Dziewczyny, jak w temacie. Planuję sobie kupić gadżet do kuchni i padło na ekspres na kapsułki.
Nie chcę takiego kolbowego bo za dużo zachodu z czyszczeniem a ma być ciśnieniowy.
Poza tym te kapsułkowe mają fajny design i podobają mi się oraz pasują do mojej kuchni.
Pozostaje wybór konkretnego modelu i tu zaczynają się schody. Nie wiem, który model i jakiej firmy kapsułki są najlepsze. Ograniczeniem jest też budżet. Mam na to 300 zł. Kwota nie dotyczy kawy.
No dobra, pozostaje też to co mi wpadło w oko.
Pierwszy to Tchibo caffissimo classic, dlatego że ma dyszę spieniającą mleko i w sumie nic poza tym poza ładnym kolorem (fiolet).
www.tchibo.pl/caffissimo-classic-aubergine-p400086597.html?dim1=Aube
Zaletą są dość tanie kapsułki, nie wiem jednak jak ze smakiem.
Drugi to DeLonghi Nespresso Essenza EN97.W
Nie linkuję bo musiałabym wrzucić allegro albo saturna.
W każdym razie tu smak znam. Odpowiada mi, ale kapsułki trzeba zamawiać tylko z nespresso i nie są dostepne w sklepach. No i są drogie.
Ostatni to Philips Senseo 7880 i tu jest cos innego bo saszetki. Tanie i rozmaite, łącznie z czekoladą i innymi bajerami.
Jednak na temat samej maszyny nic nie wiem poza tym, że podoba mi się najmniej.
Może jakiś inny? Jaki?
Są tu użytkowniczki ekspresów kapsulkowych? Umiecie coś doradzić lub podzielić się swoimi doswiadczeniami?
Z góry proszę ortodoksyjne kawoszki o wstrzymanie się z odruchem wymiotnym

Wiem...kapsułki to zuoo. Ja jednak nie gardzę i chcę taki gadżet w domu mieć. Pytanie tylko jaki?
Pomożecie?