20.03.16, 09:42
Czekaja was w tym roku jakies zmiany? Pracy? Miejsca zamieszkania? Inne?
Mnie niestety tak. sad
Zazdroszcze ludziom którzy od urodzenia mieszkają w tej samej miejscowości, prace maja te sama od 20 lat.
Obserwuj wątek
    • mia_siochi Re: Zmiany... 20.03.16, 09:51
      A ja nie zazdroszczę. Często zmieniam prace, mieszkałam w rożnych miejscach. Ci od tego samego od 20 lat są jak z PRL-owskiego koszmaru.
    • tereska.z.bombaju Re: Zmiany... 20.03.16, 09:51
      Tak.
      Dostałam wreszcie podwyżkę, mąż awansował i też mamy nadzieję na podwyżkę.
      Czeka mnie jeszcze jedna spora i dobra zmiana w pracy ale nie jestem pewna czy w tym roku czy też dopiero w przyszłym
      • 21mada Re: Zmiany... 20.03.16, 11:33
        >Dostałam wreszcie podwyżkę, mąż awansował i też mamy nadzieję na podwyżkę.
        Ale gdzie tu zmiana?
        • cosmetic.wipes Re: Zmiany... 20.03.16, 12:28
          Zmiana wysokości wynagrodzenia. Czego nie rozumiesz?
          • 21mada Re: Zmiany... 20.03.16, 13:22
            To żadna zmiana. Otoczenie pozostaje to samo.
            • tereska.z.bombaju Re: Zmiany... 20.03.16, 13:35
              821mada napisał(a):

> To żadna zmiana. Otoczenie pozostaje to samo.

Pytalas o zmiany pracy, otoczenia lub inne. Ogarnij się i zdecyduj w końcu o co ci chodzi.
              • 21mada Re: Zmiany... 20.03.16, 13:48
                Chodzi mi o zmiany zyciowe, a nie zmiany typu 'zmieniłam plaszcz na wiosenny'.
                • tereska.z.bombaju Re: Zmiany... 20.03.16, 18:20
                  21mada napisał(a):

> Chodzi mi o zmiany zyciowe, a nie zmiany typu 'zmieniłam plaszcz na wiosenny'.

awans i podwyżka to nie zmiany życiowe??
              • asia06 Re: Zmiany... 20.03.16, 14:18
                Pytała oo zmiany pracy, a nie w pracy. To jest różnica.
                • tereska.z.bombaju Re: Zmiany... 20.03.16, 18:20
                  asia06 napisała:

> Pytała oo zmiany pracy, a nie w pracy. To jest różnica.

pytała o zmianę pracy, miejsca zamieszkania lub inne.
                  nie wiem co jej siedzi w głowie i co ma na myśli pisząc"..i inne"
    • mamma_2012 Re: Zmiany... 20.03.16, 09:59
      A czego im zazdrościsz?
      • 21mada Re: Zmiany... 20.03.16, 11:31
        Stabilizacji.
        • echtom Re: Zmiany... 20.03.16, 15:17
          Ile masz lat? Stabilizacja jest dobra w wieku 50+ smile
    • mid.week Re: Zmiany... 20.03.16, 10:08
      Raczej tak. Rozglądam się za nową pracą, myślę o pewnym kursie i spróbowaniu działania na własną rękę oraz o wyjezdzie na dłuższy czas. W obecnej pracy nauczyłam się wszystkiego co mogłam, nade mną szklany sufit i perspektywa tkwienia w miejscu. A kto stoi ten się cofa. Miałam kiedyś dłuższy czas częstych zmian w życiu, wiem że taka niestabilność jest bardzo męczącą i rozumiem twoją tęsknotę za unormowaniem. Pomyśl, że te zmiany prowadzą cię do tego o czym własnie marzysz wink
      • 21mada Re: Zmiany... 20.03.16, 11:32
        Ale ja o niczym nie marze (poza swietym spokojem). Nie chce się rozwijać, awansować, robic kariery. Chce spokojnie doczekać emerytury... I nie lubie w kolko poznawać nowych ludzi. Wole ludzi, których już znam.
        • mid.week Re: Zmiany... 20.03.16, 11:47
          21mada napisał(a):

> Ale ja o niczym nie marze (poza swietym spokojem).

Czyli jednak... wink
        • black_halo Re: Zmiany... 20.03.16, 12:42
          Hmmm, w tych czasach bardzo ciezko jest znalezc jedna robote i przesiedziec w niej do emerytury. Pokolenie dzisjeszych 40latkow i mlodszych to wlasciwie na pewno nie ma na to szans. Moze jednostki jakies. Dlatego lepiej sie przyzwyczaic do zmian miejsca pracy i zmieniac na swoich warunkach.

Tez tesknie za ciepla posadka do emerytury jednak ale zawod mam taki, ze musze sie caly czas uczyc a do tego goni mnie pokolenie o 10-15 lat mlodsze, wychowane od kolyski z komputerami, smartfonami i innymi zabawkami. Wole nie mylec o pokoleniu dzieci, ktore rodza sie dzisiaj. Za 20 lat wejda na rynek pracy, na bank ich nie dogonie.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Zmiany... 20.03.16, 12:14
      A kto to wie? Co chwile coś się dzieje, zmienia, rozwija, zamyka, przemyka itp. ja nie wiem co będę robić za 2 tygodnie... smile to jest cudowne uczucie...
    • leanne_paul_piper Re: Zmiany... 20.03.16, 12:19
      Tak, moje życie wywróciło się praktycznie całe do góry nogami, nowa praca, zmiany w życiu osobistym. Właściwie jedyną stałą jest jeszcze mieszkanie, ale zobaczymy na jak długo. Ale zmiany są dobre, ja się ich nie boję, po prostu czekam, jak to wszystko się poukłada. Albo raczej, jak my to poukładamy.
    • kitek_maly Re: Zmiany... 20.03.16, 13:27
      Zeszły rok - rok zmian, w tym miejsca zamieszkania.
      Ten rok - rok zmian pewnie jeszcze większych. big_grin
    • hipinka Re: Zmiany... 20.03.16, 13:40
      Cały ubiegły rok to dla mnie jedna wielka zmiana - miejsca zamieszkania, nowe wyzwania w pracy, tak więc mam nadzieję, że w tym roku będzie nudnej wink
    • asia06 Re: Zmiany... 20.03.16, 14:16
      A wiesz, postrzeganie życia zależy od czlowieka. Ja bym się chyba zapłakała, gdybym 20 lat miała pracować w jednym miejscu, całe życie mieszkać w jednej miejscowości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka