Dodaj do ulubionych

niania-stawka

21.07.15, 10:27
Dziewczyny orientujecie się ile wynosi stawka dla niani?
miałam dziś rozmowę z dziewczyną z fajnym doświadczeniem i zawodowo zorientowaną na dzieci - zaproponowała 10 zł za godzinę. Ja jej chcę płacić jednak 12, już to powiedziałam, bo 10 wydaje mi się mega mało. Zaproponowała 10 ze względu na pracę dorywczą i bliźniaki, to jaka stawka byłaby przy jednym??? Czy to może ja się frajeruję smile ? I jest to duże miasto wojewódzkie.
Obserwuj wątek
    • stysia1987 Re: niania-stawka 21.07.15, 11:11
      Ja bralam 10zl/h przy przedszkolaku i to parę ladnych lat temu. Kolezanki zajmujace sie niemowlakami braly po 15zl/-h, albo i wiecej. Nie wiem w jakim miescie mieszkasz, ale to tez ma wplyw na stawke. Wg mnie 12zl/h jest jak najbardziej uczciwe. W ogole co tomza skarb, ze chce mniej kasy niz proponuja?

Ps W zlobku za godzine placę 15zl.
      • friarielli Re: niania-stawka 21.07.15, 11:36
        Ona pierwsza zaproponowała 10, a ja wtedy 12smile
    • panizalewska Re: niania-stawka 21.07.15, 11:17
      może chodziło jej o 10 zł / godzinę / 1 dziecko? Nie chcę krakać

u mnie babka z dojazdem chciała 15 zł / 2 dzieci przy trybie bardzo dorywczym, Milanówek / Grodzisk / Pruszków
      • szonik1 Re: niania-stawka 21.07.15, 12:14
        W Sosnowcu płacę 7 zł za godzinę (ale niania mieszka na tym samym piętrze, odchodzi kwestia dojazdów).
        W Koszalinie - 8 zl za godzinę (niania dojeżdża autobusem czy pieszo idzie - w sumie nie pytałam, ale b.daleko nie ma).
    • kamagama Re: niania-stawka 21.07.15, 13:02
      W warszawie płaciłam niani 12 zl\h przy pracy 8h dziennie. Jak dziecko poszlo do przedszkola i przychodziła do nas dorywczo to placilam 15 zl\h.
    • ama-ka Re: niania-stawka 21.07.15, 19:32
      swego czasu - jakieś pół roku temu - przeglądałam ogłoszenia na niani.pl, tu akurat Poznań wchodzi w grę, i standardowa średnia stawka dla kobiet z doświadczeniami to było 10 zł / h... Zdarzały się 15 zł / h w przypadku np. młodych dziewcząt z jakimś wykształceniem kierunkowym, itp itd
      • koralik37 Re: niania-stawka 21.07.15, 20:56
        Bydgoszcz 8 zł przy "całym etacie", 9 zł - "pół etatu". Dorywczo czy weekendowo - nie wiem.
    • baba_za_kolkiem Re: niania-stawka 23.07.15, 22:37
      Wrocław - płace 12 zł/h za 6-8 h dziennie. To była moja propozycja, niania zareagowała pozytywnie i w mig sie zgodziła. Nie opłacam jej dojazdów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka