aniadawid1 17.11.15, 13:32 brązowe, czy złote? w ziarenkach, czy zmielone? jak stosujecie i na co pomogło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia_pynia Re: siemię lniane 17.11.15, 14:39 I brązowe i złote. Piję kilka minut po zalaniu i zaparzeniu - nie wiem czy na coś pomaga, piję nieregularnie ale bardzo lubię. Regularnie to rozpuszczam w kisielu lnianym henne na włosy czy też ziołowe maseczki z amli czy neem. Odpowiedz Link Zgłoś
wjw2 Re: siemię lniane 17.11.15, 14:44 brązowe w ziarnach prażę na patelni i dodaję do zielonych sałat. Super smakuje, solo również. Nie wiem na co pomaga, ale prażone rewelacyjnie pachnie i smakuje, jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: siemię lniane 17.11.15, 15:38 Zazwyczaj brazowe, nie miele, dosypuje do platkow owsianych, gryze solo, jadam zaparzone- jestem nalogowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: siemię lniane 17.11.15, 15:46 Mielone z odrobiną brązowego cukru podaję synowi przy kaszlach i chorobach górnych dróg oddechowych. Sama piję w ziarnach zalane wrzątkiem (mieszam z majerankiem) przy chorobach górnych dróg oddechowych. Pomaga mi na kaszel. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: siemię lniane 17.11.15, 18:16 świeżo zmielone, rano z jogurtem, brązowe bio (żeby nie było manipulowanie genetycznie). jem bo ma b. dobry wpływ na zdrowie damskich piersi. jak na razie poza okresową, umiarkowaną mastopatią wszystko ok. zdecydowanie pomaga mi na regularne trawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: siemię lniane 17.11.15, 22:23 Aktualnie w formie płatkow,posypuje rano nimi rogaliki z miodem albo dodaje do owsianki. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: siemię lniane 18.11.15, 00:03 W ziarenkach, na surowo. Przyjmowane dłużej - na dobry humor. Odpowiedz Link Zgłoś