Dodaj do ulubionych

Pijecie soki?

15.02.16, 18:12
Takie kupne z owocow lub warzyw tylko ja nie mowie o tych z tona cukru.
Obserwuj wątek
    • fin-dus Re: Pijecie soki? 15.02.16, 18:16
      Nie. Nie lubie soków. Wole wode lub kawe smile
    • cersei8 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 18:19
      Pijemy, ale takie zdrowe, zwlasnej wyciskarki smile.
    • mamma_2012 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 18:20
      Piję, ale najczęściej rozcieńczone. Nawet sok pomarańczowy lepiej smakuje mi 1:1 z wodą.
    • run_away83 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 18:21
      Od czasu do czasu. Lubię pomidorowy z pieprzem i chili, lubię też świeżo wyciskaby sok z pomarańczy. Z tym, że szklanka soku to dla mnie raczej mały posiłek niż napój.
    • tol8 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 18:25
      Tak. Te z upraw Eko, jednodniowe i 100%.
      Czasem w domu robimy z jabłek i marchwi.
      Mąż nagminnie pije pomidorowy dodatkowo, którego smaku ja nie trawię.
    • lola211 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 19:27
      Raz na ruski rok-z marchwi albo pomidorów.Czesciej zielone smoothie z zieleniny i jakiegos owocu.
      Ogólnie wyznaje zasade, ze warzywa i owoce przynosza lepsza korzysc, gdy sa gryzione.
    • ricemice Re: Pijecie soki? 15.02.16, 19:41
      Mam wyciskarkę i sami robimy sobie soki z owoców i warzyw. Smacznie i zdrowo a do tego mąż lubi obsługę tej maszyny, lubi wrzucać i patrzyć jak się miażdży i wyciska smile ot męskie przyjemności.
      Niestety okazało się właśnie, że mam cukrzyce ciążowa i na razie większość soków muszę odstawić.
    • shell.erka Re: Pijecie soki? 15.02.16, 19:49
      Nie. Nie widzę sensu. Ani się tym nie napije, ani nie najem.
    • kkalipso Re: Pijecie soki? 15.02.16, 20:33
      Piję.
      Teraz mam fazę na grejpfruta i pomarańczę. Nie lubię jeść owoców więc raz dwa razy w tygodniu miksuję co znajdę jabłko/kiwi/banana/gruszkę i piję albo jem.
    • nena20 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 20:41
      Właśnie popijam pomidorowy. Czasem warzywny ale z zatkanym nosem. Inne soki okazjonalnie np.jako dodatek do drinka.
      • jola-kotka Re: Pijecie soki? 16.02.16, 00:06
        Pamietam jak codziennie musiałam pic z buraka i selera calkiem niedawno to było,masakra, okropny był,ale pilam grzecznie.
    • angazetka Re: Pijecie soki? 15.02.16, 20:56
      Raczej nie. Kalorie wolę zjadać.
    • angeika89 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 21:00
      Ogólnie pijemy tylko wodę, lub rozwodnione soki własnej roboty, ale te kupne tez się czasem zdarzy...
    • jusytka Re: Pijecie soki? 15.02.16, 21:00
      Uwielbiam sok z pomarańczy wyciskanych, w ogóle z cytrusów, zwłaszcza teraz w sezonie. Lubię też dodawać sok z aronii, z ogrodu mojej mamy do zielonej herbaty Z kartonowych lubię sok pomidorowy i rzadko multiwitaninę
      • kostruszka Re: Pijecie soki? 15.02.16, 21:34
        Często. Z wyciskarki. Soków w kartonach w ogóle nie kupujemy.
    • moofka Re: Pijecie soki? 15.02.16, 21:47
      Mam jak Lola, chrupac lubie. Szkoda mi niszczyc pyszny owoc na ciape. Ale uwielbiam sok pomidorowy z pieprzem, wiec kupuje. Dzieciom czasem kupuje z krańikiem, z jakichs tloczni, bo bardzo lubia jablkowy, a za duzo z tym roboty. Zreszta - sokowirowka to jeden z ńielicznych kuchennych sprzetow, ktorego nie posiadam i nie mam potrzeby smile
      • joaaa83 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 09:22
        A ja uwielbiam sok pomarańczowy, a nie przepadam za pomarańczami. Jabłka lubię, ale nie wszystkie. Porzeczek nie lubię, a sok z nich tak. Jedynie pomidory wolę od soku pomidorowego.
    • solejrolia Re: Pijecie soki? 15.02.16, 22:03
      Czasami, ale bez emocjiwink
      i chętniej latem, no i na wyjazdy, czy do pracy, zwłaszcza w mniejszych buteleczkach 0,3 czy jakoś tak.
      i raz na ruski rok kupuję sok z jabłek w kartonie z kranikiem
    • sanrio Re: Pijecie soki? 15.02.16, 22:11
      Piję czasami, ogólnie wolę do picia wodę. Tak dla smaku do posiłku (zamiast wina heheheeh) lubię popić sok pomarańczowy, a zwłaszcza świeżo wyciskany, a zwłaszcza jeśli dzieje się to w Grecji.
    • drinkit Re: Pijecie soki? 15.02.16, 22:23
      Tak, jednodniowe lub sama wyciskam, jak mi sie chce
      • jola-kotka Re: Pijecie soki? 16.02.16, 00:08
        Jednodniowe marchewkowe podobno powinno się pic codziennie dla ladnej skory tylko ja nie lubie.
        • joaaa83 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 09:25
          Chyba żeby dostać żółtaczki karotenowej. To wcale nie wygląda ładnie, bo robisz się żółta nierównomiernie - nos, okolice ust, wnętrze dłoni.
          • jola-kotka Re: Pijecie soki? 16.02.16, 15:33
            Ale to ,to już chyba po cysternie tego soku? smile
            • joaaa83 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 17:00
              Niekoniecznie. Każdy człowiek ma inne predyspozycje. Ja żółknę w bardzo szybkim tempie (0,5l codziennie przez 2tygodnie i widać), dlatego unikam soków marchewkowych, mimo że lubię. Nie mam wtedy ładnej karnacji, tylko wyglądam jakbym po samoopalacz sięgnęła i nierównomiernie go rozsmarowała. Raz moja znajoma usłyszała nawet taki komentarz na mój temat - "Patrz, jak się samoopalaczem wysmarowała". To było wieki temu i od tej pory uważam na marchewki.

• jola-kotka Re: Pijecie soki? 16.02.16, 17:06
                smile
    • indeed4 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 00:21

Nie. Zamiast kupować (pozbawiony większości wartości odżywczych) sok z jabłka czy pomarańczy wolę jeść całe jabłka i pomarańcze.

PS. Lekarze mówią, że wystarczy jedno jabłko dziennie aby się uchronić przed rakiem jelita grubego, o soku nic nie słyszałem.

• mikams75 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 03:11
      Nie, nie smakuja mi.
      Czaeem robie sama w domu.
    • aquella Re: Pijecie soki? 16.02.16, 05:02
      tak te 100% soku bez cukru, też rozcieńczam z wodą wiadomo,że to nie to samo co wyciskany na świeżo ale wyciskany na świeżo też nie to samo co świeży smoothie z blendera z którego nic nie jest odpadem- wrzucam pomelo ( bez białych skór) jabłko w kawałkach nieobrane dodaję cynamonu i trochę wody i to jest mój jogurt na śniadanie
    • lilly_about Re: Pijecie soki? 16.02.16, 07:51
      Piję własnej roboty. Codziennie. Głównie z owoców.
    • anetchen2306 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 08:29
      Nie, nie pijam. W rodzinie naszej tez rzadko sie pija. Przewaznie latem, przewaznie w formie koktajlu bezalkoholowego, ze spooora domieszka wody mineralnej, mleka kokosowego, migdalowego itd. Nie lubimy ani sokow, ani kompotow. Ja pijam duzo kawy i duzo herbat: owocowych, zielonej, czarnej, nie slodze.
      Od czasu do czasu smoothie robie, ale to tez kilka razy w mcu.
      Wole zjesc caly owoc lub salatke owocowa.
    • marcelina4 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 08:38
      codziennie wypijam litr własnoręcznie wyciśniętych soków warzywno-owocowych, pije też córka i mąż
      najczęsciej zestaw burak-seler-jabłko-pomarańcz, to prawdziwa bomba witaminowa
      pijemy też soki w innych konfiguracjach, zużywamy kilka skrzynek owoców i warzyw miesięcznie, ale nam to smakuje i widocznie służy naszemu zdrowiu, więc nie przeszkadza mi robota związana w wytwarzaniem soków
    • koza_w_rajtuzach Re: Pijecie soki? 16.02.16, 08:47
      Raczej nie.
      Czasem do wody dolewam syrop z pędów sosny jak mam ochotę wypić coś smakowego, ale to rzadko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka