korniz 13.02.16, 17:02 Kupilam ją za namową syna mowil ,że jest super.Potwierdzam to www.matras.pl/dobble-gra,p,179028 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shih-mo Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 13.02.16, 17:23 Tak, gra jest świetna. W restauracji moje dziecko i jego koleżanka dostały od kelnera co by sie nie nudzić. Ale ostatnio rozglądałam się za nią bo chcę kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 13.02.16, 17:57 niezla, mamy i lubimy ale strasznie droga jak na pudeleczko cienkich kart Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 14.02.16, 11:32 tutaj jest ciut tańsza: czytam.pl/k,ks_206360,Dobble.html Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 13.02.16, 18:05 Też mam i gram w nią codziennie z synem. Jest świetna i aktualnie w kategorii: ulubiona. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 13.02.16, 18:14 Dobble rządzi ?? 5 sekund i pędzące żółwie też ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma.zla.nr1 Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 13.02.16, 18:38 Błagam.. TĘ grę... Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 13.02.16, 19:19 Ooo, masz większe kompetencje do pouczania niz rada jezyka polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 13.02.16, 23:29 Ooo, sugerujesz, że RJP upadła na głowę i dopuściła "tą grę" poza mową potoczną? Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 13.02.16, 23:50 Twierdzisz, że forum ematka jest forum mocno skodyfikowanym pod kątem językowym, wykluczającym jakiekolwiek aberracje językowe? Hm, dlaczego więc nie czepiamy się wszelkich EOT, OMG, angielskich wstawek niejakiej bi_scotti lub innych odstępstw? Forum to miejsce, w którym jak najbardziej używa się mowy potocznej. I chociaż mnie się to bardzo nie podoba, to "tą grę" jest formą dopuszczalną. sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/te-czy-ta;2227.html www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=250:szad-tv-t-sobota-pracujca&catid=44:p%3Cbr I mało tego. Ostatnio miałam spotkanie z panem z RJP i tak, dopuszczają takie rzeczy... Najwidoczniej jestem już za stara na to Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 14.02.16, 11:29 Bardzo słusznie. Im mniej zasad językowych tym lepiej. Tę czy tą jest bez znaczenia dla sensu wypowiedzi. Podobnie jak stosowanie Ó, Ż, i CH, marzy mi się że je kiedyś zniosą Odpowiedz Link Zgłoś
wies-baden Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 14.02.16, 15:34 Bardzo lubię angielskie wstawki be scotti... i zdecydowanię polecam TĘ grę. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 14.02.16, 12:00 Ja tam wolę "Martwą Zimę" Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 14.02.16, 12:45 U nas jeszcze bardzo lubianą grą jest Kotobirynt, też zamknięta w małym pudełeczku, można grać w dwóch trybach trudniejszym i łatwiejszym, od 2-4 osób, świetnie się sprawdza na wyjazdach. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: Polecam tą grę dla całej rodziny 14.02.16, 14:19 Bardo lubię, ale nie da się w nią grać z moja 9 latka, bije wszystkich na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś