Dodaj do ulubionych

Allegro vs OLX

10.03.16, 11:23
na pewno gros z Was sprzedaje na obu portalach
Kiedyś mocno działalam na allegro.Potem długa przerwa.
Dziś postanowiłam spróbować sprzedać sporo zalegających w szafach ciuchów,głównie syna ale też i swoich
gdzie jest większy ruch? gdzie warto bardziej
wiem ,ze na all trzeba płacić na olx nie -no chyba,ze coś się zmieniło
Obserwuj wątek
    • hedna Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 11:49
      Na olx nie mam doświadczenia,kupiłam coś2x,raz ok,raz wielki niewypał. Chętnie poczytam opinie
    • tontonik Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 11:50
      Jakiś czas temu wystawiałam na obu portalach. Na allegro nie musiałam płacić, gdy dodawałam ogłoszenie z aplikacji na telefonie - nie wiem, czy dalej tak jest. Doświadczenia mam takie, że na olx dużo osób się pyta, próbuje obniżać cenę, targować się o koszty wysyłki, ale niewiele z tego ostatecznie wychodzi. Więcej rzeczy sprzedałam na allegro. Więc ja osobiście wolę wystawiać tam smile
    • lilly_about Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 11:53
      Wolę Olx. Sprzedałam niedawno mnóstwo mebli z poprzedniego mieszkania. Minus jest taki, że ludzie chcą sie targować do upadłego.
    • volta2 Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 12:06
      lubię olx bo nie jest tak popularne jak allegro.
      kilka razy na all nie było czegoś co mi było mocno potrzebne na już, a na olx do wyboru do koloru za przysłowiowe 5 zeta.
      raz na all było i była zaciekła licytacja, wiele osób brało udział - cena doszła do 40 zeta na 2 dni przed koncem aukcji i już widziałam jak dochodzę do stówki. ale że było właśnie trochę czasu to zajrzałam na olx(pierwszy raz w życiu, wiedze o olx oczywiście posiadłam z jematki) a tam - za 5,10 zeta wiele ofert. od tamtej pory zawsze przed zakupem czegoś niszowego idę na olxa.

sama na olx niczego nie wystawiałam więc nie wiem, jak to się ma do rzeczywistości.

jak coś do oddania za darmo miałam to sprawdzily się graty z chaty jednak, no ale tam nie miałam oczekiwań jakiejkolwiek kasysmile
    • angeika89 Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 12:48
      Ja tylko na Allegro kupuję, na Olx z racji bezpłatnego wystawiania jest dużo "śmieci".
      Na Olx ludzie dzwonią i się targują, a na Allegro klikam opcję "kup teraz" i nie ma tematu.
      Wiadomo, że zdania będą podzielone, ale ja wolę Allegro.
      • thank_you Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 13:00
        To po co podajesz nr? Owszem, czasami trafiają się żebracy, ale wtedy odpowiadam, że za taką cenę to chętnie odkupię od niego. wink Większość się wtedy reflektuje i dochodzimy do porozumienia.
      • lilly_about Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 13:07
        Ale na olx możesz kupić to, co ciebie interesuje dużo taniej.
        • aamarzena Re: Allegro vs OLX 11.03.16, 08:56
          A z tym to różnie bywa. Ostatnio szukam biegówki dla córki i ceny na Olx jak za nówki niemalże. Jak ktoś za przyzwoitą cenę wystawia, to nie chce wysyłać. Dużo osób wystawiających na Olx nie odpowiada na maile - czemu nie zablokują tej możliwości, skoro nie zaglądają do skrzynki miesiącami, to nie wiem. Na Allegro jak do tej pory każdy odpowiada.

Ja wystawiam na all i olx. Jak coś gabarytowego i nie będę bawić się z wysyłką to tylko na olx i lokalnym portalu ogłoszeniowym. Na razie wystawiłam co prawda może z 10 rzeczy, więc ciężko mi ocenić gdzie lepiej schodzi. Wystawiłam kilka poniemowlęcych gratów jak mata, wanienka itp i zeszło mi wszystko w ciągu kilku dni. Przy czym ja ceny daję niewygórowane, bo zależy mi na pozbyciu się zalegających rzeczy, a nie zarobku.
    • thank_you Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 12:57
      Sprzedaję na OLX, wystawiam rzeczy za satysfakcjonującą mnie cenę, czasami opuszczę komuś wyjątkowo miłemu albo zrobię wysyłkę gratis. Ubrania są zawsze modne, pachnące, uprasowane, w idealnym stanie, a zdjęcia ładne. Mam stałych klientów. smile)) Rzeczy mam zawsze droższe i sprzedają się dobrze.

Czasami kupuję coś na OLX i nigdy się nie zawiodłam. smile
    • wielceszanownypan Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 13:07
      mysiam napisała:
      > na pewno gros z Was sprzedaje na obu portalach

Na pewno większość ematek sprzedaje na allegro i oxl?
    • stonkamarnotrawna Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 13:53
      Kupiłam i sprzedałam kilka rzeczy na OLX. Jeśli przy cenie było info o możliwości negocjacji ceny to jak najbardziej targowalam się, ale jak takiej info brak to przyjmuje, że jest to oferta ostateczna. Dla mnie kupowanie nie allegro od osób prywatnych to istna makabra. W przypadku przedsiębiorców wcale nie jest lepiej.
    • anty_nick Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 14:17
      mnie allegro nigdy jakoś nie szło. Jak sprzedałam coś to już było święto, za to na OLX sprzedaję bardzo dużo. I sama czasem coś kupię, bo jak by co mam to od razu, mogę podjechać obejrzeć i takie tam. Oczuwiście nigdy na OLX nie kupuję na odległość.Ale zdarzało się,że kilka rzeczy ja sprzedałam wysyłkowo.
      Na OLX płaci sie chyba tylko za samochody i mieszkania.
    • niennte Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 14:24
      Sprzedaję tu i tam. Na allegro rzeczy, które łatwo spakować i wysłać. Na OLX sprzedałam sporo mebli i nie tylko, głownie takie, które kupujący odbierali sobie sami.
      Męczydusze, cwaniaki i spryciarze trafiają się i tu, i tam. Przeważnie wszystko udaje mi się sprzedać.
    • rafwar02 Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 22:39
      OLX dla mnie super. Cokolwiek nie wystawiłem zawsze sprzedałem. Raz szybciej a nieraz trzeba długo czekać na nabywcę.
      Najdłużej sprzedawałem portfel za 160 zł, rok czasu był wystawiony i ktoś oddalony o 400 km zadzwonił, poprosił o numer konta i przelał kasę smile To było przed świętami więc pewnie na prezent ale ceny nie obniżałem i poszedł za tyle ile chciałem smile
      Po świętach zadzwoniłem do kupującej i potwierdziła, że towar super i bardzo się podobał osobie obdarowanej smile

www.clixsense.com/?7417750
    • redheadfreaq Re: Allegro vs OLX 10.03.16, 22:55
      Na OLX sprzedałam w trybie natychmiastowym dwie kanapy. Tam też znalazłam kilka na cito potrzebnych rzeczy. Nie dalej niż dziś kupiłam dwie sztalugi malarskie. Jak będzie z ciuchami - nie wiem, nie próbowałam. Na Allegro jedynie kupuję nowe rzeczy od firm - chyba, że trafię jakąś wyjątkową okazję.
    • swiezynka77 Re: Allegro vs OLX 11.03.16, 10:43
      Olx teoretycznie jest do sprzedaży bezpośredniej, ja sprzedawałam głównie meble, rowery dziecięce. ludzie jednak sprzedają również z wysyłką ale tam nie ma zabezpieczeń jak na allegro, zdarzają się oszustwa - moją znajomą nacięto na wózek dziecięcy na 1500zł sad
      takie rzeczy jak książki i ubrania to jednak lepiej idą na allegro moim zdaniem
      • anty_nick Re: Allegro vs OLX 12.03.16, 17:09
        swiezynka77 napisał:

- moją znajomą nacięto na wóze
        > k dziecięcy na 1500zł sad

wiesz, że koleżanka sama sobie winna? kto z olx kupuje wysyłkowo za 1,5 tys zł?
        • thank_you Re: Allegro vs OLX 12.03.16, 17:30
          Ja sprzedałam wózki, bujaczek itp. drogie rzeczy na OLX - z wysyłką. wink
    • mancipi Re: Allegro vs OLX 11.03.16, 11:48
      kupuję tu i tu. nowe rzeczy na allegro, natomiast rzeczy dla dzieci-ubrania czy zabawki raczej na olx, chociaz np biegówkę czy przyczepkę rowerową brałam z allegro. jako sprzedająca-wolę olx, nie trzeba bawic się w wysyłkę (chociaz czasami wysyłam), wystawiam po cenie jaka mnie satysfakcjonuje-sprzeda sie dobrze, nie sprzeda-po pewnym czasie odświeżam ogłoszenie lub konczę. jako kupująca wole olx-przed zakupem mogę obejrzec, czesto rzeczy są dużo tańsze niz na allegro, bo odpada koszt przesyłki.
      rada-sprzedawanie ciuchów moze isc długo, mi to nie przeszkadza-mam karton z rzeczami na sprzedaz i tam sobie grzecznie czekają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka