hukop 08.08.15, 01:25 posiłek na taki upał? Kuzynka zaprosiła mnie na jutro na obiad, a na obiad robi spaghetti. Jadacie w takie upały takie potrawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peonka Re: Czy to dobry 08.08.15, 01:33 Ja w upaly jem normalnie. Bardziej moze zwracam uwagę na to, żeby nie musieć za długo stać przy kuchni czy włączać piekarnika, niż na to, czy potrawa jest "letnia". Moim zdaniem spaghetti jest całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Czy to dobry 08.08.15, 02:08 Zleży z czym to spaghetti. Al pomodoro fresco jest daniem wymyślonym w tę i na tę porę roku, z sosem na mięsie (zwłaszcza w wydaniu mielone z Tesco zalane koncentratem pomidorowym) może przytłoczyć. A swoją drogą, to cudowny trolling! Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Czy to dobry 08.08.15, 02:15 We Włoszech upały to standard, a spaghetti (z czymkolwiek ) to potrawa szlagier, więc poczuj się jak prawie we Włoszech i Buon Appetito ! Odpowiedz Link Zgłoś
mamharem Re: Czy to dobry 08.08.15, 04:00 hukop napisała: > Kuzynka zaprosiła mnie na jutro na obiad, a na obiad robi > spaghetti. Nie lubię spaghetti. Wolę makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Czy to dobry 08.08.15, 09:25 Taki sam dobry, jak każdy inny. Upały, nie upały, kalorii dostarczyć trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Czy to dobry 08.08.15, 09:29 owszem, jadamy. jadamy tez inne potrawy mięsne (aczkolwiek istotnie w mniejszych porcjach niż zimą), jadamy potrawy ciepłe, a osobiscie moge latem zjesc nawet klasyczny bigos. jak Ci za cięzko to odwolaj wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Czy to dobry 08.08.15, 13:22 > Dobry. Szybko się robi. o, to, to, to. ja też ostatnio robie takie obiady, ktore szybko się robi a nie, ktore przyjemnie się je. Np. ja chętnie zjadłabym krokiety z nadzieniem z jajka i szyczypiorku, mąz pewnie chetnie placki ziemniaczane a dzieci zapewne chętnie sajgonki albo szaszłyki. Wszystko to przyjemnie sie je ale trzeba stać w upale przy kuchni, niby kto ma stać? Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Czy to dobry 08.08.15, 10:15 Od kilku dni jadam wyłącznie owoce i warzywa. Włosi jadają kluchy codziennie, i spaghetti też nie wydaje się być problemem, ale osobiście nie dałabym rady. Nie zjadłabym w taki upał kotleta. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Czy to dobry 08.08.15, 11:47 Jakby robiła tatara to bym się zastanowiła ale co złego w spaghetti? Ja w upały czasem jem same sałatki ale nachodzi mnie też czasem na normalny, mięsny obiad. Jedyny problem jest taki, że nie chce mi się go robić Odpowiedz Link Zgłoś
whitney85 Re: Czy to dobry 08.08.15, 17:25 Jadłam dzisiaj chłodnik grecki i placki ziemniaczane i było pyszne. Zupełnie nie mam ochoty na tłuste, gorące i mięsne potrawy choć generalnie mięsożercą jestem. Odpowiedz Link Zgłoś