madi138 30.07.15, 17:34 Mam cały pojemnik ugotowanego białego ryżu. Szkoda wyrzucić, azupełnie nie mam pomysłu co z nim zrobić zrobić? Może coś podpowiecie? Ryż z jogurtem odpada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 17:37 Ryzulki snapguide.com/guides/make-teriyaki-salmon-onigiri/ Napchac mozesz wszystkim - ja np mieszam tunczyka z majonezem i tym napycham... Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 17:40 zapiec z jabłkiem i cynamonem? dorobić jednogarnkowego sosu typu chińszczyzna? sałatkę zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 18:18 arancini foto z googla pierwsze lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 18:22 Dzieciom dolałabym gorącego mleka i cukru dosypała i będą zadowolone na caly dzien. Sobie zrobiłabym biały sos i też jestem zadowolona na caly dzien, a mężowi sos słodko- kwaśny który uwielbia. Nie wiem czy by tego ryżu starczyło Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi.1 Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 20:36 Podpiecz na patelni podzielona na drobne kawalki piers z kurczaka, do tego dodaj pokrojona w kostke cebule, w talarki ze 4 marchewki, papryke i cokolwiek jeszcze chcesz z warzyw, dodaj ziola i przyprawy, lyzeczke masla, podlej woda i udus do miekkosci. Jutro dodaj do tego ten ryz, poddus chwile wszystko razem i juz masz obiad na jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
madi138 Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 20:48 To wyglada smakowicie Chyba sie skuszę. Chcialam właśnie spróbować czegoś nowego. Ryż z jabłkierm czy chińszczyzna już się przejadły. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 21:02 a robię np. z pikantnymi klopsikami klopsiki to malutkie kulki z mielonego mięsa indyczego udowego, doprawione na ostro - imbirem świezym utartym drobno, czosnkiem, suszonymi papryczkami chilli, solą, pieprzem. Podsmażam krótko i dodaję do sosu pomidorowego z cebulą i papryką, mozna też dać pieczarki, cukinię. Sos musi być łagodny, slodkawy, a klopsiki bardzo pikantne. Inna potrawa to polędwiczki z indyka w sosie cytrynowo-śmietanowym. \Albo pieczone udka kurczaka (górne części) zapiekane w sosie cytrynowo-czosnkowym. No i tzw. chińskie. Do wszystkich tych potraw bardzo dobrze pasuje ryż. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 21:03 Zainteresowały mnie te ryżowe kuleczki (chociaż pierwsze skojarzenie, jakie miałam, to kurczak w cieście z pobliskiego 'chińczyka', ohyda ociekająca tłuszczem), pogrzebałam w przepisach i znalazłam w jednym informację, że musi być ryż taki, jak do risotto, bo ze zwykłego nie wyjdzie. Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 21:05 placuszki ryżowe: ryż + jogurt /śmietana+ jajko + proszek do pieczenia + troche mąki i cukier waniliowy - smażymy i podajemy ze świeżymi owocami. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 22:41 zamrozić i poczekać aż wena przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Biały ryż- co ugotować 30.07.15, 22:54 wlasnie to chcialam napisac Zamrozic i wykorzystac przy innej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś