Dodaj do ulubionych

fajny serial - co polecacie?

25.07.15, 10:42
od 2012 nie oglądam telewizji - z braku czasu, a od roku nawet nie mam telewizora w domu. ostatnio jednak córka zaczęła spać po ludzku, tzn zasypia ok 20 i nie budzi się co 20-30 minut tylko pośpi już z 3-4 godziny.
no i postanowiłam nadrobić zaległości serialowe - polećcie coś dobrego, please.

jakieś 2 lata temu na urlopie widzieliśmy 2 odcinki serialu, zapowiadał się ciekawie ale nie pamietam tytułu. jakiś koleś wrócił do kraju z Afganistanu (chyba??) gdzie był więziony i torturowany, witany z honorami, ale jakaś agentka cia coś podejrzewa że szpieg czy cuś.

tyle pamiętam, może być to, moze coś innego polecacie....
Obserwuj wątek
    • stillgrey Re: fajny serial - co polecacie? 25.07.15, 10:56
      mowisz o homeland.
      z aktualnie lecacych moge ci polecic complications, wayward pines, brink, the whispers, ray donovan, chasing life, miestresses
      z lekkich komedii: devious maids, odd mom out, married,
      jesli ogladasz bez napisow i lektora to tutaj masz wszystko: www.couchtuner.la/
      • stillgrey *mistresses n/t 25.07.15, 10:57
    • julka.82 Re: fajny serial - co polecacie? 25.07.15, 10:58
      Piszesz o homeland.
      Moim ulubionym serialem jest akurat good wife lub orange is the new black ale teraz na topie jest np gra o tron. Jesli chcesz byc na bieżąco to wpisz sobie w google nominacje do emmy 2015, dostaniesz liste najlepsYch seriali tego roku.
    • agni71 Re: fajny serial - co polecacie? 25.07.15, 14:25
      > jakieś 2 lata temu na urlopie widzieliśmy 2 odcinki serialu, zapowiadał się cie
      > kawie ale nie pamietam tytułu. jakiś koleś wrócił do kraju z Afganistanu (chyba
      > ??) gdzie był więziony i torturowany, witany z honorami, ale jakaś agentka cia
      > coś podejrzewa że szpieg czy cuś.

to pewnie "Przez 24 godziny" z Kieferem Sutherlandem, tyle, że wraca z Chin, o ile pamiętam.

Z aktualnie lecących w TV, nowości lub powtórek, polecę: Broadchurch, Dicte, Zabójcze umysły (na którymś kanale lecą od pierwszego sezonu), od pon. Wirus druga seria (nie do końca w moim guście, ale ujdzie na lato).
      Jeszcze możesz spojrzeć na Miasteczko Wayward Pines, Extinct, ..

Z innych, które nie wiem, czy znajdziesz aktualnie w TV: Sherlock z Cumberbatchem, The Walking Dead.
      • stillgrey Re: fajny serial - co polecacie? 25.07.15, 15:36
        obejrzyj homeland to nie bedziesz miala watpliwosci, ze to o niego autorce watku chodzilo wink
        • agni71 Re: fajny serial - co polecacie? 25.07.15, 15:52
          tak, najpierw odpowiedziałam, a później przeczytałam inne wypowiedzi i juz wiem, że sie pomyliłam

powiem szczerze, że robiłam podejście i na mnie nie zadziałało jakoś

ach, z seriali polecam bardzo Wallandera, ale wersję szwedzką z Kristofem Hendriksenem

www.filmweb.pl/serial/Wallander-2005-469669
          jest jeszcze szwedzka z innym aktorem i brytyjska z Brannaghiem
    • galene_ra Re: fajny serial - co polecacie? 25.07.15, 14:51
      Może być o muzyce klasycznej?wink
      Jeśli tak, to 10 półgodzinnych odcinków Mozart in th Jungle polecam.
    • annajustyna Re: fajny serial - co polecacie? 25.07.15, 14:56
      A moze Suits? Mad Men?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka