anorektycznazdzira 01.11.15, 20:58 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19123134,w-niemczech-caly-czas-nerwowo-nie-ustaja-ataki-na-azylantow.html#MTstream Może by tak zganić drogą medialną Merkelową za rasizm w jej kraju? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mildenhurst Re: Migranci- come back tematu 01.11.15, 21:04 Mam znajomych w Niemczech- tacy po 40 tce. Planują w Polsce emeryturę bo taniej i czyściej. To słowa Niemców nie moje. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Migranci- come back tematu 02.11.15, 12:07 mildenhurst napisała: > Mam znajomych w Niemczech- tacy po 40 tce. Planują w Polsce emeryturę bo taniej > i czyściej. To słowa Niemców nie moje. Byłem w piąteczek w Dresden. Za sto lat nie będzie w Polsce tak ładnie, tak miło i takie fajne tramwaje nie będą jeździły... Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Migranci- come back tematu 01.11.15, 21:06 Ale jak to tak? Przecież Niemcy, to kraj tolerancji, miłości i rzygających tęczą jednorożców. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Migranci- come back tematu 01.11.15, 21:13 No i właśnie dlatego jestem w szoku. I jeszcze dlatego, że się taki artykuł w oficjalnych mediach ukazał. Moją uwagę zwróciło m.in to: "We Freital doszło w lecie do gwałtownych protestów przeciwko utworzeniu ośrodka dla uchodźców. Przed budynkiem przeznaczonym na schronisko doszło do bitwy między policjantami a przeciwnikami uchodźców. Kanclerz Angela Merkel została podczas wizyty w tym miejscu wygwizdana i wyzwana od "zdrajców narodu"." Nie pamiętam ŻADNEJ informacji z lata, która by się chociaż ocierała o regularną anty-migrancką bitwę, pamiętam za to ostre upominanie Polaków i Węgrów za bezduszność, ksenofobię i rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Migranci- come back tematu 02.11.15, 12:00 Coraz więcej ciekawych informacji się pojawia w "oficjalnych" mediach. Niestety nie pamiętam gdzie więc nie mogę wkleic linka ale w zesłym tygodniu cytowali informację jakiegoś niemieckiego urzędu zatrudnienia, że wśród zarejestrowanych juz imigrantów 81% nie ma żadnego wykształcenia i przydatnych kwalifikacji zawodowych, 11% ma wykształcenie średnie, a 8% wyższe. Spora część to zupełni analfabeci, kwitują odbiór zasiłków krzyzykami, niestety nie podali w %. To tak w związku z przekonywaniem jacy to imigranci przydatni i jak "ubogacają" społeczeństwo, które ich przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Migranci- come back tematu 02.11.15, 12:18 Nie pamiętasz artykułu, a tak dobrze procenty zapamiętałaś? No proszę.. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: Migranci- come back tematu 02.11.15, 12:45 rosa, rzeczywiście były takie artykuły, gdzie można było przeczytać, że 80% imigrantów nie ma żadnych kwalifikacji zawodowych, 20% ( a może i więcej), stanowią analfabeci i że wszyscy urodzili się tego samego dnia. tego jest naprawdę sporo. teraz nie mam czasu, bo wychodzę, ale później w wolnym czasie siądę, poszperam i powklejam linki, jak tylko znajdę. a! nawet dzieci, które ze sobą ciągną, nie wiadomo, czyje są, czy rzeczywiście ich. równie dobrze mogli chwycić pierwszego lepszego dzieciaka z brzegu i tak sobie wędrują z nim do bogatych krajów UE. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Migranci- come back tematu 02.11.15, 13:00 Link: wpolityce.pl/swiat/270125-raport-federalnego-urzedu-pracy-liczba-pobierajacych-zasilki-w-niemczech-znacznie-wzrosnie-wiekszosc-imigrantow-nie-posiada-zadnych-zawodowych-kwalifikacji Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:11 Do prostych ciężkich prac fizycznych potrzebne jest co najwyżej krótkie przeszkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:56 Tylko, że w Europie juz za wiele takich prac nie pozostało. Jakiś czas temu gdzieś czytałam artykuł o pracy Turków w Niemczech począwszy od lat 60-tych. I wyglądało to mniej więcej tak, szczegółów nie pamietam ale powiedzmy w 1970r. było ich 5 mln, pracowało 3,5 czyli bezrobocie wynosiło ok. 30%. Obecnie jest ich 7,5 mln, nadal pracuje 3,5 mln ale bezrobocie w takim układzie wynosi już 46 %. I najlepsze było wyjaśnienie tej sytuacji - oni pozostali jako grupa społeczna wykonawcami tych samych kategorii prac tylko, że ilość takich miejsc pracy nie zwiększa się a nawet zmniejsza. Zauważył to juz Kohl na początku lat 80-tych. Ujawniono ostatnio notatki z jego spotkania z Thatcher, z których wynika, że już wtedy planował odesłanie połowy przebywających wtedy w RFN Turków dlatego, że po prostu dla nich wszystkich nie było i nie przewidywano żeby się znalazły miejsc pracy. Oczywiście z przyczyn politycznych plany nie zostały zrealizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 10:12 Trudna sprawa, bo co teraz z nimi zrobić? A tyle tutejszych emigrantek nie tak dawno piało, że oni nam się przydadzą, bo młodzi i silni, a demografia kuleje i tylu lekarzy wśród Syryjczyków, i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 11:24 No ja już pisałam, części można dać etat ręcznikowych w sanatoriach Emerytki się ucieszą, że usługa dostępna na miejscu A i to rozwiąże więcej problemów, bo raz, że będą pracować, dwa skończą się skargi w ośrodkach na brak seksu Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 04.11.15, 13:41 Można zorganizować dla nich nawet jakąś zbiórkę ręczników na dobry start w nowej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Migranci- come back tematu 04.11.15, 13:09 Kolejna manipulacja. Ty napisalas "wśród zarejestrowanych juz imigrantów 81% nie ma żadnego wykształcenia i przydatnych kwalifikacji zawodowych," W polityce "Wynika z niego (tajnego raportu), że 81 proc. tych, którzy złożyli wnioski o azyl w Niemczech „nie ma żadnych zawodowych kwalifikacji” – informuje niemiecki tygodnik „Junge Freiheit”. „Junge Freiheit” - 81 Prozent der Asylbewerber seien ohne berufliche Qualifikation. (81 % nie posiada zawodowych kwalifikacji) A w oryginale.. 81 % nie posiada formalnych kwalifikacji (81 % ohne formale Qualifikation) "Ohne formale" nie znaczy, ze nie posiadaja zadnych, ze sa "bez przydatnych". Ciekawy jestem, ilu ukladajacych Wam kafelki posiada wyuczony (w szkole - formalny) zawod kafelkarza i czy sprawdzacie to przed zleceniem mu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Migranci- come back tematu 02.11.15, 13:02 > Nie pamiętam ŻADNEJ informacji z lata, która by się chociaż ocierała o regularn > ą anty-migrancką bitwę, pamiętam za to ostre upominanie Polaków i Węgrów za bez > duszność, ksenofobię i rasizm. Co innego bójki paru ksenofobów, a co innego polityka państwa. Zarzuty wobec Polski były skutkiem deklaracji naszego rządu, że żadnych uchodźców nie przyjmie, a nie skutkiem "marszów przeciwko" albo hejtu w internecie. Natomiast ciekawe jest to, że w naszych mediach (zagranicznych być może też, ale nie wiem, więc się nie wypowiadam) informacje o takich incydentach w ogóle się nie pojawiały. Obowiązujący przekaz był taki, że "tam to kwiatami witają uchodźców, a tylko u nas ksenofobia i histeria". Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:10 Chyba tylko w Żydorczej, która dodatkowo kneblowała i knebluje ludzi w komentarzach, w zwykłych mediach choć niewiele coś tam było i przede wszystkim można było pisać komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:20 Pojawiały się, pojawiały, choćby tu, artykuł z początku września: www.theguardian.com/world/2015/sep/02/refugees-welcome-uk-germany-compare-migration Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:20 A to nieprawda co piszesz. Nasz rząd absolutnie nie deklarował, że nie przyjmie żadnych uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:41 Wprost nie, ale deklarował, że przyjmie całe rodziny czyli złożone z dzieci i rodziców, a tu same młode byczki jak sama nieraz widziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 11:27 No gdzie, przecież na debacie Kopaczowa piała ze łzami w oczach, że ona tam widzi same kobiety z jedną reklamówką w ręku Juz w innym wątku przecież ustalono, ze to po prostu wyjątkowo szpetne kobiety z nadmiarem testosteronu, a cycki odziedziczyły po ojcach Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 10:07 > Zarzuty wobec Polski były skutkiem deklaracji naszego rządu, że żadnych uchodźców nie przyjmie, Kiedy nasz rząd złożył taką deklarację? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 11:14 maslova napisała: > Kiedy nasz rząd złożył taką deklarację? Jeszcze w sierpniu (dokładnie 4.09.2015) Polska łącznie z innymi krajami tzw. grupy wyszogradzkiej popierała w rozmowach z EU Orbana i jego odmowę przyjęcia uchodźców. Ja rozumiem, że polityką nie trzeba się interesować, ale jak chcesz o czymś pisać, to się najpierw zapoznaj z faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 11:24 Może ty się zapoznaj, bo polski rząd sprzeciwiał się kwotom, nie samemu przyjęciu uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 11:54 > Ja rozumiem, że polityką nie trzeba się interesować, ale jak chcesz o czymś pisać, to się najpierw zapoznaj z faktami. Ja rozumiem, że nie bardzo chce Ci się czytać dokładnie, co ktoś napisał, bo ewentualne odpowiedzi nie pasują za bardzo do twojej tezy, ale jak jeszcze raz przeanalizujesz mój wpis, to zauważysz, że nigdzie nic nie twierdzę, po prostu zadałam pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonelato Re: Migranci- come back tematu 02.11.15, 12:14 W Szwecji jest to samo. Przestali upubliczniać adresy miejsc przeznaczonych dla uchodźców, bo non stop dochodzi do ich podpaleń. Ale w mediach cicho sza, hipokryzja do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Migranci- come back tematu 02.11.15, 12:17 anorektycznazdzira napisała: > Może by tak zganić drogą medialną Merkelową za rasizm w jej kraju? > A co to da? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:08 A co dało lub miało dać wyzywanie Węgrów od faszystów, a Polaków od ksenofobów? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:11 To nie jest odpowiedź na moje pytanie, gazeciarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:14 To też nie jest odpowiedź na moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:22 Nadal nie odpowiedziałeś, gazeciarzu, na moje pytanie, które zadałam pierwsza. Zresztą.. nie mam ochoty się kopać z koniem. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Migranci- come back tematu 02.11.15, 13:06 Niemcy nie potrzebują pomocy w medialnym ganieniu Merkel, oni potrafią ją wygwizdać całkiem realnie, że nie wspomnę o ciągle spadającym poparciu. Jak się nic nie zmieni to sama się elegancko wyautuje ze stołka. Life - jakby powiedziała Bi Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:07 Bogatemu nikt nie podskoczy, jak w zwykłym życiu tak i w polityce powiadam Wam. Faszystami można okrzyknąć biedniejsze kraje jak Polskę czy Węgry. Mimo wszystko współczuję zwykłym Niemcom, ci "uchodźcy" musieli nieźle utrudniać życie, że zwykli obywatele musieli aż naparzać się z tamtejszą policją, im naprawdę współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:19 Co ciekawe, Wyborcza nie podała informacji, że za atakami nie stoją bojówki narodowców, tylko mieszkający w pobliżu zwykli obywatele, którzy do tej pory nie mieli konfliktu z prawem. Powtórzę, że cenzura, tuszowanie przestępstw dokonywanych przez migrantów i stanie muzułmanów ponad prawem skończy się wojną. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:23 Jakiś dowód na tę śmiałą tezę? Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:56 Niemiecki minister spraw wewnętrznych Thomas de Maiziere poinformował, że od początku roku na terenie Niemiec doszło do 490 ataków na obiekty przeznaczone dla azylantów. "Hańbą" dla Niemiec nazwał podpalenia ośrodków i schronisk oraz przypadki pobicia imigrantów. Dwie trzecie sprawców tych czynów to wcześniej niekarani mieszkańcy z okolicy. Cały tekst: wyborcza.pl/1,91446,18995229,niemcy-premier-bawarii-krytykuje-merkel-zapowiada-odsylanie.html#ixzz3qPuldgKH Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 10:08 To czemu ona pisze: CytatCo ciekawe, Wyborcza nie podała informacji, że za atakami nie stoją bojówki narodowców, tylko mieszkający w pobliżu zwykli obywatele, którzy do tej pory nie mieli konfliktu z prawem. Przecież to wierutne kłamstwo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 10:14 Hahaha, długo nad tym myślałaś? Wyborcza nie podała informacji w tym artykule, który czytała. Oparła się na tym artykule, ale informacje zapamiętała z innego. Jakie tu kłamstwo? Ciekawe, do czego teraz się dopier... przyczepisz Byle wyszło na twoje, byle wyszło na twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 10:18 Dokładnie tak. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Migranci- come back tematu 04.11.15, 13:20 wc wielokrotnie udowodniono manipulację faktami i kłamstwa, więc i ta zagrywka nie jest nowością w jej wykonaniu, adwokatko od siedmiu boleści Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 10:09 Czy można znaleźć gdzieś wypowiedzi tych mieszkańców? Dlaczego to zrobili? By wiadomo było o co chodzi, bo czym innym jest pobicie bo dwa dni wcześniej kolejna dziewczyna została zgwałcona (albo nie daj Bóg dziecko), a co innego gdy komuś po prostu przeszkadza sam fakt istnienia ośrodka. Choć z mojego doświadczenia wynika, że poza dość niewielkim marginesem pieniaczy z charakteru zwykle za przewlekłymi atakami i utrudnianiem sobie życia stoi coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 10:17 Chodziĺo mi o ten konkretny artykuł. Ale dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 09:38 Dlatego, my zwykli Polacy nie chcemy tej hołoty u siebie, wolimy tym razem uczyć się, choć ten jeden raz, na błędach innych krajów i wyciągać z nich wnioski, nie chcemy u siebie podpaleń ośrodków, bijatyk naszych zwykłych obywateli z policją, zamieszek. Nie chcemy tez tego z jeszcze jednego względu. Casus stodoły w Jedwabnym. Jak Niemcy podpalą cały świat to najdalej za kilkadziesiąt lat cały świat im zapomni, ewentualnie uzna, że robili to jacyś tam naziści, jak coś na mniejszą skalę zrobią Polacy będzie to nam wypominane do 8 pokolenia, a stodoła z kilkudziesięcioma osobami urośnie do rozmiarów Oświęcimia. Tak samo mogłoby być tutaj, w Niemczech dochodziło do wielu podpaleń i starć z policją i cisza, w Polsce jakiś głupek podpaliłby jeden ośrodek, nawet chwilowo pusty a już by światowe media ujadały o polskich mordercach, faszystach i ksenofobach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 10:05 I przy okazji pewnie by nam wypomnieli i ową stodołę do kompletu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 10:03 W skrócie za oficjalnymi mediami: źli rasiści, prawicowi ekstremiści, atakują dobrych uchodźców. Na pewno za niewinność. PS. Nie popieram podpalania czegokolwiek czy przemocy wobec uchodźców. Ale trzeba było myśleć o opinii własnego społeczeństwa zanim zaprosiło się pod swój dach setki tysięcy imigrantów. Teraz już mleko się rozlało. Nie zazdroszczę Niemcom problemu, z którym będą musieli się teraz bujać. Nie podoba mi się, że na granicy będziemy mieć kolejny kraj, w którym się gotuje, ale co zrobić. Przynajmniej w Polsce, póki co, mamy spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: Migranci- come back tematu 03.11.15, 10:54 Ja tego tez nie rozumiem, jak mozna nie słuchac głosu ludzi. Za nic w świecie nie chciałabym mieszkać w Niemczech a teraz to już w ogóle. Ciekawe jak zagłosują w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Migranci- come back tematu 04.11.15, 11:59 No to ja obstawiam wymianę rządu. Kiedy mają wybory? Zdaje się na jesieni 2017- to jest dosyć czasu, żeby się Niemcom przejedli imigranci po samą kokardkę i odbili czkawką. Jak do władzy dojdzie nagle jakas radykalna prawica, to może być gorąco. Niestety- bo można było pomyśleć na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonelato Re: Migranci- come back tematu 04.11.15, 12:30 To kwestia czasu, kiedy sami "migranci" domagać się będą obiecanych im przez przemytników domów, pieniędzy i chętnych kobiet . Tykająca bomba jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 04.11.15, 13:46 Wojna domowa - wersja hard. Wersja lżejsza, ale mało optymistyczna wysoka przestępczość w miejscowościach w których umieszczono ośrodki dla "uchodźców". Za chwilę Polska będzie przyjmować faktycznych uchodźców z Niemiec, którzy będą woleć trochę uboższy, ale spokojny kraj niż mieszkanie w muzułmanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Migranci- come back tematu 04.11.15, 14:00 Prędzej zjadą nasi krajanie. Mam znajomych w Niemczech, mieszkają blisko ośrodka dla migrantów i zaczynają się zastanawiać nad pakowaniem dobytku i powrotu do kraju. Poza tym się pytam: gdzie jest Edel i jej zapewnienia, że nic, ale to absolutnie nic się nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Migranci- come back tematu 04.11.15, 14:14 Ona nie jest wiarygodna, przed "nawróceniem" się na polityczną poprawność sama wspominała o osobistych znajomych napadniętych przez "uchodźców", a i wcześniej regularnie pomstowała na muzułmanów. Najprawdopodobniej jakaś menda doniosła na nią do tamtejszych władz, a chyba żadna matka nie chce stracić prawo opieki do dziecka czy mieć kuratora do rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Migranci- come back tematu 04.11.15, 14:11 A ja mam nadziej, ze wlasnie w kolejnych wyborach w panstwach Europy Zachodniej dojda do wladzy przeciwnicy przyjmowania uchodzcow i zrobia porzadek, przy okazji pozbywajac sie takze tych juz zasiedzialych na zasilkach od lat. Mam nadzieje, bo to jedyna szansa aby Europa przetrwala. anorektycznazdzira napisała: > No to ja obstawiam wymianę rządu. > Kiedy mają wybory? Zdaje się na jesieni 2017- to jest dosyć czasu, żeby się Nie > mcom przejedli imigranci po samą kokardkę i odbili czkawką. Jak do władzy dojdz > ie nagle jakas radykalna prawica, to może być gorąco. Niestety- bo można było p > omyśleć na początku. > Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Migranci- come back tematu 04.11.15, 14:29 Tu jest niezłe spojrzenie na ten problem Nie ma widzenia 0-1. Odpowiedz Link Zgłoś