jola-kotka 15.02.16, 18:12 Takie kupne z owocow lub warzyw tylko ja nie mowie o tych z tona cukru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fin-dus Re: Pijecie soki? 15.02.16, 18:16 Nie. Nie lubie soków. Wole wode lub kawe Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 18:19 Pijemy, ale takie zdrowe, zwlasnej wyciskarki . Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 18:20 Piję, ale najczęściej rozcieńczone. Nawet sok pomarańczowy lepiej smakuje mi 1:1 z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 18:21 Od czasu do czasu. Lubię pomidorowy z pieprzem i chili, lubię też świeżo wyciskaby sok z pomarańczy. Z tym, że szklanka soku to dla mnie raczej mały posiłek niż napój. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 18:25 Tak. Te z upraw Eko, jednodniowe i 100%. Czasem w domu robimy z jabłek i marchwi. Mąż nagminnie pije pomidorowy dodatkowo, którego smaku ja nie trawię. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 19:27 Raz na ruski rok-z marchwi albo pomidorów.Czesciej zielone smoothie z zieleniny i jakiegos owocu. Ogólnie wyznaje zasade, ze warzywa i owoce przynosza lepsza korzysc, gdy sa gryzione. Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: Pijecie soki? 15.02.16, 19:41 Mam wyciskarkę i sami robimy sobie soki z owoców i warzyw. Smacznie i zdrowo a do tego mąż lubi obsługę tej maszyny, lubi wrzucać i patrzyć jak się miażdży i wyciska ot męskie przyjemności. Niestety okazało się właśnie, że mam cukrzyce ciążowa i na razie większość soków muszę odstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Pijecie soki? 15.02.16, 19:49 Nie. Nie widzę sensu. Ani się tym nie napije, ani nie najem. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Pijecie soki? 15.02.16, 20:33 Piję. Teraz mam fazę na grejpfruta i pomarańczę. Nie lubię jeść owoców więc raz dwa razy w tygodniu miksuję co znajdę jabłko/kiwi/banana/gruszkę i piję albo jem. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 20:41 Właśnie popijam pomidorowy. Czasem warzywny ale z zatkanym nosem. Inne soki okazjonalnie np.jako dodatek do drinka. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pijecie soki? 16.02.16, 00:06 Pamietam jak codziennie musiałam pic z buraka i selera calkiem niedawno to było,masakra, okropny był,ale pilam grzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Pijecie soki? 15.02.16, 21:00 Ogólnie pijemy tylko wodę, lub rozwodnione soki własnej roboty, ale te kupne tez się czasem zdarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Pijecie soki? 15.02.16, 21:00 Uwielbiam sok z pomarańczy wyciskanych, w ogóle z cytrusów, zwłaszcza teraz w sezonie. Lubię też dodawać sok z aronii, z ogrodu mojej mamy do zielonej herbaty Z kartonowych lubię sok pomidorowy i rzadko multiwitaninę Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: Pijecie soki? 15.02.16, 21:34 Często. Z wyciskarki. Soków w kartonach w ogóle nie kupujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Pijecie soki? 15.02.16, 21:47 Mam jak Lola, chrupac lubie. Szkoda mi niszczyc pyszny owoc na ciape. Ale uwielbiam sok pomidorowy z pieprzem, wiec kupuje. Dzieciom czasem kupuje z krańikiem, z jakichs tloczni, bo bardzo lubia jablkowy, a za duzo z tym roboty. Zreszta - sokowirowka to jeden z ńielicznych kuchennych sprzetow, ktorego nie posiadam i nie mam potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
joaaa83 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 09:22 A ja uwielbiam sok pomarańczowy, a nie przepadam za pomarańczami. Jabłka lubię, ale nie wszystkie. Porzeczek nie lubię, a sok z nich tak. Jedynie pomidory wolę od soku pomidorowego. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Pijecie soki? 15.02.16, 22:03 Czasami, ale bez emocji i chętniej latem, no i na wyjazdy, czy do pracy, zwłaszcza w mniejszych buteleczkach 0,3 czy jakoś tak. i raz na ruski rok kupuję sok z jabłek w kartonie z kranikiem Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Pijecie soki? 15.02.16, 22:11 Piję czasami, ogólnie wolę do picia wodę. Tak dla smaku do posiłku (zamiast wina heheheeh) lubię popić sok pomarańczowy, a zwłaszcza świeżo wyciskany, a zwłaszcza jeśli dzieje się to w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Pijecie soki? 15.02.16, 22:23 Tak, jednodniowe lub sama wyciskam, jak mi sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pijecie soki? 16.02.16, 00:08 Jednodniowe marchewkowe podobno powinno się pic codziennie dla ladnej skory tylko ja nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
joaaa83 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 09:25 Chyba żeby dostać żółtaczki karotenowej. To wcale nie wygląda ładnie, bo robisz się żółta nierównomiernie - nos, okolice ust, wnętrze dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Pijecie soki? 16.02.16, 15:33 Ale to ,to już chyba po cysternie tego soku? Odpowiedz Link Zgłoś
joaaa83 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 17:00 Niekoniecznie. Każdy człowiek ma inne predyspozycje. Ja żółknę w bardzo szybkim tempie (0,5l codziennie przez 2tygodnie i widać), dlatego unikam soków marchewkowych, mimo że lubię. Nie mam wtedy ładnej karnacji, tylko wyglądam jakbym po samoopalacz sięgnęła i nierównomiernie go rozsmarowała. Raz moja znajoma usłyszała nawet taki komentarz na mój temat - "Patrz, jak się samoopalaczem wysmarowała". To było wieki temu i od tej pory uważam na marchewki. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 00:21 Nie. Zamiast kupować (pozbawiony większości wartości odżywczych) sok z jabłka czy pomarańczy wolę jeść całe jabłka i pomarańcze. PS. Lekarze mówią, że wystarczy jedno jabłko dziennie aby się uchronić przed rakiem jelita grubego, o soku nic nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 03:11 Nie, nie smakuja mi. Czaeem robie sama w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Pijecie soki? 16.02.16, 05:02 tak te 100% soku bez cukru, też rozcieńczam z wodą wiadomo,że to nie to samo co wyciskany na świeżo ale wyciskany na świeżo też nie to samo co świeży smoothie z blendera z którego nic nie jest odpadem- wrzucam pomelo ( bez białych skór) jabłko w kawałkach nieobrane dodaję cynamonu i trochę wody i to jest mój jogurt na śniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Pijecie soki? 16.02.16, 07:51 Piję własnej roboty. Codziennie. Głównie z owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 08:29 Nie, nie pijam. W rodzinie naszej tez rzadko sie pija. Przewaznie latem, przewaznie w formie koktajlu bezalkoholowego, ze spooora domieszka wody mineralnej, mleka kokosowego, migdalowego itd. Nie lubimy ani sokow, ani kompotow. Ja pijam duzo kawy i duzo herbat: owocowych, zielonej, czarnej, nie slodze. Od czasu do czasu smoothie robie, ale to tez kilka razy w mcu. Wole zjesc caly owoc lub salatke owocowa. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina4 Re: Pijecie soki? 16.02.16, 08:38 codziennie wypijam litr własnoręcznie wyciśniętych soków warzywno-owocowych, pije też córka i mąż najczęsciej zestaw burak-seler-jabłko-pomarańcz, to prawdziwa bomba witaminowa pijemy też soki w innych konfiguracjach, zużywamy kilka skrzynek owoców i warzyw miesięcznie, ale nam to smakuje i widocznie służy naszemu zdrowiu, więc nie przeszkadza mi robota związana w wytwarzaniem soków Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Pijecie soki? 16.02.16, 08:47 Raczej nie. Czasem do wody dolewam syrop z pędów sosny jak mam ochotę wypić coś smakowego, ale to rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś