Dodaj do ulubionych

Zatoka świń cd

25.11.15, 08:46
No i drugi "łowca" zidentyfikowany...:
m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402,19241517,zatoka-swin-drugi-lowca-nastolatek-z-sopotu-dziewczyny-wskazuja.html
Swoja droga wielkie brawa dla matki Anaid, ktora znalazła sile, zeby walczyć, szukać innych dziewczyn i im pomagać
Obserwuj wątek
    • ewa_mama_jasia Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:16
      Mnie zastanawia w tej historii jedno - sprawa ciągnęła się od kilkunastu lat, w małym mieście, gdzie pewnie wszyscy wszystkich znają. Panowie musieli mieć odpowiednią opinię w środowisku. Dlaczego mimo tego dziewczyny się do nich pchały? Rozumiem rok, dwa, trzy i kilka / kilkanaście wykorzystanych dziewcząt. Ale potem jedna drugiej nie opowiadała, nie chodziły ploty, żeby od tego czy tamtego trzymać się z daleka?
      Nie znam środowiska sopockiego, nie próbuję wybielić ani sprawców, ani organów ścigania - bo to faktycznie chyba jeden gnój. Ale chodzi mi o dziewczyny - ofiary. Mają psiapsiółki, zwierzają się, wymieniają plotki.
      • snowbabe Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:22
        Brawo! Wygralas internety! Zeby juz w drugim poscie zastanawiac sie nad wina ofiar, to na prawde "sukces" ;///
        • ewa_mama_jasia Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:25
          Jeśli uważasz, że winię ofiary, to nie mamy o czym rozmawiac. Mnie zjawisko interesuje.
          • cosmetic.wipes Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:29
            Jakie zjawisko? Dlaczego gupie dziouchy leciały na psycholi? Pewnie z tego samego powodu, co dzieci demoralizujące niektórych sukienkowych.

Winisz ofiary. Dlaczego mimo tego dziewczyny się do nich pchały? - to jest dowód.
            • obrus_w_paski Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:35
              Winienie ofiary jest obrzydliwa choc ponoc naturalna reakcja. Na zasadzie "ok, ja/ moja córka bym na ta dyskotekę nie poszła/ Ja na pewno bym nie biegała po lesie kabackim/ nie chciałabym sie spotykać z krystkiem" = jestem/ moja córka jest poza zagrożeniem.
              • ewa_mama_jasia Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:38
                Ok, po raz ostatni pisze - nie winię ofiar.
            • ewa_mama_jasia Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:37
              Dlaczego gupie dziouchy leciały na psycholi?

Nie, dlaczego dziewczyny wierzyły w tę robotę, skoro powinny już latac od kilku lat plotki w środowisku, że nie ma żadnej roboty a jest wykorzystanie. Zjawisko dyskrecji mnie interesuje w środowisku nastolatek, które z definicji sa rozplotkowane. Szczególnie w dobie internetu, gdzie byle info jest klonowane w dziesiątkach stron.
              • triss_merigold6 Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:42
                Tyle, że one dopiero do środowiska były zapraszane.
                Dla wielu z nich, kontakt z tym gościem, wycieczka samochodem, zmuszenie do seksu i szantaż były pierwszym przekazem z jakim się zetknęły.
                Cherie, to nie było środowisko nastolatek. To było i jest środowisko dojrzałych mężczyzn dymających mniej lub bardziej chętne nastolatki.
                • obrus_w_paski Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:47
                  Pierwszy przekaz to troche namolny starszy facet piszący do nich na fb, zalecający sie, pewny siebie, itp. Pierwszy- pierwszy przekaz był w miarę "pozytywny" a na pewno wzbudzający zainteresowanie. Drugi przekaz to juz szybkie odebranie złudzeń. To byli profesjonaliści ktorzy doskonale wiedza jak rozmawiać z nastolatkami, czym wzbudzić ich zainteresowane i ewidentne kręciła ich zależność- niektóre z dziewczyn pewnie prędzej czy pozniej by sie dobrowolnie zgodziły na zbliżenia i by dała z siebie wszystko- wystarczyło by je troche "meblować". Tych facetow dobrowolny akt najwyraźniej nie interesuje
      • obrus_w_paski Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:26
        Nie oczekiwałabym od nastolatek wielkiej umiejętności konkluzji obserwacji ani rozsądnych decyzji. Sa naiwne z racji wieku- jesli ty taka nie bylas to good for you , większość jest naiwna. Zreszta z serii reportaży wynika ze dziewczyny faktycznie sie komunikowały, ale tu jedna napisała smsa ze świetna robotę załatwiają, chłopak Anaid napisał ze krystek na pewno bedzie chciał seksu, inne po prostu sie chciały zabawić (np te z domu dziecka), ale zabawa niekoniecznie obejmuje brutalny gwałt.
        jest myślenie "mnie na pewno nic sie nie zdarzy", nastolatki myślą ze sa nieśmiertelne, niezastąpione i jedyne w swoim rodzaju.
        • ewa_mama_jasia Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:32
          Oj, byłam naiwna. Jak cholera. Ale plotki się wymieniało. Jak się cielęco zakochałam w chłopaku ze starszej klasy i opowiedziałam to "w wielkiej tajemnicy" jednemu koledze, wiedzieli znajomi z kilku okolicznych szkół. A to były czasy przedkomórkowe, przedinternetowe. Na założenie telefonu czekało się po kilka / kilkanaście lat.
          Widoczne dzisiejsze dziewczyny sa bardziej dyskretne, nie plotkują, nie wymieniają informacji. Ku swojej niestety zgubie.
          • triss_merigold6 Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:39
            Dziecko drogie, między chłopakiem ze starszej klasy, a facetem starszym o 15 lat, rutyniarzem w rwaniu, jest różnica taka jak między krzesłem, a krzesłem elektrycznym.

• obrus_w_paski Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:39
            Przecież napisałam ze wymieniają sie informacjami. Tylko niże nie o gwałcie? O gym niełatwo powiedzieć nawet koleżance.
            Zreszta napisze przewrotnie- byc moze niektóre z tych nastolatek faktycznie chciały miec przygodę ze starszym facetem. Ale na pewno chciały byc traktowane szarmancko, byc podrywane, zeby dano im czas i patrzono sie głęboko w oczy wczesniej, no jak na filmach. Moze takie scenerie sobie wyobrażały jak im opowiadano o tym ze kilku starszych panów podrywa małolaty...
            • triss_merigold6 Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:44
              Dokładnie. Coś bardziej wyrafinowanego niż klepnięcie w tyłek przez obszarpanego rówieśnika z tekstem "cze, świnia" lub podobnym.
              Natomiast nie sądzę, że spodziewały się nagrania, szantażu, zastraszania i imprezy "co na ekranie, to na tapczanie".
            • pulower8 Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 11:53
              Albo banalnie chciały sobie poimprezować w klubie a nie miały dowodu bo były niepełnoletnie.
        • lauren6 Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 10:32
          Myślisz, że nastoletnie panny na prawo i lewo plotkowały, że zostaly zgwalcone przez zboka i do tego nagrane?

Ojp.
      • myfaith Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 09:45
        Sprawa sie ciągnęła bo dorośli kryli sie nawzajem. Zapewne wiadomo było ze x i y to dziwkarze ktorzy lubią seks tylko z młodymi ( i niedoświadczonymi) dziewczynami , ze do burdelu nie lubiA chodzić...
        Co do dziewczyn - na chłopski rozum - chwalilabys sie ze dałaś sie podejść jak idiotka w świecie gdzie trąbi sie o rożnych zagrożeniach? Chwalilabys sie ze " zaliczył/ zaliczyli" cie starsi facecie i To w dodatku wcale tego nie chciałaś? Naprawdę powiedziałabys innym wiedząc ze za chwile pół osiedla bedzie wiedziało i koledzy moga wola. Za tobą " daj d....y K....." Bo ja myśle ze wlasnie dla tych powodów dziewczyny nikomu o tym nie mówiły. Plus mega niski poziom zaufania do rodziców/ opiekunów .
        A temu facetowi zaufały moze dlatego ze był już "znajomym" kogoś kogo znały ( tak z automatu typu" przyjaciel mojego przyjaciela jest moim przyjacielem" , chcialy samodzielnie zarobić i byc moze byc dumne ze tez sobie radzą.
      • mary_lu Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 11:15
        W Sopocie się nie mieszka, do Sopotu jeździ się na imprezy z całego województwa i reszty Polski. W plotki się nie wierzy, bo każdy lokal tak obrósł legendami, że gdyby się w nie wierzyło, to trzeba by było w domu z babcią siedzieć.
      • kawka74 Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 11:37
        Ale po
        > tem jedna drugiej nie opowiadała, nie chodziły ploty, żeby od tego czy tamtego
        > trzymać się z daleka?

Znajdź nastolatkę, która uwierzy koleżance ostrzegającej ją przed znajomością z dorosłym i nadzianym facetem, który, póki co, wydaje się czarujący.
        Druga rzecz - ostrzegając trzeba by powiedzieć, dlaczego, a szczera opowieść o nawiązanej znajomości, gwałcie i nagraniach, które w razie jakiejś draki rozejdą się po sieci jak wirus, z trudem przyszłaby nawet dorosłej kobiecie, a co dopiero nastolatce.
        • ewa_mama_jasia Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 11:48
          Dlatego pytam. W "moich czasach" i moim srodowisku raczej się plotkowało / wymieniało informacje i raczej się wierzyło opiniom przyjaciółek, a raczej - brało się pod uwagę.
          Ale to było wieki temu i rozrywki też były bardziej niewinne. Szczytem dorosłości było bawienie się ze znanym gronem studentów i maturzystów w klubach studenckich. Nawet te czujące się mocno dorośle nie chodziły ze starszymi facetami.
          • spanish_fly Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 11:56
            Ileż miałaś tych przyjaciółek? Naprawdę Ci się zdaje, że wszystkie nastolatki z Trójmiasta są w stanie na podstawie plotek przyjaciółek zidentyfikować wszystkich zboków z okolicy? Niby jakim sposobem??? Przestań już pleść takie głupoty. "Twoje czasy" bezpowrotnie minęły.
            • ewa_mama_jasia Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 12:13
              No i po co ta agresja? Napisałam jasno, że tematu nie znam, poznam, bo nie rozumiem, ze moim środowisku było inaczej i że było to wieki temu.
              Natomiast jak wyjeżdżało się na tydzień czy dwa nad morze i bywało w jakiejś nadmorskiej miejscowości, gdzie też nocne życie koncentrowało się koło dyskotek, w ciągu kilku dni znało się ważniejsze plotki - że ten didżej to pies na baby, a tamten gość to szuka chętnych panienek do tańca w innym lokalu, a z tamtym lepiej nie tańczyć i absolutnie nie wychodzić na dwór. Plotki powtarzała obsługa (kelnerki, barmani), nowo poznani starsi stażem bywalcy.
              Takie wieści dostawało się w zupełnie obcym srodowisku. Dlatego jestem ciekawa, jak to jest teraz, gdy środowisko miejscowe i w miarę znane, przepływ informacji też większy (internet, facebook, komórki). Przemawia do mnie argument, że plotek jest zbyt dużo, żeby we wszystkie wierzyć.
              • kawka74 Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 12:37
                Sopot ma ogromny przerób - ludzi przewija się pierdyliard, a razem z nimi pierdyliard plotek. Plotek, nie twardych dowodów, bo żadna z dziewczyn nie zaryzykowałaby walki z gnojami w pojedynkę. Weź jeszcze pod uwagę to, że według wielu ludzi gwałcona jest sama sobie winna, a gdyby jeszcze wyszło (a na pewno by wyszło) na jaw, że zgodziła się na spotkanie, nie miałaby życia, ona, nie te bandziory.
              • spanish_fly Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 13:11
                Jak ktoś gada takie piramidalne głupoty to robię się agresywna. Czy w Twoich czasach dzięki tym rozpowszechnianym plotkom nie było gwałtów? Czy tam gdzie teraz mieszkasz znasz wszystkich gwałcicieli, pedofili, złodziei? Poznasz ich po twarzy? Jak jedziesz autobusem to rozumiem, że orientujesz się doskonale kto jest kieszonkowcem?

Zdajesz sobie sprawę, że większość gwałtów jest dokonywana przez znajomych ofiar? To jest już w dzisiejszych czasach dość powszechna wiedza. Czytałaś, że ofiary akurat tych gwałcicieli były szantażowane, żeby zachowały milczenie? Myśl trochę.
                • ewa_mama_jasia Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 13:15
                  Faktycznie robisz się agresywna. Nie życze sobie tego.
                  • spanish_fly Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 13:21
                    Przynajmniej sobie sama odpowiedz na te pytania, żeby Ci na drugi raz nie przyszło do głowy wyskakiwać z takimi przemyśleniami.
              • obrus_w_paski Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 13:57
                Niech ci bedzie:
                Zakładając ze laski były ostrzegane (bo były, np Anaid) to byc moze nie wiedziały brutalnych szczegółow- o takich rEczach trudno opowiadać nawet koleżankom.
                Byc moze wiedziały zd cos jest na rzeczy, wiedziały ze jak piszesz "pies na baby", ze "z tym lepiej nie tańczyć", ale mogły np myslec:
                - mnie tego nie zrobi
                - ja go zmienię
                - zakocha sie we mnie
                - i mnostwo innych naiwnych i szczeniackich przemysleń. Nie oczekujmy od nastolatek ze beda myślały duzo naprzód, taki wiek. Niektóre nastolatki sa bardziej zachowawcze inne mniej, ale żadnej nie powinno spotkać to, co ofiary tych palantow.

Weź tez pod uwagę fakt, ze czesto brali po dwie dziewczyny- każda mysli, ze we dwójkę sa nie do ruszenia, wkoncu kolezanka jest w back-up, nic sie złego nie stanie, bo nie jestem sama.
      • pulower8 Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 12:03

> Mnie zastanawia w tej historii jedno - sprawa ciągnęła się od kilkunastu lat, w
        > małym mieście, gdzie pewnie wszyscy wszystkich znają. Panowie musieli mieć odp
        > owiednią opinię w środowisku.

Zauważ, że nawet jeśli (dajmy na to)5 lat temu jakaś laska zrobiła dym i opowiedziała o zwyrolu wszystkim swoim znajomym to współczesna gimnazjalistka miała wtedy 10 czy 9 lat i raczej te wieści do niej nie dotarły.
      • aagnes Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 12:16
        jestes obrzydliwa, moge sie zalozyc, ze jestes z kategorii ludzi, ktorzy mowie "bo miala za krotka spodnice" ciekawe co bys mowila jakby ciebie to spotkalo w jakims ciemnym zaułku.
        • ewa_mama_jasia Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 12:27
          Skończ. Byłam w podobnej sytuacji. Dawno temu. Udało mi się uciec. Stąd się dziwię, bo ja wtedy byłam obca w takim srodowisku, a dziewczyny o które pytam teraz były miejscowe. I nie nakręcaj się, nigdzie nie potępiłam i nigdzie nie pisałam o zbyt krótkiej spódnicy.
          Nie podoba Ci się, kliknij kosz.
          • aagnes Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 12:42
            mysl co piszesz.
            tez bylam w podobnej sytuacji ipodejrzewam, ze mnostwo dziewczyn z tego forum tez i nie dlatego, ze nosza krotkie spodnice, tylko ze w tym zarzyganym kraju jest przyzwolenie na takie zachowania.
          • anulka.p Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 13:50
            >> Byłam w podobnej sytuacji. Dawno temu. Udało mi się uciec.

Ależ z ciebie bohaterka. Nie to co małolaty z Sopotu. I choć zarzekasz się, że ofiar nie obwiniasz, z kazdego twojego wpisu emanuje jedna wredna myśl - gdyby chciały to by się nie dały. Ale nie chcialy, i to w dobie internetu!
    • spanish_fly Re: Zatoka świń cd 25.11.15, 11:43
      Ojciec tej dziewczynki siedzi w więzieniu, bo dźgnął nożem kogoś kogo uważał za jej gwałciciela. Niestety wystawiono mu nie tą osobę. Tragiczna historia sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka