Dodaj do ulubionych

Zaglosuję na PiS

22.09.15, 19:50
Na forum zdarzają się osoby, które twierdzą że zagłosują na PiS bo oni sprzeciwiają się przyjmowaniu uchodźców.
Czegoś nie rozumiem. Boicie się przyjazdu obcych kulturowo ludzi w ilości kilku tysięcy. Kilku tysięcy z których wielu zaraz czmychnie do Niemiec a ci ktorzy zostana rozpłyną się w morzy 36 milionów Polaków.
Dlatego chcecie oddać władze ludziom którzy mentalnie nie odbiegają od tych arabów. Ludzie którzy ciagle znajdują się w stanie Paranoi i Szaleństwa. Chcecie zaryzykować kilkuletnią stagancję w inwestycjach bo wszedzie będzie spisek i układ. Polowania na czarowncie bo mało wam smierci Blidy? Powrotu takich wstrętnych typów jak agent Tomek.
Chcecie by Kłamczyński z tylnego siedzenia kierował swoimi marionetkami obłDudą i fałSzydłą? Chcecie tu katotalibanu?
Może po prstu lubicie tkwić po uszy w gó...e, ale nie ciagnijcei ze soba normalnych ludzi.
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 19:55
      Nie ma partii o czystych rękach, każda ma swoje za uszami, trzeba więc wybierać mniejsze zło, problem w tym, że całe lata uważałem za mniejsze zło PO. Teraz na PO nie zagłosuję, na PiS - w ostatnich latach coraz więcej się z nimi zgadzam, choć nadal w wielu punktach uważam ich za oszołomów. Nie mam chyba na kogo głosować, co proponujecie?
      • krejzimama Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 19:59
        Głosowanie na pis jest przejawem totalnego s..... umysłowego.
        Jeśli nie PO to jest Nowoczesna.pl
        • triismegistos Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 10:53
          poyebawszy cię?
      • araceli Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:02
        Istnieją partie poza PiS i PO. Naprawdę.
        • kaz_nodzieja Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:04
          Nowoczesna.pl i Petru? Oni z kolei mają marne szanse na wejście, więc głos na nich byłby zmarnowany.
          • araceli Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:09
            Takie właśnie myślenie gubi naszą politykę.
          • triismegistos Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 10:55
            Jest dokładnie odwrotnie. Gdyby sie dostali to dopiero byłoby marnotrawstwo.
      • kolter Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:30
        kaz_nodzieja napisał(a):

> na PiS - w ostatnich latach coraz więcej się z nimi zgadzam

łykasz ich czysty populizm ...

> , choć nadal w wielu punktach uważam ich za oszołomów.

mentalni wyznawcy radykalnego katolicyzm vide sejm kilka dni temu

>Nie mam chyba na kogo głosować, co proponujecie?.

tych którzy najmniej obiecują
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:09
      Jak mi znajdziesz mniej oszołomską, antyhabibkową partię to na nich zagłosuję zamiast na pisiorów.
      • kaz_nodzieja Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:11
        Ja też.
      • araceli Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:11
        Wolisz katotaliban? PiS-iurską konstytucję czytałaś? Te prawie 2 tysiące kobiet, które będą co roku zmuszane do rodzenia dzieci z gwałtów, kazirodztwa, ciężko chorych jest mniej ważnych od kilku tysięcy muzułmanów? Pomyśl o tym.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:15
          Pomyślę. Na razie targają mną emocje.
          • araceli Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:17
            I jeszcze - myślisz, że jak będzie PiS to kolejnych uchodźców nie będzie? I tak nasz przegłosują* więc będziemy mieć i muzułmanów i katotaliban. Ja dziękuję...

* nie nie uważam, że 'i tak nas przegłosują' za usprawiedliwienie głosowania za
        • kota_marcowa Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:07
          Te prawie 2 tysiące kobiet
          > , które będą co roku zmuszane do rodzenia dzieci z gwałtów, kazirodztwa, ciężko
          > chorych jest mniej ważnych od kilku tysięcy muzułmanów?

Biorąc pod uwagę, że muslimów się zrobi kilkadziesiąt, czy kilkaset tysięcy, to hmmm.... TAK.
          • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:25
            kota_marcowa napisała:

> Te prawie 2 tysiące kobiet
            > > , które będą co roku zmuszane do rodzenia dzieci z gwałtów, kazirodztwa,
            > ciężko
            > > chorych jest mniej ważnych od kilku tysięcy muzułmanów?
            >
            > Biorąc pod uwagę, że muslimów się zrobi kilkadziesiąt, czy kilkaset tysięcy, to
            > hmmm.... TAK.

tak ,za 120 lat a do tej pory Rydzyki jego wafle będą to samo twoim córkom /wnuczkom robili
      • nutella_fan Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:16
        Ja tez.
    • 1matka-polka Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:24
      Ksenofobiczna histeria na tym forum osiąga wyżyny absurdu.
    • fornitta69 Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:25
      100% racji-nic dodac nic ujac,szkoda,ze do pozornie nieoszolomskich ludzi to nie dociera...
      • azja001 Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:34
        To niestety odwieczne podłoże wszelkich konfliktów. To taki majstersztyk, napuścic na siebie ludzi i bawić sie nimi jak marionetkami po to aby osiągnąc swój cej. Konfliktu na Bałkanach nie było, ludzie żyli we względnej symbiozie dopóki nie wkroczył Miloszewicz ze swoja małżonką(ona była znacznie bardziej zajadła) i nie zaczęli napuszczać jednych na drugich.
        No a kto w Polsce jest prawdziwym mistrzem podsycania strachu i niechęci do inności i wykorzystuje to jako narzędzie w wyborczej walce? Jak widać nie każdy to widzi i rozumie.
        • kaz_nodzieja Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:09
          Nie napuszczania ludzi na siebie, zważ, że od długiego czasu w Polsce spokojnie żyje (część nielegalnie) mniejszość wietnamska i ukraińska. A multikulti w wydaniu muzułmańskim? Wiesz co sądzą o tym rodowici mieszkańcy tamtych krajów? Naprawdę chciałabyś wiedzieć?
    • anika772 Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:31
      Większość ludzi- kiedy głosują- nie kieruje się rozsądkiem, przemyśleniami ani wyważoną oceną sytuacji, tylko emocjami. Łaska wyborcy na pstrym koniu jeździ.
    • kolter Re: Zaglosuję na PiS 22.09.15, 20:34
      nutella_fan napisała:

> A koran tej dziczy czytalas? Oni glosza ze jak zabija chrzescijan to pojda do n ieba. To gorsze niz faszyzm.

no popatrz a od wieków z katolikami sąsiadowali i jakoś was nie mordowali
    • mama303 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 10:45
      ja sie wahałam ale teraz napewno zagłosuje na PO bo bardzo spodobał mi się ten ruch Kopacz nt, uchodźców. Nareszcie cos konkretnego i rozsądnego a nie miganie się albo co gorsza tupanie nóżką.
    • julita165 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:03
      PIS to nie moja bajka, zresztą w Pl nie ma i nie było tak naprawdę partii z mojej bajki kiedyś za taką miałam PO ale bardzo się rozczarowałam ( moja bajka to partia konserwatywno-liberalna ) ale jak słyszę, że pod rządami PiS będzie katotaliban, rządzić będą żądne krwi oszołomy, uczciwych ludzi będą bladym świtem z łózek wyciągać to mnie zwyczajnie pusty śmiech ogarnia.
      • araceli Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:16
        julita165 napisała:
        > łózek wyciągać to mnie zwyczajnie pusty śmiech ogarnia.

Widocznie masz bardzo krótką pamięć. Tudzież nie śledzisz wydarzeń bieżących.
        • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:22
          Cz którąś z ematek wyciągano z łóżka o świcie i batem pędzono na poranne nieszpory?
          • araceli Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:27
            klerjeser napisał(a):
            > Cz którąś z ematek wyciągano z łóżka o świcie i batem pędzono
            > na poranne nieszpory?

A którąś z muzułmanie zgwałcili? I nie bój żaby - obowiązkowe nauczanie religii w szkołach też jest w projekcie nowej konstytucji big_grin
            • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:30
              I jak cię to dotknie?

Zakładasz, że PiS zyska taką popularność wśród Polaków, że zdobędzie większość konstytucyjną? A dlaczego zyska taką popularnośc?

• araceli Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:31
                klerjeser napisał(a):
                > I jak cię to dotknie?

A z czyjej kieszeni pójdą odszkodowania za działalność agentów Tomków?
                • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:37
                  Argument populistyczny. Z czyjej kieszenie poszły odskzodowania za więzienia CIA? Z czyjej kieszeni idą pieniądze na konsumpcję w Sowa & Przyjaciele. Z czyjej kieszeni zabrano pieniądze OFE?
                  • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:44
                    klerjeser napisał(a):

> Argument populistyczny. Z czyjej kieszenie poszły odskzodowania za więzienia CIA?

ich działanie było i jest jak najbardziej zasadne , nigdy się nie dowiemy ilu ludzi w Europie dzięki stosowanym tam metodom ocalono życie.

Z czyjej kieszeni idą pieniądze na konsumpcję w Sowa & Przyjaciele. Z czyjej
                    > kieszeni zabrano pieniądze OFE?

podatników, niestety
                    • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:52
                      Było niezgodne z prawem.

Mojsza sprawiedliwośc jest najmojszejsza?
                      • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:12
                        klerjeser napisał(a):

> Było niezgodne z prawem.
                        >
                        > Mojsza sprawiedliwośc jest najmojszejsza?

taa jaro mówi ze ci co nie z nim to stali po stronie ZOMO ,sam zatrudniał na stołku wiceministra niejakiego Kryże , paranoja czy tylko debilizm ??
                  • mama303 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:23
                    klerjeser napisał(a):

> Z czyjej
                    > kieszeni zabrano pieniądze OFE?

z kieszeni OFE i bardzo dobrze.
              • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:40
                klerjeser napisał(a):

> I jak cię to dotknie?
                >
                > Zakładasz, że PiS zyska taką popularność wśród Polaków, że zdobędzie większość
                > konstytucyjną? A dlaczego zyska taką popularnośc?

bo ciemnota wszystko kupi ?? duda juz zbiera owoce swoich bajek.36 % poparcia a w tym tylko 8% bezwzględneg , kaczyński miał to samo takich jak oni zawsze będzie tylko ciemny lud popierał czyli te +/- 30%.
            • julita165 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:46
              Poszukałam sobie w necie tego projektu
              Rzeczywiście jest art. 27 dotyczący nauczania religii ale jak byk jest tam napisane, że władze publiczne umożliwią nauczanie w szkołach publicznych religii. Gdzie tu przymus i obowiązek ?
          • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:29
            klerjeser napisał(a):

> Cz którąś z ematek wyciągano z łóżka o świcie i batem pędzono na poranne nieszpory?

batem nie, ale zapalaniem światła i zrywanie ze grzbietu kołdry
            • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:32
              Współczuję ci przykrych doświadczeń...emamusiu big_grin
        • julita165 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:22
          Jeżeli mas zna myśli tą nieszczęsną P. Blidę to pamiętam ją bardzo dobrze ale jakoś specjalnie na mnie wrażenia ta sprawa nie robi.
          No bo chyba nie myślisz o chlipiącej P. Sawickiej, która wyciągnęła łapsko po "wziątkę" zauroczona wdziękami jakiegoś chłoptasia z wyżelowaną fryzurką smile ?
          • araceli Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:26
            julita165 napisała:
            > Jeżeli mas zna myśli tą nieszczęsną P. Blidę to pamiętam ją bardzo dobrze ale j
            > akoś specjalnie na mnie wrażenia ta sprawa nie robi.

Blida, Ziobro, agent Tomek... - ja to pamiętam.

Tudzież wiem jakimi słowami zaczyna się projekt nowej konstytucji.
            • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:28
              Agent Tomek uwiódł jakąś ematkę?

Tylko dlaczego PO wciąz uparcie strzela sobie w kolano?

niezalezna.pl/69649-nowa-praca-bohatera-afery-tasmowej-dostal-posade-w-banku
              wyborcza.biz/biznes/1,100896,18845495,byly-wiceminister-obrony-szefem-polsko-rosyjskiego-gazociagu.html
            • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:32
              araceli napisała:

> Blida, Ziobro, agent Tomek... - ja to pamiętam.
              >
              > Tudzież wiem jakimi słowami zaczyna się projekt nowej konstytucji.

no i antek maciorek na posadę MON , niedawno w TVN 24 Marcinkiewicz ex PISowski premier o maciorku tak mówił " cokolwiek antek zaczynał robić ,wszystko spieprzył nic nie umie zrobić porządnie i do końca " takiego ministra PIS szykuje w podzięce za lata lizania zada pana Jarosława
              • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:39
                Maciorek niczym nie różni się od ministra Grada, Ministra Arłukowicza, Ministra Drzewieckiego, Ministra Nowaka, Ministra Grabarczyka. Czym zasłużyli się ci Ministrowie?
                • araceli Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:39
                  Przynajmniej byli zdrowi psychicznie.
                  • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:41
                    Masz jakieś wyniki badać? Czy też operujesz pomówieniami?
                    • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:51
                      klerjeser napisał(a):

> Masz jakieś wyniki badać? Czy też operujesz pomówieniami?

masz na myśli wszystko co o PO piszesz ??
                  • kolter dokładnie... 23.09.15, 11:49
                    araceli napisała:

> Przynajmniej byli zdrowi psychicznie.
                    >
                • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:47
                  klerjeser napisał(a):

> Maciorek niczym nie różni się od ministra Grada, Ministra Arłukowicza, Ministra
                  > Drzewieckiego, Ministra Nowaka, Ministra Grabarczyka.

różni się , antek to typ skrajnego idioty

>Czym zasłużyli się ci Ministrowie?

Lipca zamknęli, tamtych nie czyli jest różnica ... poza tym nie do mnie z takimi tekstami bo ja wyborcą PO nie jestem ...
                • myfaith Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:06
                  Ci pozostali to nie fanatycy i idealiści. a tak poza tym to różnią sie wykształceniem, doświadczeniem ( zawodowym rowniez) Bo kim był P. Macierewicz zanim stał sie posłem, ministrem,,członkiem komisji śledczych ? Pracował kiedys w jakiejś firmie, z ludźmi spoza polityki czy tylko " zawsze by na barykadach" ? Ma jakiś zonę, dzieci, hobby , jest typem społecznika moze?
                  • purchawkapuknieta Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:50
                    No fakt, kim jest Antoni Macierewicz wobec wymienionych PO-tuzów...
                    • myfaith Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 13:17
                      Z biografii to Antoni Macierewicz jest kimś kto przeszedł do historii...
                      Bo wiesz mnie interesuje co on robił przez ostatnie 20 lat a z biografii wynika ze tylko "walczył z systemem" i ciagle był w polityce To skoro tak to jaki ma kontakt z rzeczywistością Polaków?
                      Och oczywiscie żaden z ministrów nie ma takich dokonań - bo sa ...młodsi ? ale za to nie zyja ciagle w permanentnym przeświadczeniu ze wszyscy cos knują i spiskują. Zajmują sie realnymi problemami tu i teraz ( czy z sukcesem to już inna sprawa)
                      Pan Macierewicz w swoim postrzeganiu rzeczywistości zatrzymał sie jakies 40 lat wstecz.
                      • kota_marcowa Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 14:10
                        > skują. Zajmują sie realnymi problemami tu i teraz

Np. czy zegarek będzie pasował do garnituru wink
                        • myfaith Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 14:36
                          Goja85 napisała troche o ich działaności a działalność P,Macierewicza - co zbudował ( nie mylić z rozwalił -wink chociażby będąc Ministrem -proszę o konkrety - tylko bez działaności politycznej (typu był członkiem, zbudował prawice itp) i osiągnięc naukowych sprzed 40 lat.

P.S za ten zegarek to został prawomocnie skazany czy nie bo nie sledzialam -smile
                • goja85 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:29
                  Grabarczyk - tysiące kilometrów nowych dróg, ciągła poprawa stanu drog krajowych, modernizacja linii kolejowych oraz taboru
                  Drzewiecki - orliki, świetne przygotowanie infrastruktury na Euro
                  Arłukowicz - pakiet onkologiczny, zwiększanie nakałdow na słuzbe zdrowia.
                  Grad - nie mam pojecia
                  Nowak - choćby Pomorska kolej metropolitalna.
              • julita165 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:39
                Jeśli już chodzi o personalia to naprawdę nie wiem w czym Antek miałby być gorszy o takiej np. psiapiółki Piotrowskiej smile
                • araceli Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:41
                  Skoro nie masz zastrzeżeń do Antka Bum Bum jako Ministra Obrony Narodowej to widać jest Ci po prostu wszystko jedno kto rządzi. Ja jednak wolę zdrowe psychicznie osoby u władzy.
                  • julita165 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:49
                    Ja również, a niestety aktualnie miłościwie panująca P. Premier nie robi wrażenia takiej całkiem zrównoważonej smile
                    • araceli Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:49
                      Nosz proszę... nawet nie porównuj. Są pewne granice absurdu...
                      • julita165 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:53
                        Nie widzę nic niestosownego w takich porównaniach i niestety ( bo jak pisałam PiS wcale nie moja bajka ) ale nic dobrego z takich porównań dla aktualnie rządzących nie wynika.
                    • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:08
                      julita165 napisała:

> Ja również, a niestety aktualnie miłościwie panująca P. Premier nie robi wrażenia takiej całkiem zrównoważonej smile

zauważ jednak ze PIS na czas wyborów zawsze antka chowa do szafy ,zeby jakimś debilnym tekstem im nie namieszał ...
                • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:48
                  julita165 napisała:

> Jeśli już chodzi o personalia to naprawdę nie wiem w czym Antek miałby być gorszy o takiej np. psiapiółki Piotrowskiej smile

lepiej mieć na posadzie przy głupawą ale sterowalną niż fanatycznie przekonanego o swoich racjach ....
                  • julita165 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:51
                    Mnie się jednak wydaje, że lepszy mądry niż głupi, nawet jeśli z nie wszystkimi poglądami mądrego się zgadzam. Tak generalnie, nie odnoszę tego stwierdzenia do konkretnych osób
          • kaz_nodzieja Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:30
            Podobno nawet nie zamoczyła, nie dość że narobiła sobie wstydu to nawet nie zamoczyła na stare lata.
    • lauren6 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:06
      Ja tradycyjne poczekam na latarnia wyborczego, by poznać zdanie komitetów wyborczych na różne tematy.

Pewnie zagłosuje na ZL. Miller dawniej jako premier miał jaja żeby się przeciwstawiać silnym krajom UE. Kopacz i PO wczoraj udowodniły, że są popychadlami Berlina.
      • kota_marcowa Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:13
        Ja chyba też, właśnie przed chwilą Miller gadał w tvn 24, że Merkelowa sama powinna się teraz bujać z imigrantami skoro ich zaprosiła, brzmiało sensownie.
      • myfaith Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:29
        Miller to czysty populista - już raz sprzymierzył sie z PiS - byle u żłoba. Miller nie miał jaj - zapomniałaś jak to uwalił gaz z Norwegii jak chcieliśmy sie choć troche uniezależnić? Jak to zgodził sie na więzienia CIA ?
        • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:37
          myfaith napisała:

> Jak to zgodził sie na więzienia CIA ?

za to mu się nalezy brawo i medale, myślisz ze walka z idiotami /terorystami dla których życie swoje czy cudze nic nie znacz ,to jakas zabawa w dobrego i złego policjanta jeden nakrzyczy a drugi da zapalić i biedny psychol wszystko wygada ??
          • myfaith Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:44
            Uściślę - zgodził sie zeby obce państwo na terenie naszego panstwa uprawiało co tylko im sie podoba a panstwompolskie nie miało nic do gadania w tej sprawie jak rowniez nie miało wiadomości o tym co zostało ujawnione w trakcie przesłuchania.
            Dla Polski zysk był zerowy za to koszty - ogromne (te finansowe i wizerunkowe)
            Nie zapomnij ze nie chodziło tu o szlachetna walkę ale o kasę - w koncu CIA zapłaciła cash
            • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:06
              myfaith napisała:

> Uściślę - zgodził sie zeby obce państwo na terenie naszego panstwa uprawiało co
              > tylko im sie podoba a panstwompolskie nie miało nic do gadania w tej sprawie

no a co w ambasadach wyprawiają wiesz ??

jak rowniez nie miało wiadomości o tym co zostało ujawnione w trakcie przesłucha nia.
              > Dla Polski zysk był zerowy za to koszty - ogromne (te finansowe i wizerunkowe)

bzdura , tak możesz mówić za 50 lat po odtajnieniu kiedy akt, wyjdzie na wierzch np ze ze stu naszych żołnierzy nie straciło życia dzięki metodom badawczym zastosowanych przez CIA

> Nie zapomnij ze nie chodziło tu o szlachetna walkę ale o kasę - w koncu CIA zap łaciła cash

no popatrza a naszych żołnierzy nie było wtedy w Iraku i Afganie , i czy dasz głowę ze nie pomogło to im walczyć z bandytami ??
              • myfaith Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 13:22
                A wiesz ze działanie ambasad reguluje prawo a jakie prawo reguluje działanie nielegalnych więzień?
                Miller postąpił niezgodnie z prawem polskim i ze szkoda dla Polski . Zyski - jakby były to naprawdę myślisz ze USA nie odtrąbiła by sukcesu ???
                Póki co nasz wywiad jest lepszy w krajach arabskich niz amerykański tak wiec.....zauważyłeś fakt ze ostatnie ambasady jakie sie ewakuują (jesli) z krajów Bliskiego Wschodu to wlasnie polskie? Przypominasz sobie operacje Samum ( mam nadzieje ze nie przekręciłam nazywano zdarza mi sie często ) ?
                • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 15:54
                  myfaith napisała:

> A wiesz ze działanie ambasad reguluje prawo a jakie prawo reguluje działanie nielegalnych więzień?

no a wiesz ze mało mnie to obchodzi ??

> Miller postąpił niezgodnie z prawem polskim i ze szkoda dla Polski . Zyski - ja
                  > kby były to naprawdę myślisz ze USA nie odtrąbiła by sukcesu ???

nie,nie odtrąbi bo to grozi dekonspiracją ludzi tam na miejscu .którzy np likwidowali terrorystów tam u nich

> Póki co nasz wywiad jest lepszy w krajach arabskich niz amerykański tak wiec...

wiesz to z jakiegoś pisemka dla nieśmiałych panienek ?? pomyśl sama czy nie jest to gra ktora ma odwrócić uwagę od źródła ?? ty to łyknęłaś ...

> ..zauważyłeś fakt ze ostatnie ambasady jakie sie ewakuują (jesli) z krajów Bliskiego Wschodu to wlasnie polskie? Przypominasz sobie operacje Samum ( mam nadzieje ze nie przekręciłam nazywano zdarza mi sie często ) ?

oj naiwna , nas nie stać na tak dobre zabezpieczenie placówek jak ma np USA które zresztą zawsze ma tam wiecej interesów i nie jest zainteresowane szybko się zwijać
      • kandyzowana3x Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 14:09
        a jak by nam stosunki z rosja sie poprawily wink,
        brak lustracji i to ze takie postacie jak miller, kwasniewski, kalisz czy inna krewetkowa lewica istnieja i maja sie dobrze w polityce polskiej ciagle podnosi mi cisnienie.
        • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 17:53
          kandyzowana3x napisała:

> brak lustracji

kto cie tak okłamał ??

i to ze takie postacie jak miller, kwasniewski, kalisz czy inna
          > krewetkowa lewica istnieja i maja sie dobrze w polityce polskiej ciagle podnosi mi cisnienie.

też ich nie lubię ,ale to cena demokracji
    • kozica111 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:23
      Znów histeryczna agitacja jak przed wyborami prezydenckimi.
      • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:40
        I dalej brak refleksji w łonie partii rządzącej. Zaczynam podejrzewać, że peowscy pijarowcy skrycie pracują dla PiS-u wink
        • araceli Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:41
          Istnieje świat poza PiS i PO.
          • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:42
            Owszem, to na kogo głosować?
            • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:02
              klerjeser napisał(a):

> Owszem, to na kogo głosować?

tym co najmniej obiecują z budżetu wydać , budżet to nie gumka w barchanach mohera z możliwością rozciągnięcia bez limitu
              • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:05
                A to jeszcze można coś przyciąć?
          • kolter Amen.... 23.09.15, 11:50
            araceli napisała:

> Istnieje świat poza PiS i PO.
            >
    • ingryd Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:46
      jak byl mawial moj ojciec,
      kazdy narod ma prezydenta (rzad) na jakiego zasluguje,
      i tak, uwazam (mimo ze zawsze dobrze zyczylam swojej ojczyznie i rodakom) ze polacy w chwili obecnej zasluguja wlasnie na szalencow z PIS, bo chyba tylko to pomoze im sie otrzasnac z amoku w ktorym sie znajduja,
      i trudno, zal bedzie patrzec jak cofniemy sie i ekonomicznie i cywilizacyjnie, bedzie bolalo, ale moze czegos nauczy...
      • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:51
        Tzn. jak się "cofniemy" cywilizacyjnie?
        • ingryd Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:06
          a chociazby :
          zakaz aborcji (zdrowie i zycie kobiet tyle warte co w XIXw)
          edukacja : coraz wiecej religii, coraz mniej fizyki i biologii a historia tylko patriotyczna, szkoly beda produkowac dobrych "katolikow" a miernych biologow/matematykow

ogolne dazenie do zycia w zamknietym kregu obsesji, wykluczajace polske z areny miedzynarodowej i postepu ktore daje otwarcie na doswiadczenia innych
          • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:16
            No, jeśli dla ciebie aborcja ((PROBLEM O MIĘDZYGALAKTYCZNYM ZNACZENIU DLA LUDZKOŚCI) to miernik postępu cywilizacyjnego...big_grin
            • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:20
              klerjeser napisał(a):

> No, jeśli dla ciebie aborcja ((PROBLEM O MIĘDZYGALAKTYCZNYM ZNACZENIU DLA LUDZKOŚCI) to miernik postępu cywilizacyjnego...big_grin

masz pewność ze pod presja kleru PIS przed kolejnymi wyborami znowu nie uchwali jakiegoś prawa podporządkowując Polaków prawu watykańskiemu ??
            • ingryd Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:30
              dla mnie moj drogi, najwazniejszym miernikiem cywilizacji jest waga jaka przywiazuje sie do zycia ludzkiego (tego juz istniejacego)
              a juz najlepszym wyznacznikiem poziomu cywilizacji jest to Jaki ma ona stosunek do "slabych", czyli swoich dzieci, starcow i chorych
              jako kobieta i matka zatrwozona bylabym zyjac w kraju gdzie zycie moje, moich corek lub wnuczek jest gowno warte,
              • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:38
                Dziękuję za info za życie zaczyna się w momencie porodu.
                • ingryd Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 13:22
                  "Dziękuję za info za życie zaczyna się w momencie porodu."

podpowiem ci nawet, ze moze ono sie w momencie porodu skonczyc, i to jest wlasnie cywilizacyjny regres
              • kaz_nodzieja Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:55
                Zaprawdę powiadam Ci, na granicy węgierskiej objawiło się nowe nowoczesne oblicze kobiet, dzieci i starców, oto co robi z nami nasza cywilizacja, chorzy, kobiety i starcy muszą szturmować granice:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7bc20963fc6.jpg
                • kaz_nodzieja Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:58
                  A tu mężczyźni, którzy dopiero co uciekli spod bomb i kul, gdzie według niejakiej Ingryd stracili swoje rodziny, żony i dzieci, na ich twarzach maluje się groza niedawnych tragicznych wojennych wydarzeń:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/460e981cc87c.jpg

• mama303 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 13:01
                    łomatko, a według Ciebie powinni sie czołgać w jakichs łachmanach i wyc z bólu?
                    To jest radość ludzi, że dotarli tam, gdzie chcieli i czeka ich lepsze życie!
                    • nutella_fan Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 14:15
                      Skąd pomysł że powinni mieć lepsze życie???
                      • mama303 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 16:21
                        nutella_fan napisała:

> Skąd pomysł że powinni mieć lepsze życie???

a myślisz że po co tu jadą?
                        • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 17:58
                          mama303 napisała:

> nutella_fan napisała:
                          >
                          > > Skąd pomysł że powinni mieć lepsze życie???
                          >
                          > a myślisz że po co tu jadą?

ona wie na 100% ze gwałcić jej dzieci...
                        • kaz_nodzieja Re: Zaglosuję na PiS 24.09.15, 09:23
                          Tu - czyli gdzie? Przypominam, że oni do Polski nie chcą, więc pozostają Niemcy.
                      • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 17:54
                        nutella_fan napisała:

> Skąd pomysł że powinni mieć lepsze życie???

bo są ludźmi ??
                    • kaz_nodzieja Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 14:20
                      A może masz rację, chciałbym zobaczyć ich miny, gdy na końcu podróży będzie pisało "Polska", a nie "Niemcy", ich radość powinna wtedy wzrosnąć dwukrotnie.
                      • mama303 Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 16:22
                        kaz_nodzieja napisał(a):

> A może masz rację, chciałbym zobaczyć ich miny, gdy na końcu podróży będzie pis
                        > ało "Polska", a nie "Niemcy", ich radość powinna wtedy wzrosnąć dwukrotnie.

Ale to chyba nie powinno Cie martwić
                        • kaz_nodzieja Re: Zaglosuję na PiS 24.09.15, 09:22
                          Dlaczego? Jeśli dotrą do Polski to jak najbardziej powinno mnie to martwić, frustracja takich ludzi (głównie młodzi mężczyźni) może być niebezpieczna. Oni jak im się coś nie podoba nie czekają na cywilizowane wyjście z sytuacji tylko sięgają po kamienie.
                          • kolter Re: Zaglosuję na PiS 24.09.15, 09:43
                            kaz_nodzieja napisał(a):

> Dlaczego? Jeśli dotrą do Polski to jak najbardziej powinno mnie to martwić, frustracja takich ludzi (głównie młodzi mężczyźni) może być niebezpieczna. Oni jak
                            > im się coś nie podoba nie czekają na cywilizowane wyjście z sytuacji tylko się
                            > gają po kamienie.

to wtedy będzie można ich bez kozery za pysk chwycić i wygnać z unii, nie cieszysz się ?
                  • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 15:47
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> A tu mężczyźni, którzy dopiero co uciekli spod bomb i kul, gdzie według niejaki
                    > ej Ingryd stracili swoje rodziny, żony i dzieci, na ich twarzach maluje się gro
                    > za niedawnych tragicznych wojennych wydarzeń:
                    >
                    > https://naforum.zapod
> aj.net/thumbs/460e981cc87c.jpg

nie manipuluj prymitywnie bo jesteś żałosnym osobnikiem , nie nieprzyjmującym do wiadomości ze rodziny tych ludzi zostały np w Turcji w miarę bezpiecznych obozach ,a oni cieszą się ze swojego triumfu ...
              • kota_marcowa Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 13:10
                > a juz najlepszym wyznacznikiem poziomu cywilizacji jest to Jaki ma ona stosunek
                > do "slabych", czyli swoich dzieci, starcow i chorych

A to nie czasem minister Mucha twierdziła, że ludzi starych nie warto leczyć?
                • araceli Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 13:17
                  kota_marcowa napisała:
                  > A to nie czasem minister Mucha twierdziła, że ludzi starych nie warto leczyć?

Staraj się czasem sięgać do tekstów źródłowych a nie sensacyjnych tytułów na Onecie?
      • myfaith Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:55
        Wygrana PiS moze i czegoś nauczy pytanie tylko czy nauczeni będziemy mieć szanse to wykorzystać. Bo moim zdaniem - nie- bo majac w rękach wszystkie władze dowolnie mozna ustalać rzeczywistość bo ludzie i tak to kupią. Każdemu człowiekowi mozna zrobic pranie mózgu - brutalnymi bądź subtelnymi metodami.
        • ingryd Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:15
          no moze ja jestem jeszcze bardzo naiwna, bo mimo wszystko wierze ze az tak ciemny ten narod nie jest i ze jednak nie wszystko kupi
          w koncu sie zorientuje jak poczuje na wlasnej skorze wszystkie" dobrodziejstwa" pis-owe, ze nie tedy droga,
          co innego niestety, to konsekwencje jakie polacy poniosa po kadencji PISu, bo trzeba bedzie zakasac rekawy i posprzatac po oszolomach/nieudacznikach
          • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:19
            ingryd napisała:

> no moze ja jestem jeszcze bardzo naiwna, bo mimo wszystko wierze ze az tak ciemny ten narod nie jest i ze jednak nie wszystko kupi

no popatrz a czy niektóre emamy zamiast do roboty , nie czekają na te po pińcset od Dudy ??
            trojka drobiazgu w domu ,to po prostu pensja kasjerki z marketu...
    • kandyzowana3x Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:57
      a o co chodzi z tą Blida i agentem Tomkiem?
      bo jeśli chodzi o łapanie lapowkarzy i różnorakich krecacych lody to ja raczej jestem za niż przeciw.
      a że u nas wciąż istnieje kult różnorakich przekrętów mnie wręcz przeraza. ja rozumiem, że można dyskutować nad metodami, ale za robienie z lapowkarzy niewinnych ofiar i kultywowanie tej tradycji przez PO mnie do niej ostatecznie zniechęcilo. moim zdaniem korupcja to pierwszy rąk, który zżera to państwo i za całkowite zlekcewazenie, a wręcz bagatelizowanie tego problemu PO u mnie całkowicie przepadło. wiązała ogromne nadzieje z Pitera i obietnicami Tuska sprzed 8 lat, tym większe moje rozczarowanie.

ps. to jaka jest teraz oficjalna wersja śmierci pani Blidy
      • klerjeser Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 11:59
        Minister Tik-Tak i chłopaki na cmentarzu big_grin
      • kolter Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 12:15
        kandyzowana3x napisała:

> a o co chodzi z tą Blida i agentem Tomkiem?

ano o to ze PIS swoje gestapo do walki z opozycją stworzył a efektów ich pracy zero

> bo jeśli chodzi o łapanie lapowkarzy i różnorakich krecacych lody to ja raczej
        > jestem za niż przeciw.

no to zamknęli przecież swojego ministra za łapówki, nikogo więcej

> ps. to jaka jest teraz oficjalna wersja śmierci pani Blidy

sumienie ją zżerało za to ze pozwoliła na bruk kobiety z dziećmi wywalać w latach 90 u.w
    • j_a_ch Re: Zaglosuję na PiS 23.09.15, 14:34
      Szczyt naiwności - uwierzyć PiSowi.
      Szczyt głupoty - zagłosować na nich, zafundować sobie katotaliban i...uchodźców w jednym smile

We wczorajszych Wiadomościach Lipiński z PiSu, zapytany czy rząd powinien zagłosować przeciw razem z Grupą Wyszehradzką, nie odpowiedział TAK. Kluczył, że to bardzo skomplikowana i trudna sprawa. Retoryka przedwyborcza ma się NIJAK do tego, jak faktycznie będą rządzić w polityce zagranicznej, bo wystarczy, że Unia zagrozi zakręceniem kurka z kasą i się skończy na pomachaniu szabelką i podkuleniem ogona pod siebie.
      Butne hasełka są dla "ciemnego ludu, który je kupi". Po doświadczeniach z lat 2005-2007, kiedy zrobili dokładnie tak samo, krzycząc o Polsce solidarnej, a potem dobrze robiąc najbogatszym wszyscy powinni to wiedzieć. Gratulacje dla tych, którzy się jeszcze na PiS łapią, bo zaiste wyjątkowej głupoty to ludzie.
    • jesienna.nuta Krejzi, 23.09.15, 14:45
      Ty naprawdę jesteś krejzi.
      Czy czasem siebie słuchasz?
      PO Ci płaci, czy jak?
      Weź się przyzwyczaj, że teraz będą rządy PiS - dlatego, że naród ma dość oszustów i karierowiczów z PO. Kłamców, co to obiecywali 3x15, likwidację kolejek do specjalistów, zielonej wyspy i bezpieczeństwa społecznego.
      A dali nam: 128 nowych podatków, przepłacone i za krótkie pseudo autostrady, kolejki nawet ponad 6-letnie do specjalisty i bilionowe zadłużenie społeczne.
      A teraz nam fundują tysiące islamistów!
      Kobieto, weź się opanuj. U nas wyrzuca się bruk matkę czworga dzieci i w ciąży, a na obcych jest wszystko; czysty dach nad głową, lekarz, leki, nauka języka, szkoła dla dzieci i kieszonkowe dla wyżartych, agresywnych byczków.
      Mała to pociecha, że byczki nie chcą NA RAZIE tu zostać.

Nie wkurzaj mnie!
      • krejzimama Re: Krejzi, 23.09.15, 15:40
        "Nie wkurzaj mnie!"
        Jesli choć jednego pisiora wkurze tak ze dostanie zawału to było warto.
      • kandyzowana3x Re: Krejzi, 23.09.15, 15:49
        Ja mam wrazenie, ze krejzi to ukryta opcja pisu.
    • mia_siochi Nie istnieje na tym świecie nic,co by mnie zmusilo 23.09.15, 16:54
      Do zagłosowania na PiS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka