Dodaj do ulubionych

Problem z wychowawczynią.

24.03.16, 17:03
Witam, chodzę do liceum, i mam problem z moją wychowawczynią. Na początku mnie lubiła było wszystko w porządku. Miesiąc temu miałam z nią spięcie bo zamknełam okno a ona się na mnie wydarła że jestem bezczelna. Tylko że nie zrozumiała tego że dopiero co wyzdrowiałam z grypy. Dwa tygodnie temu po szkole chodził samorząd klasy i ogłosił że z każdej klasy musi być dwóch przedstawicieli i że mamy się teraz zgłosić. Początkowo nic się nie odzywałam bo myślałam że ktoś się zgłosi. Ale każdy miał to gdzieś, więc razem z moją koleżanką zgłosiłysmy się żeby potem nie wysłuchiwać że nasza klasa jest zła, godzinę później mieliśmy godzinę wychowawczą i pytałam się chyba z 10 razy czy na pewno ktoś nie chciałby występować i była cisza. Sama wychowawczyni to słyszała. Niestety w dzień występu dostałam miesiączki i strasznie bolał mnie brzuch, więc zadzwoniłam do koleżanki czy by nie wystąpiła za mnie, i że strój przyniesie mój kolega. Ona się zgodziła ale po godzinie czasu zadzwoniła z płaczem że trzy dziewczyny z naszej klasy ją wyzywają od dzi..ki i że ona nie pójdzie bo jest brzydka i że za nią pójdzie Iza. Ja napisałam na grupie że nie życzę sobie żeby rządziły się moją sukienką bo wykonałam ją z własnym materiałów. One poszły na skargę do Pani, nagadały na mnie głupot. Następnego dnia poszłam do Pani na rozmowe a ona się na mnie wydarła że się rządzę że załatwi mi kuratora bo widziała co napisałam na grupie cytuje" Zaraz tam przyjadę i mnie popamiętacie" tak mi powiedziała jak niczego takiego nie było. Wymyśliła jeszcze że każdy nauczyciel się na mnie skrarży jak to nie prawda, bo jestem grzeczna i wiem na sto procent że nauczyciele do mnie nic nie mają. Nie wiem co zrobić z tą sytuacją. Pomóżcie mi.
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 17:27
      Nic nie robic,ewentualnie poprosić matke o rozmowe z wychowawczynią.
      • selektywnie218 Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 17:38
        Tak tylko jak w gimnazjum moja mama była, to już myślałam że tam nie wytrzymam, a wychowawczyni straszy mnie kuratorką za coś czego nie zrobiłam, i buntuje klase.
        • jola-kotka Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 17:56
          Ale masz lepszy pomysl? Idz sama do dyrektora,albo sama porozmawiaj z wychowawczynią tylko co to da to nie wiem,pewnie niewiele. Straszyc to może sobie,ja tez cie postraszę uwierzysz mi,bedziesz się bac. Ludzie rozne rzeczy mowia i w większości tego nie robia. Musi mieć jakies podstawy a z tego co piszesz nie ma co powie,ze okresu dostalas i gdzies tam cos napisalas. Wyluzuj im bardziej będziesz się nakrecac tym gorzej dla ciebie. Olej sprawę bo ona ci nic nie zrobi,klasie przejdzie spokojnie zaraz nikt nie będzie o tym pamietal. Ale afera o kiecke bo ty ja sama zrobilas itd.,dziecinada pierwszej ligi.
        • morekac Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 18:04
          To tym bardziej wyślij swego przedstawiciela ustawowego. Rozważ wysłanie tatusia.
          • gama2003 Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 19:04
            Opcja tatuś jest dobrym pomysłem.
            I spokojne wyjaśnienie.

Moja licealna wychowawczyni rozpływała się w uśmiechach, kiedy tylko jakiś tatuś szedł coś załatwiać. Nawet było kilku dyżurnych do specjalnych poruczeń.
            • morekac Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 19:36
              Nie tylko twoja licealna wychowaczyni tak miała. ??
    • lady-z-gaga Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 19:18
      a masz bidet?
    • wielceszanownypan Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 19:36
      selektywnie218 napisał(a):
      Nie wiem co zrobić z tą sytuacją. Pomóżcie mi.

Fantazję masz , to pisz scenariusze do telenoweli.
      Pierwszy odcinek już masz gotowy.
      • triss_merigold6 Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 19:42
        To chyba do "Trudne sprawy". tongue_out
        • lady-z-gaga Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 19:51
          a to Bravo juz nie ma?
        • morekac Re: Problem z wychowawczynią. 24.03.16, 19:54
          A może "Dlaczego ja"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka