Dodaj do ulubionych

Zima bez spodni

08.10.15, 22:02
Całe lato chodziłam w sukienkach a teraz mi żal. Niby dlaczego zima mam chodzić tylko w spodniach? Podajcie modowe inspiracje na sezon jesień / zima 2015 - bez spodni.
Obserwuj wątek
    • ina_nova Re: Zima bez spodni 09.10.15, 10:03
      grube czarne rajstopy i spódnice ołówkowe, sukienki z grubszego materiału i kozaki. Ot żadna filozofia chyba,
      • shell.erka Re: Zima bez spodni 09.10.15, 13:35
        Grube rajstopy i skórzana albo zamszowa ramoneska swietnie komponuje się że zwiewnymi letnimi sukienkami!
        Nie trzeba odrazu kupowac grubszych jesiennych, tylko wlasnie polaczyc te letnie z czyms zimowym - gruby kardigan na przyklad.
        • asia_i_p Re: Zima bez spodni 09.10.15, 21:52
          I zrobić sobie zdjęcie na bloga, a potem jednak się przebrać przed wyjściem na ulicę. Chyba, że będzie taka zima, jak w zeszłym roku.
    • mynia_pynia Re: Zima bez spodni 09.10.15, 13:48
      Nie wiem o czym piszesz, bo ja przez większość jesieni i zimy chodzę w grubych rajstopach różnych wzorów i kolorów i do tego spódnice czy też grubsze sukienki - może i cienkie zwiewne pasują ale mi zimno na sama myśl, że miałabym ubrać wink.
    • morgen_stern Re: Zima bez spodni 09.10.15, 13:50
      Jak ktoś nie lubi rajstop, to są grubsze pończochy do paska.
      • bebi_nowa Re: Zima bez spodni 09.10.15, 21:18
        A tyłek marznie? Brrr
    • triismegistos Re: Zima bez spodni 09.10.15, 15:17
      Ale dlaczego trzeba chodzić w spodniach?
      Ciepłe pończochy, ciepłe, dzianinowe sukienki, bądź nieco lżejsze, ale w polączeniu z kardiganem, botki lub kozaki. Na grubszą zimę raczej kozaki i płaszcz co najmniej do kolan.
      Całą zime tak przechodziłam i nie marzłam.
    • julita165 Re: Zima bez spodni 09.10.15, 15:34
      A ja dla odmiany jesienią i zimą chodzę tylko w spodniach i nie marzę o sukienkach a to z tego powodu że wprost nienawidzę rajstop czy pończoch. Są niewygodne i brzydkie. Jak tylko kończy się sezon na gołe nogi wkładam spodnie i aby do wiosny smile
      • nuta15 Re: Zima bez spodni 09.10.15, 17:45
        Modne są dopasowane dzianinowe sukienki, które można nosić z długim kardiganem , długą kamizelką, marynarką, krótkim ponczo, dużym ciepłym szalem lub chustą. Pod sukienkę z grubszej dzianinowej albo żakardowej tkaniny z krótszym rękawem można włożyć koszulową bluzkę lub cienki golf. Na fali powrotu mody lat 70 wracają trapezowe sukienki bez rękawów noszone z dopasowanym golfem w prążki albo swetrem ze stójką . Takie sweterki można też łączyć z jeansową , koszulową sukienką . Modne są rozkloszowane spódnice midi zamszowe , skórzane albo z grubszych materiałów z dodatkiem wełny. Wracają grube wzorzyste rajstopy i kozaki za kolano noszone do krótkich sukieneksmile
    • ana119 Re: Zima bez spodni 09.10.15, 17:32
      Spódnice lekko rozkloszowane - trapezowe plus kozaki do kolan, golf
    • jesienna.nuta Re: Zima bez spodni 09.10.15, 17:46
      Mini i futro z norek do kostek.
    • aqua48 Re: Zima bez spodni 09.10.15, 21:11
      21mada napisał(a):

> dlaczego zima mam chodzić
      > tylko w spodniach? Podajcie modowe inspiracje

Ja od lat nie chodzę zimą w spodniach. Z prostego powodu - marznę w nich.
      Dobrze skrojona spódnica na podszewce z grubszego materiału, rajstopy 40 DEN, wysokie buty oraz dłuższa kurtka - płaszczyk dają radę.
      • maggi9 Re: Zima bez spodni 20.10.15, 13:58
        Rajstopy 40 den na zimę? Chyba raczej ze 100 albo 200 big_grin
        40 to jest cienizna na wczesną jesień.
    • klubgogo Re: Zima bez spodni 09.10.15, 21:51
      No przecież nie ematka już odkryła, że nawet przy minus 15 stopniach cieplej jest w grubych rajstopach i spódnicy. Nie chodzę zimą w spodniach, bo mi zimno w tych materiałowych, dżinsowych i innych. W przyjemnych naturalnych rajstopach i sukienkach jest o wiele cieplej.
      • enatealie Re: Zima bez spodni 09.10.15, 22:28
        Prawda. Ja mam patent- zakładam rajstopy 40den, a na to jeszcze grube podkolanówki i kozaki, czasem nawet zakolanówki. Bardzo lubię długie kozaki, fajnie wyglądają, ale są też mocno praktyczne przez to, że można pod nie ubrać dłuższą i grubszą skarpetę.
        A cóż w modzie piszczy- długie, zamszowe kozaki, a do tego krótkie trapezowe sukienki i spódniczki, w sklepach także widać, że do łask wracają golfy.
    • rosapulchra-0 Re: Zima bez spodni 20.10.15, 13:29
      Mam podobną, tylko czarną i z większym golfem smile
      Bardzo polecam na taką pogodę, jak teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka