a1ma 15.08.15, 21:37 Takie cudo wczoraj do nas przyjechało: Tylko chude toto jak szkielet Jak go podpaść, żeby nie zaszkodzić? Schroniskowy oczywiście, więc pomalutku trzeba, stopniowo. Ale ciałka nabrać powinien, bo wszystkie kości mu sterczą, biedakowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arwena_11 Re: Jak upaść psa? 15.08.15, 21:46 kota pasłam takim mlekiem dla anorektyków convalescence royal canina. Dla spów też jest. Mój kot ważyl 300 g zamiast ok 900. ładnie przybierał. Dla psow są chyba jakie puszki z tego rodzaju, ale poradź się weta. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Jak upaść psa? 15.08.15, 21:49 Jak jest zdrowy, to nic nie będziesz musiała specjalnie robić, poza regularnym i treściwym karmieniem oraz kochaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Jak upaść psa? 15.08.15, 21:53 Po prostu dawac jesc.Mojemu mozna bylo zebra policzyc.Karmilismy,on kradl zarcie ekstra,powrocil do normy Odpowiedz Link Zgłoś
jaskiereczka Re: Jak upaść psa? 15.08.15, 22:05 Potwierdzam kota paslam dobrej jakości karmą 80% mięsa. Miłość, możliwość wyspania się i przybierze na wadze Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Jak upaść psa? 16.08.15, 10:23 na musiałam convalescentem i to strzykawką, bo sam nie był w stanie jeść nic. Co godzinę przez dwa tygodnie, potem już tylko karma dobra Odpowiedz Link Zgłoś
powiatowekiwi Re: Jak upaść psa? 15.08.15, 22:16 Potwierdzam - normalne treściwe jedzenie i nabierze formy. Fajny piesek. Napisz coś więcej - ile lat, jak się u Was odnajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Jak upaść psa? 15.08.15, 22:26 Jest od wczoraj, więc trudno mówić o tym, jak się odnajduje, oswaja się powoli. Ważne, że zaakceptowany został przez resztę zwierzyńca - ma do towarzystwa suczkę ON i 3 koty Podobno ma 7 lat, ale na moje oko mniej. Kocha wodę, dziś godzinami bawił się ze spryskiwaczami do trawy Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Jak upaść psa? 16.08.15, 10:23 super że dałaś mu domek szybko dojdzie do siebie otoczony miłością Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Jak upaść psa? 16.08.15, 09:54 Najszybciej? Jak Ty wziąć go na ręce i podrzucić do góry, to on wtedy upaść. Odpowiedz Link Zgłoś
morticia50 Re: Jak upaść psa? 16.08.15, 10:52 trochę zapewne jestem przewrażliwiona-weź na to poprawkę-ale wiele znajomych onków jest szczupła i miewa problemy z przewodem pokarmowym,bo mają problem z enzymami trzustkowymi.koleżanka ze wspólnych psich spacerów opowiadała mi ,ze karmi swojego onka częściej chyba z 5-6 razy w małych porcjach ,zeby dobrze przyswajał.chyba dopytałabym weta . Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Jak upaść psa? 16.08.15, 11:01 Wiesz co, ten jest naprawdę wysokim psem, jednym z większych jakie widziałam (mamy też suczkę ON, nie jest mała, a w kłębie niższa od niego od dobre 10-15 cm), a waży jakieś 25 kg. Myślę, że 10 może przytyć spokojnie, a 5 to koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Jak upaść psa? 16.08.15, 11:48 a/d hills Convalescete Royal Canin Do tego dorzucilabym karmę dla szczeniorów. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Jak upaść psa? 16.08.15, 12:22 Ale CUDNY Karmić go po prostu z miłością i tyle Tran też mu dobre zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Jak upaść psa? 16.08.15, 13:15 Posiadam ONa, najcudowniejszy pies świata. Z tym, że mój wybredny nad michą i fanaberie prezentuje przeróżne. Psiak twój - cudny. Niech się szczęśliwie chowa. A co do "pasienia" - podawaj karmę w mniejszych porcjach ale częściej [nawet 6 razy dziennie], skonsultuj z wetem - zapewne poleci ci jakąś konkretną karmę "na utuczenie". Jeśli gotujesz sama [a nie chcesz psa przyzwyczajać do "gotowców] - zachowuj proporcje zbliżone do tych, jakie dostaje twoja psica, z tym, że możesz "dotłuścić" karmę dla psa. Ale lepiej się nie spieszyć - onki często mają niedyspozycje gastryczne, więc lepiej niech przybiera wolniej a zdrowo, niż szybko a miałoby się skończyć dla niego źle. Jeśli będzie miał zapewnione regularne posiłki, odpowiednią ilość spacerów, a prócz tego zrozumie, że znalazł SWÓJ dom - szybko nabierze ciała. Niech będzie zdrów i szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś