mia_siochi 28.01.16, 20:40 Trudno to nawet skomentować www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/poslowie-pis-glosowali-za-poprawka-po-piotrowicz-powtorzyl-glosowanie,614541.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maadzik3 Re: Demokracja 28.01.16, 20:42 od razu mogli powiedzieć: będzie jak chce prezes, idźcie do domu Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Demokracja 28.01.16, 20:56 Powiem tak: wku..wia mnie opozycja. I PO i Nowoczesna i PSl. Lelije cholerne. Zamiast wysłać filmy z głosowań w komisjach do Komisji Weneckiej, zamiast zrobić konkretne prezentacje i non stop pokazywać w mediach co robi PIS, zamiast wykupić, jak PiS, artykuły w prasie i głośno krzyczeć nie zgadzamy się, tak nie wolno, to się bawią w cholerną dyplomację. Kurczę, Brudziński w Kawie na ławie bredzi coś o ludziach w futrach a reszta przy stole "ależ panie pośle tak nie można"... PIS pokona tylko silna opozycja, z konkretną taktyką, a nie słabym pitu pitu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Demokracja 28.01.16, 21:04 Masz racje. Mój kolega mawiał "robiony miękkim dydkiem na rogu stołu". Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Demokracja 28.01.16, 21:04 Trudno dyskutować z takimi typami jak Brudziński. Bo co można zrobić? Najlepiej byłoby strzelić w ryj jak to się kiedyś z chamami postępowało. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Demokracja 28.01.16, 21:18 To nie tylko Brudziński. Pawłowicz, Sasin, Suski, Kempa, wszyscy w PISie, którzy mają zgodę na występy przed kamerami lub mikrofonami napieprzają te swoje bzdury jak katarynki, na jednym wdechu. Ale to nie oznacza, że skoro nie można im przerwać, przylać nie wypada, to mogą sobie gadać co im ślina na język przyniesie czytaj co prezes kazał. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Demokracja 28.01.16, 22:30 To ja dla odmiay zawsze miałam ochotę przylac Kopacz kiedy jej słuchalam. I bynajmniej nie jestem za pisuarami Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Demokracja 28.01.16, 22:40 >To ja dla odmiay zawsze miałam ochotę przylac Kopacz kiedy jej słuchalam. no, dobra, tylko co to ma do rzeczy? a tak nawiasem to cięzko sie "dyskutuje" z takimi typami jak "jojo" "pies" czy "członek", że nie wspomne o prokuratorze PRLowskim, ktory nawet teraz mówi w sejmie: Polska Rzeczpospolita Ludowa. Widać mocno tkwi w podswiadomosci. Trzeba nauczyć się, znizyć do tego samego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Demokracja 28.01.16, 20:45 Posłowie zwycięskiej partii PIS potulnymi minionkami komunistycznego prokuratora Piotrowicza. Mam nadzieję, że wyborcy PIS czują dumę. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Demokracja 28.01.16, 20:52 Zaraz przyjdzie jedna z druga i napisze "ale o co ci chodzi, przecież nic sie takiego nie stało" Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Demokracja 28.01.16, 21:07 Dyscyplina klubowa nie jest wymysłem akurat PIS-u i stosuje ja większość partii, w większości głosowań, to żadna nowość. Wynika to oczywiście z tego, że sporo posłów to sierotki boże, które nie bardzo wiedzą o co chodzi, bo głosuje się w sprawach nudnych i specjalistycznych, więc na wszelki wypadek dostają ściągę. Tu dwie sierotki zaspały, a w sejmowej komisji najwyraźniej nie obowiązuje zasada karta-stół. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Demokracja 28.01.16, 21:11 Nie wiadomo czy zaspały. Może akurat poprawka była sensowna i dwoje posłów uznało, że należy ją poprzeć. W takim tempie w jakim procedują te swoje prawa będzie się w nich roić od absurdów i omyłek. Tymczasem wygląda na to, że nie pozwoliliby poprawić nawet błędów ortograficznych. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Demokracja 28.01.16, 21:15 Ale dyscyplina klubowa dotąd nie była stałą normą, czasem dopuszczano głosowanie zgodnie z własnym sumieniem, czy zdrowym rozsądkiem. Tu tego nie ma, a poza tym akcje tego typu to podejście "nasze na wierzchu, a po nas choćby potop". Jak głosowanie pójdzie nie po ich myśli, to będą powtarzać do skutku? Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Demokracja 28.01.16, 21:24 Być może PIS tez dopuszcza "czasem", ale akurat nie w tym przypadku Ja bym naprawde darowała sobie to pomstowanie na "potulne owieczki" i "bezwolność", bo po to partie (wszystkie) ida do sejmu, żeby potem realizować swoje, mniej czy bardziej mądre, pomysły, a do tego potrzebuja zwartych i gotowych, zdyscyplinowanych żołnierzy, a nie jakies rozkojarzone fajtłapy, które wprowadzają jakieś swoje indywidualne pomysły. To akurat jest raczej logiczne i zrozumiałe. Jedyne co uważam za godne uwagi to to, jak takie kwestie rozwiązuje regulamin? Czy wolno powtarzać głosowania i ile razy? W jakich warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Demokracja 28.01.16, 21:31 Co na ten temat mówi regulamin nie ma znaczenia gdyż - jak się już zapewne domyślasz - można sobie w każdej chwili uchwalić nowy, lepszy regulamin "naprawczy". Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Demokracja 28.01.16, 22:20 Nawet jesli obowiazuje dyscyplina i ktos sie wylamal (nie wazne czy z rozsadku czy roztargnienie), to po ptokach, glosy sa wazne, najwyzej pozniej partia wobec nich moze zastosowac jakies upomnienie czy kare, ale glosowania sie nie powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Demokracja 28.01.16, 22:26 W tym sejmie się powtarza. Przecież to nie pierwsza taka sytuacja. Chyba jeszcze przed świętami przegłosowano przerwę w obradach, która się PIS nie podobała więc sobie zarządzili ponowne głosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Demokracja 28.01.16, 21:27 fomica napisał: > Tu dwie sierotki zaspały, a w sejmowej komisji najwyraźniej nie obowiązuje zasa > da karta-stół. To 'najwyraźniej nie obowiązuje' opierasz na fakcie, że komunistyczny prokurator powtórzył głosowanie? Tak bardzo mu wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Demokracja 28.01.16, 21:30 "Najwyraźniej nie obowiązuje" było z lekkim przekąsem. Napisałam powyżej, że nie wiem co na ten temat mówi regulamin. Może ktoś tu będzie się znał i opowie. Odpowiedz Link Zgłoś