Dodaj do ulubionych

Pytanie z serii głupich- krokomierz

07.03.16, 15:28
Chciałam sprawdzić ile kroków dziennie robię ( bo na pewno bardzo dużo, ale nie widać tego po figurzewink), no i ściągnęłam sobie aplikację nie pomyślawszy co mi ma liczyć te kroki, a ja tu widzę, że muszę mieć jakieś urządzenie z białą didą LED

o so chodzi? i dlaczego to jest takie drogie?wink
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 15:45
      nie odpowiem na Twoje pytanie (bo nie wiem wink ), ale opowiem zabawna historyjke o krokomierzach.

u nas w pracy byla akcja "kazdy moze wyjsc na mount everest". kazdy kto chcial, rejestrowal sie i dostawal pozyczony krokomierz i mial wpisywac codzienny wynik do tabelki.
      byli uczciwi, a oszukiwac tez mozna bylo - na przyklad przy wpisie do tabelki wink
      jednak najbardziej podobali mi sie informatycy - szybko sie zorientowali, ze jak zaloza krokomierz na palec, to dojda na ten ME bardzo szybko, haha
      • beataj1 Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 16:13
        Znajomy brał udział w pracy w jakiejś akcji charytatywnej. Ich firma płaciła jakąś kwotę (nie wiem jaką dokładnie i na jakich zasadach) od przebytych kroków.
        Znajomy założył krokomierz psu. Podobno przegrał w statystykach tylko z gościem który przygotowywał się do maratonu...
        • isa1001 Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 16:19
          Też powód do chwalenia się na forum - znajomy oszust i złodziej. Dużo masz takich znajomych? Musisz się obracać w bardzo ciekawych kręgach. Ale na twoim miejscu bym się tym nie chwaliła.
          • beataj1 Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 16:22
            Czemu? Dzięki niemu więcej kasy poszło na cel charytatywny. Ja tam problemu z tym nie mam.
            I odczuwam szczerą ulgę że najprawdopodobniej obracamy się w innych kręgach smile
            • isa1001 Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 16:27
              Proponuję, żebyś jutro napadła na jakąś bogato wyglądającą staruszkę, obrobiła ją a kasę przekazała na głodujące dzieci. Cel uświęca środki. Ja też się bardzo cieszę, że twój znajomy nie jest moim znajomym.
              • beataj1 Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 16:30
                I git. Wymiana postów i obie wychodzimy z niej równie zadowolone że nie musimy mieć ze sobą do czynienia.

Życie potrafi znienacka pozytywnie zaskoczyć.
    • xxxtabxxx Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 15:49
      Ja miałam ściągniętą aplikację na telefon. Nie liczy kroków dokładnie, bo uśrednia, że np. jeden krok to 0,75m i liczy "bujnięcia" telefonu jak się go ma np. w kieszeni, ale ogólny pogląd na to ile robisz kroków daje.
      • aneta-skarpeta Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 16:07
        oo dzięki, ściągnęłam taką bujaną aplikację, bo ja chcę sie orientacyjnie dowiedzieć z ciekawości i w zupełności mi coś takiego wystarczy
    • run_away83 Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 16:00
      Nie wszystkie są drogie. Ja mam mi band firmy xiaomi, wersja "wypasiona" z pulsometrem kosztuje kilkanaście ?, wersja podstawowa chyba mniej niż 10 ?. Oprócz funkcji liczenia kroków i pomiaru tętna ma też opcję nalizowania faz snu, budzika, alertów z telefonu (np. jak ktoś do mnie dzwoni to mi wibruje) i odblokowywania ekranu w telefonie. Współpracuje z darmową aplikacją na androida.

Są też aplikację które mierzą twoją aktywność przez analizowanie położenia telefonu (chyba google fit tak działa), ale to znacznie mniej dokładny pomiar, jak twoje chodzenie to głównie kręcenie się po domu to pomiar będzie o kant dupy rozbić.
    • jatojagodnik Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 16:00
      Ściągasz Endomondo i liczysz przebyty dystans - ale nie krokami - a kilometrami. Biegiem. I wtedy może coś zauważysz po figurze. Liczenie kroków przebytych spacerkiem nic Ci nie da smile
    • d.o.s.i.a Re: Pytanie z serii głupich- krokomierz 07.03.16, 16:13
      Ja mam aplikacje FitBit. Nie trzeba zadnego dodatkowego sprzetu, tylko trzeba umozliwic opcje pobierania danych dot. krokow z telefonu komorkowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka