ra-sowa 14.01.16, 15:02 zyskacie na takiej zmianie? Będziecie chyba miały swoje małe województwo . Powiedzcie mi, jaki to ma sens? Tekst linka Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feniks_z_popiolu Re: Do Warszawianek 14.01.16, 15:13 Było kiedyś takie powiedzenie "Grójec stolicą Mazowsza" Dlaczego akurat Płock? Skądinąd bardzo ładne miasto ale rzeczy zaraz stolica? Zabrać Orlen i dać województwo? No cóż...trzeba gdzieś posadzić "swoich" na urzędach Ja nie widzę sensu ekonomicznego ale może jakiś głęboko ukryty jest Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Do Warszawianek 14.01.16, 15:16 To ma taki sens, że PIS będzie mogło przeprowadzić nowe wybory samorządowe. Zysku dla kogokolwiek poza PISem nie dostrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Do Warszawianek 14.01.16, 15:17 Kurcze... Ci z Radomia nie będą już mogli mówić, że są z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: Do Warszawianek 14.01.16, 15:20 czyli zły tytuł dałam Ale mieszają, pracowici są, trzeba przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Do Warszawianek 14.01.16, 15:26 Sens chyba taki, że Mazowsze z dawcy janosikowego stanie się biorcą. Dla mnie osobiście to żadna zmiana. Zapytaj się tych spod Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Do Warszawianek 14.01.16, 15:27 Zyska pis, a przynajmniej ma taka nadzieje, bo przeprowadza nowe wybory samorzadowe. Choc ja akurat mam nadzieje, ze tym razem takze wybiora sie na nie ci ktorzy zwykle nie glosuja i pokaza rzadzacym zolta kartke... Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Do Warszawianek 14.01.16, 15:27 Podejrzewam, że sens jest taki, żeby zaorać bufetową, a z ustawy prezydentem Wawy zrobić wojewodę, z rządowego nadania. Odpowiedz Link Zgłoś