Dodaj do ulubionych

Kurier a osoba samotna

14.11.15, 20:03
Mieszkam sama, dziecię w przedszkolu, kurier (niezależnie jakiej firmy) przyjeżdża jakoś o godz. 13.30-14.30, kiedy siedzę kamieniem w pracy. Dużo zamawiam w internetach, nie zawsze jest opcja, żeby zamówić pocztą czy paczkomatami. Nie ma też w moim mieście punktu, gdzie można byłoby odebrać paczkę kurierską. Ostatnio dostawca musiał latać po sąsiadach żeby zatrzymali paczkę dla mnie, i dopiero którzyś tam z kolei (z wielką łaską) się zgodzili. Jakieś idee?
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 20:08
      zamawiam do pracy.
    • iwoniaw Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 20:09
      Zamawiać do pracy, gdzie "siedzisz kamieniem"?
      Zamawiać jednak innymi opcjami (paczka, paczkomat, paczka w ruchu?)
      • anty_nick Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 20:14
        zamawiam do pracy, wzglednie do kolezanki, która wiem ze nie bedzie z tym miała problemu i ze "siedzi" w domu.
    • asia-loi Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 20:23
      Dlatego ja nie kupuję przez net, ponieważ miałabym problem z odbiorem. Nie ma mnie cały dzień w domu. Przez net kupowałam tylko: telewizor, pralkę, lodówkę i za każdym razem musiałam brać urlop, a raz wybrałam opcję dostawy od 17-20, za co zapłaciłam dodatkowo chyba coś 20 zł.
    • 18lipcowa3 Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 20:32
      Zamawiaj do pracy?
      jakiś zaprzyjaźniony adres który jest dostępny w tych godzinach?
    • wisniowy_sad Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 20:47
      Tylko że ja pracuję do 15.30, a kurier może mieć np. godzinę obsuwy i nici z dostawy, bo w pracy mnie nie będzie.
      • drinkit Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 22:08
        a nie masz jakiejś recepcji w pracy, cieciówki? tam kurier może zawsze zostawić, ja tak robię, ani razu osobiście nie podpisywałam odbioru, zawsze to robi recepcja
      • slonko1335 Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 22:44
        To przyjdzie na drugi dzień gdy będziesz, zamawiam do pracy, pracuję do 15 jeszcze się nie zdarzyło żeby któryś przyszedł jak już wyjdę po pracy. No i kurierzy często zostawiają w punktach odbioru-mają umowy w różnych dzielnicach, czasem jest to kiosk czasem, jakiś sklep a czasem np. warsztat samochody(odbierałam z każdego z tych miejsc). Acha jak zdarzało isę, że zamówiłam na adres pod którym mnie nie było jak przyjechał a punkt odbioru mi nie leżal to przekierowywałam przesyłkę do pracy właśnie albo na odwrót, do domu gdy wypadło że akurat byłam w terenie jak przyszedł do roboty.
      • lauren6 Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 22:47
        Wszystko zależy od firmy kurierskiej. Np gls po nadaniu paczki wysyla maila z informacją kiedy i gdzie zostanie dostarczona i można zmienić adres lub godzinę.
    • aankaa Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 22:25
      zamawiam do pracy
    • ladnyusmiech Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 23:23
      Rodzina, znajomi w pobliżu?
      Paczka pocztowa? -> wtedy odbierasz na poczcie. Albo od razu tak zaznaczasz albo prosisz kuriera jak się skontaktuje, aby tam zostawił. Ja tak czasem korzystam.
      • karme-lowa Re: Kurier a osoba samotna 14.11.15, 23:32
        Zawsze odbiera jakiś sąsiad. Bez łaskiwink
        Może dogadaj się z jakimś sąsiadem, który jest w domu? Przecież tych paczek nie zamawiasz codziennie.
    • nutella_fan Re: Kurier a osoba samotna 15.11.15, 06:39
      Zawsze zamawiam do pracy, w domu jestem tylko rano i poznym popoludniem, kiedy oni juz czesto nie jezdza.
    • aquella Re: Kurier a osoba samotna 15.11.15, 07:25
      Nie podajesz nr telefonu, na który kurier dzwoni i się umawia? U mnie ani razu nie było sytuacji żeby latał po sąsiadach. Dzwoni i pyta się czy jestem, nie ma mnie wcześniej to zostawia sobie mnie na koniec dnia albo na następny,ew. umawiamy się gdzieś w terenie
    • butch_cassidy Re: Kurier a osoba samotna 15.11.15, 14:37
      Też jestem wybredna co do dostawy (odpowiada mi odbiór w placówce PP, 2-3 konkretne firmy kurierskie i paczkomaty) - po prostu zawsze przed złożeniem zamówienia sprawdzam opcje dostawy i wybieram sklep, w którym są pasujące mi warianty, nawet jak za towar mam trochę dopłacić, czy jeden produkt zamienić na inny. Dostawa jest dla mnie bardzo ważna przy wyborze sklepu.
      • wioskowy_glupek Re: Kurier a osoba samotna 15.11.15, 15:18
        Zamawiam do pracy i odbiera ochroniarz wink ewentualnie do domu jeśli wiem że ktoś następnego dnia będzie. Niestety i tak zawsze są jakieś cyrki i fochy.
        • oteczka Re: Kurier a osoba samotna 15.11.15, 15:55
          kurier zawsze dzwoni i pyta czy jestem w domu ,nie to mówię o której będę i wtedy przyjeżdża ,chyba żaden kurier nie przyjeżdża teraz o tak żeby przyjechać i marnować czas,jak paczki mało wartościowe i nie grozi im upadek np. żwirek dla kotów to każę przerzucić przez płot i samemu podpisać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka