ludborka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 16:17 Jeżeli nie płaci to z jego strony po prostu świństwo. Oby jak najszybciej się to zmieniło. Jak w przypadku każdego niepłacącego. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 17:00 Czy to sprawia, że PiS jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 17:09 A czy gdzieś tak napisałam? Nie sprawia, że PiS jest w porządku - teraz wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 17:15 To nie ma związku z Pisem ale ma z KODem, facet jest niewiarygodny moralnie, a robi za druga twarz.Cóż chyba trzeba będzie go wyrzucić? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 17:20 kozica111 napisała: > To nie ma związku z Pisem ale ma z KODem, facet jest niewiarygodny moralnie, > a robi za druga twarz.Cóż chyba trzeba będzie go wyrzucić? Człowiek z prawomocnym wyrokiem jest PiSurskim ministrem sprawiedliwości. Wy śmiecie kogokolwiek pouczać o moralności? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 17:42 > facet jest niewiarygodny moralnie, Niewiarygodny moralnie jest ten, ktory ma, a nie placi, a nie ten ktory nie ma, a placi ile moze (50%).. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Nawet łachudra Kukiz się podniecił tym newsem 23.12.15, 17:23 i natychmiast udostępnił z odpowiednim komentarzem zabrakło tam tylko refleksji, co jest lepsze dla dzieci - ojciec nieobecny i za mało płacący, czy czynny alkoholik w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Nawet łachudra Kukiz się podniecił tym newsem 23.12.15, 17:55 jak zwykle trafnie Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 17:31 czyli to nie baknster? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 17:37 triss_merigold6 napisała: > Troje dzieci, 100 tysięcy długu A tak w ogóle to nie można by tego raz ciach spłacić z tych pieniędzy od żydowskiego bankiera? I nie robić niepotrzebnego dymu?! Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 18:58 Nie mam cienia wiedzy na temat prawdziwych lub rzekomych żydowskich bankierów, ale jeśli Ty masz, to proszę, podsuń tę myśl działaczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 17:56 Przyłączam się do twoich życzeń. BTW, dlaczego poleciało aż tyle postów? Kurcze, nie zdążyłam przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
pendello Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 18:30 > Chciałabym skomentować szczerze, ale netykieta nie pozwala. Dzieciom działacza > Kijowskiego z całego serca życzę sprawnego komornika. Zaraz ktoś napisze, że to wina PIS. Zobaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 19:01 Nikt tak nie napisze, to wy macie w zwyczaju szukać kozła winnego. Nikt nie pochwala jego zachowania. Dla mnie osobiście kręci i nie powinien stać na czele KOD'u, bo wszystkie miernoty będą mu to wypominać i przy okazji umniejszać działalność KOD'u.* Byłam na manifestacja nie dlatego, że zawierzyłam Kijowskiemu (nawet nie wiedziałam do drugiego marszu, kto jest "twarzą" KOD'u) , ale dlatego, że został zorganizowany marsz będący sprzeciwem wobec tego, co się działo wokół TK. *wkurza mnie co chwila, jak słyszę, że manifestują ci, którzy zostali oderwani od władzy - powtarzam kolejny raz - jest to kłamstwo - na ostatnim marszu byłam ja, mój mąż, moja teściowa, mój ojciec, moich 6 koleżanek (niektóre z mężami ), moich dwóch przyjaciół, przyjaciółka mojej mamy ze swoim synem - żadna z tych osób nigdy nie była u władzy, żadna z nich nigdy nawet nie pracowała na urzędniczym stanowisku niskiego, ani średniego, nie mówiąc wyższego szczebla, żadna nie była w żadnej partii . Po prostu zwykli szarzy obywatele, którym nie podoba się to, do czego zmierza PiS !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 19:10 Ekhem... miernoty? Pan działacz do roboty, spłaci dług, będzie czysty i wtedy niech się realizuje obywatelsko. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 19:40 triss_merigold6 napisała: > Pan działacz do roboty, spłaci dług, będzie czysty i wtedy niech się realizuje > obywatelsko. szkoda byłoby. jak widać jest niezły w tym co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 19:42 W okradaniu własnego potomstwa - tak, udaje mu się to od ponad dekady. W dziecioróbstwie - rewelacyjny, czwórkę spłodził i nie zastanawiał się, czy będzie go stać na ich utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:06 triss_merigold6 napisała: > W okradaniu własnego potomstwa - tak, udaje mu się to od ponad dekady. > W dziecioróbstwie - rewelacyjny, czwórkę spłodził i nie zastanawiał się, czy bę > dzie go stać na ich utrzymanie. łatwo Ci rzucać na innych wyroki. Przeciez nie znasz rzeczywistych powodów jego postepowania, nie znasz człowieka. Ludzie nie sa kryształowi, popełniają błędy. Nikt udajac sie na demonstrację nie analizował życiorysu tego człowieka bo nie dla niego tam ludzie poszli.... . Zrobił coś dobrego na takim polu a byc może na innym mu nie wyszło. Life! Ty niańczysz bez skazy dzieci ale pewnie nie dałabys rady wyprowadzić tłumów na ulicę albo zorganizować akcji społecznej. On byc może zaniedbuje dzieci ale kto wie czy jego dzieci nie będa kiedys z niego bardziej dumne niz Twoje z Ciebie.....Jego nazwisko zna caly kraj i pewnie przejdzie do historii a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:18 A jakież mogą być powody problemów z alimentami przez dobrą dekadę? Facet zdrowy, płodny, energiczny, z dobrą robotą (którą właśnie rzucił) w Warszawie. Nie mam cienia ambicji, żeby organizować akcje społeczne, realizuję się na mikro poziomie. Aaaa... dzieci będą z niego dumne! Faktycznie, powalający argument. A ja mam w d..ie przechodzenie do historii, pracuję, płacę podatki i jadę z dziećmi na narty. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:32 triss_merigold6 napisała: > Nie mam cienia ambicji, żeby organizować akcje społeczne, realizuję się na mikr > o poziomie. takie Twoje prawo, nikt cie nie zmusza. Takich zresztą osobników jest większość. > Aaaa... dzieci będą z niego dumne! Faktycznie, powalający argument. To nie było w sensie argumentu tylko wytłumaczenia Ci że życie ma wiele wymiarów. >A ja mam w > d..ie przechodzenie do historii, pracuję, płacę podatki i jadę z dziećmi na narty. To jedź a inni będą sie szarpać żeby te podatki np. nie były za wysokie.., żeby np.chronić resztki rozwalanego TK, byc moze zaniedbując swoje dzieci. - Nigdy nie jest tak, żeby człowiek, czyniąc dobrze drugiemu, tylko sam był dobroczyńcą. Jest równocześnie obdarowywany tym, co ten drugi przyjmuje z miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:32 Ok, udało mu się wyprowadzić tłumy, ale te tłumy to nie jego zasługa Wiemy komu tak naprawdę należy "dziękować". Ok, nie każdy nadaje się na przywódcę, ale i chyba nie każdy nadaje się na ojca własnych dzieci ... Dla mnie - jako ojciec nie jest wzorem. I nie chce mnie się wnikać, czy rzeczywiście stracił dobrze płatną prace, czy wzorem innych tatusiów przeszedł pracować do szarej strefy aby mniej płacić "tej złej kobiecie, co wyciąga kasę niby na dzieci, a tak naprawdę na siebie". Gdyby się jego dzieci wypowiedziały i orzekły, że starał się być super ojcem, pomimo tego, że nie płacił w całości zasądzonych alimentów, na pewno inaczej bym na niego patrzyła. Ja wiem, że człowiek ma prawo do samorealizacji ( a działalność społeczna to forma samorealizacji), ale dla mnie pierwszeństwo mają dzieci, sorry ale takie mam poglądy. Fakt, że to facet, a im zawsze się usprawiedliwia takie zachowania Wyobraźcie sobie babkę, która zaniedbuje dzieciaki , bo spełnia się charytatywnie bądź społecznie ? Nadal jednak powtarzam, że na marsze poszłam z wewnętrznej potrzeby, a nie dla tego, że P.Kijowski mnie nawoływał Jestem mu wdzięczna, że umiał to zorganizować, ale nie znaczy, że jest dla mnie wzorem. Na każdy kolejny marsz też pójdę, chyba, że sytuacja polityczna się unormuje , w co osobiście nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:43 la_mujer75 napisała: > Ja wiem, że człowiek ma prawo do samorealizacji ( a działalność społeczna to fo > rma samorealizacji), ale dla mnie pierwszeństwo mają dzieci, sorry ale takie ma > m poglądy. i tak ma wiekszość a mniejszość "idzie w bój" zaniedbujac rodzine i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:57 Wiem, że są ludzie żyjący dla wielkich idei , ale wyżej oceniam kogoś takiego, kto umie pogodzić podstawowe obowiązki z własną samorealizacją Wiem, że nic nie jest tylko białe ani tylko czarne. Np. mój przyjaciel - programista, który mógłby zarabiać dużo więcej kasy, wybrał zawód, w którym nie ma takich możliwości (można powiedzieć, że działa na rzecz społeczeństwa )czyli jego dzieci tracą na tym, bo nie jeżdżą np.na obozy językowe za granicę. Czyli ich standard życia jest niższy, niż mógłby być, prawda ? Nikt go jednak nie ocenia, bo jest z dziećmi cały czas. A w przypadku P.Kijowskiego sytuacja jest trudniejsza, bo on rozstał się z matką swoich dzieci . I stąd się biorą negatywne oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:59 Nie stąd, że się rozstał, tylko stąd że jest leniwym leserem, który woli sobie manifestować i działać niż pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:11 triss_merigold6 napisała: > Nie stąd, że się rozstał, tylko stąd że jest leniwym leserem, który woli sobie > manifestować i działać niż pracować. ale jakby sie nie rozstał to inaczej byś go oceniała.... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 07:44 Zabawne jest kiedy budżetowa biurwa używa słowa "praca". Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: Ups, lider nie płaci alimentów 25.12.15, 15:44 > Zabawne jest kiedy budżetowa biurwa używa słowa "praca". Ja lubię jak Triss w dyskusjach burzy się, że na coś na co nie powinny, idą jej podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:09 la_mujer75 napisała: > Wiem, że są ludzie żyjący dla wielkich idei , ale wyżej oceniam kogoś takiego, > kto umie pogodzić podstawowe obowiązki z własną samorealizacją to najcześciej jest niemozliwe do pogodzenia. > A w przypadku P.Kijo > wskiego sytuacja jest trudniejsza, bo on rozstał się z matką swoich dzieci . I > stąd się biorą negatywne oceny. a powody rozstania mogą być różne. Jak ludzie łatwo osądzają innych. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:42 Nie lubię oceniać innych, jak ich nie znam. Ale jakoś ta trójka dzieci z powietrza się nie wzięła. Taka straszna ta żona nie mogła być Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:48 No jest gdzieś wersja pana, że straszna nie była, tylko sobie kochanka znalazła. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:52 Pewno Kijowski ciągle walczył społecznie, to się kobieta nudziła Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:55 Zapewne. Przecież kobiety zdradzają wyłącznie wtedy gdy mąż je totalnie zaniedbuje i biedaczki szukają gdzie indziej prawdziwej romantycznej miłości Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:50 la_mujer75 napisała: > Nie lubię oceniać innych, jak ich nie znam. Ale jakoś ta trójka dzieci z powi > etrza się nie wzięła. Taka straszna ta żona nie mogła być no pewnie taka ona straszna jak i on. Razem sobie te dzieci zrobili chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:00 la_mujer75 napisała: A w przypadku P.Kijo > wskiego sytuacja jest trudniejsza, bo on rozstał się z matką swoich dzieci . I > stąd się biorą negatywne oceny. Nie. Nie stąd. Negatywne oceny biorą się stąd, że facet nie łoży od lat na ich utrzymanie. Zwyczajnie je okrada. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:05 rosapulchra-0 napisała: > Nie. Nie stąd. Negatywne oceny biorą się stąd, że facet nie łoży od lat na ich > utrzymanie. Zwyczajnie je okrada. ale jakby się nie rozwiódł to nie miałby zasądzonych alimentów. Jak w małżeństwie jedno traci pracę to poprostu nie przynosi do domu kasy do czasu az nie znajdzie drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:14 Jakby się nie rozwiódł, to żona nadal mogłaby wystąpić o alimenty jeśli by uważała, że mąż ogólnie dobry ale do pracy mimo kwalifikacji i możliwości się nie garnie i że dzieci na takim jego podejściu do życia cierpią. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:17 burina napisała: > Jakby się nie rozwiódł, to żona nadal mogłaby wystąpić o alimenty jeśli by uważ > ała, że mąż ogólnie dobry ale do pracy mimo kwalifikacji i możliwości się nie g > arnie i że dzieci na takim jego podejściu do życia cierpią. pewnie że by mogła, ale raczej w małżeństwach się tak nie postępuje tylko ciągnie razem ten wóz... Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:42 Nie wiem, jak się RACZEJ postępuje, odnoszę się tylko do Twojego bezwzględnego zdania oznajmoinego tonem prawdy objawionej: wg prawa jest taka możliwość, to że jest świadczy o tym, że była potrzebna i że ktoś z tego korzysta. Jak ktoś nie chce, to nie musi ciągnąć razem wozu z kimś, kto raczej na tym wozie się wygodnie rozsiadł, zamiast pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:48 burina napisała: > Nie wiem, jak się RACZEJ postępuje, odnoszę się tylko do Twojego bezwzględnego > zdania oznajmoinego tonem prawdy objawionej aha, tak sobie poprostu chciałas zakontrowac bez związku ze sprawą. Fakt żony masowo podają mężów do sądu o alimenty gdy faceci tracą zarobki. to dość powszechne Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:51 To się zdarza nawet wtedy kiedy panowie nie tracą zarobków, tylko zwyczajnie nie łożą na potrzeby rodziny, bo nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:53 triss_merigold6 napisała: > To się zdarza nawet wtedy kiedy panowie nie tracą zarobków, tylko zwyczajnie ni > e łożą na potrzeby rodziny, bo nie chcą. Panowie. Nie panie Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:55 triss_merigold6 napisała: > To się zdarza nawet wtedy kiedy panowie nie tracą zarobków, tylko zwyczajnie ni > e łożą na potrzeby rodziny, bo nie chcą. albo leją żony Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 08:21 Moja matka podała swojego męża o alimenty do sądu, on jej płaci regularnie, a na dodatek razem mieszkają. I nie. Nie w osobnych pokojach, kuchnię też mają wspólną. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:21 burina napisała: > Jakby się nie rozwiódł, to żona nadal mogłaby wystąpić o alimenty jeśli by uważ > ała, że mąż ogólnie dobry ale do pracy mimo kwalifikacji i możliwości się nie g > arnie i że dzieci na takim jego podejściu do życia cierpią. Ciekawe czy tylko mężczyzn to się tyczy... Kobiety zarabiającej w małżeństwie ochłapy lub nawet nic (mimo kwalifikacji) jakoś nikt nie wpada na pomysł pozywania do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:31 Zakazu nie ma. Wracając do tematu, nie sądzisz, że to lekki obciach organizować demonstracje sprzeciwu wobec łamania prawa i konstytucji przez PiS i samemu jednocześnie zlewać od dekady wyroki sądów? Taki mniej wiarygodny ów działacz się staje. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:45 triss_merigold6 napisała: > Zakazu nie ma. Nie pytałam o formalny zakaz i dobrze o tym wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:53 No to o jaki inny zakaz mogło Ci chodzić? Naprawdę nie wiesz, że w przepisach prawnych nie ma rozróżnienia na płeć? Bronisz konstytucji, to może ją otwórz i się przekonaj na własne oczy, że mężczyźni mogą korzystać z prawa dokładnie tak samo jak kobiety (nawet ich żony!). Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:57 burina napisała: > No to o jaki inny zakaz mogło Ci chodzić? Nie chodziło o formalny zakaz tylko o podejście. Kobieta zarabiająca ochłapy nie jest wyzywana od nierobów okradających własne dzieci. Nikt facetowi, którego żona zarabia 3tys. nie poradzi pozwania jej do sądu o alimenty. Tak - wiem w jakiej kulturze żyję. Wiem, że równość to mam w konstytucji bo w realu jest jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 15:47 > Nie chodziło o formalny zakaz tylko o podejście. Kobieta zarabiająca ochłapy nie jest wyzywana od nierobów okradających własne dzieci. A kobieta, która zaraz po rozwodzie "traci pracę", następnie robi sobie następnego dzidziusia, a przy tym dostaje pracę i - uwaga - rezygnuje z niej, wiedząc, że ma alimenty i długi, aby się udzielać społecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:09 Jakoś nie brakuje bezrobotnych, niepłacących czynszów kobiet, które na wieść o eksmisji i konieczności wynajęcia mieszkania po cenie rynkowej natychmiast fundują sobie bejbisia i lecą z brzuchem do mediów krzycząc o niesprawiedliwości. Vide ostatnia sprawa o ciężarnej eksmitowanej we Włochach. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:16 I one upierają się, żeby organizować via social media ruch oporu obywatelskiego oraz demonstracje pod sejmem? Stosujesz argumentację "a u was Murzynów biją". Nie da się tak ściemnić rzeczywistości, żeby zatuszowac fakt, że działacz Kijowski ma w d..ie prawomocne wyroki sądów odnoszące się do wysokości alimentów na jego własne dzieci i płaci wedle własnego uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:31 triss_merigold6 napisała: > I one upierają się, żeby organizować via social media ruch oporu obywatelskiego > oraz demonstracje pod sejmem? > > Stosujesz argumentację "a u was Murzynów biją". Nie da się tak ściemnić rzeczyw istości, żeby zatuszowac fakt, że działacz Kijowski ma w d..ie prawomocne wyrok i sądów odnoszące się do wysokości alimentów na jego własne dzieci i płaci wedle własnego uznania. żałosne pier... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 14:37 > > Stosujesz argumentację "a u was Murzynów biją". Ale ja nie bronię pana, ja się odnoszę do argumentów, że mężczyźni to i tamto, a kobiety to siamto. Ruch oporu obywatelskiego wobec posunięć władzy ma tyle wspólnego z panią zaciążającą, żeby nie musieć wynajmować mieszkania po cenie rynkowej, jak z panem zalegającym z alimentami. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 08:23 triss_merigold6 napisała: > Taki mniej wiarygodny ów działacz się staje. W tej chwili jest całkowicie niewiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 12:49 Mimo wszystko, bardziej wiarygodny, niz Twoje opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 13:48 Nawet w święta nie potrafisz się opanować, żeby komuś nie dokopać, co? Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:34 Bo kulturowo mamy wbite do głowy, że chłop ma utrzymywać dom, stąd ta nierówność, tzn. na tym samym stanowisku, z tymi samymi (bądź nawet wyższymi kwalifikacjami) kobiety gorzej zarabiają, co za pewne przekłada się na to, że nikomu nie przychodzi pozywać babki o wyższe alimenty . Z resztą niewiele jest takich sytuacji, że to kobieta płaci alimenty, bo dzieci są przy ojcu (tez społecznie -kulturowe wzorce się odzywają ). Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:41 Piszesz, jakbyś nie wiedziała w jakim kontekście kulturowym funkcjonujesz. Póki co, niezaleznie od płci jest się równym wobec prawa. Jak ktoś godzi się na układ, że zapieprza od rana do nocy na dom, całe życie w szaroburym swetrze i z niewypumeksowanymi piętami spędza, podczas gdy żona swoją pensję uważa za wyłącznie swoją do rozwalenia na ciuszki i kosmetycki, to to jest tylko i wyłącznie jego wybór. Plus jakieś uwarunkowania środowiskowe typu strach przed gienderem. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:55 > Ciekawe czy tylko mężczyzn to się tyczy... Kobiety zarabiającej w małżeństwie ochłapy lub nawet nic (mimo kwalifikacji) jakoś nikt nie wpada na pomysł pozywania do sądu big_grin statystcznie panie znacznie więcej pracują w domu, to się składa na obowiązek alimentacyjny, ponadto rzadko bywa, że pani zarabia nieźle, ale wszystko wydaje na siebie i/lub ukrywa dochody przed współmałżonkiem, jednocześnie zostawiając na jego głowie zarządzanie budżetem rodzinnym tak, że on musi ją prosić o drobne na podpaski. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:59 Tao oczywiście Minor - facet to z definicji świnia Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 01:44 nie, skąd? po prostu statystycznie jakoś znacznie mniej jest panów, ojców dzieciom, którzy są ofiarami przemocy ekonomicznej ze strony żon. Z wielu powodów, nie dlatego, że faceci to świnie z definicji. Tak, jak statystycznie jest znacznie mniej kobiet, które molestują seksualnie dzieci, co nie znaczy, że ich nie ma, sama znam ofiarę kogoś takiego. I tak, jak tamta kobieta wylądowała w sądzie, tak powinna wylądować każda, która okrada swoje dzieci, tylko jakoś nie ma ich aż tak wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 08:22 Prawda? I jakie to śmieszne jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 08:19 Jesteś w błędzie sądząc, że alimenty zasądza się tylko po rozwodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:07 rosapulchra-0 napisała: > Nie. Nie stąd. Negatywne oceny biorą się stąd, że facet nie łoży od lat na ich > utrzymanie. Łoży. Kilkaset postów w tej dyskusji a Ty wcinasz się znienacka z nieprawdziwymi informacjami. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:10 Oj, rosa, nieładnie, wyrywasz moje zdanie z kontekstu Pisałam, że dla mnie p.Kijowski stracił w moich oczach, bo nie płaci w całości zasądzonych alimentów. I odpowiadając na argumenty, że ma prawo do samorealizacji (kosztem lepszej pensji , czyli mniej ma dla dzieci kasy) podawałam przykład mojego przyjaciela, który też wybrał mniej dochodowy zawód, a bardziej społeczny, czyli też postawił na samorealizację, ale nikt go źle nie ocenia, bo on jest nadal ze swoimi dziećmi. Nie pisałam, że pana Kijowskiego źle oceniają, bo się rozstał z żoną . Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:17 Od razu przyszła mi na myśl Wojciechowska Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 02:31 Wyobraźc > ie sobie babkę, która zaniedbuje dzieciaki , bo spełnia się charytatywnie bądź > społecznie ? o bez problemu, większośc działaczek politycznych zaniedbuje dzieci i nie jest to tajemnica. pierwszy przykład z brzegu, który mi przyszedł do głowy to Staniszkis. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 08:14 Masz jakieś dowody na to, że Staniszkis zaniedbuje swoje dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 15:48 > łatwo Ci rzucać na innych wyroki. Przeciez nie znasz rzeczywistych powodów jego postepowania, nie znasz człowieka. ależ pan sam mówił w wywiadzie, że zrezygnował z płatnej posady, bo "się dzieje coś dużego". Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 16:08 Czy jego dzieci popieraja ojca? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:42 triss_merigold6 napisała: > W okradaniu własnego potomstwa - tak, udaje mu się to od ponad dekady. > W dziecioróbstwie - rewelacyjny, czwórkę spłodził i nie zastanawiał się, czy bę > dzie go stać na ich utrzymanie. Widzisz - pan twierdzi, że jest w stanie utrzymać dzieci na SWOIM poziomie - nie na poziomie, który wyznaczył mu sąd. Jest mnóstwo ludzi, którzy utrzymują dzieci za mniej. 1400-2000 na dziecko (licząc wkład matki) to w Polskich warunkach dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:45 No... toż ma zasądzone 700 zł na dzieci - 17-letnie i dwoje studiujących. Niech matka dorzuci drugie 700 zł i wychodzi 1400 zł na potomka. Coś przeoczyłam? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:50 triss_merigold6 napisała: > No... toż ma zasądzone 700 zł na dzieci - 17-letnie i dwoje studiujących. Niech > matka dorzuci drugie 700 zł i wychodzi 1400 zł na potomka. Coś przeoczyłam? Początkowo miał tysiaka czyli wychodziło po 2.000 na dziecko szkolne. Mało? Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:34 "Miernoty ", to było tak łagodne ujęcie ludzi, którzy podważają społeczny zryw protestujących na marszach organizowanych przez KOD. Chyba nie poczułaś się urażona ? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:41 la_mujer75 napisała: > Nikt tak nie napisze, to wy macie w zwyczaju szukać kozła winnego. > > Nikt nie pochwala jego zachowania. Dla mnie osobiście kręci i nie powinien stać > na czele KOD'u, bo wszystkie miernoty będą mu to wypominać i przy okazji umnie > jszać działalność KOD'u.* Każdy, kto ma inne zdanie niż ty jest miernotą? > Byłam na manifestacja nie dlatego, że zawierzyłam Kijowskiemu (nawet nie wiedzi > ałam do drugiego marszu, kto jest "twarzą" KOD'u) Chyba nienajlepiej to o tobie świadczy > Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:46 rosapulchra-0 napisała: > > Byłam na manifestacja nie dlatego, że zawierzyłam Kijowskiemu (nawet n > ie wiedzi > > ałam do drugiego marszu, kto jest "twarzą" KOD'u) > > Chyba nienajlepiej to o tobie świadczy A niby dlaczego? Ludzie wyszli protestwać PRZECIW CZEMUŚ - wyznawcy jedynego słusznego wodza są po drugiej stronie tego sporu. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:11 Dlatego, że dajesz komuś twarz, że wielu niekoniecznie dobrym ludziom zależy na tym, żeby na twoich plecach np. do rządzenia się wskrabać. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:19 Jeżeli to było do mnie, to odpowiadam, że słowo "miernota" i tak jest według mnie mniej obraźliwe, niż epitety, które usłyszałam o sobie, jako osobie biorącej udział w marszach organizowanych przez KOD wypowiadane przez osoby publiczne : vide: Kaczyński, Kukiz, Szydło , Duda. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:46 Nie, nie do Ciebie. U mnie wyraźnie drzewko pokazuje, że odpowiadam na zdumienie "Po co się interesować na protesty przez kogo organizowane chodzę?". Ale przyznam, że nie mam pojęcia, jak zinterpretować Twoją wypowiedź, jesliby założyć, że pisałam do Ciebie i mnie to dręczy. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:49 Pisałam kogo ujęłam pod pojęciem "miernota" - to ludzie, którzy ciągłe zarzucają uczestnikom KODu, że nie mogli wyjść z pobudek społecznych, tylko dla własnego interesu (czytaj :to ci, co zostali oderwani od koryta). Strasznie mnie to irytuje. Nie interesowałam się kto jest "twarzą" KOD'u, bo liczyła się dla mnie inicjatywa i sam pomysł,który idealnie trafił w moją potrzebę wyrażenia uczuć. Nie mam facebooka , o marszu dowiedziałam się z forum (przyznaję się, że ostatnio za dużo tu siedzę ), sprawdziłam co to KOD , a nazwiska wylatują mi z głowy ( mam za to rewelacyjną pamięć do dat, coś za coś ), stąd nie zapamiętałam p.Kijowskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 22:04 Dziękuję za wyjaśnienie. Przyznam, że moc twojej wypowiedzi mnie lekko zraziła. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Typowy stary hipis - już z wyglądu niepoważny 23.12.15, 19:08 Ktoś w stylu facetów, których dzieci nie mają co jeść, a im główną życiową zagwozdką jest znalezienie sposobu, jak uzbierać pieniądze, by pojechać na kolejny Woodstock. Do pracy np. zmianowej taki nie pójdzie, bo przecież ma z kolegami zespół i popołudniu są próby w garażu! Godzinami taki będzie rozmyślał, czy zostawić bródkę z wąsikami, czy bez wąsików. A zastanawiać się będzie, czy lepiej wybrać dready, czy jednak może irokeza. I czy lepszy piercing w uchu, czy w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Typowy stary hipis - już z wyglądu niepoważny 23.12.15, 20:12 I tu jeszcze cos ciekawego na temat pana niezalezna.pl/74143-juz-sie-pozarli-lider-kod-u-wywalony-powodem-awantury-akcja-owsiaka Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Typowy stary hipis - już z wyglądu niepoważny 23.12.15, 22:19 Cóż.. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:26 niestety problem jest niezalezny od opcji politycznej, pamietam Dorna ktory pare lat temu domagal sie obnizenia alimentow na swoje dzieci, posla Gosiewskiego ktory zalegal z alimentami i klocil sie do upadlego z byla zona gdy ta wystapila a 100zl podwyzke tych alimentow (przy sumie ok 600zl na dziecko i wielotysiecznej pensji posla), ale jednoczesnie pouczal innych jak prawdziwy katolik pownien dbac o rodzine. Pawlaka ktory przepisywal domy na rodzicow by zbiedniec i nie placic wysokich jego zdaniem alimentow. Rowniez Kurski ma tez klopot a alimentami, pamietam jego wypowiedz w jakims programie radiowym 'place ile moge' pozniej okazalo sie a na najmlodsze 8 letnie dzieko nie placil wcale. Tylko 20% rodzicow placi w Polsce w pelni wywiazuje sie z obowiazku alimentacyjnego, politycy nie sa tu wyjatkiem. Polskie prawo temu sprzyja ale zdaje sie ze to akurat malo interesuje politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 20:31 I to właśnie pokazuje casus działacza Kijowskiego. Alimenciarze (niepłacący) wszystkich frakcji łączcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 21:27 Ten tego, dzieci Mickiewicza nie raz głodne spać chodziły.Ba, nie tak dawno wspomnienia Danuty Wałęsowej raziły 'poświęceniem sprawie' ojca jej dzieci. Ale nie sądziłam, że znowu musimy iść tą drogą. A przede wszystkim: sądziłam, że jednak opozycja wyciągnęła lekcję z czołgowatości i jednokierunkowości partii rządzącej i że jest jednak profesjonalniej organizowana. Przecież podążanie za głosem człowieka uchylającego się od łożenia na własne dzieci, to wizerunkowy strzał w stopę i prezent pod choinkę dla PiS. Przecież to jest tak absurdalne, że aż w całej swojej rozwadze myślę, że to kolejna akcja PiS: zorganizować ludowi wentyl bezpieczeństwa, nadąć wiatru w żagle po czym jednym ruchem spuścić powietrze tym wszystkim idealistom poprzez pokazanie, że wokół na serio same świnie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap2.0 Mateusz Kijowski – pisowski wróg publiczny nr 1 23.12.15, 21:48 natemat.pl/166263,wrog-publiczny-nr-1-prawicy-popelnil-wielka-wpadke-kijowski-z-kod-u-nie-placil-alimentow Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Mateusz Kijowski – pisowski wróg public 23.12.15, 22:01 Okrada wlasne dzieci- to paskudne dzialanie! Powinien wiecej inwencji wlozyc w szukanie pracy, niz w spoleczne dzialania. Dla mnie KOD to nie lider a wszyscy, ktorzy uczestnicza w kulturalny sposob w protescie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrochna00 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 23:12 On po prostu realizuje program 500 na dziecko Uznał, że więcej nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 23:17 1000 zł na trójeczkę, to trochę mniej niż po 500 zł. Znaczy, działacz Kijowski swoją ponad dziesięcioletnią konsekwencją w (nie)płaceniu zainspirował PiS? Swoją drogą, ktoś kto ma 100 tysięcy długu może być mocno zdesperowany i będzie firmował każdą akcję, jaką mu każą, żeby tylko zarobić. Każą mu organizować opozycję, a potem ją ośmieszyć - voila, działacz Kijowski nadaje się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrochna00 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 23:23 Podobno płacić 1600 zamiast całości bo tylko tyle mógł. To wychodzi nieco ponad 500 na dziecko. Malutko. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 23:25 Podawał niższe kwoty. Malutko, malutko. Ciekawe czy ma rozdzielność z nową małżonką, bo komornik powinien ściągać z ich wspólnego majątku. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Ajajaj, coraz więcej rys na krysztale 23.12.15, 23:26 futbolplus.pl/plus/prasowka/item/4855-skrywana-tajemnica-pzpn-boniek-zatrudnial-tworce-kod-u Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap2.0 Re: Ajajaj, coraz więcej rys na krysztale 23.12.15, 23:35 Wali mnie to! Im więcej pisowskiego ujadania tym większą pewność mam że tego faceta trzeba popierać. A co myślę o ludziach obrzucających go błotem nie napiszę ze względu na moderację... Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 23:44 Nie zamierzam bronić Kijowskiego, ale nikt o zdrowych zmysłach będąc dłużnikiem, nie wchodziłby w nowy związek małżeński bez intercyzy. P.S. Pan Kijowski nie ukrywa pasji motocyklowej - zapewne Harley na żonę, żeby nie podlegał egzekucji. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 23:26 >Swoją drogą, ktoś kto ma 100 tysięcy długu może być mocno zdesperowany i będzie firmował każdą akcję, jaką mu każą, żeby tylko zarobić. Każą mu organizować opozycję, a potem ją ośmieszyć - voila, działacz Kijowski nadaje się świetnie. Daruj sobie, Triss, nie zamieniaj się w pisowską plujkę. Możesz Kijowskiego potępiać, twój wybór (acz ja mu akurat wierzę, bo wygląda na zakręconego i z lekka nawiedzonego gościa), ale nie dołączaj do tej szambiarni. Wiesz, w czyim interesie byś działała. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 23:30 W interesie tysięcy kobiet których byli mężowie tracą pracę i nie łożą na dzieci, a wyroki sądów mają w nosie. Faktem jest, że swobodne traktowanie wyroków sądów przez działacza Kijowskiego teraz zaszkodziło marce KOD mniej więcej tak, jak Kazia Szczuka i Madzia Środa feministkom. Gość ma 100 tysięcy długu, zrobi to za co mu zapłacą. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 23:37 A wiesz może konkretnie, czy już kwalifikuje się do odsiadki? Nigdy nie zagłębiałem się jeszcze w przepisy egzekucyjne dot. długów alimentacyjnych... Kiedy dłużnik jest już w na tyle poważnej sytuacji, że można go umieścić w miejscu odosobnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 02:03 wheels.of.steel napisał: > A wiesz może konkretnie, czy już kwalifikuje się do odsiadki? To zalezy od oceny prokuratora, jeśli w ogóle trafi do niego zawiadomienie (moze je złozyc była zona). Generalnie jeśli płaciłby 10 zł na miesiąc to już nie byłoby to "uporczywe" niealimentowanie, więc ogólnie nie kwalifikuje się do paki w zawiasach, bo tylko zawiasy zasądzaja, przynajmniej pierwsze kilka razy. Zatem spoko, wszystko w sumie na legalu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ups, lider nie płaci alimentów 23.12.15, 23:38 Obawiam się, że Triss doskonale wie w czyim interesie działa. Przecież nie jest taka głupia, żeby szperać po tabloidach i wyciągać co smaczniejsze kąski wyłącznie dla fanu. A w obronę wdów i sierot nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 07:29 Mamy udawać, że ten człowiek nie jest smieciem, bo udziela sie się społecznie? Przynajmniej koszulkę dobrze dobrał, bo dla mnie ktoś, kto zostawia własne dzieci w biedzie JEST najgorszym sortem człowieka. Tacy ludzie w Polsce istnieją i jak widać mają się dobrze. Mężczyźni z dobrym zawodem (tu główny informatyk, więc przed porzuceniem pracy pewnie zarabiał minimum te 10k) i pensja (na jej podstawie sąd oszacował alimenty), którzy rozdają cały majątek po rodzinie, przechodzą na bezrobocie lub glodową rętę (kiedyś było łatwiej załatwić ) tylko po to by nie płacić zasadzonych alimentów. Matka musi wtedy zasuwać w pracy na 2 etaty, dzieci wychowują się praktycznie same. Ale co tam rodzina, postawcie pomnik temu panu, bo sobie opornik do klapy przypiął. W każdych normalnych warunkach ten pan byłby skończony publicznie, persona non grata. Zamiast tego fanki glosujace na peło będą go bronić i twierdzić, że 1000 zł na 3 dzieci to majątek. Utrzymajcie się za tysiaka jak takie jestescie mundre, a potem spróbujcie się za to utrzymać z 2 psiapsiółami. Beka z was. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 07:42 Sama prawda. Nie sposob sie nie zgodzic. Facet, ktory na wlasne dziecko nie lozy jest smieciem i zlodziejem najgorszego sortu. Mam nadzieje, ze jak pan "aktywista" trafi do wiezienia, to "koledzy" z celi zapewnia mu rozne ciekawe rozrywki. Smiec najgorszego sortu. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 11:51 pan postepuje obrzydliwie, moze nie przeczytalam calej dyskusji uwaznie ale nie widze nawet na tym forum osob twierdzacych cos innego. Ale rownie obrzydliwe jest wykorzystywanie argumentu o alimentach by deprecjonowac caly ruch spoleczny. KOD to nie jest jeden czlowiek. Niestety w kazdym duzym ruchu spolecznym znajda sie ludzie ktorzy maja cos za uszami. W PISie (jest sporo politykow majacych ten sam problem np Jacek Kurski) i innych partiach tez ich nie brakuje. ps Tak z ciekwosci Triss jak oceniasz postepowanie Jacka Kurskiego? Czy postepowanie Kurskiego wplywa na twoja ocene PISu? www.pudelek.pl/artykul/78330/kurski_od_miesiecy_nie_placi_alimentow_na_8-letniego_syna/ Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 12:02 No, nie przeczytałaś dyskusji uważnie. Napisałam, że alimenciarze ze wszystkich frakcji mogą sobie podać ręce, bo nie płacą równo panowie z każdej możliwej opcji politycznej. Działacz Kijowski nie jest bardziej etyczny od Kurskiego, tyle że Kurski nie bredzi w mediach o konieczności walki z łamaniem prawa przez PiS i o łamaniu praw ekonomicznych. Tak, działacz Kijowski był uprzejmy mówić również o łamaniu praw ekonomicznych. PiS oceniam źle dość konsekwentnie od 2005 r. Doprecyzuję - dla mnie facet, który opowiada o szczytnych ideach i równocześnie ma rosnący dług wobec własnych dzieci i jednocześnie zwalnia się z pracy, żeby "działać" jest kompletnie niewiarygodny i szkodzi KOD. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 12:09 Ty jestes naprawde piata kolumna, bo przeciez nie mozesz sama z siebie pisac takich pie... Jestem pewna, ze masz takie samo zdanie o opozycjonistach z czasow PRL-u - no jakze mogli sie angazowac i zaniedbywac dziatki,a mozna bylo dorobic, ustawic sie jakos, dzieciom pomoc, zamiast obalac ustroj. Naprawde Tobie trzeba lopatologicznie tlumaczyc, ze rzucanie blotem na faceta to kolejny atak na KOD, bo bloto sie przyczepi? Czyli jednym slowem na reke Ci, ze KOD moze oslabnac?? Tego chcesz? I zeby nikt nie zatrzymal Pisu? I nie, tu nie chodzi o to, czy placil alimenty czy nie. Jakby to nie bylo to, to by znalezli, ze jezdzil rowerem pod prad, albo nie placil za parkowanie samochodu, albo smiecil na ulicy... Chodzi o rzucanie blotem i deprecjonowanie - brawo, ze beirzesz w tym udzial. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 12:18 ciesze sie ze masz taka opinie. p Kurski akurat tez baaardzo lubi pouczac, z pracy sie w nie zwolnilal tylko dlatego ze zbyt bardzo lubi wladze no i chyba z duzym pradopodobienstwem mozna powiedziec ze na swoje mandaty wydaje wiecej niz na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 12:34 Kurski z cynizmem się nie krył od czasu frazy ciemny lud to kupi i nie prezentuje się jako obrońca demokracji, praworządności i takich tam idei. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Ups, lider nie płaci alimentów 24.12.15, 12:57 akurat z 'ciemnym ludem' to mu wyszlo przypadkiem, nie sadzil ze Lis ujawni ich prywatna rozmowe w przerwie audycji radiowej. On jak najbardziej lubi prawic o przyzwoitosci i uczciwosci jak wszycy z tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:26 > Tacy ludzie w Polsce istnieją i jak widać mają się dobrze. Mężczyźni z dobrym z > awodem (tu główny informatyk "Główny informatyk", który administrował jedną stroną internetową.... No litości, to robota na umowę-zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:19 > 1000 zł na trójeczkę, to trochę mniej niż po 500 zł. > Na pierwsze się przecież nie należy... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Gosiewski 24.12.15, 07:57 "Szef klubu PiS Przemysław Gosiewski oświadczył, że na syna z pierwszego małżeństwa płaci alimenty w wysokości ustalonej przez sąd. Podkreślił, że - odmiennie od Ludwika Dorna (PiS) - nie występował o obniżenie alimentów. Odnosząc się do informacji "Dziennika" o tym, że jego była żona walczy z nim w sądzie o zwiększenie alimentów na dziecko, szef klubu PiS powiedział, że "suma, którą zaproponowała dotyczy prawie połowy jego wynagrodzeń, w związku z tym ta sprawa jest rozstrzygana obecnie przez sąd. Gosiewski oświadczył, że płaci alimenty zgodnie z decyzją sądu. "W tej sprawie zawsze wykonuję wyroki sądu, w związku z tym trudno jest porównywać moją sytuację i sytuację posła Ludwika Dorna" - ocenił. Według "Dziennika" szef klubu PiS płaci na dziecko z poprzedniego małżeństwa 600 zł miesięcznie; od lipca - na czas sprawy alimentacyjnej - sąd podwyższył tę kwotę do 700 zł. Według byłej żony, poseł nie partycypuje w żadnych innych kosztach wychowania dziecka. Małgorzata Gosiewska powiedziała "Dz", że walczy o taką kwotę, która pozwoli jej utrzymać dziecko na poziomie "choćby w części porównywalnym" do warunków, w jakich wychowują się pozostałe dzieci Gosiewskiego. Gosiewski potwierdził, że do tej pory płacił alimenty w wysokości ustalonej przez sąd, czyli 600 zł, a w ostatnim czasie sąd podniósł tę kwotę do 700 zł." Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Gosiewski 24.12.15, 11:28 znaczy ze posel pracuje za minimum socjalne skoro dla gosiewskiego 700 zl to polowa dochodow? Bede okrutna ale dla dzieci posla Gosiewskiego lepiej ze ten wspanialy tatus 'polegl' w Smolensku, rente pewnie dostaja wyzsza niz te jego alimenty. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Gosiewski 24.12.15, 11:43 Gosiewskiego wyśmiewano mocno w 2006 r., teraz to trochę nieświeży news. Gosiewski miał syna z pierwszą żoną i dwójkę z drugą, alimenty miał płacić na tego syna i o wysokość się spierał z byłą małżonką. Sytuacja była o tyle przekomiczna, że sprawy (nie)alimentacji wyciągnięto Dornowi, sam prezes go pouczyał. Do pouczeń via media dołączył ochoczo poseł Gosiu i w chwilę później była zona posła Gosia w wywiadzie w tv opowiedziała szczerze o alimentach. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Gosiewski 24.12.15, 13:39 triss_merigold6 napisała: > Gosiewskiego wyśmiewano mocno w 2006 r., teraz to trochę nieświeży news. news jak najbardziej świeży w świetle tego ze na 100% to z kręgu PISu wypływają stare/nieświeże też wiadomości na temat alimentów organizatora KOD Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Gosiewski 24.12.15, 13:55 Gosiewski nie żyje od 2010 r. Organizator KOD nie płaci alimentów od 12 lat i nie płaci ich TERAZ. Zdrowy jest, energiczny, czwarte dziecko zdążył zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Gosiewski 24.12.15, 15:13 > Organizator KOD nie płaci alimentów od 12 lat Klamiesz. Nie placi, a nie placi w pelnej wysokosci, robi znaczaca roznice. > nie płaci ich TERAZ. Klamiesz. Nie placi, a placi ile moze robi roznice. Komornik tez wiecej nie moze, a dlaczego? Z pustego i komornik... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Gosiewski 24.12.15, 15:20 Dodam. bo musze.. "Organizator KOD nie płaci alimentów od 12 lat i nie płaci ich TERAZ." Srednia jego zobowiazan, 2.500/mies. Gdyby nie placil od 12. lat, 2.500zl x 12mies x 12lat =360.000zl. Tyle mialby dlugu (pomijajac inne czynniki), gdybys pisala prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Gosiewski 26.12.15, 08:23 baltycki napisał: > Tyle mialby dlugu (pomijajac inne czynniki), gdybys pisala prawde. zalezy co dla kogo jest prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Gosiewski 26.12.15, 08:20 triss_merigold6 napisała: > Gosiewski nie żyje od 2010 r. co nie zmienia faktu ze jako poseł i minister miał ze 20 tys co miesiac a na dziecko płacił ochłapy "Przez te wszystkie lata milczałam, ale kiedy zobaczyłam pana Gosiewskiego, jak wypowiada się o Ludwiku Dornie, coś we mnie pękło. Dłużej nie mogłam znieść tej hipokryzji - mówi "Super Expressowi" Małgorzata Gosiewska. - Od 11 lat nie jesteśmy razem, ale formalny rozwód dostaliśmy dopiero w 2000 roku. Pan Gosiewski przez ten cały czas w ogóle nie interesował się swoim synem. Płaci co prawda alimenty, ale są one niewysokie. Jak napisał "Dziennik", była żona polityka wystąpiła do sądu o zwiększenia alimentów." > Organizator KOD nie płaci alimentów od 12 lat i nie płaci ich TERAZ. Zdrowy jest, energiczny, czwarte dziecko zdążył zrobić. łżesz, płaci ile może .... Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Ups, lider nie płaci alimentów 25.12.15, 10:21 Czy już ktoś zdążył dopisać, że biedne dzieci mają 17, 21 i 22 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
kowalka33 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 25.12.15, 10:34 A ile miały lat biedne dzieci 12 lat temu?- 5, 9 i 10 lat. Ojciec miał zasądzone 2100 na trójkę dzieci , kwota spora w całości ale gdy podzielić to na 3 nie wychodzi jakiś szczególny szał. Kwota nie podwyższana od lat (w końcu i tak płaci polowę tego od lat) . Płaci średnio 1000, 1200 co mc co przekłada się na 300-400 na dziecko. Chyba raczej nędza co? Jeżeli oczywiście dołożymy do tego fakt że pan jest programistą na warszawskim rynku. Pan pisał o sobie że jest przedsiębiorcą , społecznikiem i motocyklistą. Nie wiem jak ematki ale ja uważam że to dość drogie hobby. Czyli tak na motor się ma , na cały osprzęt i wycieczki ale własnym dzieciom rzuca się po 300 na mc na łeb i niech spadają na drzewo. Facet jest obrzydliwy po prostu i aż mnie trzęsie jak o nim pomyślę. A w portalu natemat.pl bredzi coś o społeczeństwie obywatelskim ... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Lider się odszczekuje w temacie alimentów 25.12.15, 10:53 mateuszkijowski.natemat.pl/166411,piec-tygodni Bezczelny jest, jeszcze pyskuje jak mu pytania nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Lider się odszczekuje w temacie alimentów 25.12.15, 11:10 Zwariowałaś? Przecież to list od niego. Mateusz Kijowski 11 godzin temu Ostatnie pięć tygodni (tak, dokładnie pięć tygodni) odmieniło całkowicie moje życie. Wcześniej czułem się nieco odosobniony. Pisałem, co myślę, publikowałem, dyskutowałem. Ale to wszystko w świecie wirtualnym, w zasadzie w wąskim kręgu rozmówców. Uważałem, że należę do nielicznych, którzy czuli się zadowoleni z tego, co osiągnęliśmy jako państwo i jako kraj, oraz całkowicie zawiedziony tym, że jako społeczeństwo w zasadzie nie istniejemy. To już przeszłość. W odruchu serca po przeczytanie tekstu Krzysztofa Łozińskiego założyłem grupę. Szczegóły już wielokrotnie podawałem w różnych miejscach (chociażby tutaj Jak wybuchł Komitet Obrony Demokracji), więc nie będę się powtarzał. Ale to, co mnie zaskoczyło, to błyskawiczna reakcja tak szerokiej grupy osób, które "nie bawią się" w fejsbuki, nie odnajdują się często nawet w sieci, czasem nie obsługują nawet poczty internetowej. A tu nagle telefony zaczęły się urywać, na pikiety przychodzili prawdziwi ludzie, na spotkania tworzących się struktur regionalnych również. I to nie pojedyńcze osoby, a ogromne rzesze. Tłumy. Tłumy ludzi, którzy sami mówią, że do tej pory nie chodzili na manifestacje. No, może 35 lat temu... Na Marszu 12 grudnia 2015 do grupy z Regionu Warmińsko-Mazurskiego podeszła starsza pani i poprosiła o taką opaskę, jakie zakładali na rękawy. A po chwili ze łzami wzruszenia w oczach powiedziała, że ostatni raz białoczerwoną opaskę nosiła w Powstaniu Warszawskim. Na Manifestacji 19 grudnia 2015 podjechała do mnie na wózku wdowa po Janie Józefie Lipskim. Pani bardzo schorowana i słaba, ale mogliśmy sobie złożyć życzenia i podzielić się opłatkiem. Na tę samą Manifestację przyjechała do Warszawy (mimo, że mieli kilka miast bliżej, gdzie KOD też manifestował) najmłodsza koordynatorka regionalna KOD. Julka ma 21 lat. Zebrała dzień wcześniej grupę, która chce tworzyć struktury KODu w Regionie Podkarpackim. 100 osób. Nie zdążyli by już zrobić własnej manifestacji, więc się zorganizowali i w grupie ponad 50 osób przyjechali do Warszawy. Z transparentami. I z ogromną energią. Na Manifestacji 19 grudnia w Katowicach do naszych koordynatorów podszedł starszy pan z prośbą o znaczek. A potem do Izy powiedział, że w Powstaniu walczył razem ze swoją narzeczoną, którą Iza bardzo mu przypomina. Narzeczona zginęła u jego boku, ale on nadal ją wspomina. Iza się rozpłakała ze wzruszenia. Ja również, kiedy to usłyszałem. Na Manifestacji w Gdańsku 13 grudnia występowała, Henryka Krzywonos. Słuchało jej 7-8 tysięcy ludzi. Na Manifestacji 19 grudnia w Krakowie 12-13 tysiącom zgromadzonych Marek Kondrat przeczytał preambułę do Konstytucji RP. W Warszawie 19 grudnia oprócz wspaniałych przemówień wielu osób, wśród nich Agnieszki Holland, Maji Komorowskiej, Krzysztofa Materny, pojawił się również pan, którego nie zdążył się przedstawić, ale opowiedział o swojej historii w grudniu 1970 w Szczecińskiej Stoczni oraz o późniejszych działaniach w Solidarności lat osiemdziesiątych. Prosił o uczczenie minutą ciszy pamięci osób poległych w Czarny Czwartek. Nasze Manifestacje 12 grudnia odbyły się w 5 miastach poza Warszawą, gromadząc w sumie około 10 tysięcy osób. Nasze Manifestacje 19 grudnia odbyły się w ponad 20 miastach w Polsce oraz w prawie 10 poza granicami Polski. W Polsce zgromadziły około 100 tysięcy osób. A był to weekend tuż przed świętami. To, co opisałem powyżej, to tylko niektóre, losowo w sumie wybrane fakty, informacje i opowieści wokół rodzenia się Komitetu Obrony Demokracji. Na pewno powstanie (zresztą już powstają) wiele różnych opracowań i reportaży, które dadzą znacznie szerszy i wierniejszy obraz tego, co się wydarzyło. Dla mnie jedno jest najważniejsze. Przekonałem się w ciągu tych pięciu tygodni, że nie jestem sam. Że jestem w bardzo dobrym towarzystwie. Że wielu obywateli Polski w każdym wieku, bez względu na płeć, wykształcenie, religię, narodowość, orientację, poglądy polityczne czy doświadczenia życiowe, myśli podobnie. Że chcemy wspólnie zbudować społeczeństwo obywatelskie i wspólnie bronić naszej wolności. I że rozumieją, że nie ma wolności bez demokracji. Zaczynam mieć nadzieję! Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Lider się odszczekuje w temacie alimentów 25.12.15, 11:49 Jakis czas temu czytalam o wiezniu, facet siedzial za rozboj chyba, ale jednoczesnie dzialal w organizacjach charytatywnych, robiac w nich wiele dobrego, zmobilizowal wspolwiezniow do pracy w domu opieki, zbieral wsrod nich pieniadze na pomoc niepelnosrawnym dzieciom etc. Nawet dostal jakies prestizowe nagrody za swoja dzialnosc. Nie usprawiedliwiam nie placenia alimentow ale tak czesto jest w zyciu, z jednej strony ok a z drugiej marnie. Doceniem dzialnosc tego pana w KOD mimo ze jako ojciec sie nie sprawdzil. Uzywanie alimentow tego pana by deprecjonawc caly ruch spoleczy przypomina mi PRLowska propagande, dokladnie takich wlasnie takich pesonalnych argumentow w stosunku do dzialaczy opozycji uzywano by pokazas ze caly KOR a pozniej Solidarnosc sa nie fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Lider się odszczekuje w temacie alimentów 25.12.15, 11:50 Gdzie się odszczekuje? Zacytuj. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Lider się odszczekuje w temacie alimentów 25.12.15, 12:16 Najgłośniej szczeka taka jedna emama. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga To straszne, Triss 25.12.15, 21:49 bo teraz to juz na pewno nie pójdziesz na żadna demonstrację... a taką miałas ochotę, tak mocno ładowałaś akumulatory swojego patriotyzmu..... bardzo Ci współczuję rozczarowania, a KODowi - utraty potencjalnej aktywistki Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: To straszne, Triss 25.12.15, 21:57 Ona nie może chodzić na demonstracje bo jest strrraaasznie zapracowana...klepaniem postów na forum o siostrze i alimenciarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: To straszne, Triss 25.12.15, 22:07 A teraz już nie musi pisać o braku czasu - skoro jest taki argument, jak niepłacenie alimentów przez lidera..... Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: To straszne, Triss 25.12.15, 22:10 doskonała wymówka i sama w ręce wpadła Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: To straszne, Triss 25.12.15, 22:18 I ogladaniem serialu "Grimm", kończę właśnie trzeci sezon. Ale dzięki za troskę. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:32 eżeli oczywiście dołożymy do tego fakt > że pan jest programistą na warszawskim rynku. Pan administruje jedną stroną internetową, a skończył "zarządzanie sieciami". To nie czyni z niego głównego programisty sztucznej inteligencji NASA. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Ups, lider nie płaci alimentów 25.12.15, 12:13 "Czy już ktoś zdążył dopisać, że biedne dzieci mają 17, 21 i 22 lata?" To nie jest ważne, ile lat mają dzieci (nawet dorosłe) uprawnione do otrzymywania alimentów. Ich ojciec NIE PŁACI I SIĘ TEGO NIE WSTYDZI, a inni go w tej ODRAŻAJĄCEJ KRADZIEŻY wspierają. I TO JEST WSTRZĄSAJĄCE. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel I co z tego, że dzieci są dorosłe? 25.12.15, 22:06 Złodziej to złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 08:17 sundry napisała: > Czy już ktoś zdążył dopisać, że biedne dzieci mają 17, 21 i 22 lata? I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:45 > > Czy już ktoś zdążył dopisać, że biedne dzieci mają 17, 21 i 22 lata? > > I co z tego? Duzo z tego Rosa, duzo. 1. Nie ma "osobistych staran" wobec pelnoletnich dzieci, oboje rodzice wypelniaja swoj obowiazek alimentacyjny wylacznie przy pomocy kasy lub w naturze. 2. Poczytaj emamy studiujacych dzieci, a najlepiej poczytaj siebie. Studenci pracuja, dorabiaja (Twoje dzieci tez) i nie tylko na wlasne "fanaberie", wspolutrzymuja siebie odciazajac rodzicow, juz nie domagaja sie aby to rodzice pokryli kazdy wydatek, kupili kazde skarpety, kazde majtki. 3. Moje corki, odkad zaczely dorabiac na studiach, nawet nie wymagaly/oczekiwaly, ze bede swoj obowiazek alimentacyjny wypelnial w 100%, wystarczalo im, ze doloze pewna kwote, gdyby tak dokladnie policzyc, to pewnie tez jestem dluznikiem alimentacyjnym. Pomysl o wlasnych dzieciach, uwazasz, ze studiujac i pracujac domagalyby sie od Ciebie/ich ojca pelnego utrzymania, gdyby... (nie daj Boze..)? To z tego Rosa, gdy dzieci dorosle.. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:54 Brawo, pełna zgoda. I tu działacz Kijowski ma legalną drogę - może wystąpić do sądu rodzinnego z pozwem przeciwko dorosłym studiującym dzieciom o zniesienie obowiązku alimentacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.le.niwiec Re: Ups, lider nie płaci alimentów 25.12.15, 12:08 Pan, który nawet nie tyle nie płaci alimentów, co płaci połowę zasądzonej kwoty - dupek, ch...ek, złodziej i najgorszy z najgorszych. Z historii forum - pani, która dostała wścieku macicy i radośnie stwierdziła, że chce mieć dzidzi, zdanie i chęci partnera obojętne - postawa popierana przez mniej więcej połowę użytkowniczek ematki. To forum jest drugim najlepszym środkiem antykoncepcyjnym, zaraz po szklance wody zamiast. Wesołych! Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Ups, lider nie płaci alimentów 25.12.15, 19:41 Dla mnie dno. Zero zaufania, powinien iść do pierdla a nie jednoczyć gorszy sort Polakow w tym mmie. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Ups, lider nie płaci alimentów 25.12.15, 23:11 Alimenciarz to alimenciarz i nic go nie usprawiedliwia Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 01:58 no i co z tego triss? serio myslisz, ze ktokolwiek poszedł na manifestacje oraz wspiera działania KOD, bo uważa Kijowskiego za mesjasza? tak jak zwolennicy PISu Prezesa? może gdybys się przeszła, to byś wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 08:28 claudel6 napisała: > może gdybys się przeszła, to byś wiedziała. Ktoś, kto walczy w obronie prawa, a sam go nie przestrzega, to sorry, ale zupełnie traci na wiarygodności. A samo pójście na marsz wiedzy nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 08:48 rosapulchra-0 napisała: > Ktoś, kto walczy w obronie prawa, a sam go nie przestrzega, to sorry, ale zupeł > nie traci na wiarygodności. A samo pójście na marsz wiedzy nie daje. jako prawnik nie zarobiłabyś grosza takie tezy stawiając... on nie łamie prawa on po prostu nie jest wydolny ekonomicznie ,łamałby kompletnie olewając swoją dziatwę Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 09:15 kolter napisał: > on nie łamie prawa on po prostu nie jest wydolny ekonomicznie ,łamałby k > ompletnie olewając swoją dziatwę Znam sprawę MK prawie od początku. To nie jest takie proste. On był kierownikiem projektu, nie zwykłym programistą. Gdy stracił pracę, to nie miał dużych szans na nową pracę w tej branży, bo był znany. Tak już jest, gdy się spada z wysokiego konia. Wiem, że go to bolało i starał się o jakieś zajęcie. Próbował się zająć innymi sprawami, gdy nie miał pracy, bo to bardzo aktywny człowiek. Jakieś alimenty płacił. Potem się okazało, że pracę już ma, może nie taką samą, jak wcześniej, ale ma dobrą. Faktycznie wtedy zrezygnował z pozapracowych zajęć, bo pracował. Myślałem, że wyszedł na prostą i spłacił długi, tak to wyglądało z mojej strony, a nie pytałem. Okazuje się, że jeszcze ma długi. Jestem w podobnej sytuacji rodzinnej, ale jestem inny przez to, że nie mam długów. Nie tylko przez to. Wziąłem pracę dużo poniżej swoich kwalifikacji i płacę. Swoje też przeszedłem, więc rozumiem sytuację utraty pracy po rozwodzie i nie oceniam tak ostro sytuacji MK. Nie wiem czy robię dobrze, bo nie mam własnego życia, nie mam nowej rodziny i dziecka z nową partnerką. Gdybym dostał w prezencie od żony motor, to pewno bym nie przyjął, wiedząc że mam długi. Ale to ja. I mam duże wątpliwości czy robię dobrze, życie ma się jedno, a MK spłaci swoje długi z czasem, ma kontakt z dziećmi, ma nową rodzinę, ma własne życie i jest człowiekiem spełnionym. Tak patrząc, to ja jestem nieudacznikiem i to ze mnie moje dzieci nie będą dumne, a z MK jego dzieci będą. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 10:46 po pierwsze ten pan jest jedna z kilku osob ktore zoorganizowaly manifestacje po drugie wykorzytywanie jego problemow osobistych by deprecjonowac caly ruch i ludzi ktorzy poszli na demonstracje jest bardzo nie ok, przypomina PRLowska propagande. po trzecie wiekszosc osob idzie na demontracje nie z symaptii dla pana MK tylko dlatego ze boli ich to cie sie dzieje w Polsce. Na razie nikt ie zaproponowal alternatywy jak pokazac nswoje niezadowlenie. po czwarte mozna odnosic sukcesy zawodowe bedac beznadziejnym ojcem czy matka, mozna o Panu powiedziec ze nie sprawdzil sie jako maz czy ojciec ale jak widac organizatorem jest dobrym, moze warto te strone jego dzialnosci docenic, nawet pietnujac go jako alimenciara? ps mam podobny probelm no z Walesa, ojcem i mezem byl beznadzienym, jednak czy to wplywa na Wasza ocene tego czego dokonal jako przywodca Solidarnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 11:06 Nigdy nie fascynował mnie Wałęsa, aczkolwiek doceniałam chwilami jego instynkt polityczny i charyzmę, nie znosiłam go w roli prezydenta więc fakt, że był kiepskim mężem i ojcem nie zmienił moich opinii. Sorry, jeśli na czele ruchu staje facet, który własne dzieci dyma na kasę, to w zasadzie masz gwarancję, że współpracowników i publiczne/społeczne pieniądze potraktuje dokładnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 11:51 triss_merigold6 napisała: > Sorry, jeśli na czele ruchu staje facet, który własne dzieci dyma na kasę, to w > zasadzie masz gwarancję, że współpracowników i publiczne/społeczne pieniądze potraktuje dokładnie tak samo. sorry na czym ma polegać dymanie?? no i czy zeby nie dymać miał banki rabować ?? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:42 Na niepłaceniu alimentów w zasądzonej wysokości. Działacz Kijowski miał i ma legalne alternatywy prawne, może złożyć do sądu pozew o ustanie obowiązku alimentacyjnego wobec pełnoletnich studiujących dzieci, ale z sobie wiadomych powodów tego nie robi. Rabowac banki? Po co tak drastycznie. Wystarczy, żeby robił to, co zaleca się każdej samotnej matce, która ma dzieci - iść do roboty i wstrzymać z dalszym rozmnażaniem. Skoro nie stać Cię na utrzymanie dzieci już obecnych na świecie, to nie rób kolejnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:24 Ale ech, czy społeczeństwo mu jakieś pieniądze dało? Nie. Więc? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:40 Jeszcze nie, ale wszystko przed działaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 13:05 ale co Ty sugerujesz? że weźmie od ludzi pieniądze i poleci na Seszele? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:36 zaproponuj ludziom alternatywe? Jezeli zrobisz to tak sprawnie jak pan MK tlumy pojda za Toba. Jako za na razie nie mamy innej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:39 Ależ ja mam gdzieś ludzi jako ogół i nie mam zamiaru niczego im proponować. Chociaż, zaraz, mogę zaproponować branie udziału w każdych wyborach i oddawanie głosu - to propozycja dla tych 50% biernych wyborczo. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 13:30 podejrzewam ze wiekszosc z tych na demonstracji (i KOD i PIS) glosowala (bo to jednak ta bardziej aktywna czesc spoleczenstwa), moze czesc tych z demonstacji KOD nawet glosowala na PIS. Bo ludzie chcieli zmian tylko nie takich. A to co wypisujesz niestety ma wiele wspolnego z PRLowska propaganda, ktora czesto poslugiwala sie polprawdami lub prawdami ktore nieco 'rociagano'. Tak mi sie np skojarzylo jak pisano o dwu zonach Onyszkiewicza ktore zginely w gorach, no niby byly to wypadki ale czy wiadomo czy im ten aplinista Onyszkiewicz jednak nie pomogl? Moze niedokladnie to co ty robisz ale dosc podobny mechanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:42 Triss jest politologiem, a nie niewykształconą przekupka z bazaru. Zatem doskonale zdaje sobie sprawę, ze każdemu da się wyciągnąć jakiś szczegół z przeszłości i wykorzystać do zdyskredytowania niewygodnego dla władzy ruchu. Że każdy rząd autorytarny to robi. I wie także, z życie osobiste przywódców ruchów czy działaczy politycznych ma zerową przekładalność na to, co robią w polityce. Nie jest tak, ze wzorowy mąż i ojciec jest uczciwy i dobrym przywódcą, a cham, lekceważący żonę i dzieci złym. Tak bywa tylko w moralizatorskich opowieściach dla dziatek. Nie na realnej scenie politycznej. Triss to doskonale wie, bo nie jest głupia, a tego uczą na pierwszym roku politologii. Zatem zwyczajnie chce zdyskredytować opozycję. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:48 Dokładnie tak odebrałam ten wątek, Verdano. Triss nie jest głupia, ale traktuje ematki jak głupie, stąd sugestia, że niesolidny alimenciarz natychmiast ukradnie społeczną kasę, jesli tylko się do niej dobierze. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:50 No... i napisz jeszcze, że ktoś mi za to płaci. To też cudna forma dyskredytacji oponenta. Nie moja wina, że działacz Kijowski koncertowo się podłożył akurat alimentami, gdyby zalegał z vat-em, kupił mieszkanie z licytacji komorniczej, brał kokainę, czy nawet blokował miasto z Masą Kretyniczną to nie zwróciłabym uwagi na wywiad z nim. Zainteresował mnie podejściem do alimentów i daję sobie prawo do wybiórczego glanowania. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 12:53 Nie, nikt ci nie płaci. Aczkolwiek jak córka komunistycznego prominenta może nie obawiać sie PiS-u jest dla mnie zagadką. I nie traktuj mnie jak idiotkę - Twoje zainteresowanie ma na celu przekonanie głupich ludzi, że ruch prowadzony przez osobę nie do końca przyzwoitą jest ruchem, w który nie należy sie angażować. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 13:08 Verdana ,kiedys bylas autorytetem na tym forum ,niestety to juz przeszlosc Coz za doglebna analiza motywacji Triss i znajomosc jej pochodzenia dobrze,ze jeszcze jej danych personalnych nie podalas Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 13:49 Triss się z tym nie kryje. Motywację widać jak na dłoni. A Twoja obrona tylko to potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 14:22 No cóż, trudno się triss dziwić. Gdyby jakieś głupki nie obaliły komuny, to ona, córeczka prominentnego działacza i zasłużonego towarzysza, żyłaby jak pączek w maśle. A tak, to co? Pupa blada. --- Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek). Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 14:36 Hehe, a ja mam wrażenie, że u wielu pań doszło już do tak znacznych zaburzeń poznawczo- emocjonalnych, że niezależnie od tego, kto stanąłby na czele ruchu antypisowego - będą go bronić własnym cycem do końca i niszczyć każdego, kto ma wątpliwości, czy aby na pewno jest to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Kobitki, opanujcie się, ten facet jest naprawdę kiepski - nie brońcie go w tak żałosny sposób, bo kiedyś będziecie się tego wstydziły. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 14:41 Ostre zaburzenia poznawcze (zwane również sraczką umysłową) to trzeba mieć, żeby dyskredytować cały ruch, bo jeden pan płaci połowę zasądzonych alimentów. KOD to nie Kijowski. --- Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek). Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 14:50 Ok, zgadzam się, że KOD to nie Kijowski. Czy wobec tego mogę nadal przypominać działaczowi Kijowskiemu o obowiązku spłacania długu alimentacyjnego wobec własnego potomstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 14:50 Ja nie dyskredytuję ruchu antypisowego. Uważam natomiast, że na czele tego ruchu stoi niewłaściwa osoba. I zdumiewa mnie, że niektóre osoby zaślepione w obronie alimenciarza zaczęły wręcz kwestionować sens alimentów dla dzieci 18-21 letnich. To jest niesamowite, jak polityczne emocje mogą zaburzać procesy myślowe u skądinąd inteligentnych osób. Napisz mi teraz, że głosowałam na pis i że pis mi płaci Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 14:55 Akurat ja się nie upieram przy bezwzględnej konieczności utrzymywania dorosłych studiujących dzieci, zwłaszcza jeśli w domu finanse są na styk i są jeszcze młodsze dzieci. Panowie lat 21 i 22 jeśli są zdrowi i sprawni intelektualnie, to spokojnie mogą podczas studiów pracować, ale zniesienie alimentów wypadałoby załatwić legalnie, poprzez sąd rodzinny. Natomiast mam dziką ochotę wyciagnąć wszystkie wątki w których wiele ematek upierało się, że do końca studiów rodzice mają obowiązek w pełni dzieci utrzymywać, wysyłanie studenta do pracy jest okrucieństwem i nie do pogodzenia z nauką. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 15:31 Pamiętam, że Verdana pisała, że studia plus praca to coś ponad siły dla zdrowego dwudziestoparolatka Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 15:02 KoD nie jest ruchem antypisowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 15:02 menodo napisała: > wręcz kwestionować sens alimentów dla dzieci 18-21 letnich. Akurat kwestionowanie utrzymywania dorosłych dzieci odbywa się zawsze np. przy okazji Szlachetnej Paczki. To nie jest kwestia wieku ale możliwości i chęci rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 15:14 Nie śledzę wątków dot. szlachetnej paczki, ale nie przypominam sobie kontrowersji na temat obowiązków alimenciarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 15:14 O właśnie. Aczkolwiek bardziej możliwości niż chęci, bo na szczęście sądy nie pytają alimenciarzy o chęci. Ponawiam propozycję - istniała i istnieje możliwość zniesienia obowiązku alimentacyjnego na studiujących dorosłych synów tylko działacz Kijowski musiałby w tym celu złożyć pozew do sądu rodzinnego i uzasadnić. Duża szansa, biorąc pod uwagę, że ma młodsze dzieci i jest bezrobotny, że sąd rodzinny przychyliłby się do pozwu albo przynajmniej alimenty na dorosłych obniżył. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 15:15 Ja sądzę, że jeśli chodzi o alimenciarzy to warto stosować gradację. I tak, dla mnie facet, który nie płaci na dziecko nic jest godny potępienia. Facet, który płaci na duże dzieci alimenty mniejsze, niż te, które przyznał sąd, ALE PŁACI, zdecydowanie mniej. Ja w tym wątku nie tyle bronię faceta, co wykazuję motywację Triss. W wątku o manifestacjach nie miała jeszcze pojęcia, że Kijowski jest alimenciarzem, a była aktywna i przeciw, ale nie argumentowała tego wprost tylko pokrętnie. W tym to już ...woda na młyn. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 15:18 No właśnie panowie ze wszystkich opcji politycznych stosują taką gradację i płacą jak chcą i ile im się podoba. Albo nie płacą. Stąd miliardowe długi wobec FA i wielotysięczna rzesza nieściągalnych w teorii alimenciarzy, co dla mnie jest najlepszym dowodem na kompletną niewydolność państwa i jego instytucji. Od lat, bo to nie jest świeża sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 15:07 Verdana, to jest bardzo słabe intelektualnie i moralnie. Sugerujesz, że triss jako córka komunistycznego dygnitarza powinna angażować się w ruch "prowadzony przez osobę nie do końca przyzwoitą" dlatego, że ten ruch chroni interesy "resortowych dzieci" ? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 15:15 A Ty sugerujesz, że ja jestem resortowym dzieckiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 15:37 O Tobie nic nie piszę. Piszę, jakie wnioski można wywieść z żenującego ataku verdany na triss. Że zbiór resortowych dzieci powinien zawierać się w zbiorze kodowców. Dlatego też piszę, że ten post jest żenujący intelektualnie i moralnie. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 14:20 >No... i napisz jeszcze, że ktoś mi za to płaci. A czy twoja posada nie jest aby nieco zależna od polityków? Chociaż zważywszy to, że zawsze czepiasz się alimenciarzy, jestem w stanie uznać, że robisz to wyłącznie z troski o dzieci Kijowskiego. ------------------------------------------------------------- "a przecież można pozostać człowiekiem nawet jeśli jest się nauczycielem" by Grave_digger Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 13:02 Pisałam o tym ze dwa dni temu. Triss doskonale wie co robi i robi to celowo. Przed sobotą próbowała zniechęcać do demonstrowania. Teraz wyszukuje co smaczniejsze kąski na Kijowskiego. Ciekawe kto będzie następny? Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Wałęsa? 26.12.15, 14:43 Pseudonim Bolek? Właśnie odnalazły się wszystkie dokumenty tego pana i zostaną upublicznione. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 08:52 claudel6 napisała: > tak jak zwolennicy PISu Prezesa? prezes wyglądał na manifestacji pro PISowskiej niczym tow Wiesław w 1968 roku tłum zwieziony autokarami wył ze szczęścia widząc boską osobę Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 13:45 Ten wątek jest dowodem, że PIS to spuścizna po PZPR. Wściekły atak resortówki współgra z wsciekłym atakiem pisu na KoD i Kijewskiego. Kiedyś atakowali syjonistów i korowców teraz atakują kodowców. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 14:43 Kiedyś atakowali syjonistów i korowców teraz atakują kodowców.' Rzeczywiście, bycie kodowcem w dzisiejszych czasach skazuje ciebie i całą twoją rodzinę na szykany, wykluczenie społeczne i przymusową emigrację. Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 18:03 1. Dzieci tego pana nie są maleństwami przy piersi, matka też ma obowiązek alimentacyjny i nie wypełnia go od dawna przez "osobiste starania ", gdyby nadal byli małżeństwem, nikt by się nie czepiał, że nagle on mniej dokłada, bo wcześniej dokładał więcej, życie, równouprawnienie mamy. 2. Facet nie unika płacenia, jedynie płaci mniej niż ma zasądzone. 3. Płaci mniej, bo go nie stać. 4. Komornik siadł mu na pensję kiedy facet nie miał pracy, bo ją stracił. Zatem cześć pieniędzy, które powinny trafić do dzieci, trafiają do komornika, odsetki rosną lawinowo i dług rośnie. 5. Żadna normalną kobieta nie leci do komornika kiedy jej ex traci pracę, zwłaszcza jeśli ów ex płaci ile może. 6. Gdyby ten pan przez tyle lat UNIKAŁ płacenia, miałby postępowanie z 209. Nie miał. 7. Abstrahując od osoby tego pana, trzeba mieć naprawdę wielką niechęć do przyswajania informacji na temat tego, co się dzieje, żeby się nie przejmować sytuacją. 8. KOD to nie jego lider, lider to nie KOD. 9. Masz obsesję. 10. Wesołych Świąt (jeszcze) Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 18:25 1. Od 12 lat nie są małżeństwem. Pan ma nową żone i kolejne dzieciątko. 2. "Płaci mniej niż zasądzone" czyli dowolnie traktuje wyrok sądu. 3. Aaaa... nie stac go na płacenie alimentów i dlatego zwalnia się z niezłej roboty? 4. Taki los dłużników, nic osobistego ze strony komornika. 5. Żaden normalny facet nie funduje sobie kolejnych dzieci i nie rzuca pracy jeśli ma długi. 6. Nie miałby sprawy z art. 209 nawet gdyby wpłacał po 20 zł miesięcznie zamiast zasądzonej kwoty. 7. Ależ przyswajam informacje, natomiast nie widze powodu żeby oszczędzać alimenciarza tylko dlatego, że uroiło mu się działanie. 8. Nie lider KOD? Jeden z głównych organizatorów na pewno. 9. Ależ skąd. To państwo jest niewydolne egzekucyjnie, a nie ja mam obsesję. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 18:41 Dodatkowo na natemat.pl napisał, że od ok. 2 lat jest "totalnym" motocyklistą - sama jak nikt inny tutaj wiesz, że nie jest to tanie hobby, prawda? Jazda na chromowanej maszynie i noszenie skórzanych spodenek to nie jest zabawa dla chłopców, których nie stać na utrzymanie własnych dzieci, sorry Batory. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 18:44 Zależy na czym jeździsz i czy masz zaprzyjaźnionego mechanika. To nie musi być drogie hobby, jak ktoś siedzi w tym od 16. roku życia. Dla panów, którzy odkrywają motocykle w ramach kryzysu wieku średniego to zwykle jest drogie hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 18:50 No zakładamy, że jak został bikerem w wieku "średnim", to nie kupił sobie taniego ścigacza dla młodzików, tylko postawił na "klasykę". Jak dla mnie jednak motocykl jest rzeczą bardzo zbędną dla kogoś, kogo główną "pasją" powinno być ciągłe rozmyślanie 24h na dobę 7 dni w tygodniu na temat znalezienia sposobu na spłatę długu alimentacyjnego. Dłużnik alimentacyjny jest przede wszystkim dłużnikiem, dopiero potem człowiekiem. Tak jak pedofil w pierwszej kolejności jest po prostu pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 19:11 a ten pedofil to po co aby zdeskrydotować JK , więc powiem ci psiowsko kalko nas to nie rusza, bo wiemy że jest to wrzuta. Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 18:50 a ty dziumdzia doklanie wiesz ile to kosztuje. Spadaj na prawicowe fora tam ci przyklaszczą a tu niestety nie sieroto po PZPR . Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 18:49 O tobie to nawet piosenki piszą. youtu.be/viYw_gF02hU Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: Ups, lider nie płaci alimentów 26.12.15, 20:16 Triss, powiem Ci tylko tyle, że zabawna jesteś w tym zacietrzewieniu, tak przekonana o własnej racji, że nawet nie czytasz Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Niepłacenie alimentów to przemoc 26.12.15, 18:30 wyborcza.pl/1,75968,17767124,Nieplacenie_alimentow_to_przemoc.html Jeszcze niedawno "GW" firmowała całą kampanię na temat skali i skutków luźnego podejścia do alimentów na dzieci, a teraz okazuje się, że działacz Kijowski z długiem na trójeczkę potomstwa jest spoko, a wypominanie mu alimentó, to atak na obrońców demokracji. Zastanów się, w czyim interesie było postawienie na czele ruchu faceta w konflikcie z prawem i finansami, którego banalnie łatwo skompromitować. Podpowiem: na pewno nie w interesie obrońców TK i przestrzegania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Na bycie "od 2 lat totalnym motocyklistą" kasę ma 26.12.15, 18:33 "Zbliżam się do pięćdziesiątki. Jestem informatykiem od trzynastego roku życia. Od dwóch lat totalnym motocyklistą – nie uznaję sezonów ani złej pogody. Jestem też, a może przede wszystkim, ojcem czwórki dzieci." (Kijowski Mateusz, mateuszkijowski.natemat.pl/) Odpowiedz Link Zgłoś