Dodaj do ulubionych

Jednak dwanaście

28.12.15, 08:58
... krajów oznaczonych na mapie świata. Zamiast Łotwy w październiku wyszła Hiszpania... ups, Katalonia w grudniu - w sumie nie taka zła zamiana wink Przy okazji Bon Nadal i Feliç Any Nou 2016 dla wszystkich smile
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 09:03
      Poczekam, aż zrobi się jaśniej wink
      • echtom Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 09:07
        Ale wtedy nie widać świątecznych światełek na ulicach smile I zachód słońca nad plażą jest taki piękny w grudniu wink
    • cauliflowerpl Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 10:38
      Nieźle, nieźle smile
      Zorionak eta urte berri on wink
    • asia_i_p Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 10:44
      Ja się za ten quiz nawet nie biorę. A co do życzeń, to wzajemnie smile .
    • dziennik-niecodziennik Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 10:48
      ??
    • cauliflowerpl Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 10:51
      Oj, no echtom odwiedziła w tym roku 12 krajów.
      Jak ktoś pisze "Hiszpania... ups, Katalonia" to znaczy, że był, i zauważył różnicę big_grin Znaczy się podróżnik świadomy wink
      • cauliflowerpl Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 10:52
        A, no i do zwiedzenia północy zachęcam z całego serca, tylko lepiej w lecie. Pewniejsza pogoda a za to tłumów nie ma smile
      • echtom Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 11:37
        Nie w tym roku - w całym życiu smile A różnicy nie da się nie zauważyć, nawet język zupełnie inny, słychać wpływ francuskiego. Po angielsku trudno się dogadać, ale szybko doszłam do wniosku, że jak się opanuje słowa "hola", "sortida" i "lavabos", można się poruszać po mieście bez znajomości języka tongue_out
        • cauliflowerpl Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 11:56
          E, są i tacy co spędzają w Lloret de Mar dwa tygodnie a potem wygłaszają "a w Hiszpanii to, a w Hiszpanii tamto".
          A mnie właśnie w Hiszpanii urzekła olbrzymia różnorodność regionów. Taka, że można jeździć i jeździć, bez ruszania się poza granice kraju i zawsze jest inaczej: inne krajobrazy, inny klimat, inna architektura, inna gastronomia, inny język, inne tradycje, inni ludzie.
      • ola_dom Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 12:08
        cauliflowerpl napisała:

> Oj, no echtom odwiedziła w tym roku 12 krajów.

I wyjaśniły się dwie zagadki za jednym zamachem - dlaczego Echtom tyle nie pisała,
        i o czym pisze teraz smile
    • echtom Re: Jednak dwanaście 28.12.15, 13:13
      Ogólnie udały się nam te "wyjechane" Święta, tylko raz porządnie się pokłóciłyśmy wink Wieczerzę wigilijną jadłyśmy w azjatyckim Woku "all you can eat", głównie sushi, łamiąc się przy składaniu życzeń bagietką, bo z pośpiechu zapomniałam wziąć opłatek smile Potem poszłyśmy na pasterkę, więc można uznać, że spędziłyśmy Wigilię prawie tradycyjnie. A w domu czekała na nas ubrana choinka - niespodzianka od chłopaka średniej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka