arachne007 22.11.07, 21:22 Gdzie można w Tarnowskich Górach najtaniej naprawić starszy telewizor firmy Provision??? Proszę o adres lub telefon:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: otto Re: Naprawa telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 23:35 Na placu gwarków są dwa punkty naprawy TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Naprawa telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 08:58 Miałem niedawno podobny problem. Żywotność kineskopu telewizora obliczona jest na 8 do 10 lat pracy (nie biorąc pod uwagę LCD i plazmy, bo o tym czas również zaświadczy). Po tym okresie warto pomyślec o wymianie na nowy bez względu na producenta. Jest to może na początek trudne, ale lepiej się z tym pogodzić i wydać trochę więcej na nowy niż martwić się kolejną awarią. Mój Panasonic padł po 11 latach, a pan serwisant (na placu - solidny punkt napraw) powiedział mi, że powinienem dziękować za tak długą jego żywotność z czym się pogodziłem. Jeśli Twój telewizorek jest młodszy to polecałbym również ten punkt napraw - pan jest rzeczowy, punktualny i co chyba najważniejsze na normalną kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlm Re: Naprawa telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 15:46 A ja polecam właściciela sklepu z częściami rtv i montaż anten,jest to sklep na Wajdy tel. 285 10 80. Jest nieprawdą że kineskop wysiada po 10 latach. Mnie naprawiał ten pan telewizor bardzo marnej marki bo Manhatan ,telewizor ma już 12 lat i dalej chodzi jak talala. Facet jest solidny i niedrogi . Odpowiedz Link Zgłoś