Dodaj do ulubionych

Jork- pielegnacja

14.09.15, 08:45
Moje Drogie,
Wlascicielki tej wdzięcznej rasy, jak często kapiecie swoje pupile?
Mam od niedawna na stanie 7 latka inajchętniej mogłabym go kąpać co tydzień. Widzę,że wtedy najpiękniej się prezentuje.
Natomiast nie chce przesadzić. Wiele wiele lat miałam kundelka i tu jest przepaść,bo sierść psa była całkiem inna,mniej wymagajaca..
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Jork- pielegnacja 14.09.15, 08:59
      psa sie pierze jak jest brudny. moze to byc co tydzien a moze byc raz w miesiacu, zalezy w czym sie pies tarza. jesli york wyglada tak https://cdn.akc.org/akcdoglovers/YorkshireTerrier_cutout.png to najwazniejsze jest czeste czesanie
      • heca7 Re: Jork- pielegnacja 14.09.15, 09:16
        Aby york wyglądał tak najważniejsze są... papiloty wink Taki pies chodzi na co dzień w papilotach i bawełnianym ubranku. Po to aby mu się sierść na plecach i powyżej papilota nie mechaciła a papiloty nie zaczepiały o meble. Do tego specjalny szampon, odżywka i rozczesywanie wyłącznie na mokro. Wiem bo sama tak robiłam póki wystawiałam psy. Do tego nauka chodzenia w kółku, stania , odpowiednio podpięty kucyk.
        Zwykłej yorce wystarczy kąpiel co dwa tygodnie o ile się nie obsra tongue_out
        • yenna_m Re: Jork- pielegnacja 14.09.15, 09:43
          Częsta kąpiel, lanolina na włos a włos na papiloty.
    • kota_marcowa Re: Jork- pielegnacja 14.09.15, 09:56
      Yorka się kąpie raz w tygodniu, żeby ładnie wyglądał, kup szampon dla yorków i odzywkę, wtedy włosy są fajniejsze. No i jak ma długie, to oczywiście czesanie i papiloty.

Ja swojego kąpię jak się pobrudzi wink
      Po chwilowej fascynacji kokardkami obcięłam ją na chłopaka big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka