fornitta69 11.10.15, 08:49 Moja babcia ma z nimi problem. Lekarze nic jej nie poradzili. Chodzi do okulistki zeby jej wyrywala. Czasem musi do niej wracac juz po tygodniu,czasem ma miesiac spokoju. Jest cos co moglaby zrobic zeby sobie pomoc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love Re: Wrastajace rzesy 11.10.15, 09:33 Hmmmm.... Jeśli tych rzęs jest tysiąc to nie wiem, ale jeśli 10 to może by pomogła elektroliza - czyli takie usuwanie włosów prądem i igiełką. Mi kiedyś dermatolog usuwała czymś podobnym z powieki prosaki (także był jakiś w rzęsach), więc teoretycznie by się mogło udać też z samymi rzęsami. Ale może nie kosmetyczka to powinna zrobić tylko waśnie dermatolog lub jakiś gabinet gdzie jest i dermatolog i kosmetyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Wrastajace rzesy 11.10.15, 13:42 To jest tak,ze jedna, dwie rzesy rosna jakby do srodka i podrazniaja oko. Wyrywa sie je a za jakis czas kolejne takie wyrastaja.. Moze jakas permanentna depilacja by pomogla ale na to sie babcia nie zgodzi bo jej zalezy na wygladzie... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Wrastajace rzesy 12.10.15, 12:27 No ale zapewne to te same rzęsy, bo ich wyrywanie nie usuwa ich na stałe i odrastają. Więc może by wystarczyło usunąć tylko je. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Wrastajace rzesy 12.10.15, 12:33 A moze,o tym nie pomyslalam,powiem jej zeby popytala lekarke w tym kierunku. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś