Dodaj do ulubionych

Problem z bratem męża i partnerką

• shell.erka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 19:46
      A wuj cie to obchodzi?!
    • jola-kotka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 19:48
      Nie wnikac w nieswoje sprawy. Nie,nie naleza wam się żadne wyjaśnienia od nich bo to ich zycie nie wasze. Nie ma obowiązku spowiadać się nawet w rodzinie. A tematow innych do rozmowy jest tysiące pogadaj z pania o butach. Ciebie zwyczjnie ciekawość zjada smile
    • anorektycznazdzira Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 20:13
      Nie rozumiem dlaczego albo ich przepytacie z prywatnych układów romansowo-rodzinnych albo nie ma o czym rozmawiać na urodzinach.
      Więc pytam: dlaczego???

I pytanie pomocnicze: Czy ich oceniacie, oczywiście negatywnie, czy uważacie za osoby złe, nie lubicie ich? Bo sądzę, że ewentualnie to może stanowić problem w swobodnej konwersacji, ale na pewno nie brak innych tematów niż prywatne układy.
      • lot.ti Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 20:22
        I pytanie pomocnicze: Czy ich oceniacie, oczywiście negatywnie, czy uważacie za osoby złe, nie lubicie ich? Bo sądzę, że ewentualnie to może stanowić problem w swobodnej konwersacji, ale na pewno nie brak innych tematów niż prywatne układy.

problem w konwersacji stanowi ZGRZYT - szwagier wprowadza w krąg utworzony na bazie konwencjonalnych relacji pokrewieństwa i powinowactwa (słusznie lub niesłusznie) zwany rodziną jednostkę, która wszystkie te konwenanse złamała - jawnie uprawia bigamię, do tego jest stara, co wątkodajka także podkreśliła, do tego szwagier jest biologicznym potomka, którego ojcem formalny jest mąż pani bigamistki. serio nie czujecie, że sytuacja jest kłopotliwa??? w wielu domach pani nie wpuszczono by za próg.
        • anorektycznazdzira Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 21:35
          No to o to się pytam: czy po prostu pragną jej powiedzieć, że jest latawicą na widok której im niedobrze i nie mają ochoty siedzieć z nią przy jednym stole-
          chyba trudno to nazwać "brakiem tematów do rozmowy" i problem jest jakby nie w tym, że nia mają o czym z nimi gadać big_grin
          • kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 22:52
            chyba macie rację, najchętniej rzuciłabym takie hasła dziewczynie w twarz, bo nie mogę się na nią patrzeć, mając świadomość krzywdy, jaką wyrządza dzieciom i mężowi. Generalnie czuję wstręt do ludzi, którzy świadomie krzywdzą innych. Jednak próbujemy w miarę normalnie rozmawiać na tych naszych spotkaniach. Przychodzi nam to z trudem, bo często zapada cisza, ciągle się robi niezręcznie i tematów szybko brak.
            • triss_merigold6 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 22:56
              Cóż, popatrz na to z tej strony, że to brat twojego męża wszedł między wódkę a zakąskę, wydymał mężatkę i być może jest ojcem jednego z jej dzieci. W dodatku wybitnie utrudnia kobiecie podjęcie decyzji, ponieważ nie zyczy sobie mieszkania razem z jej starszymi dziećmi.
              • kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:00
                Masz rację, widzę kurew....skie zachowanie jednej i drugiej strony, jak najbardziej. Jednak liczę na unormowanie sytuacji, chociaż nie mam pojęcia jak to mogłoby wyglądać. Wiem tyle, że teraz jest do bani. Jednak czuję, że niewiele trzebaby obecnie zrobić, aby nasze relacje z bratem się pogorszyły, dlatego obchodzimy się z nimi jak z jajkiem.
                • triss_merigold6 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:02
                  Nijak nie będzie wyglądać, o ile pani nie zdecyduje się na zaprzeczanie ojcostwa sądownie i te wszystkie korowody. Brat Twojego męża niewiele jej może zaproponować więc pewnie dla niego się nie rozwiedzie.
            • kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 22:56
              Nie mogę wtrącić czegokolwiek niewłaściwego, za bardzo prywatnego, bo właśnie boję się usłyszeć, że to nie moja sprawa. Mąż też się tego obawia. Też nie mogę nazwać zachowania pani wprost wink
              Nie zaognię kontaktów, bo zależy mi na dobrych relacjach ze szwagrem, który sprawdza się w roli wujka. W końcu to jedyny brat męża.
              • triss_merigold6 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 22:59
                Na początek nazwij wprost zachowanie brata męża, a nie obcej kobiety. tongue_out
              • klamkas Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:02
                A zachowanie pana nazwałaś wprost? Jakim trzeba być człowiekiem, żeby zrobić sobie dziecko z dzieciatą panią i odmówić kontaktu z jej dziećmi? Jakim trzeba być idiotą, żeby własnemu dziecku fundować układ, który mu fundują OBOJE (od pon-pt mamusia jest z tatusiem A i dziecko ma rodzeństwo, w weekendy, mamusia jest z tatusiem B i udajemy, że dziecko jest jedynakiem).

• kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:08
                  Nazwałam i cały czas w duchu nazywamsmile patrz wyżej. Dokładnie tak samo myślę
              • aankaa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:11
                zależy mi na dobrych relacjach ze szwagrem, który sprawdza się w roli wujka
                ===
                to, w końcu, zdecyduj się
                na początku piszesz, że chętnie widziałabyś poprzednie dzieci owej pani jako towarzystwo twoich, teraz, że szwagier jest dobrym wujaszkiem

masz ochotę zachować dobre stosunki z rodziną czy ze szwagrem i ową panią ?
                • kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:23
                  Mam ochotę zachować dobre stosunki ze szwagrem.
                  Wypadałoby mieć też dobre relacje z panią, jakby się okazało, że faktycznie będą dalej razem, czy nawet będą kiedyś tworzyć rodzinę.
                  Szwagier, chociaż wywinął kilkanaście miesięcy temu numer stulecia i zachowuje się jak ostatni kretyn, zostawiając wcześniejsze super dziewczyny i angażując się w takie coś, jest dobrym wujkiem i jest/był dobrym kompanem/bratem/szwagrem. Teraz przecieram ze zdumienia oczy, w co się wpakował. Dziecko rośnie, będzie coraz bardziej świadome i taki stan rzeczy nie może być przecież na długo.
                  A mam świadomość, o czym już tu pisałam, że muszę uważać na słowa i swoje zachowanie. Facet zapewne obierze stronę pani jakby co, a stracić tego kontaktu nie chcę.
                  • klamkas Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:29
                    We wszystkim jest dobry, poza stosunkiem do dziecka. A wy to przemilczacie. Szkoda małego, bo może gdyby ktoś poważnie potrząsnął jego głupim ojcem, to coś by drgnęło, a przy głaskaniu po główce nie ma na to szans.
              • aankaa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:14
                Nie mogę wtrącić czegokolwiek niewłaściwego, za bardzo prywatnego, bo właśnie boję się usłyszeć, że to nie moja sprawa. Mąż też się tego obawia
                ===
                bo to nie wasza sprawa !
            • klamkas Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 22:58
              No a z ciekawości - państwo są parą z doskoku (o ile można to w ogóle nazwać bycie parą). Czemu rodzina ją zaprasza, skoro jest taka zniesmaczona sytuacją, jest przeciwna związkowi, panią uważa za ..., a spotkania wypadają słabo?
              • kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:06
                no wiesz, zapraszamy na urodziny, grille rodzeństwo z aktualną osobą towarzyszącą. Głupio tak zaprosić brata samego, wiedząc, że ma ukochanąwink Baba dochodząca w weekendy, ale oficjalnie dla nas jego partnerkawink Podejrzewam, że uniósłby się dumą, gdyby był poproszony o przybycie bez nikogo i byłoby po kontaktach. Nie raz widziałam, jak takie pierdoły mogą zachwiać dobre relacje z rodzinie i ludzie całymi latami się do siebie później nie odzywają, stąd tutaj bardzo delikatne podejście z naszej strony.
                • klamkas Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:08
                  Szczerze? Nakopałabym bratu do tyłka za takie traktowanie własnego dziecka. I w nosie bym miała, czy się obrazi, czy nie i na ile lat. Cackając się z bratem popieracie jego g...ny stosunek do własnego dziecka. Ale rozumiem, "dobre relacje i szczęśliwa rodzinka" ponad wszystko. W końcu żal atmosfery na grillu.
                • aankaa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:15
                  a co to za "dobre relacje rodzinne" skoro tak się zachowujecie na spotkaniach ?
                • to_ja_krowa Re: Problem z bratem męża i partnerką 01.03.16, 08:45
                  Ale Ty byś chciała zjeść ciastko i mieć ciastko...
                  Rozumiem, że nie akceptujesz takich niemoralnych układów, ale musisz być szczera i wtedy Panią traktujesz jak powietrze, i nie zapraszasz, a szwagrowi w cztery oczy mówisz co o nim myślisz. W takiej sytuacji oczywiście tracisz dobrego wujaszka dla swoich dzieci, ale nie masz dysonansu.
                  Albo połykasz swoje zasady i przyjmujesz ich nie dając im odczuć, że coś jest nie halo. Nie zmusisz nikogo do postępowania wg twoich zasad, bo Ty masz zgrzyt.
            • aankaa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 22:58
              to, przy najbliższej okazji wygarnij i ... poczekaj na reakcję reszty rodziny
              być może to tylko ty masz taki problem
    • woman_in_love zwyczajnie, podnieś głowę znad śledzia i powiedz 29.02.16, 20:33
      znienacka tak:
      "A wiecie co, jednak ta poliandria to jest strasznie fascynująca. Świetnie się w tym odnajdujecie i aż widać, że wam pasuje. Może przyjdziecie z drugim mężem kiedyś jak chcecie? Bo bardzo byśmy chcieli go poznać."
    • najma78 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 20:46
      Sytuacja jest klopotliwa dla rodziny. Szwagier i ta kobieta sa w zwiazku...hmmm tylmo jakim? Wychodzi na to ze kochankow bo ona jest mezatka. Nie jest to zwiazek ktory ma jakis spoleczny status. Moim zdaniem to ta kobieta ani szwagier nie powinni razem przychodzic na spotkania rodzinne bo ona nie jest w separacji legalnej z mezem ani nie deklaruje rozwodu. Dziecko tez nie powinno byc uwazan za ich wspolne bo nie wiadomo czy jest a jesli malzentwo trwa to jest ono wg prawa dzieckiem meza tej kobiety. Mogliby razem chodzic na zpotkania ze znanomymi ale rodzinne typu uodziny itp jednak niekoniecznie,no cbyba ze pani wystepuje tam jako kolezanka/przyjaciolka szaagra autorki i nic innego ich nie laczy. To jakis cbory uklad jest o ktorym wszyscy w rodzini wiedza ale nikt nie chce glosno powiedziec.
      • aankaa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 22:55
        kropka wyraźnie pisze, że nie ma pojęcia czy matka dziecka szwagra jest w separacji, w trakcie rozwodu - za wszelką cenę chce się tego dowiedzieć, żeby umiejscowić panią przy stole, nad rosołem

tyle, że ani pani, ani szwagier jakoś nie palą się do wyjaśnień

i tu ją boli !! big_grin

a jej dzieci miałyby towarzystwo w trakcie rodzinnych (pewnie nudnawych, skoro tego by chciała) spotkań tongue_out
    • aankaa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:34
      Dążył do zakupu mieszkania dwupokojowego na swoje potrzeby, więc chyba nawet nie przechodzi mu przez myśl, aby przyjąć tam na stałe pozostałe dzieci. Podobno zresztą rzucił hasło siostrze, że cudzych bachorów wychowywać nie będzie
      ===
      chyba się zapędziłaś w poprawności rodzinnej wink

szwagier (jak to trafnie określiła Triss) wydymał mężatkę, jej mąż "przyjął" dziecko
      po kiego ... wcinasz się w ten układ ?

a jeszcze na ową panią złorzeczysz
      to szwagier jest q..em - świetny wzór wujaszka big_grin
      • triss_merigold6 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:39
        Szczerze mówiąc, na miejscu rodziny przyzwyczajałabym się do myśli, że raczej pani skończy układ i zerwie wszystkie kontakty. Szwagier będzie mógł jej skoczyć, bo formalnie rzecz biorąc jest obcym człowiekiem i pani nie musi umozliwiac mu kontaktów ze swoim dzieckiem.
    • nangaparbat3 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:38
      Nie rozumiem, z jednej strony Twoim problemem jest, że NIE WIESZ, jak ksztaltuja sie relacja szwagra i tej pani oraz jej - nawet nie wiadomo, czy jeszcze - meża. Z drugiej - pozwalasz sobie na kategoryczne sądy na ich temat. Może się zdecyduj?
      • kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:49
        Pozwalam sobie na forum, przecież nie w realu smile Sprzeczności tu nie widzę, początek kure...wski obu stron i zastanawiamy się, jaki będzie ciąg dalszy. Jak ktoś dobrze zauważył, może szybko nastąpić finał i zapominamy o bratanku i kuzynie moich dzieci. Dlatego też dobrze by było wiedzieć, czy podejmują jakieś kroki wyprostowania tej syt
        • aankaa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:56
          może szybko nastąpić finał i zapominamy o bratanku i kuzynie moich dzieci. Dlatego też dobrze by było wiedzieć, czy podejmują jakieś kroki wyprostowania tej syt
          ===
          a odpierdól...e się babo od nie swoich dzieci

btw. skoro pani ma męża i twojego szwagra "z doskoku" - skąd wiecie, że to jego dziecko ?
        • helka.z.porcelany Re: Problem z bratem męża i partnerką 01.03.16, 00:01
          i co zrobisz z tą wiedzą? I jak wpłynie to na tematykę rozmów przy stole?

Jesteś ciekawa, to spytaj szwagra. Najwyżej Ci powie, że jesteś wścibska i przestanie przychodzić na rodzinne spędy, aż do czasu wyprostowania tej sytuacji.
        • nangaparbat3 Re: Problem z bratem męża i partnerką 01.03.16, 00:22
          Cokolwiek sie nie stanie, warto zachowywac się przyzwoicie.
          Postępowanie szwagra i tej pani Ciebie nie dotyczy. Nie rania Cie, nie krzywdzą. Twoje fantazje na temat krzywdzenia przez panią jej dzieci są tylko fantazjami - nie znasz ich, nie wiesz, co sie u nich dzieje, nie wiesz, jak uklada się między nią a jej męzem - historia zna najdziwniejsze uklady alceptowane przez wszystkie strony.
          Kiedy piszesz, ze dziwisz sie szwagrowi, ze zrezygnowal z fantastycznych dziewczyn dla "czegoś takiego", kiedy piszesz o kurestwie, i jeszcze jakieś inne rzeczy o tej kobiecie, myslę, że swoje prawdziwe motywacje glęboko skrywasz, może nawet przed soba samą, ale stanowczo zbyt wiele tu intensywnych emocji, by nie spodziewać się drugiego dna.
        • ola_dom Re: Problem z bratem męża i partnerką 01.03.16, 09:35
          kropka123kropka napisał(a):

> Dlatego też dobrze by było wiedzieć, czy podejmują jakieś kroki wyprostowania tej syt

"Dobrze by było wiedzieć" - dla Ciebie, boś ciekawska jak jasny gwint. Ale może wcale niekoniecznie dla brata i jego kobity?
          Naprawdę nie jesteś w stanie pojąć, że TO NIE JEST WASZA SPRAWA?

Jak Wam nie pasuje, to ich/jej nie zapraszajcie. Ale przyjmij do wiadomości, że NIKT nie musi Ci się spowiadać ze swoich życiowych planów i zamiarów. Nawet jeśli tego bardzo-bardzo-bardzo chcesz, tak bardzo, że o mało Cię nie skręci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka