Dodaj do ulubionych

Pomóżcie przy CV

03.11.15, 13:10
nie wiem dlaczego, ale nie mogę poczty aktywować więc tu napiszę.
zdjęcie, potem dane (imię , nazwisko, telefon, adres@)
potem doświadczenie zawodowe
edukacja
język
dodatkowe umiejętności.
Prawo jazdy.
nie wpisałam hobby itp. Napiszcie mi wykonywane obowiązki podczas kariery zawodowej wpisywać w cv czy nie, np. wystawianie faktur, negocjowanie cen, kadry?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 13:17
      ja bym wpisała. doswiadczenie życiowe wskazuje ze warto.
    • ada1214 Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 13:30
      Szkol pisania Cv jest w cholere. Jakikolwiek schemat wybierzesz konieczne jest aby CV bylo zwiezle i profesjonalne. W tym ostatnm miesci sie aby NIE pisac calej swojej zyciowej historii, bo to nikogo nie interesuje i brzmi infantylnie.
      Mozesz pisac co robilas na danym stanowisku, byle krotko i uzywajac rownowaznikow zdan. Fakturowanie zmiast fakturowalam.
      • aeropolis Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 13:47
        może wypunktować, np.
        2000-2002r Urząd Skarbowy w Hrubieszowie
        Referent (pogrubione):
        -wstępna kontrola dokumentów....;
        -rejestracja zeznań...;
        -kontrola danych.....
        takie najważniejsze i najistotniejsze kwestie, co?
        • zottarella Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 13:53
          Dokładnie tak, będzie czytelnie i przejrzyście.
          • aeropolis Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 13:57
            czyli to zamieścić i na każde zajmowane stanowisko? Kulka będzie, ale wybiorę. A jakie zdjęcie? Uśmiechnięte czy takie jak z dokumentów?
            • ada1214 Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 14:01
              Zadne. To juz passe.
              • aeropolis Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 14:04
                wymagane jest zazwyczaj.
                • zottarella Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 14:09
                  Ja mam zdjęcie lekko uśmiechnięte z dokumentów
    • aeropolis jeszcze kilka pytań 03.11.15, 14:30

za poprzednie odpowiedzi bardzo dziękuję.
      pojawia się w cv rubryczka CEL. ma to być stanowisko, na które aplikuję, formułka dla potrzeb personalnych czy co?
      kolejne: cv szata biała czy z kolorem, np. pasek z danymi osobowymi kolorowy?
      wpisywać hobby i zainteresowania? jeśli język obcy znam kali pić kali jeść i nie mam żadnych papierów to wpisywać?
      • minor.revisions Re: jeszcze kilka pytań 03.11.15, 14:56
        > za poprzednie odpowiedzi bardzo dziękuję.
        pojawia się w cv rubryczka CEL. ma to być stanowisko, na które aplikuję, formułka dla potrzeb personalnych czy co?

to jest raczej passe, przynajmniej na zachodzie. Tu się wpisywało jakąś pierdołę w rodzaju "stanowisko starszego referenta do spraw zaopatrzenia w średniej wielkości przedsiębiorstwie, na którym mogłabym rozwinąć moje niewiarygodne umiejętności do perfekcji z korzyścią dla pracodawcy.

> kolejne: cv szata biała czy z kolorem, np. pasek z danymi osobowymi kolorowy?

czarne na białym, tak, żeby dało się skserować/faxować/wysłać mailem i wydrukować na cz-b drukarce.
    • kandyzowana3x Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 14:35
      IMO obowiazki na danym stanowisku sa najwazniejsza czescia CV. pod sama nazwa stanowiska moze kryc sie wiele roznorakich znaczen. Bierzesz ogloszenie o prace, wyciagasz to w czym masz doswiadczenie i wpisujesz pod odpowiednim stanowiskiem z twojego cv. Tego beda glownie szukac rtektruterzy.
    • minor.revisions Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 15:00
      W CV na górze wpisujesz to, co chcesz pokazać pprtacodawcy./
      czyli jeśli miałaś imponujący zestaw firm i stanowisk, to piszesz tak, jak wymieniłaś. Jeśłi firmy, o których większość nic nei słyszala i/albo miałaś ptrzrwy w zatrudnieniu, a zakres obowiązków się powtarzał, to NAJPIERW piszesz o umiejętnościach, a potem wymieniasz doświadczenie zawodowe.
      • aeropolis Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 15:23
        no ja mam spore doświadczenie. Wcześniejsze były dość znaczące w sensie wymagające wiedzy. Takie dość sztywne (naliczanie podatku w US).
        Czyli takich CV nie pisać jak pod linkiem interviewme.pl/szablon-cv/cascade - o kolorystykę chodzi. To co na górze to tak o sobie troszkę? Powiedzcie czy taki szablon jest ok?
        • ada1214 Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 15:44
          Tragiczne sa te szablony. Raz ze sa malo czytelne, dwa, ja bym z miejsca odstrzelila pracownika, ktory wykazuje zero poszanowania dla tuszu w drukarce /domniemanie: w biurze bedzie bez zastanowienia drukowal tony dokumentow)
          • aeropolis Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 15:58
            lepsze? Możesz podać przykład idealnego cv ? https://img-templates.interviewme.pl/cv/colors/nanica-16-classic-black-229.jpg
            • d.o.s.i.a Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 18:18
              Dobre CV, ale zdjecie fatalne. Wywalic zdjecie I bedzie dobrze.
              • aeropolis Re: Pomóżcie przy CV 03.11.15, 19:34
                Ok to modelka więc jasne, że foto bardziej formalne. Jeszcze pytanie z góry cv gdzie napisane, że pani ta jest specjalistką... Jeśli nie jestem to co wpisać. Odpuścić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka