Dodaj do ulubionych

Henna brwi

24.07.15, 18:22
Jestem wkurzona, wrrr..
Byłam dziś u kosmetyczki i zrobiła mi w kolorze czarnym, zwykłą henną, zamiast tak jak zawsze żelową brązową.
Co mogę zrobić? Nie podobam się sobie, że tak to delikatnie ujmę. Czekać aż się zmyje? Dwa tygodnie??
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Henna brwi 24.07.15, 19:07
      Zetrze sie. Za dwa dni bedzie spoko. Mozesz olejem sprobowac - troche kolor schodzi. Tez mi tak raz zrobili - wkurzylam sie ale po zdjeciach jak dzis patrze nawet interesujacy to byl efekt.
      • moofka Re: Henna brwi 24.07.15, 20:08
        jasne, dwa dni jak ichi pisze
        i juz bedzie naturalnie
        • karme-lowa Re: Henna brwi 24.07.15, 20:34
          No ja dziś pierwszy raz robiłam hennę rzęs. Po minucie myślałam że wydrapię sobie oczy. Panie w panice zaczęły mi to szybko myć. Ale ta henna "rozmyła" się pod oczy i na powieki. Wyglądam jak miś panda a oczy po 5 godzinach nadal szczypiąsad
    • panna.w.paski Re: Henna brwi 24.07.15, 20:40
      Hennę dobrze jest zetrzeć tłuszczem (np. grubsza warstwa kremu Nivea lub oliwką). Działają też: płyny do demakijażu i pianka do golenia. Lepiej nałożyć kosmetyk i chwilę poczekać niż zbyt dużo trzeć, bo skóra się podrażni. Spokojnie za dwa dni kolor zjaśnieje smile
    • pade Re: Henna brwi 24.07.15, 21:03
      Dzięki dziewczyny.
      Jak tylko wróciłam od kosmetyczki posmarowałam brwi polecanym tu kremem regeneracyjnym do rzęs l'biotica. Jest tłusty, czyli dobrze zrobiłamsmile
    • pade Re: Henna brwi 24.07.15, 21:05
      A jak często można robić? Robiła któraś z Was sama w domu żelową z Delii?
      • lady-z-gaga Re: Henna brwi 26.11.16, 14:13
        Ja robię Delią. Żelowa jest nietrwała i własciwie po kilku dniach należałoby robić na nowo. I za to ja lubię - nigdy nie farbuje skóry tak, żeby nie dało się od razu zmyć do pożądanego efektu. Zwłaszcza brąz lub grafit, bo czarna jest trochę mocniejsza.
        • lady-z-gaga Re: Henna brwi 26.11.16, 16:06
          cholera, nie zauważyłam, że spamerka wykopała stary wątek smile
          • pade Re: Henna brwi 26.11.16, 17:15
            smile też robię Delią, odważyłam się i najbardziej mi odpowiada żelowa brązowa
    • hemp_plant Re: Henna brwi 24.07.15, 21:15
      zejdzie, wczoraj miałam baardzo ciemne, dziś są ładne i delikatne- zmyłam olejkiem kokosowym skórę, co sie zabarwiła i git
    • abel-ardi Re: Henna brwi 02.09.16, 14:36
      Może warto spróbować także pianki do zmywania twarzy, na przykład od firmy Zawsze Piękna?
    • fifiriffi Re: Henna brwi 02.09.16, 14:38
      dwa tygodnie? aleee.... dwa dni max wink
      • zuzi.1 Re: Henna brwi 26.11.16, 18:07
        Zacznijcie sobie brwi smarować na noc olejkiem rycynowym a po jakimś sciemnieja.
    • olena.s Re: Henna brwi 26.11.16, 13:43
      Mozna by chcieć, żeby trole poszły w cholerę.
      • pade Re: Henna brwi 26.11.16, 14:08
        big_grin
    • mamaemmy Re: Henna brwi 26.11.16, 19:21
      Dużo kremu,henna nie lubi kremu.
      Oraz wersja szybsza-popiół papierosowy .
    • drobnostka7 Re: Henna brwi 26.11.16, 19:36
      Krem do golenia np. Wars, w kioskach Ruch-u jeszcze dostaniesz. nałóż sobie krem na brwi, spień wodą, po 10 min. zmyj j na bank będzie słabszy efekt zabiegu z czarną henną.. Teraz gorący sezon u kosmetyczek i pewne taśmowo do Ciebie podeszła.. Zdarza się, choć jej to nie usprawiedliwia. Warto uprzedzić przed zabiegiem czego się oczekuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka