Do zakietu od Diora pewnie bedzie pasowac.
    • sasanka4321 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:06
      Jesli uwazasz, ze 1300 Euro to "taaakie pieniadze" i "powalajaca cena" to Cie na te torbe nie stac poprostu. Byc moze za kilka lat zmienia Ci sie dochody i wydatki i 1300 Euro za ladna torbe to bedzie dobra cena. Wtedy ten zakup bedzie mial sens. I nerwami nie bedzie okupiony. I reszte ciuchow bedziesz miala w tym standarcie (teraz to pewnie bylaby torba za 1300 Euro a buty za 30 Euro i sukienka za 25) i nie bedziesz umierac ze strachu, ze ktos ci te torebke w pociagu kawa zachlapie (coz, to tylko torba - zniszczyla sie, to kupujemy nowa).
      Za ok. 200/300 Euro mozna juz kupic sliczna torbe. I tego Ci zycze.
      • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:10
        Może inaczej-czy ta torba jest warta takiej ceny?Jak ktoś wyżej napisał to może być moja premia....
        • joa66 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:15
          Może inaczej-czy ta torba jest warta takiej ceny

Ale co masz na myśli? Koszt materiału i wyprodukowania to raczej nie więcej niż 200 euro, a pewnie mniej.

Reszta to wartość dodana.
          • joa66 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:22
            Dla porównania: moja obecna torebka - prawdziwa skóra, szyta w Pl a nie w Chinach, krótka seria, wysoka jakość (moja pierwsza torebka z tego sklepu ma ponad 20 lat) kosztowała niecałe 600 pln. Marka nieznanana.

Pozostaje więc pytanie czym sam wzór tak bardzo Ci się podoba czy legenda LV? Bo za to będziesz płacić.
            • kura17 Joa 20.07.15, 11:21
              czy moglabys mi na gazetowego przyslac nazwe tej firmy i moze jakies namiary na sklepy (w krakowie lub warszawie) - jesli wiesz, oczywiscie smile
              szukam fajnej, oryginalnej torby skorzanej, chetnie bym na te zerknela.
              w krakowie znam slonia torbalskiego, dawniej mi sie te torebki bardzo podobaly, ostatnio sa jakby zbyt wyraziste dla mnie...
              z gory dziekuje!
              • joa66 Re: Joa 20.07.15, 11:31
                Wieczorem. To sklep stacjonarny (Warszawa) w tym samym miejscu co najmniej od lat osiemdziesiątych. Ja lubię taki typ (wiem, że nie dla każdego)

https://top-trend.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_0365664462eafbf5b9d088f71f35ce95.jpg

I takich jest spory wybór.

Ale są też bardziej nowoczesne, "modne", z tym, że specjalnie się nie przyglądałam.
        • sasanka4321 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:24
          > Może inaczej-czy ta torba jest warta takiej ceny?

Jak Ty chcesz te obiektywna "wartosc" oceniac? Material warty jest jakies smieszne pieniadze. Placisz za wyglad tej torby - akurat taki a nie inny wzor, kolor, fakture, design. Jednym sie bedzie bardzo podobala, innym nie - ale jaki to ma wplyw na Ciebie?
          Jedno jest pewne - w zestawieniu z jeansami z C&A albo sukienka z H&M bedzie wygladala zalosnie.
          • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:34
            Akurat w tych sklepach się nie ubieram smile.
          • enatealie Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:36
            Ostatnie zdanie- to właśnie chciałam napisać. Śmieszny to widok torba za taką kasę, a na tyłku portki z H&M i podobnej jakości t-shirt. Nie kupuję połączenia szajs z sieciówki + dodatki od projektanta za kilka tysięcy.
            • joa66 off top 19.07.15, 16:41
              Czy Wy naprawdę zauważacie ciuchy innych z takimi detalami? Ja widzę całość, czasami element, który mi się podoba, ale żeby zauważać "metkę" u obcych ludzi???
              • sasanka4321 Re: off top 19.07.15, 18:18
                > Czy Wy naprawdę zauważacie ciuchy innych z takimi detalami? Ja widzę całość, cz
                > asami element, który mi się podoba, ale żeby zauważać "metkę" u obcych ludzi???

Zauwazamy. I to wlasnie nie "marke" ale te "calosc", o ktorej mowisz - jakosc materialu, jakosc wykonania, design... O ile nie ma jakiejs drastycznej roznicy, pomiedzy jeansami za 200 Euro a 1000 Euro, o tyle pomiedzy tymi za 39 Euro a tymi za 200 Euro roznica jest ogromna. Ja z daleka widze powypychane kolana, durnowato wszyte kieszenie, marnej jakosci material... Ja tez te sieciowkowe jeansy czasem kupuje. Tyle ze nosze je ze starymi trampkami i plecakiem - nie z designerskimi torbami.
        • leanne_paul_piper Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:51
          > Może inaczej-czy ta torba jest warta takiej ceny?Jak ktoś wyżej napisał to może
          > być moja premia....

No właśnie ja ostatnio coraz częściej zadaję sobie takie pytanie, nie tylko o rzeczy ale też o wycieczki zagraniczne etc. Np. czy skórzana kanapa za 8 tys. jest tego warta? Czy naprawdę muszę ją mieć w domu? Czy smartfon Galaxy musi kosztować tyle, ile kosztuje? I czy warto wydać kilka -kilkadziesiąt tysięcy za luksusowy pobyt na Zanzibarze np. A samochody? Czy naprawdę trzeba wydawać na nie 400 tys., mimo, że można kupić porządny samochód za 10x mniej i też z punktu A do B dojedzie. No może nie zaoferuje jedynie masażu podczas jazdy i tego typu usług 'premium'wink.
          W sumie jak tak pomyślimy, to dojdziemy do wniosku, że zatraciliśmy się gdzieś w tej całej konsumpcji. I tak naprawdę niewiele rzeczy jest wartych swojej ceny.
          • joa66 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:58
            I tak naprawdę niewiele rzeczy jest wartych swojej ceny.

Być może to nie rzecz jako taka musi byc warta danej ceny, tylko to co owa rzecz nam daje?
        • priszczilla Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 19:25
          Nie jest. Płacisz nie za torebkę, a za logo, które na niej nadrukowali. Przecież to oczywiste.
      • kariwitch00 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:13
        Zrozum ze to nie jest kwestia ceny, ze dla kogoś tto duśo czy mało tylko mentalności czy warto akurat w naszym kraju nawet aktorkom, celebrytom, politykom ktorzy zarabiają duze pieniądze zal i szkoda wiec bywa ze wola kupic podróbę albo wypożyczyć mimo ze jady maja w brud i jeżdżą nowym audi. nawet Doda woli se kupic kozaki za kilka stow inspirowane takimi za setki euro,
    • ada1214 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:17
      Mam pytanie, czy te torby na zywca, wygladaja, lepiej, gorzej czy tak samo?
      Bo tu w linkach wygladaja przerazliwie szkaradnie.
      Czy zaplacilabym 1300 E? Nie, za darmo bym nie wziela.
      • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:32
        Mnie na żywo spodobałą się bardzo.I dlatego ten wątek wink.
        • asmarabis Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:46
          nelamela napisała:

> Mnie na żywo spodobałą się bardzo.I dlatego ten wątek wink.

To kup sobie jesli to takie wielkie marzenie. Fajne jest spelnianie takich zachcianek, jesli mozesz sobie pozwolic.
      • fadilla Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 19:59
        ada1214 napisała:

> Mam pytanie, czy te torby na zywca, wygladaja, lepiej, gorzej czy tak samo?
        > Bo tu w linkach wygladaja przerazliwie szkaradnie.
        > Czy zaplacilabym 1300 E? Nie, za darmo bym nie wziela.

No ja za darmo brałabym w celu opchnięcia jakiejś napalonej idiotce, jak powyżej.
    • tryggia Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:23
      Nie, nie, nie. LV są tak często podrabiane na rózne sposoby, że wręcz głupio by mi było z czymś takim pokazać się na mieście.
    • yuka12 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:26
      Kupilabym. Jezeli tylko choc troche byloby mnie na nia stac. Wiem, ze ludzie kupuja podrobki, bo chca i nie moga. Ja wole oszczedzic i kupic oryginal zamiast 5 podrobek. Dla samej siebie, zeby po prostu posiadac cos fajnego, co mi sie podoba. I nie musze tego nosic do kompletu Diora. Torebki sa do glownie noszenia i uzywania a nie tylko do ozdoby.
    • ingryd Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 16:34
      Nie, nie kupilabym bo nie znosze ostentacyjnych oznak bogactwa,
      co nie znaczy ze nie posiadam przepieknych i "za drogich" przedmiotow, lecz nigdy z logo wywalonym na "pierwszej stronie" (przez 5 lat trzymalam w szufladzie zegarek podarowany przez malzonka na okragla rocznice slubu tylko dlatego ze marka, luxusowa, byla rozpoznawalna po jego ksztalcie)
      Tak wiec LV, CC na lancuszku i tym podobne absolutnie odpadaja
      • brokje Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 20.07.15, 21:23
        Lolsmile nosisz go teraz? Ja w podobnej sytuacjii I podejsciu zwrocilam zegarek smilel. Mimo ze mi sie fuksnelo I kuoilam tanio zegark znanej firmy, ale coz, stwierdzilam ze go nie bede nosicsmile
        • ingryd Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 21.07.15, 01:12
          smile )))))
          No raczej oddac bym nie mogla (powod do rozwodu lepszy niz kochanek wink )
          wiec, nosze, bo czas nieublagalnie leci, a na nim jest zawsze punktualny,
          w razie czego mowie ze to podrobka kupiona w honkongu podczas podrozy do tajlandii wink
          À torebki, pariotycznie kupuje u batyckiego, przynajmniej sa malo rozpoznawalne smile
          • quilte Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 21.07.15, 07:56
            Trzymałaś rocznicowy prezent od męża w szufladzie przez parę lat bo najważniejsze było, żeby sobie ludziska nie pomyślały, że bogactwem epatujesz? Czyli opinia innych jest ważniejsza niż okazanie mężowi, że prezent był trafiony, że się podoba, że jesteś zadowolona? Zawsze mnie bawi ten wyższy poziom snobizmu i poczucie, własnej wspaniałości: mam drogie, a nawet bardzo drogie rzeczy ALE nie pokazuję logo więc jestem lepsza od tych prostaków, którzy logo pokazują. Zabawne, zwłaszcza że motywacja jest dokładnie taka sama: zrobić dobrze samemu sobie. Bawi mnie też przekonanie, że ci, którzy kupują LV czy tam inne Korsy robią to wyłącznie dlatego, żeby zrobić wrażenie na innych. Niektórzy na pewno tak, ale są i tacy, którym się te rzeczy po prostu podobają. Mają kasę, podoba się, kupują. Proste. Nie zastanawiają się, co ludzie pomyślą.
    • psiamama6 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 17:18
      Te torbę kupowałam w 2011 roku za troche ponad 500 eu - wersja mm tylko bez tego portfela . Az sprawdziłam na stronie teraz kosztuje prawie 1000.. Masakra. Nie kupiłabym tej torby , gdzies w 2013 przestałam sie z nia pokazywać , bo był to najtańszy model i mnóstwo dziewczyn zaczęło sie z nia pokazywać . Jeżeli jest to twoje marzenie to kupuj , ale sa inne marki gdzie kupisz torbe w całości wykonana ze skory za mniejsza cenę . Polecam outlet w Metzingen - jest burberry i prada,czy outlet Prady w Montevarchi.
    • kropkaa Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 19:00
      Nie, bo mi się nie podoba, ale to kwestia gustu. Ja nie lubię takich pstrokatych wzorków. Sorry, dla mnie te torby wyglądają tandetnie i w ogóle nie chcę jej mieć, nawet za 130,0 zł.
    • landora Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 19:00
      Nie, chyba że kwota byłaby dla mnie równie nieodczuwalna, co zakup bułki na śniadanie. Ale też to nie byłaby ta torebka - dla mnie nic specjalnego.
      Nie mam obsesji torebkowej, kupuję raczej niedrogie torebki z sieciówek, chętnie kolorowe, których nie żali mi wyrzucić, kiedy się zniszczą. Buty muszę mieć skórzane, torebki mogą być szmaciane albo ze sztucznej skóry.
      • wioskowy_glupek Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 20:30
        Nie, po pierwsze jest brzydka po drugie mnie nie stać. Ale jeżeli tobie się podoba i cię stać to czemu nie smile ?
    • ichi51e Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 20:38
      Jakbym miala wolne to bym kupila
    • afro.ninja Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 20:43
      Jesli sie zastanawiasz to cie faktycznie nie stac.
      A 1300 za rasowego psa, to jest naprawde przecietna cena u europejskich hodowcow. Takze uswiadom swojego meza, ze rasowego psa mozna zaplacic o wiele, wiele wiecej. I ludzie placa, mieszkaja i zyja calkiem przecietnie, po prostu lubia hodowac psy.
      • nelamela Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 20.07.15, 08:23
        Hodujemy psy więc wiemy ile kosztują rasowe w Europie.smile.
        • quilte Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 20.07.15, 08:37
          Jeśli tak bardzo by mi się podobała i miałabym na nią pieniądze, choćby i zaoszczędzone specjalnie w tym celu, kupiłabym bez wahania smile Nie zastanawiałabym się, czy "starczy na całe życie", ani czy jest "warta swojej ceny" (bo pewnie ani nie starczy, ani obiektywnie warta tej ceny nie jest). Podoba się - wystarczający powód smile
    • mayaalex Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 21:15
      Cene podajesz w euro wiec zakladam, ze zarabiasz tez w euro? To pomysl tez, jak dlugo musisz pracowac, zeby na nia zarobic - jesli tydzien, to bierz, jesli dwa miesiace to moze lepiej jednak nie wink
      rok temu mialam podobny dylemat, nawet zalozylam watek na ten temat - maz mi obiecal dowolna torbe i zastanawialam sie jaka kupic i jaka cena bylaby moim progiem bólu. LV ostatecznie nie wybralam bo zniechecaja mnie miliony podrobek - ale w pewnym momencie weszlam do sklepu w ktorym zobaczylam "moja" torebke i wiedzialam, ze to wlasnie ta. No i ok, byla droga, ale mam z niej taka radoche i daje mi tyle przyjemnosci, ze bylo warto. Jesli widzisz, ze to "ta jedyna", to kupuj i potem nos jak najczesciej.
      Mysle, ze kryterium finansowym moze byc tez to, na co pojda te pieniadze, jesli ich nie wydasz na torbe - jesli masz inne, wazniejsze wydatki, ktore musialabys odlozyc, to poczekaj na lepsze czasy. Ale to chyba nie ten przypadek, prawda?
      A kwestia moralnosci - tez nad tym myslalam i doszlam do wniosku, ze w dzisiejszym swiecie tak wiele rzeczy jest niemoralnych, ze moja torba (nie szyta przez dzieci/niewolnikow w obozie pracy, nie zrobiona z jakis zagrozonych gatunkow, nie kupiona za pieniadze w jakikolwiek sposob nielegalne, nie sprawiajaca ze przez jej zakup komus innemu czegos zabraknie) jakos mi snu z powiek spedzac nie bedzie.
      Kup, baw sie z nia dobrze i nie mysl juz potem o cenie smile
    • mikams75 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 21:19
      na szczescie tansze mi sie podobaja i nie mam takich dylematow.
      Ta konkretna torebka nie podoba mi sie wcale.
    • aneta-skarpeta Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 21:28
      Chyba żadna marka nie ma tak zjechanego podróbki logo dlatego bym lv nie kupiła. A poza tym średnia ta torba i na pewno nie będzie na całe zyciewink
    • hermenegilda_zenia Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 21:52
      Znajoma Kanadyjka przeniosła się do Norwegii i ostatnio właśnie podczas rozmowy zwierzyła się, ze torby LV, Chanel i Korsa noszą tylko polskie i ruskie sprzątaczki, fryzjerki i babki robiące paznokcie, kto nie chce zostać zaliczony do tego grona musi kupować inne marki.
      • enatealie Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 23:20
        Coś w tym jest, sądząc po wysypie lasek z instagrama, które chwalą się Korsem, LV.
      • gazeta_mi_placi Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 20.07.15, 10:02
        A co ją obchodzi jakie torby nosi personel? Wielka Pani z pogardą patrząca na osoby wykonujące uczciwe, ale mniej płatne zajęcia. Kobiety ciężko pracują i jak z zaoszczędzonych pieniędzy kupują sobie coś lepszego to zasługują na pełne pogardy prychnięcie jakiejś bogatej Paniusi?
    • ophelia78 Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 19.07.15, 23:37
      Nie. Bo ŻADNA torebka nie jest tyle warta.
      • bei Re: Torba LV za 1300 euro...kupiłybyście? 20.07.15, 01:14
        Każdy w końcu na cos wydaje te swoje pieniadze. Nie powinnaś pytać, jesli podoba się, jeśli to nie problem finansowy, to kup.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka