marzeka1 20.10.15, 17:28 Rozwiązujecie quizy na GW? Ja tak, lubię. Lubiłam też zawsze historię. Prawda czy fałsz- historia Polski Wyszło mi 15/16. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
echtom Re: Quiz z historii Polski 20.10.15, 19:23 Też 15/16, jeden głupi błąd, ale ze 2, 3 strzelałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Quiz z historii Polski 20.10.15, 20:38 13/16 jak na mnie to swietnie bo zawsze byłam tępa z historii mimo ze mnie interesowała , taki paradoks Położyłam sie na brance i żołnierzu radzieckim oraz Wielkiej Emigracji , lecę sie dokształcić do Wujka Gugle i Ciotki Wiki bo nie znam prawidłowych odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Quiz z historii Polski 20.10.15, 20:52 echtom napisała: > Też 15/16, Same here. Pokonal mnie, jakze symbolicznie, ostatni zolnierz rosyjski opuszczajacy Polske Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Quiz z historii Polski 20.10.15, 21:03 Jakaś pomroczność jasna miałam z ta Wielka Emigracja , akurat zliteratury polskiej byłam świetna , dopiero po fakcie uświadomiłam sobie jaka głupotę palnęłam. Co do żołnierza radzieckiego to dla mnie sie liczy bardziej sam fakt opuszczenia a nie dokładna data. , zreszta wtedy nie mieszkałam w PL. Natomiast wspomnienia związane z bliskością koszarow sowieckich i kontaktami z sojusznikami mam niezapomniane do dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Quiz z historii Polski 20.10.15, 21:03 dokładnie tak samo. Poległam na rosyjskim żołnierzu Odpowiedz Link Zgłoś