19.01.16, 04:40
Mariusz Max Kolonko nadal dziala i ma swoj kanal na youtubie. Ktos wrzucil mi link na youtubie i oniemialam. Facet ma swoich wyznawcow, ktorzy ekscytuja sie nieziemsko tym, ze znaja PRAWDE. Co ciekawe, Mariusz stracil swoj slynny amerykanski akcent! Rozumiem ,ze uzywal go na potrzeby programu w tvp, ale on podobno byl dziennikarzem, a nie aktorem. big_grin
Generalnie poziom paranoi poraza!
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Skądś się młodzi wyborcy Korwina biorą 19.01.16, 08:18
      Jeżeli mózg nie jest w stanie ogarnąć rzeczywistości, to z ulgą przywita idola, który wszystko prosto wytłumaczy i wskaże wroga.
    • dyzurny_troll_forum Re: Max TV 19.01.16, 09:28
      madi138 napisała:

> Mariusz Max Kolonko nadal dziala i ma swoj kanal na youtubie.

Dopiero odkryłaś?! Po jakiś 3 latach???

> Generalnie poziom paranoi poraza!

Czy ja wiem? Ma facet swoje zdanie. Można się zgadzać można się nie zgadzać, ale przynajmniej poziom* trzyma. I jest oryginalny. Ja od czasu do czasu pacze!

* ostatnio poziom został zastąpiony wazeliną zapewne w związku z plotkami dotyczącymi ewentualnej pozycji w TVPiS
      • feel_good_inc Re: Max TV 19.01.16, 09:52
        dyzurny_troll_forum napisała:
        > Czy ja wiem? Ma facet swoje zdanie. Można się zgadzać można się nie zgadzać, al
        > e przynajmniej poziom* trzyma.

Żartować raczysz.
        • dyzurny_troll_forum Re: Max TV 19.01.16, 10:18
          feel_good_inc napisał:

> Żartować raczysz.

Jestem seriously serious...
          ...ale chętnie bym pogawędził o konkretach zamiast ogólnikach!
          • feel_good_inc Re: Max TV 19.01.16, 10:24
            Ale o czym tu dyskutować? O regularnej dawce informacji o tym, że wszystkiemu winni są Żydzi/Niemcy/Czarnuchy/Araby w sosiku prostych truizmów i odkrywaniu oczywistej prawdy, że powszechny dostęp do broni jest jedyną drogą do szczęścia?
    • morgen_stern Re: Max TV 19.01.16, 09:31
      Rozpaczliwy brak autorytetów plus ogłupienie młodych ludzi mediami plus rozczarowanie polityką w wykonaniu starych wyjadaczy i mamy efekt.
      • dyzurny_troll_forum Re: Max TV 19.01.16, 09:35
        morgen_stern napisała:

> Rozpaczliwy brak autorytetów plus ogłupienie młodych ludzi mediami plus rozczar
        > owanie polityką w wykonaniu starych wyjadaczy i mamy efekt.

Zdiagnozowałaś przyczyny! Ale jaki konkretnie mamy efekt?
    • lauren6 Re: Max TV 19.01.16, 11:06
      > Generalnie poziom paranoi poraza!

Rozwiń temat co cię tak poraziło.

Kolonko ma swoje zdanie. W części spraw się z nim zgadzam (podejście do tzw. uchodźców - terrorystów, sprawa dziennikarza T. Lisa), w części nie (petycja do Dudy o łatwiejszy dostęp do broni palnej).

Oniemiałaś z wrażenia, że ktoś śmie mieć inne zdanie do twojego i jest olbrzymia grupa ludzi, którzy ten pogląd podzielają? Olaboga, a ja myślałam, że przeciwko przyjmowaniu imigrantów socjalnych wypowiadają się tylko PISowcy i znudzony życiem drób domowy siedzący na jematce!
      • lellapolella Re: Max TV 19.01.16, 11:45
        Osobiście nie znoszę protekcjonalnego tonu Kolonki, wygłasza swoje prawdy z miną gościa, który ma bezpośrednie połączenie z samym bogiem. I te jego mizoginistyczne wstawki! Na przykład, gdy pokazywał damski rewolwer, tłumacząc kobietom, jak się go powinno trzymać- gdzie ma przód a gdzie tył. Kompletna żenada. A zaraz potem tekst : Każda z was chciałaby mieć takie cacko, wracając wieczorem do domu przez ciemną wieś.
        Mieszkam na wsi i nie, nie chciałabym.
        Nawet nie odnosząc się do treści, dla mnie styl i retoryka nie do przyjęcia.
        • dyzurny_troll_forum Re: Max TV 19.01.16, 14:54
          lellapolella napisała:

> Mieszkam na wsi i nie, nie chciałabym.

Ty może nie, ale wiele lasek zgwałconych pod wiejską dyskoteką przez porządnego Prawdziwego Patriotę Polaka Katolika chciałoby. I z przyjemnością odstrzeliłoby im jaja!

• lellapolella Re: Max TV 19.01.16, 15:26
            Widzisz, zakładam, że w wypadku, gdyby broń była szeroko dostępna, także więcej PPPK miałoby broń. Mało tego, głównie im zależałoby na tym, by ją mieć.
            • dyzurny_troll_forum Re: Max TV 19.01.16, 15:34
              https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2015/07/e167ed2656e60abd664d60cac43b6fc3.jpglellap
              • babunia_wygodka Re: Max TV 19.01.16, 16:08

> https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2015/07/e167ed2656e60abd664d60cac43b6fc3.jpglellap

1) Nieprawda.
                2) Do tych, do których nie powinna trafi jej mniej.
                3) Czego miałaby mimo wszystko dowodzić, co prawda sfalsyfikowana już, prawdziwość tego wizualnego głodnego kawałka?

• dyzurny_troll_forum Re: Max TV 19.01.16, 16:14
                  > 3) Czego miałaby mimo wszystko dowodzić, co prawda sfalsyfikowana już, prawdziw
                  > ość tego wizualnego głodnego kawałka?

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2015/11/102c411c6c5784c0eee002974af22a36.png
                  • babunia_wygodka Re: Max TV 19.01.16, 16:19

> > 3) Czego miałaby mimo wszystko dowodzić, co prawda sfalsyfikowana już, pr
                    > awdziw
                    > > ość tego wizualnego głodnego kawałka?
                    >
                    > [img]https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2015/11/102c411c6c5784c0eee002974af22a36.png[
                    > /img]

To jak będzie z odpowiedzią na moje, proste przecież pytanie?
          • babunia_wygodka Re: Max TV 19.01.16, 15:53

> lellapolella napisała:
            >
            > > Mieszkam na wsi i nie, nie chciałabym.
            >
            > Ty może nie, ale wiele lasek zgwałconych pod wiejską dyskoteką przez porządnego
            > Prawdziwego Patriotę Polaka Katolika chciałoby. I z przyjemnością odstrzeliłob
            > y im jaja!

Ta, jasne. Już to widzę jak laska do której przystawia się koleś (czyli jest bezpośrednio przy niej) wyciąga broń, przygotowuje ją do strzału, celuje wciskając rękę gdzieś między swój brzuch i jego i w końcu skutecznie strzela. A koleś spokojnie czeka.
            • dyzurny_troll_forum Re: Max TV 19.01.16, 16:11
              babunia_wygodka napisała:

> Ta, jasne. Już to widzę jak laska do której przystawia się koleś (czyli jest be
              > zpośrednio przy niej) wyciąga broń, przygotowuje ją do strzału, celuje wciskają
              > c rękę gdzieś między swój brzuch i jego i w końcu skutecznie strzela. A koleś s
              > pokojnie czeka.

Thelma & Luise polecam zobaczyć. Poza tym kawał dobrego kina i piękne widoki!
              • ola_dom Re: Max TV 19.01.16, 16:13

> Thelma & Luise polecam zobaczyć.

aaaa..... że film?
                No, jasne smile
              • babunia_wygodka Re: Max TV 19.01.16, 16:20

> > c rękę gdzieś między swój brzuch i jego i w końcu skutecznie strzela. A k
                > oleś s
                > > pokojnie czeka.
                >
                > Thelma & Luise polecam zobaczyć. Poza tym kawał dobrego kina i piękne widoki!

Ach, a może w ogóle od razu Terminatora? To jest dopiero starannie zrobiony dokument.
                • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Max TV 19.01.16, 18:48

> Ach, a może w ogóle od razu Terminatora? To jest dopiero starannie zrobiony dok
                  > ument.

"In USA 200 000 times a year women use a gun to defend against sexual abuse."

A film przedni! I ten Ford!!!

Ksiadz Anatool
                  • dyzurny_troll_forum Re: Max TV 20.01.16, 11:24
                    najstarszy_syn_ksiedza_biskupa napisał(a):

> > Ach, a może w ogóle od razu Terminatora? To jest dopiero starannie zrobio
                    > ny dok
                    > > ument.
                    >
                    > "In USA 200 000 times a year women use a gun to defend against sexual abuse."

Oczywiście na taki argument to nie wie bidulka co odpowiedzieć. Samodzielnego myślenia widać nie starczyło....

Jak to mówi młodzież zatkao kakao he he...
                    • babunia_wygodka Re: Max TV 20.01.16, 16:32

> najstarszy_syn_ksiedza_biskupa napisał(a):
                      >
                      > > > Ach, a może w ogóle od razu Terminatora? To jest dopiero starannie
                      > zrobio
                      > > ny dok
                      > > > ument.
                      > >
                      > > "In USA 200 000 times a year women use a gun to defend against sexual abu
                      > se."
                      >
                      > Oczywiście na taki argument to nie wie bidulka co odpowiedzieć. Samodzielnego m
                      > yślenia widać nie starczyło....
                      >
                      > Jak to mówi młodzież zatkao kakao he he...

Urocze w wykonaniu człowieczka, który zamiast odpowiadać na proste pytania wkleja jakieś rysunki z demotów, a potem w ogóle milknie smile

A ten "argument", skoro tak ci zależy... No jeżeli pojedyncze zdanie nie wiadomo skąd wzięte i nie wiadomo z jakiego kontekstu wyrwane uważasz za argument, to może w sumie lepiej już zostań przy tym wklejaniu demotów.
                      • dyzurny_troll_forum Re: Max TV 20.01.16, 17:14

> > Jak to mówi młodzież zatkao kakao he he...
                        >
                        > Urocze w wykonaniu człowieczka,

Cieszę się, że się cieszysz...

> który zamiast odpowiadać na proste pytania wkleja jakieś rysunki z demotów,

Dostosowuję przekaz do możliwości interlokutorów...

> a potem w ogóle milknie smile

Tiaaa, będę tu siedział 24/7, żeby Cię zaspokoić. A może jeszcze frytki do tego?

> A ten "argument", skoro tak ci zależy... No jeżeli pojedyncze zdanie nie wiadom
                        > o skąd wzięte

Z dooopy wzięte! Jak coś nie pasuje to najlepiej się do źródła przyczepić, zamiast coś na temat.

Mam źródło, które twierdzi o 2 500 000 przypadków skutecznego użycia broni w USA w roku 2014 w celu obrony życia, zdrowia i majątku. Ale przecież jak podam, to będzie od razu, że źródło niewiarygodne...

> nie wiadomo z jakiego kontekstu wyrwane uważasz za argument, to

Ooo... jak nie źródło złe to na pewno kontekst nie taki. Zabawna jesteś wybitnie. Napisz wprost, że mimo powszechnego dostępu do broni w USA, żadna kobieta nigdy się posiadaną bronią przed niczym nie obroniła!

Za to jak się kobiety bronią bez broni i zdając się na ochronę służb teoretycznie do tego powołanych to widzieliśmy w sylwestra w DE i reszcie Europy.
              • 7dosia Re: Max TV 19.01.16, 20:04
                Telma i Luise? Rany boskie, film głupszy od Maxa Kolonki. A aktoreczki brzydkie, bleeeeeeee sad
                • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Max TV 19.01.16, 20:18
                  7dosia napisał(a):

> Telma i Luise? Rany boskie, film głupszy od Maxa Kolonki. A aktoreczki brzydkie
                  > , bleeeeeeee sad

Czasem jest lepiej nic nie mówić, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości:

Thelma & Louise (1991)

Oscar Won
                  Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen

Oscar Nominated
                  Best Actress in a Leading Role Geena Davis

Oscar Nominated
                  Best Actress in a Leading Role Susan Sarandon

Oscar Nominated
                  Best Director Ridley Scott

Oscar Nominated
                  Best Cinematography Adrian Biddle

Oscar Nominated
                  Best Film Editing Thom Noble

Golden Globe Won
                  Best Screenplay - Motion Picture

tak więc, ten tego... może po prostu nie zrozumiałaś o czym było?!

Ksiadz Anatool
                  • babunia_wygodka Re: Max TV 20.01.16, 09:07
                    najstarszy_syn_ksiedza_biskupa napisał(a):

> 7dosia napisał(a):
                    >
                    > > Telma i Luise? Rany boskie, film głupszy od Maxa Kolonki. A aktoreczki br
                    > zydkie
                    > > , bleeeeeeee sad
                    >
                    > Czasem jest lepiej nic nie mówić, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwośc

Oj tak, tak. Dowidzisz tego całym swoim jestestwem.

> i:
                    >
                    > Thelma & Louise (1991)
                    >
                    > Oscar Won
                    > Oscar Nominated
                    > Oscar Nominated
                    > Oscar Nominated
                    > Oscar Nominated
                    > Oscar Nominated
                    > Golden Globe Won

> tak więc, ten tego... może po prostu nie zrozumiałaś o czym było?!

Tak więc, ten tego... są ludzie, którzy myślą samodzielnie, a nie rajcują się owczym pędem że dali Oscara, więc z całą pewnością Słowacki wielkim poetą był.
                    • iwles Re: Max TV 20.01.16, 09:27

Film może się i nie podobać, ale żeby o Susan Sarandon powiedzieć per "aktoreczka" to naprawdę nie najlepiej świadczy o osobie mówiącej uncertain
                      • dyzurny_troll_forum Re: Max TV 20.01.16, 11:31
                        iwles napisała:

>
                        > Film może się i nie podobać,

Film może się i nie podobać... Ale tak naprawdę to porusza on dość głęboko temat posiadania broni, w sumie przypadkowego użycia broni, a następnie konsekwencji tego wszystkiego...

I tak naprawdę to jest raczej argumentem dla przeciwników swobodnego dostępu do broni, niż zwolenników. Ale najpierw trzeba zobaczyć a potem zrozumieć....

I na koniec pozostaje pytanie czy nie lepiej żeby dała się zgwałcić niż go zastrzeliła?!
                    • dyzurny_troll_forum Re: Max TV 20.01.16, 11:21

> Tak więc, ten tego... są ludzie, którzy myślą samodzielnie

Tiaaa, wiemy, głównie w PiSie. Oraz wśród wyznawców...
                • inguszetia_2006 Re: Max TV 19.01.16, 21:00
                  7dosia napisał(a):
                  Telma i Luise? Rany boskie, film głupszy od Maxa Kolonki.
                  Witam
                  Że coooooo? I jakie aktoreczki? Dziecko, napij się ciepłego mleka! Na dobre sny.
                  Pzdr.
                  Ing
        • 1matka-polka Re: Max TV 20.01.16, 14:59
          "Na przykład, gdy pokazywał damski rewolwer, tłumacząc kobietom, jak się go powinno trzymać- gdzie ma przód a gdzie tył. Kompletna żenada. A zaraz potem tekst : Każda z was chciałaby mieć takie cacko, wracając wieczorem do domu przez ciemną wieś. "
          Umarłam. big_grin
        • ana119 Re: Max TV 20.01.16, 22:01
          Reaguję identycznie na Swetru
      • iwles Re: Max TV 19.01.16, 12:07
        lauren6
        Ty odbierasz, jako wypowiedź swojego własnego zdania, natomiast znam ludzi, którzy odbierają to co on mówi, jako obiektywną udowodnioną prawdę. I to jest porażające !
        • f.lamer Re: Max TV 19.01.16, 12:54
          ty zaś odbierasz to jako obiektywną nieprawdę.
          myślisz że daleko ci do oszołomstwa?

pomijając już fakt że mylisz traktowanie za pewnik wywodów maxa i zgadzanie się z pewną filozofią, której akurat max jest głośnym przedstawicielem
          • iwles Re: Max TV 19.01.16, 15:03

no widzisz, zdarzyło mi się "przyłapać" Kolonkę na obiektywnej nieprawdzie, ewidentnej manipulacji.
            Czyli mogę uważać, że jednak on projektuje rzeczywistość i podchodzić z niewiarą do pozostałych, głoszonych przez niego "sensacji"? Mogę.
            • f.lamer Re: Max TV 19.01.16, 15:10
              ależ wszystko możesz, dopóki nie odbierasz tego prawa innym
        • lauren6 Re: Max TV 19.01.16, 12:56
          Mnie już nie raz na tym forum poraziła nieumiejętność oddzielania opinii od człowieka.

Np gdy ematki rozdzierały szaty w obronie nieplacacego alimentów Kijowskiego. Mogę popierać ideę KOD, ale w życiu nie będę szukać argumentów na obronę osoby stosujacej przemoc ekonomiczną wobec własnego potomstwa. To jest dokładnie ten sam rodzaj zaslepienia. Jedyna różnica taka, że Kijowski reprezentuje modne dla jematek skrzydło liberalne, a Kolonko konserwatywne.
          • triismegistos Re: Max TV 19.01.16, 16:23
            A rozdzierały?
            • lauren6 Re: Max TV 19.01.16, 16:27
              Jak cierpisz na amnezję odśwież sobie wątek triss o alimenciarzu.
              • triismegistos Re: Max TV 19.01.16, 19:59
                Czytałam nie tak dawno. Masowego rozdzierania szat nie kojarzę. Ale pewnie czytałam ten wątek na jakiejś zmanipulowanej łże przeglądarce i to dlatego.
                • latarnia_umarlych Re: Max TV 19.01.16, 20:31
                  Patrz, moja łże-przeglądarka pokazała tak samo. Tylko lauren ma jakieś inne internety.
                  • triismegistos Re: Max TV 19.01.16, 20:47
                    Internety niezależne wink
          • latarnia_umarlych Re: Max TV 19.01.16, 18:48
            "Np gdy ematki rozdzierały szaty w obronie nieplacacego alimentów Kijowskiego. Mogę popierać ideę KOD, ale w życiu nie będę szukać argumentów na obronę osoby stosujacej przemoc ekonomiczną wobec własnego potomstwa"

No popatrz, to zupełnie jak ogromna większość dyskutujących w tamtym wątku. Manipulujesz albo masz zaniki pamięci.
            • lauren6 Re: Max TV 19.01.16, 18:58
              Mhm, stąd wątek na 300 postów: bo wszystkie się ze sobą zgadzały. Nie rób ... z logiki.
              • latarnia_umarlych Re: Max TV 19.01.16, 19:05
                "bo wszystkie się ze sobą zgadzały"
                A gdzie to wyczytałaś?
                Może skocz do wątku i policz, ile osób broniło Kijowskiego, a ile napisało, że jego zachowanie - choć naganne - nie może przekreślać idei KODu. A potem odwołaj swoje kłamstwa.
                • lauren6 Re: Max TV 19.01.16, 20:12
                  Chcesz udowodnić jakąś tezę i odsyłasz mnie do innego wątku bym ci policzyła posty? Ty na prawdę oczadziałaś.
                  • latarnia_umarlych Re: Max TV 19.01.16, 20:29
                    Hm, wydaje mi się, że to ty powołałaś się na tamten wątek, prawda? Niestety, nie potrafisz udowodnić swojego twierdzenia i maskujesz brak argumentów chamstwem. Nic nowego w sumie.
                    • lauren6 Re: Max TV 19.01.16, 20:45
                      Prezentujesz jakieś stanowisko, dla którego nie potrafisz przedstawić argumentów, tylko odsyłasz mnie do liczenia postów. Uważasz, że ma to czemuś służyć to sama sobie je policz. Czekam na argumenty, a tu cisza. Nie napiszesz nic konstruktywnego, tylko atakujesz mnie personalnie i oskarżasz o chamstwo.

Nie wiem czy jesteś prawdziwa. Dla mnie jesteś oderwana od rzeczywistości jak osoba wierząca w ufo. Bez odbioru.
                      • latarnia_umarlych Re: Max TV 19.01.16, 20:56
                        Eee... ty piszesz do siebie czy jak? big_grin
                        Ochłoń i spójrz, napisałaś, że:
                        - ematki nie potrafią odróżnić idei od osoby
                        - i rozdzierały szaty w obronie Kijowskiego
                        powołując się na wątek triss.
                        Ale nie umiesz tego udowodnić i "czekasz na argumenty". To naprawdę śmieszne.
    • fadilla Re: Max TV 19.01.16, 13:00
      Ale po co ogladacie? Mozecie zostac przy swoich faktach (TVN), czy wyborczej, czytac reportaże w stylu "wiecej wiedzy, mniej strachu". Kolonko to własnie jeden z przedstawicieli tzw. drugiego obiegu informacji, nie bez przyczyny to powstało. A teraz pytanie sprawdzajace, czy po przeczytania artykułu odnosnie uchodzców "wiecej wiedzy mniej strachu" faktycznie zdobyłyscie wiedze i przestałyście sie bać? Filmy Kolonki w tym temacie działaja odwrotnie, zaczniecie sie bać.
      • madi138 Re: Max TV 19.01.16, 16:38
        Owszem, nie bez przyczyny to powstało! Powstało, bo Max ma silne parcie na szkło, a żadna poważna Tv go nie chciała big_grin
      • ichi51e Re: Max TV 19.01.16, 16:44
        dla beczki suspicious
      • mia_siochi Re: Max TV 19.01.16, 20:15
        Ulala. Maxiu ma dostęp do mega-tajnych-źródeł-informacji.
        Jestem pod wrażeniem.
    • ichi51e Re: Max TV 19.01.16, 16:18
      uwielbiam. i ten make up.
    • triismegistos Re: Max TV 19.01.16, 16:26
      Cóż, kiedy ludzie zauważyli, że popularne media są nie do końca rzetelne i obiektywne poczuli potrzebę stworzenia własnych mediów. Ponieważ dążenie do doskonałości jest częśtą ludzką cechą powstały media stuprocentowo stronnicze i otwarcie kłamliwe.
      Kiedy ktoś pisze o niezależnych mediach tak naprawdę ma na myśli niezależność od prawdy i rozsądku.
      Ale kuce to łykają i cieszą się że "niezależnie myślą".
    • sumire Re: Max TV 19.01.16, 18:31
      Wystarczy mi zajrzeć na jego Fejsbuka - niemieckojęzyczne media, lewactwo, więcej lewactwa, "szukamy korzeni polskich dziennikarzy", islam nie, broń tak, Polska powinna mieć dyktatora etc. Oszołomstwo do sześcianu i sztuczna opalenizna.
      Tym niemniej zastanawiam się, czy koleś po prostu nie wyczuł sprytnie nastrojów części społeczeństwa i ta jego cała telewizja nie jest po prostu cynicznym robieniem dobrze ludziom wierzącym w SPISEG, a nie faktycznymi poglądami. Choć z drugiej strony w branży nigdy nie był szczególnie ceniony ani też traktowany serio.
    • inguszetia_2006 Re: Max TV 19.01.16, 18:45
      madi138 napisała:
      Mariusz Max Kolonko nadal dziala
      Witam
      Aha. A co? On jest już emeryt, czy jak? Pracuje, tak jak my wszyscy. Kto nie pracuje ten nie je.
      Skąd to zdziwienie, że "nadal działa"?
      Pzdr.
      Ing
      • madi138 Re: Max TV 19.01.16, 23:35
        Gdyby pracowal uczciwie, nie byloby problemu. Ale zarabiac na wciskaniu ludziom teorii spiskowych i poglebianiu ich paranoi, nie przystoi porzadnemu dziennikarzowi- a za takiego ma sie pan Kolanko!
        • aagnes Re: Max TV 20.01.16, 09:18
          To zupelnie jak "uczciwie" pracujacy pracownicy np agencji reklamowych, wciskaja kit i zarabiaja na tym masa pieniedzy.
    • mynia_pynia Re: Max TV 19.01.16, 18:47
      Oglądam czasem, pamiętam temat jak jakaś kobieta w USA rasy białej podawała się za Afroamerykankę i on rozszerzył tego niusa - bardzo ciekawe informacje podał.
      • mozambique Re: Max TV 20.01.16, 15:07
        nie oglądam ale czytałąm jego ksiązkę - dosc szczegołowo opisywął jak przypodkowo spotkane kobiety w amerykanskim interiorze mdleją / mdlały na jego widok i jak - w efekcie tego wrazenia - pobzykał sobie jedną czy drugą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka