dankaimirek 14.08.15, 12:17 Chciałam Was zapytać czy opłaca się czasowo wyjechac na weekend (w obie strony 1000km). Czy to jednak męczarnia? na tak krótko, jedna noc i spowrotem. Samochód z klimą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:21 Przeczytałam najpierw 100 km i pomyślałam - co za odległość. Ale 1000 km zmienia postać rzeczy. W życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:21 Odradzałabym. Wyjeżdżalibyście w piątek, a wracali w niedzielę? To raczej wyjazd na 1 dzień z kawałkiem... My byliśmy ostatnio na 3 pełne dni plus po kawałku z dwóch dni, czyli na upartego 4 dni, 1200 km w obie strony, bez klimy. Pobyt super, ale podróż to była mordęga, nie mam na myśli tylko braku klimy. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:23 Ale 1000 km to nie jest jednostka czasu. 500 km możesz przejechać w 4 godziny autostrada, albo w 8 po dziurach. Zależy też od miejsca, jeśli to jakaś uczęszczana trasa i w niedziele wieczorem wszyscy nią wracają, to chyba bym sobie darowała. -klikamy, klikamy! www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:25 Przypuszczam, że pewnie chcą skoczyć nad morze złapać jeszcze pogodę. Gdzie nad morze dojedziesz 500 km samymi autostradami? Nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:31 No nad morze to jasne, że nie. Tak sobie tylko pomyślałam o swoich wyjazdach do rodziców we wrocku z warszawy - kiedyś te 350 km zajmowało mi ponad 6 godzin, bo korki, remonty, ograniczenia. Teraz po s8 niecałe 4 godziny. Tak więc, zależy od trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:32 No ale 700 to nadal nie tysiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:38 peonka napisała: > No nad morze to jasne, że nie. Tak sobie tylko pomyślałam o swoich wyjazdach do > rodziców we wrocku z warszawy - kiedyś te 350 km zajmowało mi ponad 6 godzin, > bo korki, remonty, ograniczenia. Teraz po s8 niecałe 4 godziny. Tak więc, zależ > y od trasy. no własnie Kudowa-Warszawa S8, nie wiem czy uda sie szybko czy z 8 godzin sie zejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:40 Z Wroclawia do Wawy powinniscie bez problemu 3.5h wyrobic. Z kudowy do Wro nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:42 Google maps podaje 5 godz. z hakiem. W sumie nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:54 Nie wiem jaki tam teraz ruch na S8, bo dość dawno jeździłam ale te pół roku temu to tam nieliczne auta jechały. Teraz pewnie aut jest więcej ale w maju jeszcze był średni ruch. Gorzej będzie z trasą Wrocław-Kudowa tu zawsze są korki ale to nie moje rejony, więc nie doradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:33 Wrocław-(przez Berlin)-Szczecin - 494 km Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:36 morgen_stern napisała: > Przypuszczam, że pewnie chcą skoczyć nad morze złapać jeszcze pogodę. Gdzie nad > morze dojedziesz 500 km samymi autostradami? Nierealne. > Nie nad morze. Trasa s8 Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:29 zalezy co sie przez te jedna noc wydarzy.... Jesli to ma byc super odjechana noc to sie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:37 zlotarybka_1 napisała: > zalezy co sie przez te jedna noc wydarzy.... > Jesli to ma byc super odjechana noc to sie oplaca. kurcze zwykły wyjazd taki nie planowany poprostu. Przeraża mnie tylko ta odległośc czy to jest sens. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:41 to zależy: ile godzin zajmie droga w jedną stronę, oraz czy sama jazda jest dla Ciebie przyjemnością czy tylko przemieszczaniem się z punktu A do punktu B. my lubimy jeździć, mamy w planach łatwą trasę (połowa to autostrada), i ciekawy cel, jedziemy w sobotę, wracamy w niedzielę i będzie fajnie. razem 1100 km. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:38 Weekend, środek sezonu = o której nie pojedziecie to utkniecie w korkach. 8h w jedną stronę to baaaaardzo optymistyczny wariant. Mimo klimy będziecie umeczeni podróżą. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:46 Nie no, trochę przesadziłaś z tymi ponad 8 h. Ok. 8 h jechaliśmy nad morze 600 km i to z przerwą na posiłek. Sprawdziłam jej trasę i powinni się zmieścić w 6 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:47 morgen_stern napisała: > Nie no, trochę przesadziłaś z tymi ponad 8 h. Ok. 8 h jechaliśmy nad morze 600 > km i to z przerwą na posiłek. Sprawdziłam jej trasę i powinni się zmieścić w 6 > godz. to opłaca się jechac jeśli uda sie w 6 godzin?? Bo juz mam watpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:51 Ale kiedy dokładnie chcecie wyjechać? W piątek czy w sobotę? Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:53 morgen_stern napisała: > Ale kiedy dokładnie chcecie wyjechać? W piątek czy w sobotę? > wyjazd dziś w nocy zeby byc koło 9 rano. Powót jutro o 16,17. Jeden nocleg na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:54 dankaimirek napisał: > morgen_stern napisała: > > > Ale kiedy dokładnie chcecie wyjechać? W piątek czy w sobotę? > > > wyjazd dziś w nocy zeby byc koło 9 rano. Powót w niedzielę o 16,17. Jeden nocleg na m > iejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:54 Mnie by się na tak krótko nie chciało, 6 godzin trochę męczy. Kombinujcie wolne na poniedziałek, zawsze dzień dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:54 Ale co rozumiesz poprzez słowo: opłaca? Może uda wam się w miarę szybko dojechać a może będą roboty drogowe czy jakaś kolizja i utworzy się korek. Tego nikt nie wie. Jeśli ciekawy wyjazd to bym pojechała ( ale wolałabym na 4-5 dni) Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:55 chocolate_cake napisała: > Ale co rozumiesz poprzez słowo: opłaca? > Może uda wam się w miarę szybko dojechać a może będą roboty drogowe czy jakaś k > olizja i utworzy się korek. Tego nikt nie wie. Jeśli ciekawy wyjazd to bym poje > chała ( ale wolałabym na 4-5 dni) ja też wolałabym na dłuzej ale nie mozemy. Albo weekend albo nic. I tak myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:56 Doczytałam że na 1 noc. To nie, za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:57 Gdybym miała na miejscu coś naprawdę atrakcyjnego jechałabym. Z wyjazdem w sobotę odpuściłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:52 powinni się zmieścić w 6 godz a jak się coś wydarzy po drodze i utkną w korku to przerąbane... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:56 Kto nie ryzykuje, ten nie jedzie gdybym myślała w ten sposób nie wróciłabym właśnie znad morza z piękną opalenizną, tylko kisłabym w mieście przy 35 stopniach. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 13:08 Właśnie, czyli kiedy? Ten weekend jest wyjątkowy, bo po pierwsze dla wielu to długi weekend (np w wawie cala budzetowka dziś nie pracuje), dwa to byc ostatni ciepły weekend tych wakacji. Tłumy na drogach murowane. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 13:15 Mam ci napisać, kiedy wróciłam z urlopu? Kilka dni temu. A oni z tego, co widzę, wyjeżdżają jeszcze dziś, nocą jedzie się szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
yaga7 Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 12:50 Dla nas byłaby męczarnia. Ale ja preferuję wyjazdy na krótsze odległości, żeby jednak być na miejscu a nie w samochodzie. I nawet wycieczki typu Kraków-Tatry wolę planować z noclegiem, żeby mieć jak najwięcej z wyjazdu, a nie wszędzie się spieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 13:03 traktuje wyjazd jako przygoda, bo lubimy jeżdzić, a dojazd na miejsce jeszcze fajniej bo bedzie rodzina, pogadamy, dawno sie nie widzielismy. Ale mam obawy ze to daleko, lubię bo lubie ale i męczy długa droga. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 13:55 Każdego męczy długa trasa ale gdy się lubi jeździć to jak ze sportem bieganie też męczy, a fajne jest (dla biegaczy oczywiście ). Ja bym pojechała ale ja często jeżdżę ponad 100km aby na 2-3 godz. wpaść do ciotki na kawę, więc nie jestem obiektywna Odpowiedz Link Zgłoś
goja85 Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 13:04 Krótko. Nie opłaca. Więcej się zmęczycie niż to warte. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 13:15 ja bym jechał. ale nie rozpatrywał tego w kategoriach "opłacania" Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 13:28 W tym wypadku "opłacanie" chyba nie dotyczy pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: czy opłaca sie jechac 14.08.15, 13:35 morgen_stern napisała: > W tym wypadku "opłacanie" chyba nie dotyczy pieniędzy. > opłacanie - tylko o czas chodzi Odpowiedz Link Zgłoś