21.08.15, 17:05
Dzsiaj w banku zobaczylam taka tabliczke:
obslugujemy bez kolejki:
niepelnsoprawnych\gluchych
niewidomych
starszych
i na koncu-kobiety w ciazy

Ktos mi wytlumaczy dlaczego 60 latka ma pierwszenstwo przed kobieta w 9 miesiacu ciazy?
I gluch oraz slepy? Zagrozenie zycia czy jak? Ciaza minie, jemu slepota nie. A ciaza to jednak choroba.
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: Tabliczka 21.08.15, 17:12
      wadatka napisała:

> Dzsiaj w banku zobaczylam taka tabliczke:
      > obslugujemy bez kolejki:
      > niepelnsoprawnych\gluchych
      > niewidomych
      > starszych
      > i na koncu-kobiety w ciazy
      >
      > Ktos mi wytlumaczy dlaczego 60 latka ma pierwszenstwo przed kobieta w 9 miesiac
      > u ciazy?
      > I gluch oraz slepy? Zagrozenie zycia czy jak? Ciaza minie, jemu slepota nie. A
      > ciaza to jednak choroba.

A kto powiedział że to tak wg tej kolejosci z listy?
      Nie przesadzaj.
      • wadatka Re: Tabliczka 21.08.15, 17:18
        To bo to nie bylo uszeregowane, ale w pozycji pionowej wymienione i na koncu po gluchym i slepym byla kobieta w ciazy!!!
        • iwoniaw No i co w związku z tym? 21.08.15, 17:42
          Była to była, widocznie bank ma taką politykę uprzywilejowania różnych grup, konta tam zakładać nie musisz jak ci aż tak to przeszkadza.
        • wegatka Re: Tabliczka 21.08.15, 18:23
          > To bo to nie bylo uszeregowane, ale w pozycji pionowej wymienione i na koncu po
          > gluchym i slepym byla kobieta w ciazy!!!

To, że osoby były wymienione jedna pod drugą wcale nie musiało oznaczać, że jak przyjdzie głuchy i kobieta w ciąży, to ona koniecznie będzie musiała poczekać. Moim zdaniem ktoś tak napisał, żeby było przejrzyściej i tyle. Przecież nigdzie nie było słowa o tym, że taka kolejność obowiązuje. Czepiasz się bez sensu.
    • ulla_cebulla Re: Tabliczka 21.08.15, 17:23
      Zazdroszczę braku problemów, współczuje potrzeby robienia ich z niczego.
      • bei Re: Tabliczka 21.08.15, 19:44
        Przypadkowa kolejność. W ciąży nigdy nie musialam korzystać poza kolejnością, a bez ciąźy raz poprosiłam o obsluzenie bez kolejki bo bardzo źle się czułam. Ptzepuściła mnie wówczas starsza pani - siwutka i pomarszczona, ze byla miła pamietam jak dziś smile
    • joa66 Re: Tabliczka 21.08.15, 20:00
      A ciaza to jednak choroba.

big_grin
    • jola-kotka Re: Tabliczka 21.08.15, 20:07
      Zapewne kolejność na tej tabliczce jest przypadkowa sadzisz ze ślepy, głuchy ,starszy i kobieta w ciąży pojawia sie w banku jednocześnie i ktoś bedzie ich ustawiał do kasy według tej tabliczki?😄
      • maslova Re: Tabliczka 21.08.15, 20:52
        Możliwe, że w banku zjawi się głucha, ślepa, starsza kobieta w ciąży. Wtedy na bank będzie obsłużona poza kolejnością wink
        • najma78 Re: Tabliczka 21.08.15, 21:15
          maslova napisała:

> Możliwe, że w banku zjawi się głucha, ślepa, starsza kobieta w ciąży. Wtedy na
          > bank będzie obsłużona poza kolejnością wink

😃

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka