27.01.16, 20:11
Jestem racjonalistką, ale też nie chce mi się liczyć i prowadzić statystyk, więc pytam czy tylko ja mam wrażenie, że prawie każdego dnia jest teraz news o czyjejś śmierci? Dziś przeczytałam o absolutnie anonimowej dla mnie niemieckiej partnerce polskiego aktora (też dla mnie mało znanego). Niby żaden news, ale zawahałam się czy daję się wkręcać w kilknięcia , bo po to jest informacja czy rzeczywiście to wyjątkowy miesiąc?
Prywatnie też kilka osób "czeka na wyrok".
Jak Wy to widzicie?
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: 2016 27.01.16, 20:18
      Nikt z moich znajomych czy sąsiadów nie czeka na wyrok. Myślę, że to co się dzieje w mediach- te wszystkie informacje o zgonach to nic szczególnego. Dawniej też były tylko z racji mniejszego dostępu do tv, zagranicznych stacji , radia niepolskiego itd dowiadywaliśmy się o tym później a w przypadku mniej znanych osób w ogóle. Teraz internet skurczył nam świat i efekt jest taki, że wszystko o wszystkich wiemy.
      • becbecbec Re: 2016 27.01.16, 20:28
        a moze to jest tak ze w pewnym wieku bardziej zwraca sie uwage na takie newsy , czyta nekrologi? taki kiedys slyszalam wink
        • ginger.ale Re: 2016 27.01.16, 20:50
          Coś w tym jest, u mnie w pracy jeden Pan tuż przed emeryturą codziennie zaczynał dzień od sprawdzenia "listy obecności" w lokalnym dodatku do gazety wink
    • kaz_nodzieja Re: 2016 27.01.16, 20:37
      Był z nią chyba całe dwa miesiące. Jeszcze w listopadzie rozstał się z poprzednią partnerką, 20 latką. Zmienia kobiety jak rękawiczki, tu akurat rozstanie było naturalne.
      • noowaak Re: 2016 27.01.16, 20:41
        No nie wiadomo, z jakiegoś powodu sama zakończyła swoje życie...
      • mamma_2012 Re: 2016 27.01.16, 21:07
        Ale to zupełnie nie chodzi o tą panią, z całym dla niej szacunkiem, bo pewnie bardziej bym przeżyała śmierć sąsiadki, a raczej o to czy w poprzednich latach było mniejsze zainteresowanie newsami o śmierci czy samych tragedii było mniej.
    • angeika89 Re: 2016 27.01.16, 21:19
      Czeka na wyrok?
      WTF?
      U mnie nikt nie czeka na żaden wyrok, nawet jak ktoś jest chory etc to cieszy się życiem i chwilami z bliskimi...
      Rzeczywiście jest sporo nekrologów ze świata, ale nie zakładajmy od razu udziału sił nieczystych, czy jeszcze nie wiadomo czego...
      Przypadek.
      Każdego roku i każdego miesiąca ktoś się rodzi na świecie, jak i umiera. Naturalna kolej rzeczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka