wielceszanownypan 19.12.15, 20:06 Kiedy pis da to wszystko co obiecał? Czyli kiedy spełni obietnice wyborcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia-loi Re: Pis da? 19.12.15, 20:09 wielceszanownypan napisał(a): > Kiedy pis da to wszystko co obiecał? > Czyli kiedy spełni obietnice wyborcze? Możesz mi powiedzieć, która partia spełniła swoje obietnice wyborcze i jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Pis da? 19.12.15, 20:26 asia-loi napisała: > Możesz mi powiedzieć, która partia spełniła swoje obietnice wyborcze i jakie. Nie interesują mnie obietnice populistycznych czy oszukańczych partii, bo wiadomo że takie nigdy nie dotrzymują słowa. Mnie interesują obietnice partii prawej i sprawiedliwej. Tak na marginesie. Czy prawo przewiduje sprawiedliwe kary za niedotrzymywanie publicznych obietnic? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pis da? 19.12.15, 20:31 Przeciwnie. Jest taka uchwała Sądu Najwyższego, że obietnice wyborcze nie są zobowiązaniem w rozumieniu Kodeksu cywilnego. Mówię poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Pis da? 19.12.15, 20:39 yoma napisała: > Jest taka uchwała Sądu Najwyższego, że obietnice wyborcze nie są zo > bowiązaniem w rozumieniu Kodeksu cywilnego. Partia prawa i sprawiedliwa powinna się jeszcze tej nocy natychmiast zająć taką skandaliczną uchwałą! Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Pis da? 19.12.15, 21:13 Orzeczenia sądów są w zasadzie - zdaniem PIS -tylko niezobowiązującymi opiniami, nie powinni się zatem na to powoływać. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pis da? 19.12.15, 21:15 W sumie Sprytny papuga by może i wygrał mając taki argument. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Pis da? 19.12.15, 20:52 wielceszanownypan napisał(a): > > Nie interesują mnie obietnice populistycznych czy oszukańczych partii, bo wiadomo że takie nigdy nie dotrzymują słowa. > Mnie interesują obietnice partii prawej i sprawiedliwej. Chyba napisałam mało precyzyjnie. Chodziło mi o partie które rządziły w "nowej Polsce". Rządzące partie i ich obietnice przedwyborcze. > Tak na marginesie. > Czy prawo przewiduje sprawiedliwe kary za niedotrzymywanie publicznych obietnic? Chyba nie przewiduje. Ja przynajmniej nie widziałam, aby jakakolwiek partia rządząca, dostała taką karę. I moim zdaniem żadna, ale to żadna partia rządząca, nie spełniła swoich obietnic wyborczych. I tak na marginesie. PiS to nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Pis da? 19.12.15, 21:06 asia-loi napisała: Chodziło mi o partie które rządziły w "nowej > Polsce". > Rządzące partie i ich obietnice przedwyborcze. A mnie chodziło o pis. Nie zrozumiałaś mojego pierwszego postu? Wiadomo, że wszystkie partie oszukują wyborców. No ale przecież partia prawa i sprawiedliwa na pewno by tak nie zrobiła! Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Pis da? 19.12.15, 21:22 Skoro wiesz, że wszystkie partie, krmtóee mają władzę kradną i oszukiją dlaczego zagłosowałbyś na PiS (nawet nie korzystając z biernego prawa do idziału w wyborach). Skoro już wiesz, że stracisz na dobrej zmianie realne pieniądze, zamiast obiecywanych zysków, dlaczego nie przyznajesz się do błędu? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Pis da? 19.12.15, 21:26 mamma_2012 napisała: > Skoro wiesz, że wszystkie partie, krmtóee mają władzę kradną i oszukiją dlaczego zagłosowałbyś na PiS (nawet nie korzystając z biernego prawa do idziału w wyborach). > Skoro już wiesz, że stracisz na dobrej zmianie realne pieniądze, zamiast obiecywanych zysków, dlaczego nie przyznajesz się do błędu? Nie głosowałam na PiS, ani na żadną inną partię. Ponieważ już żadnej partii i żadnemu politykowi nie wierzę, to nie byłam na wyborach. Nie nabrałam się na żadne obietnice wyborcze, w tej ostatniej kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Pis da? 19.12.15, 21:45 Nawet nie zauważyłas, ze pomyliłam czynne prawo wyborcze z biernym Już ci wszyscy tłumaczyli, że unikając świadomego oddania głosu, głos oddajesz, nawet siedząc na kanapie, więc nie będę ci tego tłumaczyła po raz setny. Zostałaś zmanipulowana przez tych, którym opłacało się, żebyś nie głosowała i nadal tego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Pis da? 20.12.15, 09:29 mamma_2012 napisała: > Już ci wszyscy tłumaczyli, że unikając świadomego oddania głosu, głos oddajesz, nawet siedząc na kanapie, więc nie będę ci tego tłumaczyła po raz setny. Wszyscy czyli kto? - przeciwnicy PiS-u. Zrozum wreszcie, że ja gdybym poszła na wybory, to na pewno nie głosowałabym na PiS, ale też na pewno nie głosowałabym na PO. Nie głosowałabym też na: Nowoczesną, Kukiza, Korwina, Razem, SLD, PSL. To na kogo miałabym głosować, skoro żadna partia ze startujących w wyborach, mi nie pasowała? Gdyby PO wygrała, a ja nie byłabym na wyborach, to na tym forum nie przeczytałabym, że nie głosując - głosowałam za PiS-em. > Zostałaś zmanipulowana przez tych, którym opłacało się, żebyś nie głosowała i nadal tego nie rozumiesz. Jestem neutralna i przyglądam się temu cyrkowi, który politycy uprawiają za państwowe pieniądze (czyli nasze). A tak na marginesie to w/g Twojej logiki zmanipulowanych ludzi, zostało najwięcej bo aż 49% wyborców. Nawet na PiS nie głosowało 49%. Zadajcie sobie pytanie dlaczego ludzie nie chcą chodzić na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Pis da? 19.12.15, 21:32 mamma_2012 napisała: > stracisz na dobrej zmianie Nie dobrej a nocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Pis da? 19.12.15, 21:46 mamma_2012 napisała: > Skoro wiesz, że wszystkie partie, krmtóee mają władzę kradną i oszukiją dlaczeg > o zagłosowałbyś na PiS (nawet nie korzystając z biernego prawa do idziału w wyb > orach). > Skoro już wiesz, że stracisz na dobrej zmianie realne pieniądze, zamiast obiecy > wanych zysków, dlaczego nie przyznajesz się do błędu? Usiłujesz nieudolnie manipulować. Mnóstwo błędów logicznych popełniasz. Nadajesz się do pisu. Może nawet na rzeczniczkę rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Pis da? 19.12.15, 21:50 Wypunktuj moje błędy i uzasadnij, że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Pis da? 19.12.15, 21:56 mamma_2012 napisała: > Wypunktuj moje błędy i uzasadnij, że masz rację. Ale głupia manipulacja Piszesz jak zdradzająca żona, do swojego już niemęża. Nie chce mi się z tobą gadać. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Pis da? 19.12.15, 21:58 Bardzo merytoryczna odpowiedz z twojej strony. Dobranoc, niech ci sie żółte kaczuszki przyśnią i kotki. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Pis da? 19.12.15, 20:49 1. nigdy, 2. przed kolejnymi wyborami zamiarkują spełnienie, żeby naród znowu to łyknął jak (nomen omen) kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
glowka-sodowka Re: Pis da? 19.12.15, 21:20 Szydło dzisiaj puściła 500 do konsultacji a propos Szydło, dzisiaj taka mocno zmęczona była, kurde czy Da Radę jeszcze cztery lata? Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Pis da? 19.12.15, 21:49 ciekawe czy lokalne trollololo zmienią śpiewkę jak się okaże, że im kredytu franciszkowego nie przewalutują po oczekiwanym kursie Odpowiedz Link Zgłoś
ela.pu.ko Re: Pis da? 19.12.15, 22:49 Odnosząc się protestów organizowanych przez Komitet Obrony Demokracji Oni protestują nie dlatego, że PiS źle rządzi, bo PiS tak naprawdę – z ich perspektywy – jeszcze nie zaczął rządzić. Kwestia Trybunału jest ważna systemowo. Dla zwykłych ludzi nie jest ważna. Oni tak naprawdę zaniepokoili się tym, że zostało naruszone coś ich. Część protestuje dlatego, że może coś stracić – w sensie wpływu na władzę – ale to tylko mniejszość, elity. Ale co powoduje zwykłymi ludźmi – na pewno wspólne tożsamości np. rodzinne czy inne. Ale **duża część ludzi protestuje dlatego, że zostało naruszone ich poczucie wyższości. Zostali od poprzedniej władzy poczucie wspólnoty w wyższości. Co prawda nie mamy wiele, ale jesteśmy ważniejsi od tych strasznych moherów, bo jesteśmy po stronie, która wygrywa — zauważył socjolog. Dodał przy tym, że według konstytucji wszyscy obywatele są według prawa równi. Każdy, kto uważa się za wyższego, łamie konstytucję. Podkreślił przy tym, że we wczorajszej „Gazecie Wyborczej” pojawiła się cała lista obraźliwych słów, proponowanych demonstrantom, pod którymi podpisał się Piotr Pacewicz. Przypomniał, że dziennikarz „Wyborczej” dostał swego czasu nagrodę za tolerancję. Mamy do czynienia z próbą plastikowej rewolucji — dodał Żukowski, przypominając że Pacewicz, jako najlepszy w Polsce specjalista od rewolucji, wydał w 1983 roku książkę o rewolucjach społecznych. On ewidentnie organizuje dla „Gazety Wyborczej” język tego ruchu. To jest próba zrobienia rewolucji — podkreślił. Zacytował także fragment książki ze str. 75.: Bardzo ważnym elementem rewolucji jest pozbawienie prawomocności ładu społecznego, a to wymaga wspólnoty w negacji, co wydaje się odgrywać ogromną rolę, zwłaszcza w fazie prerewolucyjnej i w pierwszych fazach rewolucji — zacytował dr Żukowski, dodając że Pacewicz wbrew budowanemu przez siebie wizerunkowi człowieka tolerancji i obywatelstwa, świadomie uczestniczy w niszczeniu po to, by budować „wspólnotę negacji”. Piotrze, nie rób tego, bo się z ciebie śmieją — zaapelował, dodając że Pacewicz jest jedną z głównych twarzy tego ruchu. Zapytany o spadające sondaże poparcia dla prezydenta Andrzeja Dudy, stwierdził: Elity, które w tej chwili mogą utracić władzę w wyniku werdyktu wyborczego suwerena, czyli wyborców, bardzo nie chcą tego uczynić, dlatego starają się robić wszystko, by do tego nie dopuścić, organizując coś w rodzaju plastikowego zamachu stanu, czyli próbę powstrzymania realnego rządzenia przez Prawo i Sprawiedliwość — podkreślił socjolog. Zwrócił się też do widzów, by sprawdzili podłoże realizowanej obecnie strategii. Niech państwo wygooglują sobie dwa nazwiska: Petru i Szymczak. Bez problemu państwo to w internecie znajdą. Pan Szymczak kiedyś pracował dla Jacka Kuronia. Od jakiegoś czasu jest szefem dużej firmy, która pracuje dla najpotężniejszych korporacji międzynarodowych W tej chwili pracuje także dla pana Petru. Mamy do czynienia z sytuacją, że wielki kapitał ma do wyboru: albo płacić 40 zł mld rocznie, których nie chce płacić, albo znaleźć jakiś ruch, sztuczny i plastikowy, jakąś formację, aby go wykreować, żeby obalić rząd, który chce te pieniądze dać na 500 zł dla zwykłych ludzi — ujawnił dr Żukowski, dodając że to tylko hipoteza badawcza. CZYTAJ TAKŻE: Kto naprawdę przeprowadził zamach na demokrację? Czy Wałęsa, grożący rewoltą, nie powinien otrzeźwić ludzi omamionych antyrządową propagandą?" Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Pis da? 19.12.15, 23:26 Kodeks karny Dz.U.1997.88.553 - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny Rozdział XVII. Przestępstwa przeciwko Rzeczypospolitej Polskiej Art. 127. Zamach stanu § 1. Kto, mając na celu pozbawienie niepodległości, oderwanie części obszaru lub zmianę przemocą konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje w porozumieniu z innymi osobami działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 10, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności. § 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Pis da? 20.12.15, 09:38 Warto to czytać i publikować paszczakowna. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pis da? 20.12.15, 10:12 Przeczytaj tytuł tego artykułu oraz "zmianę przemocą konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej" i zastanów się, w jaki sposób - przy obecnym rozkładzie głosów w sejmie - mogliby zmienić konstytucję (co zapowiada PiS). Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 10:22 kozica111 napisała: > Warto to czytać i publikować paszczakowna. O! W końcu dochodzi do Ciebie, że Kaczyński powinien trafić do pierdla za to co robi? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 10:31 Jestem ciekawa kiedy do PiSiurek dotrze, że ciągłe robienie kopiuj-wklej z prawicowej propagandy bez żadnego własnego komentarza, własnej myśli pokazuje, że są po prostu opętaniami głupkami? Nie potraficie chociaż własnymi słowami? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pis da? 20.12.15, 10:35 Kultura, oglada, brak chamstwa wg. politykow PO i Nowoczsnej, vel. swin oderwanych od koryta Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pis da? 20.12.15, 10:48 Uwazasz, ze kulturalne jest dawanie dzieciom kartnony z karykatura polityka u wladzy i z wycelowana w niego lufa strzelny? Oraz dorysowana bomba, podpisana nazwa materialu wybuchowego? Jesli uwazasz, ze to nie jest chamstwo, jesli uwazasz, ze chamswem nie jest wykorzystywanie dzieci to nie mamy o czym rozmawiac. Swinie oderwane od koryta posuna sie do kazdej podlosci. Na koniec ci tylko napisze, ze dalas sie zamnipulowac. W Polsce demokrajcja jest zagrozona ale nie przez partie a u wladzy a przez opozycje. Pierwszy raz opozycja nie jest w stanie zaakceptowac wynikow demokratycznych wyborow, szczekaliscie przed wyborami kiedy juz bylo wiadomo, ze Kopaczowa przerznie je na calej linii, szczekaliscie w trakcie wyborow i szczekacie po wyborach. Ale gdzie byliscie jak PO z PSL i SLD przpchnelo w szybkim tempie zmiane ustawy o TK? Nie szczekaliscie wtedy to terazd mordy kubel i bulgotac. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 10:56 black_halo napisała: > Na koniec ci tylko napisze, ze dalas sie zamnipulowac. W Polsce demokrajcja jes > t zagrozona ale nie przez partie a u wladzy a przez opozycje. Czy to opozycja próbuje zdemontować Trybunał Konstytucyjny, żeby móc przepychać ustawy niezgodne z Konstytucją? Czy to opozycja chce przepchnąć ustawę zmieniającą neutralność służby cywilnej na partyjne nadania? Czy to opozycja powołuje komunistycznych prokuratorów i tajnych współpracowników na czołowe stanowiska? > Ale gdzie bylis > cie jak PO z PSL i SLD przpchnelo w szybkim tempie zmiane ustawy o TK? 'Skandal! Jak oni łamali prawo to nikt nie protestował a jam MY ŁAMIEMY to protestują' Taktyka obronna PiSiwrów Dla Twojej informacji Black - ustawa peowska została skierowana do Trybunału i trybunał orzekł. Tak się robi w państwie prawa. Wiem PiS na prawo w d..e. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pis da? 20.12.15, 11:09 W panstwie prawa, mozesz nie wiedziec bo nie wysciubilas nosa poza swoj grajdolek, to panstwo wykonuje postanowienia trybunalu. A poniewaz nie prostestowalas jak poprzednia wladza robila co chciala to teraz tez zasadniczo nie masz prawa nic mowic. Swoim poparciem dla lamania prawa przez poprzedni oboz, dalas przyzwolenie na lamanie prawa przez nowa wladze. Wiesz dlaczego? Bo wtedy to bylo OK. Bo nasi byli przy korycie. Teraz jest nie OK bo przy korycie sa inni, ktorzy robia dokladnia to samo. Ale PiS robi to bo spoleczenstwo pokazalo, ze akceptuje te zmiany. Wiec co sie nagle zmienilo? Jedynie to, ze prostestuja ci oderwani od koryta. Ale PiS moze dalej robic co chce. Teraz sa dwie mozliwosci w Polsce - albo sterowana przez Petru i finansowana przez zagranice zrobi jakas kolorowa rewolucje i bedziesz uciekac do Niemiec albo na Bialorus. Albo wladza wypusci wojsko na ulice a to tez doprowadzi do kolorowej rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 11:24 black_halo napisała: > W panstwie prawa, mozesz nie wiedziec bo nie wysciubilas nosa poza swoj grajdol > ek, to panstwo wykonuje postanowienia trybunalu. A poniewaz nie prostestowalas > jak poprzednia wladza robila co chciala to teraz tez zasadniczo nie masz prawa > nic mowic. Swoim poparciem dla lamania prawa przez poprzedni oboz, dalas przyzw > olenie na lamanie prawa przez nowa wladze. Wiesz dlaczego? Bo wtedy to bylo OK. > Bo nasi byli przy korycie. Teraz jest nie OK bo przy korycie sa inni, ktorzy r > obia dokladnia to samo. Ale PiS robi to bo spoleczenstwo pokazalo, ze akceptuje > te zmiany. Wiec co sie nagle zmienilo? Jedynie to, ze prostestuja ci oderwani > od koryta. Ale PiS moze dalej robic co chce. Pisu Pisdu, bla, bla, bla. Prawicowy beret zryty na maska i ciągłe powtarzanie frazesów z zależnej.peel Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pis da? 20.12.15, 11:35 Oto ta polityka milosci twego guru, ktory tak margnesie zdezerterowal do Brukseli. Pelna kultura. Stul wreszcie swoj peowski pysk i przestan sie udzielac w tematach o ktorych nie masz zielonego pojecia. Masz mozg zalany jadem a teraz to i zoladek kwasem bo zesz nienazarta swinia, teraz oderwana od koryta. Idz smazyc karpia bo nastepne swieta to moze w obozie dla uchodzcow we wschodnich Niemczech. A tam bracia muzulmanie raczej ci nie pozwola trwac w twoim steizmie i raz dwa przekonwertuja na islam. Jeszcze sie bedziesz modlic o katotaliban. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 11:40 O proszę - wychodzi prawdziwa natura chamki do kwadratu Obrażaj mnie, wyzywaj, Pokazuj, że mam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pis da? 20.12.15, 12:09 No, pięknie... (moderację proszę o niekasowanie tych obrzydliwych wyzwisk, niech zostaną widoczne dla wszystkich). Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Pis da? 20.12.15, 13:06 a ja w pierwszym odruchu miałam to skasować, ale nie, nie, to trzeba rozpowszechniać. Na tyle stać pis - styl pysk, pięknie. A czy to aby nie jest ta od wściekłej niemieckiej wiewiórki, bo to by wiele tłumaczyło, takie choroby po dlugim czasie mogą się odezwać Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Pis da? 20.12.15, 11:58 black_halo napisała: > W panstwie prawa, mozesz nie wiedziec bo nie wysciubilas nosa poza swoj grajdol > ek, to panstwo wykonuje postanowienia trybunalu. A coś więcej o niewykonywaniu tych orzeczeń, czy też łyknęłaś jak pelikan, że niewykonane i będziesz tak powtarzała? Zajrzałaś na stronę i sprawdziłaś, kiedy orzeczenia zapadły, w jakich konkretnie sprawach i do kiedy mają być wykonane/ przepisy dostosowane? Bo ostatnio TK orzekł , że kwota wolna od podatku jest za niska. Orzeczenie jest nadal niewykonane przez rząd premier Szydło, niemniej jest jeszcze niemal rok na wprowadzenie odpowiednich przepisów, nikt więc nie ma do niej o to jeszcze pretensji. Ale z tego co pamiętam TK orzekł, że kwoty wolna ma być powyżej oficjalnego progu dla pomocy społecznej albo może albo nie być wcale.... Już jeden minister czy wiceminister półgębkiem wspominał, że właściwie ta kwota wolna to... A już pie...nie o wyprowadzaniu wojska na ulice i wprowadzaniu stanu wyjątkowego uważam za wyjątkowo głupie i nieodpowiedzialne. PiS demonstrował 8 lat, dajcie zażyć trochę ruchu innym, nie dzieje się nic takiego, co mogłoby was przerażać, marsze narodowców na 11 listopada powodują większe straty. Za rok zmienisz sobie nicka, by móc narzekać na parlament i rząd, bo pod starym będzie ci głupio. A nie, nie będziesz narzekała, bo chyba w Polsce nie mieszkasz. Może powróć na ojczyzny łono z matecznika terroryzmu, nie ma tu takiej ruiny, jak to podawano w kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Pis da? 20.12.15, 10:58 Czy to jest takie trudne do zrozumienia, że ludzie nie kwestionują wyniku wyborów tylko olewanie prawa przez władzę? Widać jest. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 10:59 iskierka3 napisała: > Czy to jest takie trudne do zrozumienia, że ludzie nie kwestionują wyniku wybor > ów tylko olewanie prawa przez władzę? > Widać jest. No niestety - jak się wiedzę o tym o co chodzi demonstrantom czerpie z zależnej.żal.peel zamiast od demonstrantów to rozumienie w ogóle nie jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pis da? 20.12.15, 11:09 No to powiedz wlasnymi slowami przeciw czemu ty naprawde prostestujesz. Bez obrazania mnie i obecnej wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Pis da? 20.12.15, 11:16 Już napisałam - przeciwko łamaniu prawa. Przeciwko wprowadzaniu kroczek po kroczku dyktatury - bo TAK właśnie się dzieje. Już tu komuś pisałam - dziewczyny pisały całe elaboraty o TK, o konstytucji ( to tylko te najważniejsze punkty) - nie wiem co jeszcze miałabym do tego dodać. Wszystko już BYŁO bardzo dokładnie i porządnie na forum napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 11:18 black_halo napisała: > No to powiedz wlasnymi slowami przeciw czemu ty naprawde prostestujesz. Bez > obrazania mnie i obecnej wladzy. Przeciwko demontowaniu konstytucji tylnymi drzwiami. Konstytucja została uchwalona przez demokratycznie wybrany sejm, zatwierdzona w demokratycznym referendum. Choć mnie osobiście wiele się w niej nie podoba (pewnie zupełnie co innego niż PiSowcom) to Konstytucja ta stanowi ramy prawne państwa. Dura lex sed lex. PiS nie ma większości do zmiany Konstytucji, nie sądzę też żeby jego drastyczny katotalibski projekt spotkał się z szeroką aprobatą społeczeństwa przy ewentualnym referendum. Dlatego zamiast zmieniać Konstytucję wpadli na genialny pomysł zdemontowania Trybunału. W ten sposób mogą przepchnąć KAŻDĄ ustawę - KAŻDĄ, bo przecież póki Trybunał nie orzeknie niezgodności z konstytucją to ustawa obowiązuje. Nie godzę się na wizję Polski, gdzie kolejny rząd przychodzi i 'wódz' jednoosobowo decyduje co jest dobre dla 'Narodu'. Nie godzę się na prezydenta, który ową wizję 'dobra Narodu' stawia ponad Konstytucją i obowiązującym prawem. Protestuję przeciw łamaniu prawa i konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pis da? 20.12.15, 11:31 Ściślej rzecz biorąc, tylko zmiana treści rozdziałów I, II i XII wymaga zgody wyrażonej w referendum. A co do dura lex sed lex, właśnie o to pytałam w związku z zaniechaniem pociągnięcia posła Antoniego do odpowiedzialności karnej i cywilnej - finansowej przez te 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Pis da? 20.12.15, 13:11 tak jak i ty mówisz prosto i bez obrażania ... - "Stul wreszcie swoj peowski pysk" - "Masz mozg zalany jadem a teraz to i zoladek kwasem bo zesz nienazarta swinia, teraz oderwana od koryta " - "Idz smazyc karpia bo nastepne swieta to moze w obozie dla uchodzcow we wschodnich Niemczech" oto mowa pokoju wg back halo Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Pis da? 20.12.15, 13:23 A tu mowa pokoju według Pawła Kukiza. wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,19374808,pawel-kukiz-na-fb-dedykuje-obroncom-demokracji-jak-ja-was.html#BoxLokWrocImg Jeszcze raz serdeczne gratulacje dla jego elektoratu Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 10:43 black_halo napisała: > Kultura, oglada, brak chamstwa wg. politykow PO i Nowoczsnej, vel. swin oderwan > ych od koryta Uderz w stół to Pisiurka zaskamle Oczywiście swoją starą mantrą 'Peło TEŻ TAK ROBI' Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pis da? 20.12.15, 10:55 Dalas sie zmanipulowac Petru. KOD szykuje podwaliny pod kolorowa rewolucje, nie wiem jeszcze jakiego koloru bedzie ale bedziesz miala w Polsce druga Ukraine. Tego wlasnie chce twoj przywodca, obalenia legalnej wladzy, zaprowadzenia stanu wyjatkowego, wprowadzenia swoich ludzi i powrotu do koryta. Nie dziwi cie, ze Petru nagle stal pupilkiem mediow? Ze w jeden dzien PiS stracil 15% popracia. TNS robila sondaz 4-9 grudnia - piS 42%, Petru - 10%, jeden dzien pozniej PiS- 27%, Petru -24%. Ja wiem, ze nie grzeszysz inteligencja ale nawet male dziecko wie, ze to manipulacja mediow. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 10:56 black_halo napisała: > Dalas sie zmanipulowac Petru. Napisał zryty prawicowy beret Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pis da? 20.12.15, 11:12 Ale ja aktualnej wladzy nie popieram, ja stoje z boku i widze co robicie. Dazycie do majdanu w Polsce. Tyle, ze jak juz bedzie ten majdan to raz dwa zamieni sie w wojne domowa, dokladnie jak na Ukrainie. Zobaczmy jak bedziesz wtedy szczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 11:21 black_halo napisała: > Ale ja aktualnej wladzy nie popieram, ja stoje z boku i widze co robicie. Ale tego co robi 'obecna władza' już nie widzisz. Wybiórcza ślepota? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pis da? 20.12.15, 11:28 Widze co robi ale to co wy robicie jest znacznie gorsze. Nie mozesz sie pogodzic z tym, ze wygralo PiS wiec prostestujesz w obronie demokracji a nie widzisz, ze lada chwila zagraniczny kapital wejdzie tu wspomagac kolorowa rewolucje. Dlatego mowie, zobaczymy jak bedziesz szczekac jak na ulice wyjdzie wojsko, Niemcy przysla swoja armie (dzieki twojej ukochanej PO przepchneli ustawe o bratniej pomocy - szczekalas pod sejmem, ze to zagraza suwerennosci panstwa?) Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 11:31 black_halo napisała: > ze lada chwila zagraniczny kapital wejdzie tu wspomagac kolorowa rewolucje. Napisała Kremlowa trolica Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pis da? 20.12.15, 11:37 Ale dlaczego kremlowa? Przeciez to Komoruski siedzial w kieszeni Putina a Tusk u Angeli. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 11:42 black_halo napisała: > Ale dlaczego kremlowa? forum.gazeta.pl/forum/w,567,159825714,159825714,jeszcze_raz_dalismy_sie_strollowac_Putinowi.html Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Pis da? 20.12.15, 11:42 Pisze po raz drugi a na tym forum padło to już dziesiątki razy - nikt nie protestuje przeciwko wygranej pisu tylko przeciwko temu co z ta wygraną wyczyniają. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pis da? 20.12.15, 11:46 Dokładnie. Wypada również dodać, że obecna krytyka działań PiS nie przekłada się automatycznie na głosy wyborcze - gdyby teraz były wybory - dla PO czy Petru-PO reaktywacja. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Pis da? 20.12.15, 10:59 A mówiłam? jak spadnie poparcie to już nie "cały naród z pisem" tylko "fałszowanie sondazy"))) Załosne. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pis da? 20.12.15, 11:01 Swoją drogą - PiSury uderzają dokładnie w te teksty, którymi komuchy wypowiadały się o opozycji w PRL. Znamienne prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pis da? 20.12.15, 11:07 No, jak wczoraj i dziś słuchałam wypowiedzi PiS-owców w telewizji, to jakbym znów 18 lat miała . Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pis da? 20.12.15, 11:02 Zabawne, jak w miesiąc przeszliście z "wszyscy Polacy nas popierają" do "kłamliwych sondaży" i "zmanipulowanego społeczeństwa". Wyjdź do sklepu, do przychodni, do pracy i posłuchaj, o czym w Polsce ludzie mówią i jakie są nastroje. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pis da? 20.12.15, 11:15 Wiesz, w przeciwienstwie do ciebie mam juz troche doswiadczenia zyciowego i umiem filtrowac medialna papke podawana przez mainstream. I nigdy nie uwierze, ze jakiekolwiek partii poparcie spadlo czy wzroslo o 15% w jeden dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pis da? 20.12.15, 11:21 "w przeciwienstwie do ciebie mam juz troche doswiadczenia zyciowego" - dobre, dobre. Jak przyjemnie młoda się poczułam - po raz kolejny (patrz mój wpis wyżej). A, teraz zauważyłam brak ogonków - skąd piszesz, że nawet nie masz zainstalowanej polskiej klawiatury? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pis da? 20.12.15, 11:26 Zależy czy będzie słuchać na Nowym Świecie w Warszawie czy na Targówku mieszkaniowym (gdzie pozamiatał PiS). Odnośnie do sondaży, można uzyskać dowolny wynik, wystarczy dobrać odpowiednią grupę i zadać odpowiednie pytania. Komu to sondaże publikowane w "GW" wróżyły zwycięstow w pierwszej turze, przypomnij mi? Trochę pokory, proponuję i mniej podniecania się iluzorycznym poparciem. To, że wielu - również wyborcom PiS - nie podoba się szereg obecnych działań PiS nie oznacza, że oddadzą głos na Petru czy inną reaktywację PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pis da? 20.12.15, 12:07 Że niby kto się podnieca sondażami? Fakt jest taki, że jest wyraźna tendencja spadkowa, co w tak krótkim czasie po wyborach miejsca mieć nie powinno, co już spowodowało zdecydowaną zmianę tonu u PiS-owców, co wskazuje, że te robione dla nich też taką tendencję wykazują. Swoją drogą przekonanie, że Petru jest "reaktywacją" PO, dowodzi dość prostego oglądu świata. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pis da? 20.12.15, 12:10 Jest tendencja spadkowa, ale nie ma podstaw do nawoływania do natychmiastowego skrócenia kadencji sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Pis da? 20.12.15, 11:04 Aha, i zdajesz sobie oczywiście sprawę, od kogo są zależne te tzw. "niezależne" portale? I że działa na nich armia trolli opłacanych z Kremla? Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Pis da? 20.12.15, 11:15 black_halo napisała: T > NS robila sondaz 4-9 grudnia - piS 42%, Petru - 10% nawet male dziecko wie, ze to manipu > lacja mediow. Oczywiście że manipulacja. Nawet małe dziecko wie, że pis nigdy nie miał poparcia 42%. Więc to jest nie tylko manipulacja ale i fałszerstwo! Odpowiedz Link Zgłoś