almaya 09.08.15, 15:08 Z tych upalow dostalam chyba zacmienia i wlasnie wrzucilam makaron do zimnej wody. Czy moge go tak gotowac, czy raczej wyciagnac i poczekac do zagotowania wody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klamkas Re: Szybko, szybko! 09.08.15, 15:10 Ja bym odcedziła i wrzuciła do wrzątku. Inaczej może wyjść niezła papka. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Szybko, szybko! 09.08.15, 15:19 A ja niedawno widziałam w jakimś programie kulinarnym, jak znany kucharz doradził wrzucenie makaronu do spaghetti na zimną wodę. Wypróbowałam i wyszedł dobry. Z tym, że nie wiem, czy tak samo "zachował by się" zwykły makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Szybko, szybko! 09.08.15, 16:06 > A ja niedawno widziałam w jakimś programie kulinarnym, masz rację, też widzialam, w Piekielnej kuchni. Zrobilam podobnie i wyszła papka. Makaronów używam raczej dobrych, nie reklamując - Lubelli. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Szybko, szybko! 09.08.15, 19:52 To zacznij używac wloskich makaronów a zobaczysz i poczujesz różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Szybko, szybko! 09.08.15, 22:47 > To zacznij używac wloskich makaronów a zobaczysz i poczujesz różnice. zadarzało mi sie kupować włoskie ale w Polsce. Nie widzę jakiejś specjalnej róznicy, sklad taki sam czyli pszenica durum, co podobno ma zasadniczy wpływ na całokształt. Ale u mnie mało makaronów idzie, generalnie. Odpowiedz Link Zgłoś