Dodaj do ulubionych

Co kupiłyście dzięki emamie ?:)

12.10.15, 16:19
Macie takie produkty ,które kupiłyscie po lekturze naszego forum ?
Ja wlaśnie jedne z polecanych perfum tzw "mydlanych "-rzeczywiscie są super smile W życiu bym ich nie kupiła ,gdyby nie wątek na temat .
Co kupiłyście -pochwalcie się ?
Obserwuj wątek
    • mag1982 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:22
      Dżinsy z wysokim stanem. Też chciałam kupić pewne perfumy polecane w wątku o którym piszesz ale nigdzie nie mogę ich znaleźć.
      • morgen_stern Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:25
        Ani ja, a przez net bez wąchania nie ryzykuję smile
    • panidemonka Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:28
      Nigdy nie kupuję dlatego, że ktoś coś kupił. Muszę sama ocenić, przymierzyć, powąchać itd.
      • morgen_stern Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:31
        Ja dziś kupiłam dzięki poradom ematek konkretny model aparatu do mierzenia ciśnienia dla mamy. Co miałam tam wąchać i obejrzeć? wink
        • panidemonka Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:48
          Aparatu do mierzenia ciśnienia nie potrzebuję kupić,jest w domu. Nie obwąchiwałamwink: P Pisałam o rzeczach typu ubrania, kosmetyki, artykułu spożywcze. W wątku założycielskim jest mowa o perfumach. Jeśli chodzi o produkty, które wymieniłam to z zakupem tychże doskonale radzę sobie sama.
          • morgen_stern Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:54
            Rozumiesz pojęcie "przykład" (i w mojej wypowiedzi, i w wątku założycielskim), czy zawsze wszystko bierzesz tak dosłownie?
    • majenkir Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:35
      Nie dzieki emamie, ale Wnetrzom Mieszkan kupilam ten plakat
      Cudny jest smile.
      • latarnia_umarlych Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 14.10.15, 13:31
        fajny smile
    • 5venuss Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:37
      Jeśli chodzi o zakupy to nic,
      ale skorzystałam z kilku przepisów
    • dagbe Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:39
      Wodę ze starej róży. Faktycznie ładnie pachnie ale spektakularnych efektów jeszcze nie odnotowałam.

Pozdrawiam,
      Dagmara
    • marzeka1 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:42
      Raczej zdarzyło mi się korzystać z przepisów, wypróbowałam też polecane balsamy brązujące, gdy zadałam takie pytanie kiedyś.
      • bi_scotti Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 16:57
        Kilka (kilkanascie?) polskich ksiazek i zawsze czekam na nastepne rekomendacje smile
        • daisy Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 17:45
          Hej, a jak tam Olga T.?
          • bi_scotti Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 18:42
            daisy napisała:

> Hej, a jak tam Olga T.?

Stala na polce gotowa do czytania (long live merlin.pl) i zostala jakos w sierpniu zabrana przez Najstarsza na lot z Toronto do Bostonu, moze wroci na Christmas ... w sensie Olga T., bo Najstarsza to raczej na pewno smile Corka ksiazke docenila, moze i mnie sie w jakims momencie dziejowym tez uda wink BTW, kupilam sobie Twoja prace (Etta and Russell ... etc.) ale tez czeka na gorsza pogode, bo u nas wciaz +20C i jakos glupio siedziec przy ksiazce i winie wink
            • kandyzowana3x Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 19:51
              A w kanadzie dziala www.bookdepository.com ? Zamawialam w nim kilka polskich ksiazek, troche trzeba poczekac, ale duzym plusem jest darmowa dostawa.
            • daisy Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 21:18
              No to fajnie. smile
    • hallbera.jarlakappi Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 17:50
      co to sa perfumy mydlane ?
      daj linka
    • moofka Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 17:50
      Kilka kosmetyków i tarke peggy sage, cudo smile wózek roan marita, jestem zadowolona tez bardzo, na pewno kilka książek i chyba therm line kiedys
      • ola_dom Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 10:38
        moofka napisała:

> tarke peggy sage, cudo smile

Właśnie zamówiłam, dzięki big_grin
        Na serio - od dawna szukam dobrej tarki, żadna dotychczasowa (głównie tarki Scholla metalowa i pumeksowa-niebieska, o elektronicznej nie wspomnę...uncertain ) się nie spisały.
        Ta mi się spodobała na pierwszy rzut oka, mam nadzieję, że u mnie także się sprawdzi.
        • zuzi.1 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 11:46
          Ola, tarka jest rewelacyjna smile tez ja kupilam dzieki emamie , pol rodziny juz ja ma, bo im polecilam i wszyscy zadowoleni.
          • ola_dom Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 19.10.15, 11:44
            zuzi.1 napisała:

> Ola, tarka jest rewelacyjna smile

Wyciągam wątek, bo tarka naprawdę jest tego warta smile
            Wczoraj wypróbowałam i dla mnie mogłaby mieć jeszcze tylko jedną funkcję - ostrzeganie przed "przesadą" big_grin,
            bo choć i tak drapanie pięt trwało kilkakrotnie krócej niż kiedykolwiek wcześniej, to udało mi się przesadzić i dziś mam poobklejane stopy. Ale to moja wina, nie tarki.
            Jestem zachwycona, a jak czytam, że do tego wszystkiego tarka jest trwała - to wręcz sama nie mogę uwierzyć w to, że wreszcie znalazłam coś na moje nieszczęsne pięty.

Dziękuję e-mamom smile
            • moofka Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 22.10.15, 09:57
              smile
              a skarpetki zluszczajace probowalas?
              skarpetki doraznie plus tarka regularnie daja efekt naprawde niemowlecej stopy smile
              • ola_dom Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 22.10.15, 13:36
                moofka napisała:

> smile
                > a skarpetki zluszczajace probowalas?

Oj, próbowałam.
                Oj, do dziś pamiętam, jak chciałam się zadrapać na śmierć i prawie że kupiłam plastry chłodzące, żeby sobie jakoś ulżyć w uczuleniu. Ostatecznie posłałam chłopa po Panthenol...
                Och, lubię, jak mi się tak łuszczy, ale więcej tego swędzenia nie zniesę sad. A boję się innych firm, bo jednak to może chodzić o tę substancję, co złuszcza właśnie.
            • zuzi.1 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 22.10.15, 10:06
              O kurka smile a mialam Ci napisac, zebys uwazala, bo mozna zetrzec do krwi, jak sie przesadzi smile
              • ola_dom Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 22.10.15, 13:37
                zuzi.1 napisała:

> O kurka smile a mialam Ci napisac, zebys uwazala, bo mozna zetrzec do krwi, jak sie przesadzi smile

Spoko zuzi - i tak bym pewnie przesadziła, bo patrzyłam zafascynowana, jak się ściera, ściera i ściera.... i nie chciałam przestawać big_grin
            • mdro Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 22.10.15, 10:10
              Która? Bo w guglu mi się kilka pokazuje. A chętnie nabyłabym taką od Schollowej lepszą wink.
              • zuzi.1 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 22.10.15, 13:15
                Peggy Sage dwustronna drewniana !
                • mdro Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 22.10.15, 13:30
                  Dzięki.
    • juuuu7 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 17:50
      Co to za perfumysmile?
    • maggi9 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 17:52
      To pochwal się jakie to perfumy chociaż smile
      • mamaemmy perfumy 12.10.15, 18:20
        pewnie je wiekszosc zna-ale ja nigdy ich wczesniej nie wąchałam w sklepie,a ostatnio po kilku opiniach poszłam ,powachałam,a potem...i kupiłam smile
        Carolina Herrera
        • mid.week Re: perfumy 12.10.15, 20:05
          Cena bardzo mi się podoba. To chyba będzie mój kolejny zakup dzięki ematce wink
          • karolciab125 Re: perfumy 12.10.15, 21:02
            To jest 30 ml
        • maggi9 Re: perfumy 12.10.15, 21:55
          Ale naprawdę 212 Vip? Taką złota? Czy w srebrno-szronionym opakowaniu?
    • lady-z-gaga Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 17:57
      Nawet nie jestem w stanie sobie przypomnieć, tak dużo smile i nie tylko kupiłam, ale wiele porad i odkryć "sprzedałam" dalej smile
    • madame_edith Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 17:57
      Ja myjkę Kärcher do okien, w życiu bym nawet nie wiedziała ze takie coś istnieje. Niekiedy kosmetyki. I robota bosch mum (żałuje).
      • lady-z-gaga Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 18:05
        madame_edith napisała:

> Ja myjkę Kärcher do okien, w życiu bym nawet nie wiedziała ze takie coś istniej

też ją kupiłam smile i za diabła nie wiem, po co smile jest zabawniej, ale na pewno nie szybciej, niż tradycyjnymi metodami
        • madame_edith Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 18:13
          W rzeczy samej, człowiek sie nie namacha szmata, ale zabawa z myjka trwa tyle samo czasu. Wzięłam ja za punkty z Bp wiec nie boli wink
          • 1matka-polka Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 18:35
            Może nie umiesz jej używać? Robi się tak, wiadro z wodą i małą ilością płynu, do tego szmata i "odkurzacz" karcher. Najpierw przecierasz okno tak, żeby usunąć zaschnięte plamy, potem ściągasz wodę odkurzaczem. Wychodzi 5 min na okno, nie licząc zmiany wody.
            • madame_edith Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 18:48
              Wiem jak jej używać i używam właśnie tak, jak opisujesz. Mam okna na całą ścianę i nie, nie zajmuje mi to 5 minut, choćby dlatego, że musze wchodzić i schodzić z drabiny, zmieniać szmate na myjke i odwrotnie. Co więcej, jak oderwę sprzęt od okna to robi się ślad, więc wypada jednym ruchem pociągnąć od sufitu do podłogi. Do tego dochodzą ramy. Możemy uznać, że jestem ślamazarna, ale nijak mi to nie skraca czasu, acz zmniejsza ilość potrzebnych wymachów owszem.
              • 1matka-polka Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 20:08
                Mam jedno okno tarasowe, od sufitu, do podłogi. Ja wchodzę na krzesło, myję górną połowę - jedno wejście, odkurzam górna połowę - drugie wejście. Potem to samo z dolna połową, tylko już nie ma wchodzenia na krzesło, a miejsce łączenia wycieram czystym ręcznikiem. Jak się trafi jakaś smuga, to też czystym ręcznikiem. Okna są i tak czyściejsze, niż po jakimkolwiek płynie do okien. No i nie używam tej myjki ze spryskiwaczem na dużych powierzchniach, bo to rzeczywiście bez sensu.
            • agaja5b Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 20:12
              To chyba tylko na bardzo duże okna, takie na cała ścianę, bo na zwykłe to lepiej sciereczkę z mikrofibry i nawet płynu nie trzeba tylko ciepłą wodę.
        • kj-78 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 20:31
          Ja tez sie skusilam, ale dokladnie tak samo sciagalam zwykla sciagaczka, wiec wlasciwie nie rozumiem tych zachwytow (te pare kropel wody ze sciagaczki wytarte w scierke czy wciagniete przez odkurzacz nie robia wielkiej roznicy). Najbardziej mnie denerwuje to, ze nie moge dociagnac jej do konca okna do dolu, bo parapet przeszkadza (jak myje w srodku). Rozczarowalam sie troche
        • princesswhitewolf Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 21:23
          Tez mam myjke ( a raczej polerowaczke-ssaczke) Kachera.

Uwazam to za bardzo przydane. Mam w domu 11 okien + cale pomieszczenie przeszklone ( orangeria/conservatory) gdzie jest caly sufit i sciany z szyb). Naprawde ulatwia zycie
      • solejrolia Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 18:54
        Dlaczego żałujesz, że kupiłaś Mum?
        To może odsprzedaj dalej, skoro nie spełnia twoich oczekiwań- pisze to nie złośliwie, wręcz PRZECIWNIE, ja w ten sposób nabyłam Mum, gdyż, komuś nie spasował, a mnie on odpowiada w 100%.
        • madame_edith Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 19:08
          Ten mój MUM jest jakiś pechowy. Nikt go nie kupi, bo z mojej winy zaliczył kilka fakapów, które go dyskwalifikują. Np. wypadła mi z ręki pokrywka potrzebna do kilku funkcjonalności, połamała się i urządzenie działa tylko jak się ją jedną ręką mocno trzyma. Nie da się jej dokupić w częściach serwisowych oczywiście. Inny element wypadł córce i połamał sie w drobny mak. Ten dokupiłam. Maszynkę do mięsa umyłam w zmywarce i zeszła z niej srebrna barwa, brudzi teraz na czarno. To bym zrozumiała, moja wina, choć słowem instrukcja nie wspomina, żeby jej nie myć, ale pewnie mądrzejsi to wiedzą, ja nie wiedziałam, mea culpa. Natomiast niewybaczalne jest, że ta maszynka daje radę zmielić wyłącznie mięso w rodzaju piersi z kurczaka. Próbowałam kiedyś szynkę i musiałam w trakcie odtykać kilkakrotnie, bo się blokowało z powodu włókien. Samej maszynki zareklamować się nie da. Musisz całego grzmota odwieźć do serwisu w oryginalnym pudle. Machnęłam ręką, jest dla mnie za ciężki. Większość "awarii" jest z mojej winy bezsprzecznie, ale wydaje mi się, że da się zrobić części z plastiku nieco trwalszego od szkła, jeśli sprzęt kosztuje ponad tysiąc pln. Trzeba było dozbierać do kitchen aida, poskąpiłam to mam wink
          • szarsz Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 19:31
            > Próbowałam kiedyś szynkę i musiałam w trakcie odtykać kilkakrotnie, bo się blokowało
            > z powodu włókien

Madam, wieprzowinę to chyba tylko profesjonalny wilk zmieli, nie czepiaj się boscha. Nie sądzę, naprawdę, aby kitchen aid z 320 watowym silnikiem dał radę.
            • madame_edith Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 19:36
              Mówisz, że sobie naobiecywałam cudów na kiju?
              Może i tak być, w sklepie zmielą Ci wszystko tylko nie drób big_grin
              • solejrolia Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 19:57
                No to faktycznie dupa uncertain

Ja z maszynką do mielenia również zrobiła wtopę i umyłam w zmywarce.
                paskuda jest teraz,
                ale używam jej akurat b. sporadycznie. ( np. jak potrzebuję na szybko sporządzić farsz z grzybów i kapusty kiszonej, lub mieso ugotowane plus jarzyny z rosołu, lub inny farsz do krokietów,pierogów etc).
                a mięcho surowe jak mielimy - na kiełbasy, zazwyczaj- to tego jest dużooo, i do tego mamy osobną maszynkę, z różnymi przystawkami, i na flak, itd ale to zabawka mojego meża, i nie wtrącam się chłopu, a Mum jest mój.
            • aurinko Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 08:47
              Eee bez przesady, moja maszynka do mielenia ma co najmniej 25 lat, ma tylko 150W i mieli wszystko, daje tylko nozyk i sitko do ostrzenia raz w roku. Smiga cudnie i z niepokojem mysle co bedzie jak sie zepsuje.
            • nowaczek1 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 09:11
              > Madam, wieprzowinę to chyba tylko profesjonalny wilk zmieli, nie czepiaj się bo
              > scha. Nie sądzę, naprawdę, aby kitchen aid z 320 watowym silnikiem dał radę.

Bzdury. Zwykły Zelmer za 250 zł świetnie sobie daje radę z wołowiną nawet. Trzeba tylko pamiętać, żeby czasem naostrzyć nóż i sitko.
            • melancho_lia Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 09:14
              Zwykły zelmer bez problemu wieprzowinę mieli. Jak niech ma problem to wina badziewnej maszynki a nie mięsa.
          • princesswhitewolf Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 21:24
            w kolko ludziom mowie o KitchenAid albo Kenwood jako alternatywa ale nie sluchajasad
            • madame_edith Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 21:31
              Mnie nie mówiłaś! smile
              • princesswhitewolf Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 22:41
                no bo mnie juz miotla tlukly baby i zaczely podejrzewac ze ja KitchenAid sprzedaje czy cus w ten desen lol
                • kiwaczek69 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 01:58
                  Ja wieprzowinę mielę zwykłym zelmerem, i bez zarzutu. Mam tez Kenwooda z maszynką, kupiłam pod wpływem forum, i kocham go miłością wielkąsmile Ale do mielenia póki co używam starego zelmera, spisuje się świetnie.
      • nenia1 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 19:02
        Już miałam napisać, że nic, ale faktycznie kupiłam myjkę Karchera, ale u mnie facet okna myje, bo to dość męcząca fizyczna robota a chłopy w końcu więcej siły mają no i znacznie ode mnie wyższy jest. Z tego co wiem nie narzeka, jakieś smugi mu się robią, ale ogólnie zadowolony.
      • sorine Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 22.10.15, 09:36
        Też kupiłam tą myjkę i jest super. Skróciła czas mycia okien w domu no i żadnych smug już nie mamsmile
      • kasia_de Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 22.10.15, 12:41
        to bardzo pokrzepiające, przeczytać, że komuś MUM też nie leży wink

szczerze nie rozumiem tych mega zachwytów na forum...

mikser jak mikser, bez rewelacji, maszynka kiepska, mieszadło zbiera ze ścianek tak sobie, przy ciężkim drożdżowym cały trzeszczy....

ale najgorszy badziew to ta przystawka z tarczami do ścierania... większość produktu zostaje mi w górnej części (nad tarczą) uncertain albo ja jakaś lewa jestem i nie umiem...

a rozważałam kenwooda... trzeba było poczekać trochę i go kupić...
    • run_away83 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 17:58
      pralko-suszarkę
      • diablica_a Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 18:15
        Myjka Karcher dla mnie rewelacja ,tak samo jest z robotem bosch ,tyle że ten kupiłam dawno temu ,ponad 12 lat , dla mnie super się sprawdza .
        • curry1 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 18:28
          ostatnio - gąbkę magiczną z rossmanasmile
          • mid.week Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 20:06
            o ja też! Całkiem o niej zapomniałam. Faktycznie działa.
        • moofka Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 20:32
          myjka karcher jest przecudowna. uzywam jej do sciagania wody z okien, luster, glazury wszedzie przy myciu lazienek, z kabin prysznicowych, zbierania rozlanej wody z podlog i plynow ze stolow i blatow
          mycie okien, a mam ich sporo w tym jedno ogromne tarasowe prawie 9 m kw szyby, zajmuje mi chwile i wreszcie koniec z mokrymi rekawami i zachlapana podloga przy myciu smile
          potem tylko szybki poler mikrofibra i jusz
    • lauren6 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 18:31
      Stanik ciążowo-karmieniowy Bravados. Genialny. Żałuję, że wcześniej nie trafiłam na tę markę.
    • lola211 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 19:02
      To te, które polecalam w "mydlanym" watkusmile,ale chyba inna wersja.
      Bardzo lubię klasyczne 212 jako zapach do pracy, bo jest delikatny, nie narzucajacy sie, nie drażniący, taki czysty i neutralny, kupilam kiedys przez przypadek i uwazam za swietny zakup.
      To opinie z forum skłoniły mnie do odwiedzenia Lidla- stąd zaopatrzenie młodego w bielizne Lupilu.I cukier w formie kryształów, specjalnie do herbaty, pod wpływem forumki, która podrzuciła taki pomysł.
      • kura17 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 21:31
        > I cukier w formie kryształów, specjalnie do herbaty, pod wpływem forumki, która podrzuciła
        > taki pomysł.

to chyba ja podrzucilam wink
        u nas w domu tak sie pija (tzn rodzina meza, ja nie slodze herbaty)
        • lola211 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 22:15
          Dziekuję Ci zatemsmile, to zupełnie inny wymiar herbaty.
      • thank_you Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 08:59
        CH 212 dostałam, gdy miałam 19 lat i od tamtej pory od czasu do czasu wracam. Lubie ten zapach - prosty, nieprzesadzony, energiczny. ☺
      • kitty4 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 22.10.15, 18:18
        lola211 - gdzie kupić taki cukier ? Albo dziewczyny , które wiedzą, proszę o info .
    • solejrolia Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 19:20
      Nie wiem, czy ematka,
      czy po prostu fora gazetowe (choćby forum WM, czy oszczędzamy!, i inne, w tym także ukryte)

Staniki w odpowiednim rozmiarze !!!!!!!!!!!!!
      I stałam się innym człowiekiem wink

Czołówka. latarka czołówka. tongue_out

Porządne kozaki.
      tzn po lekturze wielu wątków przełamałam się do wydania jednorazowo wiekszej kwoty na buty i teraz faktycznie wolę mieć jedne buty, za to z efektem wow, i żeby było widać i czuć, że są porządne
      (a nie z ccc piątą a niezbyt ciekawą parę. I pod wpływem forum całkowita rezygnacja z ccc)

Zaczęłam też baczniej przyglądać się swoim strojom, a po którymś z rzędu wątku sukienkowym, zaczęłam rozglądać się i kupiłam kilka sukienek. I noszę je.
      Teraz zasadzam się na klasyczny płaszcz (na zimę mam dwa płaszcze, ale... mieć jeden, za to klasyczny, to by mnie uszczęśliwiłowink)
      Oczywiście kilka sprzętów do domu- m.in. tu zobaczyłam po raz pierwszy Kitchen aid, zakochałam sie w tym designie, potem wielokrotnie widziałam w TV, ale rozsądek jednak wziął górę i mam polecany na forum bosch mum, i sądzę, ze to był doskonały wybór. I dla mnie najlepszy.

Książkę - 4 część Millenium, po recenzji kawki zdaje się- jak przeczytałam jej spostrzeżenia, to wiedziałam, że mnie się spodoba, i warto kupić i przeczytać. (niestety brakuje mi czasu na czytanie, a to w dodatku 5 ksiazka w kolejce do przeczytania).
      I w ogóle duzo książek i tytułów. Larsson i wspomniane Millenium też Maghull Axelsson,
      O, albo Menkell, Lacberg itd To w sumie oczywistości, ale faktycznie wczesniej nie znałam szwedzkich kryminałów.
      i GRA O TRON !!!!

więcej nie pamiętam, te są najbardziej spektakularnewink
    • mid.week Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 19:58
      Póki co tylko inhalator.
    • agaja5b Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 20:18
      Chyba nic, a nie przekonałam się do zakupu tornistrów Herlitz dzieki opiniom z forum, a głównie dzięki mojej córce która dała radę w niecały rok szkolny zajeździć dwa wcale nie takie tanie plecaki.
    • klubgogo Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 20:50
      Opinia o plecaku dla dziecka utwierdziła mnie w jego wyborze.
    • anorektycznazdzira Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 21:34
      Może nie dokładnie "kupiłam", ale:
      1. przeczytałam sporo dobrych książek, które dziewczyny poleciły
      2. zaczęłam zamawiać zakupy z dowozem w Tesco
    • beverly1985 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 22:52
      Ostatnio baze pod cienie art deco. Nie jest latwo doistac baze pod cienie, w kilku sklepach pytalam az upolowalam w douglasie. Lezaly sobie, calkiem niedrogie cuda!
      • madame_edith Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 23:01
        Czy baza pod cienie sprawia, że z cienia nie robi się na powiece wąska kreska?
        U mnie po 5 minutach od pomalowania się tak robi, więc przestałam się malować cieniem. Mojej sister się tak nie robi
        • solejrolia Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 23:03
          dokładnie o to chodzi. cienie na powiekach ładnie się trzymają cały dzień
          też kupiłam ta bazę, dzięki forumwink
      • klamkas Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 12.10.15, 23:15
        Ej, napisz, że dzięki nam kupiliście mieszkanie we Wro. Zachęciłyśmy cię, zniechęciłyśmy, wyjaśniłyśmy, dałyśmy kawałek siebie i wyszło na plus. Daj nam jakiś udział wink.
    • mamusia1999 Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 00:33
      kupiłam parę przepisów. jeden wprawił rodzinę w osłupienie, DOSŁOWNIE , bo miał być "dla dzieci " a wyszło piekielnie ostro smile
      oglądnełam parę filmów i wdepnęłam w książki Billa Brysona. nie kupiłam rodzicom mopa parowego, kupiłam sobie dysona i jestem zadowolona.
    • peonka Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 01:32
      Napisz jakie to perfumy, no...
      • peonka Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 01:33
        Juz znalazłam smile
    • echziuta Re: Co kupiłyście dzięki emamie ?:) 13.10.15, 08:34
      Kubeczek menstruacyjny, właśnie jest pierwszy raz w użyciu smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka